Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @AE123

Bilgi için teşekkürler.

BOA kartınızı teb atmsine takıp para çekmek istediğinizde size TL veya USD olarak soruyor USD seçerseniz USD olarak para veriyor atm

Bana sormadı bunu. Belki dediğiniz gibi atm usd vermiyordur. Fakat içerideki görevliye sordum, o da teyit etti; 'sadece tl alabiliyorsunuz' dedi. Ama görevlilere de mutlak güvenmek mantıklı değil sanırım çünkü onlar da bazen bilmeyebiliyorlar.

Usd veren bir atm bulabilirsem bir daha denerim

• ⭐⭐

@ICu Her atm döviz vermiyor maalesef sadece tl seçeneği oluyor. Merkezi ve turist yoğunluğu olan yerlerde genellikle döviz bulabilirsiniz. Genellikle bankalar web sitelerinde hangi atm'de döviz bulabileceğinizi gösterir.

• Turkiye'deki bankalarda doviz sikintisi var. O yuzden ATM doviz vermesin diye ayarlama yapmis da olabilirler.

Esim su anda Turkiye'de ve gecen gun bankadan $ ile para cekmek istediginde, subemizde su anda $ yok diye, israrla TL ile odeme yapmislar. Kendisi icin cok sey farketmedi, zaten TL ye cevirecekti ama genel olarak $ ile odeme yapmak istemiyor bankalar.

• Bu ileti silindi!

• Herkese merhaba,

Bilgisi olanlardan bilgi rica edeceğim şu konuda.

Önümüzdeki ay Amerika'ya gideceğim. Garanti bankasında maaş hesabım ve döviz hesabım var. Swift işlemine açtırdım.
    Amerika'da iken Türkiye'de internet bankacılığı üzerinden yapmam gereken ödemeler var (Kredi + Aidat vs gibi).

Diyelim ki Amerika'ya gittiğimde bir işe başlayıp düzenli gelirim oldu ve SSN + GC aşamalarını da geçtim ve bir amerikan bankasında hesabım da var.

Amerika'da ki hesabımdan Garantide ki hesabıma Swift yoluyla para gönderdim. Amerika'dan Türkiye'de ki hesabıma girip işlem yapabiliyor muyum, Garanti mobil bankacılık ile?

Ve ya bu durumda olan arkadaşlarımız nasıl bir yol izliyor?

Desteklerinizi, bilgi dönüşlerinizi bekliyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler 👋🙂

• @entropik amerikada kullandigim numarayi garanti bankasindaki hesabima eklettim, bu sekilde sorunsuz girebiliyorum. numara ekletmek icin de konsolosluktan babamin adina vekaletname verdim.

• Arkadaşlar TEB hesabınızdaki paranızı BoA ATM'lerinden çekerkenki günlük limit şu anda $1200. Eskiden günlük para çekme limitiniz kadardı ancak artan kurlar sebebiyle sanırım bunu kaldırdılar. Yaklaşık 2 aydır bu şekilde sorunsuz para çekiyorum.

• @btek14 çok teşekkür ederim,

Bu şekil de Amerika'dan Türkiye'de ki hesabımıza girip işlem yapabiliyor muyuz?

• @entropik ben isbankasi ve qnb hesaplarima sorunsuzca app uzerinden ulasabiliyorum. ykb nin de app i sorunsuz calisiyor. turk telefonum ucak modunda ve tum islemleri sorunsuz yapabiliyorum. bankaniza da danisin ama app ler uzerinden hepsi sorunsuz calisiyor. kolay gelsin.

• @cnpist çok teşekkürler 👋🙂

• @entropik Bende İş bankası, TEB, Halk Bankası, Enpara uygulama üzerinden sorunsuz kullanıyorum. Hatta geçenlerde telefonumu değiştirdim ve uygulamaları yeniden yükledim. Çoğu banka TR hattıma sms gönderdi sadece Halk Bankası TR hattınızdan mobil veriye erişerek aktivasyon yapıyor. Sonra bankacılık uygulamalarını ABD hattımı takıp sorunsuz kullanıyorum.

• @entropik akbank ve garanti bankasina da app uzerinden giriyorum ben de. yurtdisi numarasina mesaj gelmez diye uyarmislardi garanti bankasindan ama su ana kadar bir sikinti yasamadim.

• @gurcang çok teşekkürler.

Yani Amerika'ya gelip bir app ve hat alıp kullanmaya başladığımda, Türk hattı yeni telefona takıp ilgili bankaların mobil uygulamalarını indirip hatta SMS gelecek.
    Amerikan hattı tekrar takip uygulamayı açtığımda bankacılık işlemlerini yapabilecek miyim?

Yaklaştım mi acaba doğru anladım mi?

Size belki komik geliyordur belki sizde bunları yasamissinizdir ama Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi işte. İnsan bu konuda da kendini güvencede tutmak istiyor.

😅

• @entropik turk hattinizla sorunsuz sekilde yapabilirsiniz ama bende su sekilde bir sikinti oldu. usa hattini takinca ilk baslarda sorunsuz kullandim ama telefon degistirince yeni telefonu tanimadi tr hattimi da kaybettigim icin bir muddet giremedim uygulamalara. bu sebeple de usa hattimi bankaya eklettim. ekletmek islemi subeye giderek oluyor ekstra bilgi vereyim.

• @btek14 tamamdır, benim için faydalı oldu verdiğiniz bilgiler.

Teşekkürler.

• @ICu, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@AE123

Bilgi için teşekkürler.

BOA kartınızı teb atmsine takıp para çekmek istediğinizde size TL veya USD olarak soruyor USD seçerseniz USD olarak para veriyor atm

Bana sormadı bunu. Belki dediğiniz gibi atm usd vermiyordur. Fakat içerideki görevliye sordum, o da teyit etti; 'sadece tl alabiliyorsunuz' dedi. Ama görevlilere de mutlak güvenmek mantıklı değil sanırım çünkü onlar da bazen bilmeyebiliyorlar.

Usd veren bir atm bulabilirsem bir daha denerim

Başka bir ATM'den denedim oldu. Meğer denildiği gibi usd veren ATM olmalıymış.

• @entropik Evet doğru anlamışşsınız ancak bu durum bankadan bankaya göre değişebilir. Benim kullandığım bankalarda yaklaşık 1 senedir herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

• Herkese merhaba Suanda en uygun sekilde Bank of americadaki bir hesaptan Turkiyede bulunan bir hesaba nasil para yollanir ?

Bir suru secenek var ama en uygununu sorayim istedim.

Tesekkurler .

• Cepteteb kullaniyordum 2 senedir hic kullanmamistim bugun giris yapayim dedim hesabimi kapatmislar yurtdisinda kullandigim icin.Telefondan gorustum tekrardan acmaniz gerek ulkeye gelip diyorlar saka gibi :)

• Cepteteb hesabim kapaninca simdi kalakaldik boyle..TR den bir arkadasim ona bir elektronik alet almami istiyor ama kartida yok internetten alip evime gondertebilecegi parayi bana gonderip benim almami istiyor yaklasik $3000. En kolay masrafsiz nasil gonderilir bu TR den USA ya ? WU $60-100 arasi masraf cikartti cok fazla malesef.

Benzer Başlıklar

• ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    873 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Türkiye'deyken ABD'de Banka Hesabı Açmak

Taşındı Bankacılık
    6
    1 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    HandanH
    @crazycells Teşekkürler, eskiden de Bank of America ile çalışıyordum, tekrar bu kurum ile çalışmaya karar verdim. Büyük ve güvenilir banka, başka soranlara da tavsiye ederim.
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
  • ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
    132
    0 Oy
    132 İleti
    14k Bakış
    serelS
    @okokok merhaba. bahsettiğiniz tutarla girişte sorun yaşadınız mı ? form vermek yeterli oldu mu ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k