Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

  • ⭐⭐⭐

    @mfkont baya talihsizce olmuş keşke ileri bi tarihe aynı güne saate denk getirebilseydiniz.. isterseniz eşinizi ileri alıp kendinize yeni bi başvuru yapın. Şart değil de diğer genel geçer kuralları karşılıyorsanız daha önce yurtçıkışı vs gibi şeyleri bide böyle denenebilir.


  • @Brownhood ben olsam o kısmı güncellemez sadece yurtdışı çıkışımı eklerdim. Ama tabi bu sadece ben olsaydım.. cevabı bilen başka birileri umarım çıkar 🙏🏼


  • Merhaba, annem ve babam icin ds-160 i istanbul secerek doldurdum. Vize basvurusu icin istanbula gun almistim. Simdi ankara olarak guncelledim. Yeni ds-160 doldurmam mi gerekiyor?


  • @eyuphanyl yok siz ne zaman isterseniz ona alıyorsunuz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @burcualtay evet. Anne babanıza nasıl doldurdunuz bilmiyorum ama genelde anne babalara yanlış dolduruluyor. Ben şu an 4 anne ve babaya danışmanlık veriyorum çünkü kendileri red almışlar. Ben de vizelerini almaya çalışıyorum. Siz de dikkatli olun lütfen


  • @Brownhood her formun son kullanma tarihi vardır. O tarihte genelde geçiyor. Bundan dolayı formu yeniden doldurmanız gerekiyor bu yüzden de doldurduğunuz anda ki durumu yazmalısınız.


  • Merhaba 23 eylülde randevum var sormak istediğim iş yerimden dilekçe aldım izinli olduğuma dair kendim yine özel dilekçe yazmalı mıyım ve evraklara bakmıyolarsa buraya olan bağımı nasıl ispatlayabilirim. Daha önce yurt dışına çıktım 10 yıl önce..40 yaşındayım kurumsal firmada çalışıyorum vize alma şansım olabilir mi? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için


  • @denizci10 peki formu yeniden doldururken ayni form numarasini kullanip "retrieve an application" dedikten sonra bu ekran cikiyor. burdan create new mi demeliyim yoksa ilk ekrandan yeni bir basvuru yapmaliyim, fark var midir?
    anne babalara yanlis dolduluyor dediniz, nelere dikkat etmek gerekir ? 307fc2e8-4c2a-4786-87b7-38970f8b9343-image.png


  • Merhabalar,

    DS160 formunda vize tipi olarak B1 seçmek gerekirken yanlışlıkla B2 seçtik. Ödeme yaparken ise B1 seçtik. Bu durumda yeni bir DS160 formu mu doldurmalıyız? Eğer öyleyse onu yaptıktan sonra yeni bir randevu mu almalıyız?


  • @burcualtay create new application demelisiniz. Her şeye dikkat etmelisiniz. Formu doldurduysanız görmüşsünüzdür 100 e yakın soru var.


  • @stella olabilir tabi neden olmasın. Yaşınız da genç ama en azından çok genç değil.


  • Merhaba iyi günler herkese.
    İlk görüşmede red aldım.
    İkinci görüşme de ilk görüşmede ki Seyehat planımı aynı mı söylemeliyim değiştirmek mi mantıklı.


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var ☺️
    İşyerimin yazacağı izin yazısı türkçe mi ingilizce mi olmalı ayrıca örnek yazı var mı elinizde simdiden çok teşekkürler🙏

  • ⭐⭐⭐

    Ingılızce veya Türkçe olabilir cok baktıkları söylenmez ama İngilizce almanız daha iyi olur. @snmbrk

  • ⭐⭐⭐

    Seyahat planınız nedir? İlk görüşmede sizce neden red aldınız ve profiliniz nasıl? @lfcali


  • @waterman çok teşekkür ederim.


  • Forumda eşiyle farklı günlere vize randevusu alan bir arkadaş vardı bu konuda endişeleri vardı. Instagramda benzer durum yaşayan nesemcelikkaya’nın storylerine bakabilir. Bugün onay almış. Yanlışlıkla eşiyle randevuları ayırdığı için kocası haziranda kendisi de bugün görüşmeye girip onay alabilmişler.


  • aralık ayındaki randevular dolmuyor bir gündür. demek ki herkes çekebilmiş öne randevularını


  • @foreveros Mayıs 11'den Aralık 12'ye çektim 🙂


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum