@gucarslan teşekkür ederim
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@Lossantosdy Yok bir şey olmaz , başvurabilirsiniz.
-
Az evvel Nüfus müdürlüğünde Hanımla birlikte 10 yıllık pasaport başvuru işlemlerimizi tamamladık.
Meksika üzerinden Amerika'ya Kaçak geçenler yüzünden (İltica talebi olmasaydı sayısı bilinmezdi görüşündeyim) Türkiye'yi çekiliş listesinden çıkartmış olurlarsa bu olay dünya basınına, sosyal medyaya, TV Haber programlarına, siyaset gündemine bomba gibi düşer, daha da dikiş tutmaz..... -
@Bulliv 50k üstü kaçak olursa cıkartılır diye bir şey okumustum ne kadar dogru bilmiyorum.
-
@Bulliv Evet artık uzun bir süre gc çekilişine bile giremeyebiliriz.
Ama bence olur ya , yani umarım olur. 
-
@baran-bozdogan 50k ise az çünkü Meksika sınırından girenler 10k diye biliyorum. Diğerlerini de saysan 40k olur anca. Bakalım saat yaklaştıkça komplo teorisi üretmeye başladık.

-
Şu şekilde; 10 yil için bir ülkeden 55k göçmen alınıyor diye hatırlıyorum. Mevcut geçenlerle kontenjan dolduysa geçmiş olsun. Ancak yine de Listede Türkiye olursa ve hesaplamaları Türkiyeden göçmen dışındaki statlülerde ülkeye girenleri de dahil ederek yapıyorlarsa bu sene bizden max 1k talihli çıkabilir.....
-
@baran-bozdogan @Bulliv 5 yılda 50k üzerinde göçmen girdiğinde çekilişe katılmak mümkün olmuyor.
-
10 yıl değilde 1 mali yıl içinde böyle bi durum vardı sanırım @Bulliv
-
@datanist Evet sizin dediğiniz gibiydi. Peki bu sayı çıkar mı sizce?
-
@Ranje Bence çıkmaz. En yakın zamanda bu şekilde çekilişe katılamayan ülke Venezuela oldu sanırım. Bu arada bu sayının yıldan yıla açıklandığı bir yer var mı bilmiyorum, ama olsa güzel olurdu.
-
Şeklen bu durum gerçekleşirse bize Federal Mahkemeye dava açma hakkı doğabilir. İllegallik yüzünden legallik engellenmiş oluyor.
Amerika da demografik yapısını korumak zorunda.
Siyasete girmeyeceğim ancak ülkemizde 13 milyon mülteci (Mülteci dediğin mülteci gibi yaşar, bizden iyi şartlarla ülkemizdeler, araba alsalar ötv muhafiyeti var, ev alsalar vegisi zartı zurtu yok.) olduğu söyleniyor. Düşünüldüğünde, işin ucunu açık bıraktığında malesef karşılaşılan tablo da böyle olur. Adamlar bizden akıllı sonuçta.. -
@datanist son 2 yılın verisi vardı sanırım abc kanalında haberlerde görmüştüm 15k yı geçmişti
-
@baran-bozdogan Evet, bir ara Meksika'dan girişler haber olduğunda 9k gibi rakamlardan söz ediliyordu. 1 Ekim 2021 sonrasında girenleri hesaplamislardi.
-
@datanist şimdi google araması yaptım euronews haberinde
2019 ekim-aralık = 636
2020= 4447
2021=6945
2022=ocak-mayıs = 9168Ancak geçen bir youtube videosuna denk geldim gezgin bir türk çifti pasaportlarını göstermelerine rağmen youtuber olduklarını söylemelerine rağmen Meksikaya alınmadı, artık sanırım Türkleri almıyorlar. Amerikadan bir iş veren Türk akrabağ yazın buraya geldiğinde konuşmuştum özellikle Batman ve Ağrılılar dedi ve ekledi iş vermek isterdim ama kaçak görünüyorlar yapabileceğim bir şey olmadı onlar için.
-
@baran-bozdogan Evet artık Meksika'ya girişler de zorlaştı oradan Amerika'ya geçeceklerini bildikleri için. İyi oldu bu olay yoksa legal yollarla girmek isteyen giremeyecek.
-
@Ranje @baran-bozdogan Mayıs ayında El Salvador'a dosya taşımaya çalışıyordum. O zaman bile Meksika'dan aktarma yapmayın diyorlardı.
-
@baran-bozdogan yasadışı Amerika'ya girenlere çalışma izni verilmiyor. İltica başvurusu yapsan dahi verilmiyor. İddialarını kanıtlamaları vb süreçler 12-24 ay sürebiliyor. Sonrasında da yasal süreç işliyor ve çalışma izni alabiliyorlar. Ancak vatandaşlık almaları kesin değil, süreçte yanlış bilgi verildiği tespit edilirse anında sınır dışı ediliyorlar Kaçak olarak ülkeye girip medet ummak için adamın aklını peynir ekmek ile yemesi lazım.
Hatalı/yanıltıcı bilgi vererek süreçler sonunda Vatandaşlık alsalar dahi, anlaşıldığında aldıkları vatandaşlık, pasaportları her şeyleri sonradan iptal ediliyor. -
Hayır iltica edenler 150 gün içerisinde mülakat almış olup olmamalarına bakılmadan çalışma iznine başvurma hakkına sahip oluyorlar. Daha dün akrabamın çalışma izni onaylandı @Bulliv
-
7 de açıklanacağını nerden biliyoruz

-
Tahmin
geçen yılda 15 eylülde kılavuz yayınlanmıştı ve genelde TR saati ile 19.00da açıklanıyor @Furkan-Aydın
Benzer Başlıklar
139
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum