FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
-
@skrbtk anladım. Teşekkür ederim.
-
Bugün hiç güncelleme alan var mı aranizda arkadaşlar? veya onay alan vs? Temmuzdan bu yana hiç güncelleme almamıştım, bugün ceacte güncelleme aldım tekrardan. Umarım yakındır. Tüm bekleyenlerin en yakın zamanda vizelerini ve complete emaillerini almalarını dilerim.
-
DV2022 - 06.09.2022 mülakatımda eksik evrak nedeniyle bende bu gruba dahil oldum. Evlilik belgesinin orijinali istendi. Evli olmasam veya söylemesem belki burada ileti yazmıyor olacaktım bu konuda çok gidip geldim. Sonra kendi kendime dedim dürüst olup hep kaybettik ama belki bu sefer kazanırız, kaybetsek de yine aynı şekil yola devam... (Yurtdışında yeni evlenmiştim). Noter onaylı yeminli tercümesi yeterli olmadı.
Mülakat iyi geçti ve görevli ptt ile yollayabilirsin ve sonrası çok kolay olacak. Hatta eşin içinde başvurabilirsin demişti :) Durumum, Ceac status'den bakınca mülakat günü refused olmuş. Ertesi gün ready, ardında bir ready diye gözüküyor. (Toplamda 3 adet işlem görünüyor)
Eşim yurtdışından, mülakat sonrası 3 gün sonrası yani 9 eylülde geldi evrağı aynı gün yolladım (İstanbul'dan). Hafta sonuna denk geldiği için 12 eylül pazartesi sabahı teslim edilmiş.
Detayları paylaşacağım.
Merak eden olursa bana verilen form aşağıdaki gibidir.

-
@cgokhan detayları aktardığınız için teşekkürler.
inanıyorum ki en kısa sürede statünüz issued olarak güncellenecektir. -
@cgokhan Sizin süreciniz çok uzaman merak etmeyin, benzer bir durum bende de oldu eksik evrak nedeniyle, evrakları gönderdikten yaklaşık 8/9 gün içinde issued'a döndü. 23'ünde yolcuyuz :)
-
@vartorian teşekkürler, Bu arada evrak rusça eşim apostil de yaptırmış, çeviri vs mülakat günü vermiştim. umarım çeviri verdiğimi unutmazlar ve onun için de ekstra evrak istemezler :)
-
Merhaba eşim 29 austos mulakata girdi ap kaldı . Söyledikleri evrakı yükledik sisteme . 2 hafta geçdi . Ceac status her gün update oluyor ama deyişen bir şey yok . Ne kadar sürer ?
-
@ilkin001 bu tamamen sizden istenen evrağın kontrolü ile alakalı.
eğer kontrolü için sorun olmuyorsa ve her gün update alıyorsanız bitişi yakındır. -
ikici mülakatta tekrar mail gelicek denildi gün içinde 4 gün geçti o bile gelmedi daha maili atmayı beceremiyorlar:)
-
@Quaresmarda siz atıp sorun, bunun bir sakıncası yok.
diğer türlü onların yollamasını beklemek sürecinizi geciktirir. -
@gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@Quaresmarda siz atıp sorun, bunun bir sakıncası yok.
diğer türlü onların yollamasını beklemek sürecinizi geciktirir.
haklısınız az önce sitem ederek 33 aydır beni neden uğraştırdıkları ve beklettikleri ile alakalı sitem dolu mail attım -
@Quaresmarda anlıyorum.
umarım en kısa sürede sonuçlanır, biliyorsunuz ki AP sürecinin tek ilacı sabır, sabır, sabır. -
@gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
@Quaresmarda anlıyorum.
umarım en kısa sürede sonuçlanır, biliyorsunuz ki AP sürecinin tek ilacı sabır, sabır, sabır.evet haklısınız 2019 aralıkdan beri sabır taşı olduk:)
-
Hayırlı akşamlar arkadaşlar
https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/ Vize durumumu sorguladığım zaman eskiden case statu under scrty türkçesi inceleme altında yazıyordu, bügün sorguladığımda ise Processing Pending yazıyor türkçesi işleniyor beklemede yazıyor. Durum hakkında bilgisi olan varmı yada aynı şeyi yaşayan. Bu arada haziran ayından beri apdeyim vize türüm cr1. -
@skrbtk processing pending devamında başka bir ifade var mı devamında ne yazıyor?
Bu arada e-mailleride kontrol ederseniz iyi olur -
Bu ileti silindi! -
Böyle olmuş https://www.hizliresim.com/lfj124y
O sarı kısım beyaz renkde idi case status under wiev (inceleme altında) yazıyordu şimdi ise case status Processing Pending (İşleniyor beklemede ) yazıyor. Gelen bir mail yok
-
@skrbtk anladım, sarı kısımda bir evrak mı istiyor acaba diye heyecanlanmıştım ama süreç normal devam ediyor gözüküyor şu anlık. Beklemeye devam edeceğiz.
-
130 gundur AP dayim. dun bana mail atdilar .
Please be informed that your Immigrant visa case is still undergoing administrative processing. We hope to complete administrative processing of your case by September 30, but meanwhile you need to update your and your family members’ medical exams urgently, as they will expire on 15 October, 2022.
Please send updated medical exams to the Consular Section as soon as possible.hic anlayamadim . burada AP davam etdiyini soyluyor ama medical exam yeniden isteniliyor . ne anlama geliyor sizce ?
-
@Azer-Huseynov diyoki sizin ve ailenizin test sonuçları 15 Ekim'de bitiyor, bu yüzden test sonuçlarını yenileyip elciliğe göndermelisiniz. 30 eylüle kadar idari sürecinizi bitirmeyi umuyolar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum