Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cgokhan Sizin süreciniz çok uzaman merak etmeyin, benzer bir durum bende de oldu eksik evrak nedeniyle, evrakları gönderdikten yaklaşık 8/9 gün içinde issued'a döndü. 23'ünde yolcuyuz 🙂


  • @vartorian teşekkürler, Bu arada evrak rusça eşim apostil de yaptırmış, çeviri vs mülakat günü vermiştim. umarım çeviri verdiğimi unutmazlar ve onun için de ekstra evrak istemezler 🙂


  • Merhaba eşim 29 austos mulakata girdi ap kaldı . Söyledikleri evrakı yükledik sisteme . 2 hafta geçdi . Ceac status her gün update oluyor ama deyişen bir şey yok . Ne kadar sürer ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ilkin001 bu tamamen sizden istenen evrağın kontrolü ile alakalı.
    eğer kontrolü için sorun olmuyorsa ve her gün update alıyorsanız bitişi yakındır.


  • ikici mülakatta tekrar mail gelicek denildi gün içinde 4 gün geçti o bile gelmedi daha maili atmayı beceremiyorlar:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Quaresmarda siz atıp sorun, bunun bir sakıncası yok.
    diğer türlü onların yollamasını beklemek sürecinizi geciktirir.


  • @gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @Quaresmarda siz atıp sorun, bunun bir sakıncası yok.
    diğer türlü onların yollamasını beklemek sürecinizi geciktirir.
    haklısınız az önce sitem ederek 33 aydır beni neden uğraştırdıkları ve beklettikleri ile alakalı sitem dolu mail attım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Quaresmarda anlıyorum.
    umarım en kısa sürede sonuçlanır, biliyorsunuz ki AP sürecinin tek ilacı sabır, sabır, sabır.


  • @gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @Quaresmarda anlıyorum.
    umarım en kısa sürede sonuçlanır, biliyorsunuz ki AP sürecinin tek ilacı sabır, sabır, sabır.

    evet haklısınız 2019 aralıkdan beri sabır taşı olduk:)


  • Hayırlı akşamlar arkadaşlar

    Vize durumumu sorguladığım zaman eskiden case statu under scrty türkçesi inceleme altında yazıyordu, bügün sorguladığımda ise Processing Pending yazıyor türkçesi işleniyor beklemede yazıyor. Durum hakkında bilgisi olan varmı yada aynı şeyi yaşayan. Bu arada haziran ayından beri apdeyim vize türüm cr1.


  • @skrbtk processing pending devamında başka bir ifade var mı devamında ne yazıyor?
    Bu arada e-mailleride kontrol ederseniz iyi olur


  • Bu ileti silindi!

  • Böyle olmuş https://www.hizliresim.com/lfj124y

    O sarı kısım beyaz renkde idi case status under wiev (inceleme altında) yazıyordu şimdi ise case status Processing Pending (İşleniyor beklemede ) yazıyor. Gelen bir mail yok


  • @skrbtk anladım, sarı kısımda bir evrak mı istiyor acaba diye heyecanlanmıştım ama süreç normal devam ediyor gözüküyor şu anlık. Beklemeye devam edeceğiz.


  • 130 gundur AP dayim. dun bana mail atdilar .

    Please be informed that your Immigrant visa case is still undergoing administrative processing. We hope to complete administrative processing of your case by September 30, but meanwhile you need to update your and your family members’ medical exams urgently, as they will expire on 15 October, 2022.
    Please send updated medical exams to the Consular Section as soon as possible.

    hic anlayamadim . burada AP davam etdiyini soyluyor ama medical exam yeniden isteniliyor . ne anlama geliyor sizce ?


  • @Azer-Huseynov diyoki sizin ve ailenizin test sonuçları 15 Ekim'de bitiyor, bu yüzden test sonuçlarını yenileyip elciliğe göndermelisiniz. 30 eylüle kadar idari sürecinizi bitirmeyi umuyolar.


  • @SUV2019, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @Azer-Huseynov diyoki sizin ve ailenizin test sonuçları 15 Ekim'de bitiyor, bu yüzden test sonuçlarını yenileyip elciliğe göndermelisiniz. 30 eylüle kadar idari sürecinizi bitirmeyi umuyolar.

    yani umutlanmaya deyermi sizce ?


  • @Azer-Huseynov yani tabiki yüzde 90 üzeri. Bu yüzden hızlı bir şekilde yeni güncel tıbbi raporlarınızı elciliğe ulaştırın ki süreciniz tamamlansın 30 eylüle kadar


  • 9 ay olacak hala annemin turist vizesi dosyasinda bir gelisme yok. nasil olacak bilmiyorum


  • @nevermore bulunduğunuz eyaletteki senatörün ofisiyle görüşmeyi denediniz mi, aşağıdaki ileti göçmenlik sorunları üzerine yazılmış olsada senatörün ofisi ile görüşün isterseniz sorun neredeyse birde onlar iletişime geçsin. Forumda bir çok sorunla karşılaşan arkadaşımız bu yöntemi deniyor ve çeşitli konularda sonuç alıyorlar ⬇

    @Yusuf-Saraçoğlu, içinde söyledi: GÖÇMENLİK SÜRECİNİZDE USULEN SIKINTILAR MI YAŞIYORSUNUZ?

    ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ŞUNLAR;
    Kongre Üyesi ile ne zaman, ne kadar ve ne sıklıkla iletişim kuracaksınız?
    Bunlar farkında olmanız gereken bazı şeyler. Her şeyden önce, iki veya üç farklı devlet kurumu arasında bir problem olduğunda, örneğin USCIS veya aynı kurumun farklı ofisleri, USCIS Servis Merkezi veya yerel ofis arasında sorun yaşadığınızı varsayalım. Başvurduğunuz herhangi bir kurum dosyanızda neler olduğunu bilmiyor veya vatandaşlık başvurunuzla ilgili USCIS ve konsolosluk arasında bir sorun çıkmışsa ve sorun çözülemiyorsa bu tarz durumlarda Kongre Üyesiyle iletişime geçmek sorunun çözümü için etkili olacaktır.
    Peki Kongre üyeleri neden insanlara yardım ediyor?
    Kongre üyeleri, insanlara kısmen yardım ediyorlar çünkü bunun işlerinin bir parçası olduğunu düşünüyorlar. ABD vatandaşı ya da göçmen olmayan ya da yalnızca ziyaret eden biri olsanız da, Kongre üyeleri genellikle oldukça yardımcı olurlar. Ve pek çok insan, Kongre üyeleri ile konuşma konusunda çok başarılı oldu.
    Yapmanız gerekenler şunlar: Yaşadığınız yere göre kiminle görüşeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Bunu tespit ettikten sonra Kongre Üyeleri’nin ofisleriyle iletişime geçip “göçmenlik” ile ilgili sorununuzdan bahsetmelisiniz. Sorununuzdan bahsederken, ilgili Kongre Üyesi’nin yetki alanında bulunduğunuzu da belirtin. Göçmenlikle ilgili sorununuzu çözmek için kiminle iletişime geçmeniz gerektiğini sorun. Genellikle Kongre Üyeleri’nin ofisinde bir ya da iki kişi sürekli olarak insanların “göçmenlik” ile ilgili sorunlarıyla ilgilenmek için görevlendirilmiştir.
    Size yasal yardımda bulunacaklarını beklemeyin. Size yasal danışmanlık sağlamayacaklar. Yapabilecekleri tek şey dosyanızın takibinde size yardımcı olmak ve dosyanın sıkışmış olduğu prosedüre el atmak olacaktır. Yasal olarak hiç yardımları olmasa da usulen oldukça faydalı sonuçlar doğacaktır.
    İki tür Kongre Üyesi vardır: Bir tane ABD Temsilciler Meclisi Üyesi ve geriye kalan ABD Senatosu’na üye olanlar. Yapabileceğiniz şey herhangi birine başvurmak olacaktır.
    Temsilciler Meclisi ile başlayalım. Http://house.gov adresine gidin, posta kodunuzu girin ve "Git" i tıklayın. Bu size bulunduğunuz yerdeki temsilciyi gösterecektir. İsminin üstüne tıklayın ve ofisleri hakkındaki bilgilere ulaşın. Temsilcilerin yerel ofislerine veya Washington D.C.’deki merkez ofise ulaşabilirsiniz. Arada hiçbir fark yok. Temsilciler Meclisi üyelerinizle bu şekilde iletişim kurabilirsiniz.
    Bir Senatör için http://www.senate.gov/ adresine girin ve bulunduğunuz eyaleti girin. Örneğin Virginia’yı seçip “Git”e tıkladığınızda Senatörünüzün kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Virginia örneğinden görüleceği üzere Mark Warner ve Jim Webb Virginia eyaletinin senatörüdür. İsmi geçen senatörlerden herhangi birine ulaşmanız halinde size yardımcı olacaktır. Bu kapsamda önemle belirtilmelidir ki herkese ulaşmaya çalışmamalısınız. Bu kaynakların tüketimi olacak ve yeni sorunlar çıkarabilecektir.
    Yukarıda anlatılanlar Kongre Üyeleriyle veya senatörle görüşmekle ilgili, ancak USCIS ile ilgili bir probleminiz olduğunda ulaşabileceğiniz başka bir kurum daha var: Ombudsman. Herhangi bir arama motorunda “USCIS Ombudsmanı”nı aratın. Aramanız neticesinde “USCIS Ombudsman Vaka Yardımı sayfası”na ulaşacaksınız.
    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

69
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum