@Barış çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlik. Umarim buralari görme fırsatımız olur
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
ilçeden aldığım yazıya kimse bakmadı. ama ben garanti olsun ne olur ne olmaz diye almıştım. ülkeye son kez 200TL bıraktık

-
Tamamdir tesekkur ederim. Gidis gelis tarihlerim hic esnek degil kedinin islemleri sikintiya sokacakti beni. Bu haber rahatlatti

-
1 ağustos tarihinde kedimizle birlikte ABD’ye giriş yaptık, yaşadığımız bütün süreci özetleyeyim. Kedinin kuduz aşısının ülkeye girişten en geç 30 gün en fazla 1 yıl önce yapılmış olması ve aşının geçerlilik tarihinin veteriner tarafından karnesine yazılmış olması gerekiyor (6 ay veya 1 yıl). Kuduz aşısını Abd istiyor ama hiç bakan eden olmadı. TR ise hayvanın ülkeden çıkışı için bütün aşılarının ve parazit ilaçlarının tam olmasını istiyor. İç dış paraziti ülkeden çıkış tarihine yakın yaptırmanızda fayda var. Gelelim biz adım adım ne yaptık ve masrafı ne oldu.
- çıkışa 1ay kala kuduz ve karma aşılarını yaptırdık, mikroçip taktırdık. Yaklaşık 350 tl tuttu.
- son bir hafta kala parazit ilaçlarını ve lösemi aşısını yaptırdık (lösemi aşısı zorunlu değil), 150 tl civarı tuttu
- uçuşa 48 saat kala tarım müdürlüğünden evrak aldık, 190 tl tuttu. Bu evrak için mesainin son saatlerine bırakmamanızı tavsiye ederim çünkü çok yavaş ilerliyor işler. Saat 3.15te orada olduk ama 5te mesai bitmeden anca yetiştirdiler.
- uçuş öncesi havaalanı checkinde karnesini ve tarım bakanlığının verdiği belgeyi (buna göz ucuyla baktılar) incelediler ve 150 dolar tuttu.
Resmi süreç bu şekilde ilerledi. Bir de yolculuğumuz nasıl geçti onu yazayım.
Havaalanına girişteki ilk güvenlikten itibaren kediyi kafesten çıkarıp kafesi x-raydan geçirmek zorundasınız. Bizim ilk güvenlik geçişi biraz sıkıntılı oldu, hayvan çok stres oldu bağırdı çağırdı
sonrasında checkin kontuarındaki hanımefendi kedilerden inanılmaz korkuyormuş ama ona rağmen biz işlemleri beklerken kediyi sevmeye falan çalıştı, diğer görevli arkadaşlarına gösterdi onlar geldiler sevdiler falan
sonraki güvenlikte artık aileler ile vedalaşmış salya sümük ağlarken güvenlik görevlisi beyefendi ben kediyi tutarım siz rahat rahat geçin zaten benim de kedilerim var çok severim diyerek oğlumu kucağında tuttu. İşimi ne kadar kolaylaştırdığını anlatamam, kendisine minnettarım. Sonrasında ise bir daha hiç çıkarmam gerekmedi kafesinden.Uçakta huzursuzlanırsa diye sakinleştirici almıştım veterinerden ama kullanmak istemiyordum yan etkilerinden dolayı. Hiç gerekmedi. Onca sürecin yorgunluğuyla yavrum 13 saat yolun neredeyse tamamında uyudu. İlk başta huzursuzdu, biraz kafasını sevdim kafesin içinden biraz konuştum sakinleşti. Uçakta çok miyavlarsa insanlar rahatsız olursa diye çok gergindim ama çok yersizmiş. Yavrucuk havalimanına gidiş, orada bekleyiş, uçuş, çıkışta bekleme derken neredeyse 20 saat kafesinde kaldı. Uçakta önüne su koydum içmedi, ben de parmağımı ıslatıp ıslatıp uzattım onu yaladı. Mama vermedim.
Kediyle ilgili sorduğum her soruyu sabırla yanıtlayan @damladav @Femini92 ve @susam-hanım a çok çok teşekkür ederim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bir şey sormak isteyen olursa seve seve yanıtlarım.
-
Cok tesekkurler bilgiler icin aynen uygulayacagiz
-
@gallifrey çok sevindim sağ salim gitmesine
eger cok cılgın bir kedi değilse ve uçağa alışık değilse, tahminimce sakin sakin oturuyorlar korkudan dolayı tabi. bizimkisi 18 saat boyunca hiç uyumadı ama sürekli tetikte etrafı izledi. ben suyu şırıngayla içirdim, mamasından da kendi yedi. ama tuvaletini yapmadıgı için 5-6 tane mama verdim. bundan sonraki arkadaşlara yol gösterici olur umarım 
-
Sevgili arkadaslar cok zor durumdayim. THY kediyi kabine Kabul etmedi 25 Eylulde Kargo bolumunde gelecek. Kargo tecrubesi olanlar lutfen bir iki kelime bile bir sey yazsa yuregime su serper. Kalbim titriyor cunku

-
@anastasia-ur Merhaba... Youtube'de "Trakyadan Amerikaya" adlı kişiler 5 gün sonra kedileri ile yolculuğa çıkacak. Ama onlar kabinde götürecek. Dilerseniz onlarla bi konuşun....malesef çok uzun saatler bir kedi için. Kargo bölümü bence eziyet olur burda bırakın, yine de sizin kararınız.
-
@Hosgeldin Cok tesekkur ederim
-
@femini92 Merhaba kediniz ucusa nasil reaksiyon gosterdi sagliginda herhangi bir olumsuz degisiklik oldu mu? Bizim kedimiz persiyan ve british short hair karisimi uzun ucusun zeynomuzu olumsuz etkileyecegi konusunda bazi endiselerimiz var bu konuda tecrubelerinizi aktarirsaniz cok seviniriz.Tesekkurler.
-
@kuzeyyuzu merhaba. Kısa cevap isterseniz

Benim kedim cins değil. Sarman dedikleri sarı renkli tekir kedilerden. Uçuşa herhangi bir görünür sağlıksal reaksiyon göstermedi sayılır.
Bu da uzuncası
Veterinerden bitkisel yatıştırıcı almıştım yol için ama yutturamadım
Uçuş esnasında biraz stresliydi normal olarak. Evden çıktığımız andan beri asla hiçbirşey yemedi, tuvalete gitmedi ve bir damla dahi su içmedi. Ki bu toplamda 24 saati buldu hemen hemen. Bu durum beni de hayli strese sokmuştu
Biz sepetinin altına bebekler için alt değiştirme pedi oluyor ondan koymuştuk. Ankara-İstanbul arası türbülansa girdi uçak bir yerde. Biraz çalkalandık, kedim de feryat figân etti durdu. O ara olduğunu tahmin ediyorum, ped çok hafif ıslanmıştı ve iki küçücük kaka parçası vardı. Artık korkudan mı yoksa o basınç değişimi ile ayarı mı kaçtı bilmiyorum. Islaklığı üzerinde ağzının kenarlarına doğru da hissettim ama su gibi gayet berrak birşeydi. Kusmuk gibi de değildi çiş gibi kokulu renkli de
çözemedim tam. İstanbul-Amerika arası şükür tekrar bir sıkıntı yaşamadık. Alana inip biraz sıra bekledik. Rica ettik görevlilerden hayvan perişan biraz öncelik tanıyın lütfen diye. Bize baya bi sıra beklettikten sonra aldılar sağolsunlar... Otele adım atar atmaz kedime ayırdığım kabin valizimden daha önce hazırladığım kumunu yemini fln çıkardım. Kabına temiz suyunu koydum kediciğin. Bir kaç dakika sonra odayı tanıma modundan çıkıp normale dönmüş, yeyip içmeye başlamıştı çok şükür. Çok sevindik 
- Mutlu Son -
-
@femini92 tesekkurler bilgi icin bizde 3 kedi var nasil yapacagiz bilmiyorum olmadi sirayla goturecegiz zeyno disindakiler sokaktan ama beni en cok zeyno endiselendiriyor tekrar tesekkurler.
-
Bilgi amaçlıdır

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Amerika Birleşik Devletleri, dünya üzerinde en çok evcil hayvana ev sahipliği yapan ülkelerden biridir ve evcil hayvanlarınız için özel olarak faaliyet gösteren çok sayıda işletme bulunmaktadır. Gerek bu işletmelerden faydalandırmak, gerekse seyahatiniz esnasında yanınızda bulunmanızı istemeniz halinde, gerekli hazırlıkları yapmanızın ardından evcil hayvanınız sizinle birlikte ABD’ye gelebilmektedir.Amerika ya Evcil Hayvan Götürme Prosedürleri
Bu süreçte yapmanız gerekenleri sizin için liste halinde derledik. Bu hazırlık süresi 2-3 ay sürebilmektedir. Hazırlıklarınızı bu süreyi gözeterek başlatmanız son derece önemlidir.
• İlk olarak, aşı kayıtlarını kontrol etmelisiniz. Hayvanınızın tüm aşılarının eksiksiz ve zamanında yapılmış olması son derece önemlidir.
• En önemli unsurlardan biri hayvanınızın kuduz aşısının, seyahat tarihinizden en erken 30 gün içerisinde yapılmış olmasıdır. Seyahat tarihinize göre bunu planlamanız gerekmektedir. Son kuduz aşısını 1 yıldan daha uzun süre içinde olan hayvanların da ABD’ye girişine izin verilmemektedir. ABD yetkilerinin ilgili kontrolleri ülke girişinde yapacaklarını unutmayın.
• Bir diğer önemli aşı ise parazit aşısıdır. Hayvanınızın ülkeye giriş yapabilmesi için, parazit aşısının son 3 ay içerisinde yapılmış olması zorunludur. Çıkış yapmadan önce mutlaka kontrol etmenizi tavsiye etmekteyiz.
• Veteriner hekiminiz aracılığı ile kuduz yoktur içerikli kan testi almanızı ayrıca öneriyoruz. Bu testin sonucunun gelmesi yaklaşık 1 ay sürmektedir.
• Seyahatiniz başlamadan 48 saat önce Sağlık Sertifikası için Tarım İl Müdürlüklerine bağlı Hayvan Sağlığı Merkezleri ya da Tarım İlçe Müdürlüklerinden, veteriner onaylı sağlık sertifikası almanız gerekmekte. Bu sertifika uluslararası geçerliliğe sahiptir ve hem Türkiye gümrüğünde hem de ülkeye giriş aşamasında Amerikan gümrüğünde ihtiyacınız olacaktır. Sertifika alırken size seyahat tarihiniz sorulacak ve evrak buna göre düzenlenecektir. Belirttiğiniz tarihten başka bir zamanda çıkış yapmak istemeniz halinde mevcut sertifikanın geçersiz olacağınız ve yeniden almanız gerekeceğini unutmayın. Bu sertifikayı alırken, hayvanınız, aşı kartınız ve aşı kartınızın en az bir kopyasının yanınızda olması gerekmektedir.
• Son olarak, Ankara ve Van Kedileri ya da Kangal cinsi köpek ile yolculuk yapacaksanız, Tarım Bakanlığından özel izin almanız gerektiğini belirtelim.
Seyahatiniz öncesinde ilgili kurumlarının resmi websitesinden son prosedürleri kontrol etmenizde fayda var.
Kaynak:https://www.eagvs.com/amerika/amerikaya-evcil-hayvan-goturme-prosedurleri
-
Amerika kuduz titre testi istemiyor. Avrupa aktarmalı uçacaksanız da orada ki yetkililerle konuşup teyit almanızı öneririm. Mesela ben frankfurt aktarmalı geldim, havaalanından çıkmadığı sürece titre istemiyoruz dediler.
-
Yapilmasi onerilen tum islemleri yapmanizi garanti olmasi acisindan oneririm. Ben de ekim ortasinda kedimj getirdim. Thy ankara-istanbul-miami uctuk. Belirtilen tum islemleri yaptirdim. Benden tek istenen asi karnesindeki kuduz asisiydi. Onu da sadece ankarada thy kioskunda biletleri kesen gorevli inceledi. Onun disinda baska hicbir belgeye hicbiyerde tekrar bakilmadi. Sadece bazi guvenlik noktalarinda kutusundan cikarip gecmem istendi. Orada da kediye herhangi bi kontrol olmadi. Miami havaalaninda ise bi allahin kulu goz ucuyla dahi bakip sormadi. Basit bi el bavuluymus gibi elimde disari ciktim
-
Merhabalar...Turist vizesiyle Amerikaya kedi götüren oldumu ? Çevremde sorduğum bazı kişiler turist vizesi ile girişte beraberinde kedi veya köpek genelde sokmuyorlar bilgisi verdi.
Bu konuda deneyimi olanlar varmı?
Şimdiden teşekkürler.... -
@lynbrook Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek içinde söyledi:
Merhabalar...Turist vizesiyle Amerikaya kedi götüren oldumu ? Çevremde sorduğum bazı kişiler turist vizesi ile girişte beraberinde kedi veya köpek genelde sokmuyorlar bilgisi verdi.
Bu konuda deneyimi olanlar varmı?
Şimdiden teşekkürler....oyle bir kural oldugunu sanmiyorum, eger uzun sureli ABD'ye girecekseniz ya da evcil hayvaninizi yaninizda goturmek icin makul bir nedeniniz varsa CBP sorun cikarmaz diye dusunuyorum.
-
Merhaba,
Burada defalarca belirtilmiş ancak yıl 2019 olduğundan belki değişen birşey vardır diye sormak istiyorum, kuduz titrasyon testi isteniyor mu yoksa istenmiyor mu ?

-
böyle bir yazı buldum
-
@femini92 Çok cok teşekkürler. bir ay sonra kedimle Washington DC ye gideceğiz. Sakinlestirmek icin bir Ilac uyguladınız mi acaba?
-
@aybalamd 12 yaşındaki kedimi 2017'de kaybetmiş biri olarak yorum yapmak isterim, bence bu kediden kediye değişecek bir durum.
Kediniz eğer veterinere gidereken cantasının içindeyke veya arabada sürekli bağırınıyorsa bence ilaç vermek mantıklı olabilir, ama sakinse vermenize gerek yok diye düşünüyorum.
yanınıza alıp çok ses çıkarmaya başlarsa yapmak da mantıklı bir seçenek bence..
Şimdiden iyi yolculuklar..
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k