Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhaba arkadaşlar bizimde eşim ile 16 Eylül de b1b2 için görüşmemiz var daha önce 7 defa Green kart başvurusunda bulunmuştum. Geçen sene basvurmadim shengen vizem mevcut eşim daha önce çıkmadı bakalım ne sonuç çıkacak.
    Tüm avrupayi bisiklet ile gezdim sırada abd var batıdan doğuya pedallicam ve abd yi bastan sona gecen ilk Türk bisikletli ben olucam :) vermez iseler bu bağlamda üzülürüm.

• ⭐⭐⭐⭐

@bakk25 bence alırsınız. yeter ki bunu düzgün bir şekilde ifade edin. kolay gelsin.

• @heroinchains iyi yapmışsınız.

• @Musician_Turk zaten genelde ben görmedim banka hesap dökümünü istediklerini vize görüşmesinde turist vizesinde. Genelde öğrenci, yatırımcı vizesi gibi vize türlerinde görmek isterler. Ama yine de en yakın tarihli olan banka hesap hareketi döküm belgesini yanınızda bulundurun.

• arkadaşlar bi sorum olacaktı, turist görüşmesi için istanbulda görüşmeye gidip, onay aldıktan sonra pasaportumuz kendi yaşadığımız yere gönderiliyormu? bununla ilgili 99 lira giibi bi para yatırdım ben!! böyle bir işlem yaptım acaba yanlış bişey mi yaptık? para yatırdığım belge gönderimi konsolosluğa evrak göndermek için miydi acaba? kafam karıştı

• ⭐⭐⭐⭐

@alper41 doğru yapmışsınız. 99 tl size en yakın ptt ye göndermek için. 123 tl ise ev ya da iş yerinize göndermek için. sorun yok merak etmeyin

• denizci teşekkür ederim, ben geçen hafta başvuru yaptım. ilk başvuruda şubat ayına randevu almıştım, birkaç gece randevu sayfasına tekrar takrar baktım. önce 31 ekime daha sonra da 3 ekime randevu aldım, heyecanla bekliyorum , sonucu ve görüşmeyi burdan yazarım

• ⭐⭐⭐⭐

@alper41 hayırlı olsun. güzel haberlerinizi merakla bekliyoruz.

• @bakk25 eşiniz çalışıyor ise bence alırsınız.

• @Slcn sorun yok yenisini götürün orda okutuyorlar yenisi tanımlanıyor. Np

• Selamlar. Vizem onaylandı :) bekleyen herkesin aynı sonuca ulaşmasını dilerim. Kısaca profilimden ve görüşmeden bahsedeyim. 8 yıldır medya sekötürndeyim 3 yıldır da aynı şirkette çalışıyorum. Şirketim amerika merkezli bir şirket fakat tabi Türk entitisinde çalışıyorum. Evli değilim, çocuğum yok. Daha önce Avrupaya gittim.

Top sakallı beyefendi denk geldi ve çok güleryüzlü tatlıydı.

konsolosluk ve ben arasındaki görüşme;
    k- neden gidiyorsunuz
    b- iş için
    k- ne iş yapıyorsunuz
    b- medya sektöründeyim
    k- nereyi ziyaret edeceksiniz
    b- x,y,z şehirlerinde toplantılarım olacak zaten z şehrinde şirketimin HQ ları var
    k- hangi şirket
    b- xxx şirketi
    k- tüm masraflarınızı xxx şirketi mi karşılayacak
    b- aynen öyle
    k- daha önce DV loto kazandığınızı görüyorum kazandınız mı gerçekten nasıl oldu
    b- evet ama pandemi sebebiyle malesef süreç tamamlanmadı
    k- bi daha başvurmayı düşünüyor musunuz
    b- sanmıyorum, burada terfi aldım çünkü
    k- size iyi eğlenceler dilerim onaylandı

Ha bu arada akışta ne zaman sordu hatırlamıyorum ama Avrupay gittiniz mi dedi evet çok kez dedim

• @heroinchains hayırlı olsun. çok sevindim.

• @denizci10 teşekkür ederim size de süreç içerisinde soru sormuştum ve yanıtlamıştınız bu sebeple ayrıca teşekkürü borç bilirim 🙏🏻

• @heroinchains estağfurullah. bazı insanlar şikayet etseler de sizin gibi insanlar için burada olmaya ve yardımcı olmaya devam edeceğim. ben teşekkür ederim bunu yazdığınız ve belirttiğiniz için.

• @Musician_Turk Merhabalar, birebir aynı durumda b1-b2 randevusuna girdim. Belirttiğim seyahat tarihlerim randevu tarihimin gerisinde kalmıştı ancak ds-160'ı güncellemedim. Sorarlarsa aynı tarih planını 2023'e aktardığımı söyleyecektim. Sormadı, sadece kaç gün kalacaksın nereye gideceksin diye sordu o kadar ve onayladı.
    Sende farklı yurt dışı çıkışı ve mali değişiklik olmuşsa bunun için güncellemen faydalı olabilir.

• @heroinchains Tebrikler. Sizin örneğinizde daha önce DV kazanmış olanların halen göründüğü kanıtlanmış oldu (bazı arkadaşlar göremeyeceklerini söylemişlerdi) fakat fy bittiği için ve dosya tamamlanmadığı için bir önemi yok tahminimce. Sizin adınıza sevindim iyi yolculuklar.

• Merhabalar, 9 Eylül'de İstanbul'da B1-B2 randevum vardı. Profilim: Daha önce 6 Schengen vizesi ve 20 ülke giriş çıkışım var, 6 yıldır kurumsal bir firmada beyaz yaka olarak çalışıyorum. 31 yaşında bekarım hiç evlenmedim, üzerime ev var, hesapta 250+k TL nakit gösterdim. (Pasaport harici herhangi bir belgeye bakmadılar)

Konsolosluk kapısından girişim ve çıkışım arası toplamda 40 dakika. Mülakatta zayıf, siyah kısa saçlı hanımefendiye denk geldim, toplamda 30 saniye kadar sürdü. Görüşmemiz şu şekildeydi.
    H: Hanımefendi
    B: Ben

H: Günaydın
    B: Günaydın
    (Pasaport ve diğer birçok belge olan poşet dosyayı uzattım)
    H: Sadece pasaportu yeterli.
    (5 saniye civarı ekrandan bir şeylere baktı)
    H: Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
    B: Evet birçok kez.
    (Pasaportun içini açıp baktı)
    H: Schengen vizeleriniz mi var?
    B: Evet 6 adet var. Sonuncusunun şu an süresi hala devam ediyor.
    H: Amerika'da herhangi bir tanıdığınız var mı?
    B: Hayır yok.
    H: Amerika'ya neden gideceksiniz?
    B: Turistik amaçlı.
    (Ekrana birkaç cümle bir şeyler yazdı)
    H: Nereye gideceksiniz?
    B: ...... buralara gideceğim.
    H: Kaç gün?
    B: ... gün.
    H: Vizeniz onaylandı, iyi günler.

Mülakat kuyruğunda 5 kişinin görüşmesine kulak misafiri olabildim, 5'i de onaylandı.

• @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@heroinchains estağfurullah. bazı insanlar şikayet etseler de sizin gibi insanlar için burada olmaya ve yardımcı olmaya devam edeceğim. ben teşekkür ederim bunu yazdığınız ve belirttiğiniz için.

Neyi şikayet ediyorlar anlamadım.
    Yardımsever, her sorumuzu cevaplıyor.
    Uslubu düzgün, cevapları net diye mi 😂

• ⭐⭐⭐⭐

@Ping-PONG bilmiyorum. Pizza değilim sonuçta herkesi mutlu edemem :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy: Teşekkür ederim desteğin için.

• ⭐⭐⭐

Hayırlı olsun 🙏🏻 @vendetta16

Benzer Başlıklar

• EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k