Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Alien22 Sayın @crazycells 'in cevabından önce birkaç şey söylemek isterim. Evlenmenizde sorun olmaz. Çünkü daha önce evlenmişsiniz ve bir kızınız var. Bu gayet haklı bir sebep. Diğer konu kızınız kaç yaşında bilmiyorum. Ama Amerika'da onun için yeni bir konfor alanı oluşacaktır. Peki kızınızın düşüncesi nedir bu konuda ?
    Çalışıp çalışamama konusu ile kastınız nedir ? Ne iş yaparım diye düşünüyorsanız eğer Amerika'da yapılabilecek birçok iş var. Bu biraz da size bağlı. Aslında konfor alanını terk edecek olan sizsiniz. Kaç yıldır aynı kurumdasınız ?


  • @ssssssssssssssss

  • ⭐⭐⭐

    @Alien22 Süreci Türkiye'de devam ettirirsiniz. Dolayısıyla işinize de devam etmiş olursunuz. Ne zamanki süreç olumlu sonuçlanır, o zaman istifa edersiniz. Dediğim gibi ortada ortak bir çocuğunuz var. Benim düşüncem aksine faydası olacaktır. Şüphe uyandıracak bir durum yok. Eşiniz vatandaş mı Green Card sahibi mi ?


  • @ssssssssssssss

  • ⭐⭐⭐

    @Alien22 Bu başlığın ilk sayfasını okuyun lütfen. Bir çok sorunuza cevap olacaktır. Evet Amerika'da daha hızlı yürüyor. Türkiye'de ise yıllardır bekleyenler var. En iyisi sizin oraya gidip 90 gün sonrası evlilik yapmanız. Tabi sizin için en iyi kararı yine siz bilirsiniz.

    Bu başlık yeterince bilgi veriyor ama isterseniz şu başlığa da göz atabilirsiniz. Bu konuda bilginizi arttırmış olursunuz.

    Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)


  • @Programmer çok teşekkür ediyorum aydınlattığınız için kafamdaki soru işaretlerini

  • ⭐⭐⭐

    @Alien22 Rica ederim. Amacımız yol açmak, yardımlaşmak. Başka sorunuz olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.


  • Herkese Hayırlı Günler dilerim
    Arlingtonda Amerikan Vatandaşı ile evlenen birisi var mi acaba burda


  • Merhaba millet bir sorum olcak farklı biraz Sorum olcak Amerikan vatandaşı ile evliyim work permit Aldım eşimle birlikte New Mexico seyhat edeceğiz Amerika sınırlarında bir state ama orada immigration police ve denetim çok sınır olduğu için Meksika’ya oraya gidebilirmiyüm seyahat kartım olmadan ?


  • Merhaba arkadaşlar,

    Amerikan vatandaşı ile evlendim. 28 Mart’ta evraklarımı ilettim. 10 nisanda biyometrik randevusuna katıldım. Hala beklemekteyim. Websitesinden sürekli takip ediyorum. Nothing outstanding diyor, yani süreç devam ediyor ama 5’ayı geçti çalışma izni bile göndermediler.

    Bekleyenler var mı uzun süre? Ortalama ne kadar sürecek bu durum?

    Bir de evli olduğum State’in dışında bir state de ehliyet alırsam sorun olur mu ileride?

    Teşekkürler,
    Doğan


  • @mutu_23 selam
    Acaba ne zaman evrakları gönderdiniz ve tarihleri eğer hatırlıyorsanız paylaşır mısınız
    Prmak izi tarihi
    Work permit gelişi
    Vs gibi


  • @denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhaba arkadaşlar,

    Amerikan vatandaşı ile evlendim. 28 Mart’ta evraklarımı ilettim. 10 nisanda biyometrik randevusuna katıldım. Hala beklemekteyim. Websitesinden sürekli takip ediyorum. Nothing outstanding diyor, yani süreç devam ediyor ama 5’ayı geçti çalışma izni bile göndermediler.

    Bekleyenler var mı uzun süre? Ortalama ne kadar sürecek bu durum?

    Bir de evli olduğum State’in dışında bir state de ehliyet alırsam sorun olur mu ileride?

    Teşekkürler,
    Doğan

    Benimki 10-11 ay sonra geldi hizlandirma islemi yapmis olmama ragmen. Uzun surebiliyor. USCIS websitesine gittiginizde bulundugunuz bolgeye gore hesaplanan tahmini zaman araligini gosterir. Mesela NYCde iseniz bagli oldugunuz servis ve field office a gore tahmini bir sure gosterecektir ( https://egov.uscis.gov/processing-times/ ) ben aradigimda bu surelerin her 15 gunde bir guncellendigini soylemislerdi. Eger calisma izninizi hizlandirmak icin gercek bir sebebiniz varsa mesela bekleyen bir is teklifi bir mektup veya paraya sikismaniz ki bunlari belgelemeniz gerek o zaman hizlandirma islemi yapabilirsiniz fakat her zaman ise yaramiyor. Bunun da taktikleri var yapacak olursaniz kendi tecrubeme dayanarak bir iki sey soyleyebilirim. Ehliyet icin de bence yapmayin sonucta baska bir statede adres gostereceksiniz sormayacaklar mi bu adres ne alaka siz birlikte yasamadiniz mi diye? bence hic riske atmaya degmez. Ayni durum bende de oldu baska bir stateden cok kolay alabilirdim sirf bu sebepten alamadim. Hala da ehliyetim yok 🙂


  • @xcx Ben evrakları kasım 25 20221 de gönderdim sadece work permit aldım


  • @mutu_23 ne zaman ulaştı permit ve hangi eyaletten yaptınız işlemleri


  • Merhaba birkaç sorum olacaktı ... Amerikan vatandaşlığını yeni aldım.. Nişanlım Türkiye'den yaklaşık 4 ay önce geldi ve 90 gün kuralına uyduk ... Kasım ortasına kadar turist vizesi ile ABD de kalma hakkı var...bu süre bitmeden önce burada nikahı kıyıp, greencard başvurusunu yapmak istiyoruz...

    1-Nikah işini hallettikten sonra gerekli formları doldurup göndermek nikahtan hemen sonra mi olmalı? (I-130, 485, 864 vb)

    2-Bu basvuru formlarını USCIS in sayfasından online doldurabilir miyiz ? Yoksa posta yoluyla mı yollanacak...

    3-Nisanlimin ABD de kalabilmesi için 485 formunun pending de olmasının yeterli olduğunu web sitelerinden okumuştum...Bu formun gönderildikten sonra ne kadarlık bir sürede pending e geçer...


  • @archccool 1- istediginiz zaman gonderebilirsiniz. Gercek bir evlilik olduktan sonra ve niyetinizi kanitladiktan sonra visa break yapmadiktan sonra ne kadar sonra gonderdiginizin bir onemi yok. Ama disaridaki efsanelere gore hemen ayni gun yapmayin biraz bekleyin vs diyenler var. Yine de icim rahat etsin derseniz bir kac gun bekleyin isterseniz veya 15-30 dk lik avukatla gorusun tavsiye alin. Dedigim gibi visa break olmadigi ve gercek evlilik oldugu surece bir sikinti olacagini zannetmiyorum fakat yine de esinizin vizesi bitmeden gonderin bence son gune birakmayin. Olacagini bilen varsa lutfen beni duzeltin.
    2- I130 ve I130A formlari online odenip doldurulabilir once 130 formunu online doldurup submit ettikten sonra 130A yi elle doldurup taratip 130 formuna sistemde eklemeniz gerekmektedir. Kalan formlari posta yolu ile gonderebilirsiniz.
    3- 485 formu ellerine ulasmasi yeterli aldiktan hemen sonra teslim aldiklarina dair bir bildiri yolluyorlar artik esiniz sizinle evli oldugu sure boyunca advance parole olmadan ulkeyi terk etmeksizin kalabilir. Vizesi bitmeden belgeleri yollarsaniz kacaga dusmez vatandas oldugunuz icin de bir problem olmayacaktir.


  • Tesekkur ederim....

    Onceki iletilerinizin birinde saglik raporu icin USCIS onayli doktor tavisyesinde bulunabileceginizi yazmistiniz... NJ-NYC cevresi icin


  • @archccool dr Ken Truong - Vitastat Medical burasi brooklynde randevu alacaksiniz 1 hafta sonrasina da sonuclar cikiyor eger sigortaniz varsa 150 yoksa 200$ yine de bir arayin sorun dr uscis web sitesinde de var tekrar bir kontrol edin. Ayrica eger tahlil okumayi biliyorsaniz ve eksik asilarinizi anlayabilirseniz sigortaniz varsa yine bu asilar walgreens veya cvs te yaptirabilirsiniz ekstra bir asi parasi odemezsiniz. Uzak olmasina bakmayin ben 1000 dolar bile fiyat aldim calismazken 150 dolar super bi fiyat bir hafta icinde de halloldu bitti gitti.


  • @mazk2104 Cok tesekkur ediyorum yardimlariniz icin ....


  • @archccool rica ederim olur da telefonu acmazlarsa ( ki cok muhtemel asiri yogunlar ) whatsapptan yazin veya imessagedan mutlaka doneceklerdir merak etmeyin.


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 4861
  • 152
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

33
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum