@peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz.
sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam.
bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@LordBolton herkese verılen 214 sanırım bana verılenden bunu vermelerı daha mı ıyı sızce? detaylı farklı sorun olsa baska kod yazan sey mı verırlerdı sızce?
-
@denizci10 kardeşim merhaba, senin de fikrini almak istediğim bir konum var. Haziranda eşim ve 1 yaşındaki kızım ile görüşmeye girip red almıştım. Daha önce yurtdışı deneyimimiz olmamıştı.
Şimdi ki planlamamda sırbistan ve karadağa bir de yapabilirsem bosnaya gitmeyi planlıyorum eş ve çocuk ile vizesiz gidilebildiği için. Sence bu boşa bir çaba mı olur ? Faydasını görürmüyüz? Ağustos’ta iş değişikliği yaptığım için schengen için belge oluşturamayacağımdan ileri atmak zorunda kaldım. Sonrasında birde schengen almayı deneyip tekrar amerikan vizesine başvurmayı planladım.Değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar iyi geceler herkese

-
Konsolosluk görüşmesinde tekrar bir ücret ödemek gerekiyor mu? Onay ve talimatlar sayfasına bir link bırakmışlar ama link çalışmıyor buradan sormak istedim.
-
@denizci10 cok tesekkur ederim ilginiz icin evet eski pasaportumda giris cikis damgasi ve 1 adet schengen vizesi var fakat pasaportum kayip yada calinma gibi bir durum olmadi sadece gistirme oldu bunla ilgili bir rapor falanda yok elimde , birde tekrar duzenledigimde ds-160 formunu randevu tarihimde guncelleme olacakmi acaba?
-
@baracus merhaba. bence süper bir fikir. genelde önce balkanlar sonra schengen alıyorlar ve bununla başvuru yapıyorlar. bence kesin faydasınız görürsünüz.
-
@akmstdm o zaman o pasaportu kayıp olarak gösterin. sağlam kısımlardaki vize ve giriş çıkışların da fotokopilerini alın öyle mülakata gidin. rapora falan gerek yok. sadece yanınızda olmadığını göstermek için öyle yazcaksınız forma. ds160 da güncelleme gerekiyor eğer submit ettiyseniz. etmediyseniz kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
-
Cok tesekkur ederim
submit etmistim simdi tekrar guncellendiginde randevumda yenilenecekmi acaba? -
@crown evet farklı kodlar mevcut Vize başvuru sahibi:
Vize başvurusunu tam olarak tamamlamadı ve/veya gerekli tüm destekleyici belgeleri sağlamadı - INA bölüm 221(g)
Başvurulan vize kategorisi için uygunluk oluşturmadı veya göçmen olma niyetindeki varsayımın üstesinden gelmedi - INA bölüm 214(b)
Ahlaki ahlaksızlık içeren bir suçtan hüküm giydi - INA bölüm 212(a)(2)(A)(i)(I)
Uyuşturucu ihlalinden hüküm giydi - INA bölüm 212(a)(2)(A)(i)(II)
Toplam hapis cezasının 5 yıl veya daha fazla olduğu iki veya daha fazla cezai mahkumiyeti varsa - INA bölüm 212(a)(2)(B)
Gerektiğinde yeterli destek beyanı sağlamadı; bu nedenle kamu suçlamasıyla reddedildi - INA bölüm 212(a)(4)
Vize almaya teşebbüs etmek için maddi bir gerçeği yanlış beyan etti veya dolandırıcılık yaptı – INA bölüm 212(a)(6)(C)(i)
Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde izin verilenden daha uzun süre kaldı - INA bölüm 212(a)(9)(B)(i) -
@akmstdm gerek yok. yeni ds160 confirmation page den çıktı alıp yanınızda götürmeniz yeterli
-
@denizci10 cok tesekkur ederim sagolun

-
Arkadaşlar selam. Reddimin üzerinden 6 ay dan biraz fazla geçti. Tekrar randevuya girmem için uygun bir zaman mı ? Bazı yerlerde minimum 6 ay bekle bazı yerlerde ise durumunun değişmesi önemli geçen süre değil diyor. Benim hem durumum, işim, hayatım 6 ayda oldukça olumlu ilerledi kendi adıma. Sırf tam 6 ay geçsin diye diye vizemi erteledim 26 Eylül de gireceğim. Bilgisi fikrisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Saygılar.
Bu arada j1 trainee için başvuracağım, j1 sayfası pek aktif olmadığı için ve burada daha çok bilgili insan olduğu için buraya yazmak istedim. Aslında vize mülakatından onay almıştım ancak gelişen bazı olaylardan dolayı SEVIS kaydım iptal oldu ve vizem basılmamıştı. Bu sebeple tekrardan giriyorum.
-
Arkadaşlar bir konu hakkında yardımınızı bekliyorum. Benim şu an abd vizem var. Eşim ve çocuklarımada (ikisi 9 yaşında biri 15 yaşında) başvuru yapmak istiyorum.
1-Herbirine DS-160 formunu dolduracakmıyım.
2-Vize ücretini herbiri için ayrı ayrı yatıracakmıyım
Bilen biri sorumu cevaplarsa çok sevinirim. -
@celal-zümrüt iki sorunuzun da cevabı evet
-
@denizci10 cevap için teşekkürler
-
Merhaba, bir sorum olacaktı. DS-160 formunu doldururken pasaportun son numarası yanlış olmuş. Formu submit edip, randevumu almıştım. Konsolosluğu aradım, onlar ais’ten pasaport no’mu güncelledi, ancak DS-160 formum ve confirmation sayfamda halen yanlış pasaport no yer alıyor. Bu durumu Konsolosluğa sorduğumda bu konuda yorum yapamayacaklarını iletti. Sizce nasıl ilerlemeliyim?
-
@denizci10 sağol kardeşim yorumun için bu planı uygulayacağım bakalım hayırlısı diyeceğim
️ -
@Sevil-0 ds 160 formunu düzenleyin bence
-
merhaba arkadaşlar. sabah vize görüşmemiz vardı. vizemiz onaylandı. çok takip edemesemde red ve onay yarı yarıya gördüm. ilk gişede bayan görevli vardı hiç red verdiğine rastlamadım. ona denk gelmek istedim ama denk gelemedik gerekte kalmadı
İstanbul konsolosluğu için bilgi vereyim. araç anahtarı hariç elektronik cihazlar ile içeri girilmiyor. saat kemer vb.. sıkıntı yok fakat çanta ile almıyorlar. maske takmak zorunlu. içeri girmeden önce pasaport fotoğraf kontrolleri yapılıyor. daha sonra güvenlik girişi oluyor. buradan da asansör ile üst kata çıkılıyor. vizeler için sıra numarası alınmıyor. herkes kata giriş sırasına göre banklara oturuyor ikişerli sıra olarak içeri alınıyoruz. girişte sağda pasaport fotoğraf kontrol ediliyor sonra tekrar pasaport kontrolü için gişelere geçiyoruz. bu işlem sonrası parmak okutma kısmı var ve en son olarak vize görüşme bölümleri için sırayı takip ediyoruz. burada mülakat Türkçe yada İngilizce tercih sorulmuyor. siz Türkçe konuşursanız Türkçe İngilizce konuşursanız İngilizce görüşme oluyor. bu arada elimde destekleyici hiçbir evrağa bakılmadı.
biz 6 kişiydik ancak bir ara grubu ikiye bölmüştüm. pasaport check kısmında beraber seyahat edeceğiniz kişiler var sizi beraber alalım dediler, bende gruplarımız ayrı dedim sorun yok beraber görüşmeye girebilirsiniz dediler. hep beraber katıldık görüşmeye.
-
Tebrikler vizeniz hayırlı olsun @spywar
-
@ahmetuyar bir tanıdığımın da yakın zamanda başına benzer bir durum gelmiş. Sadece ais’teki güncellemeyle başvurmuş ve vizesi çıkmış. Ama emin olamadım. Konu hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler
Benzer Başlıklar
140
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum