Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @boraozc biz kirklandda yaşıyoruz ve 2,5 yaşında kızımız var. Çok memnunuz. Ancak tabi ki çok pahalı. İki odalı condolar 2000$ civarlarında. 3 kişilik bir aile olarak en az 5000$ aylık masraf olacak şekilde hesaplayın derim. (Esiniz çalışıp çocuğunuzu daycare e gönderirseniz). Yaşam tarzınızı bilmiyorum tabi ki ama dışarda yemek, geziler, çift araba vs olacaksa fazlası olur azı olmaz diyeyim 😂daha ayrıntılı bilgi isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.


  • @damladav hanım merhaba. Özellikle sizin yazdıklarınızı da en başından itibaren okumuştum, o sebeple yorumlarınız çok kıymetli, teşekkür ederim 🙂

    Tam olarak yerleşmeyi düşündüğümüz tarihlerde , bizim de kızımız o yaşlarda olacak, o yüzden benzer şartlar olacaktır diye düşünüyorum. İlk etapta adaptasyon sürecinde eşim birkaç ay çalışmayacak muhtemelen, part-time kreş tarzı bir yere alıştırıp, sonrasında iş bakmaya başlayacak. Sektörü itibariyle (IT) WA taraflarındaki iş imkanlarının da geniş olacağını düşünüyoruz.

    Pandemi sebebiyle pek bir yaşam tarzımız kaldığı söylenemez 😃 O sebeple ilk başlarda bahsettiğiniz bütçeyi baz alarak hesap yapmak mantıklı olabilir.

    Pazar günü LAX'ten girişimizi yapacağız aksilik olmazsa, sonrasında asıl yerleşeceğimiz eyalete karar verme aşamasında eminim ki çokça sorularımız olacaktır, sizi rahatsız ederim o zaman izninizle 🙂 Tekrar teşekkür ederim bilgiler için.


  • 2023 yılının yazında WAT programı ile bulunmayı düşündüğüm eyaletlerden biri Washington, diğeri Oregon. İkisi arasında çok büyük bir fark var mı? Her ikisinde de bulunduysanız hangi eyaleti önerirsiniz? İş bulma kolaylığı ne durumda? Çok fazla göçmen var mı? Doğrusu iki eyaleti seçmemin ortak sebeplerinden birisi, ikisinde de PR olmadan rahatlıkla ehliyet alınabiliyor olması. Bu konuda zorluk çekenler oldu mu? Minimum wage olarak oldukça tatmin edici bir eyalet olarak buldum Washington'ı, cost of living konusunda biraz sıkıntılı olduğunu duysam da.


  • Oregon da bulunmadim ama Oregon'lular calismaya Wa ya geliyor. Wa lilar ise alisverise Oregon'a gidiyor. Oregon da sales tax yok. Wa da %10.15. Wa state Cost of living konusunda en buyuk pay kirada. Oda kiralayim derseniz Seattle icin soyluyorum en ucuzu $900-1000 gozden cikarmalisiniz. 1bed-1bath kiralayim derseniz utilities dahil en az $1800-1900 gozden cikarmalisiniz. Su an seattle kuzeyinde 1bed-1bath daireler yeni apartmanlarda $2100 civarinda. Kiranin haricinde nelere para harcayacaginiz sizin yasam biciminize bagli. Arabaniz olacagini hesaba katarsak Benzin in su an galonu 87 oktan $5.25. Aylik arac sigortasi en ucuz $100-120 olacaktir. Gsm icin aylik paketler $50-65'den baslar.
    Wa'da hizmet sektorunde hemen is bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Wa zaten teknoloji ve uretim eyaleti oldugundan biraz pahali. Oregon'da cok fazla is imkani olmadigini duyuyoruz.
    Minimum wage $15.75-17.25 civarinda ama bu tutarlarda cok calisan yoktur. Bu ucretle baslasaniz bile 1-2 ay sonra performansiniza bagli olarak isveren artirabiliyor. Standart bir yasam surmek icin vergi oncesi en az $25 kazanmalisiniz.
    Haftada 40 saat - aylik 160 saatten net elinize gececek olan minimum wage $2150-2200 civari olacaktir. Eger saatlik $25 olursa vergi sonrasi ortalama $3400-3500 arasi olacaktir. Bunun altinda kalirsa sadece kira yeme icme ve ufakta olsa eglence ve hobilerinize zaman ayirip vasat bir hayat surersiniz. Fazla birikim yapmamis olursunuz.
    Ozetle Wa da evet geliriniz yuksek olur ama gideriniz de ona gore fazla olur. Geri kalan kismina sizin yasam biciminiz ve ileriye yonelik planlariniz yol gosterecektir. Bol sans...


  • @roccorocco, içinde söyledi: Washington (State)

    Oregon da bulunmadim ama Oregon'lular calismaya Wa ya geliyor. Wa lilar ise alisverise Oregon'a gidiyor. Oregon da sales tax yok. Wa da %10.15. Wa state Cost of living konusunda en buyuk pay kirada. Oda kiralayim derseniz Seattle icin soyluyorum en ucuzu $900-1000 gozden cikarmalisiniz. 1bed-1bath kiralayim derseniz utilities dahil en az $1800-1900 gozden cikarmalisiniz. Su an seattle kuzeyinde 1bed-1bath daireler yeni apartmanlarda $2100 civarinda. Kiranin haricinde nelere para harcayacaginiz sizin yasam biciminize bagli. Arabaniz olacagini hesaba katarsak Benzin in su an galonu 87 oktan $5.25. Aylik arac sigortasi en ucuz $100-120 olacaktir. Gsm icin aylik paketler $50-65'den baslar.
    Wa'da hizmet sektorunde hemen is bulabilirsiniz diye dusunuyorum. Wa zaten teknoloji ve uretim eyaleti oldugundan biraz pahali. Oregon'da cok fazla is imkani olmadigini duyuyoruz.
    Minimum wage $15.75-17.25 civarinda ama bu tutarlarda cok calisan yoktur. Bu ucretle baslasaniz bile 1-2 ay sonra performansiniza bagli olarak isveren artirabiliyor. Standart bir yasam surmek icin vergi oncesi en az $25 kazanmalisiniz.
    Haftada 40 saat - aylik 160 saatten net elinize gececek olan minimum wage $2150-2200 civari olacaktir. Eger saatlik $25 olursa vergi sonrasi ortalama $3400-3500 arasi olacaktir. Bunun altinda kalirsa sadece kira yeme icme ve ufakta olsa eglence ve hobilerinize zaman ayirip vasat bir hayat surersiniz. Fazla birikim yapmamis olursunuz.
    Ozetle Wa da evet geliriniz yuksek olur ama gideriniz de ona gore fazla olur. Geri kalan kismina sizin yasam biciminiz ve ileriye yonelik planlariniz yol gosterecektir. Bol sans...

    Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için.


  • @kaanvercetti Oregon Washington diye genelleme, sehir secimi uzerina odaklan..misal Washington Seattle ile Portland Oregonu karsilastir...Birbirine yakindir amma aralarinda farkta vardir...Eyyorlamam bu kadar


  • Merhaba,
    14 Eylülde Seattle dan giriş yapacağız. 4 kişilik bir aileyiz. Bir hafta Seattle da konaklama yapıp, araç satın alıp, akabinde Pullman a yerleşmeyi düşünüyoruz. Seattle da 1 hafta konaklama için Airbnb mi tavsiye edersiniz, otel mi? Ya da o tarihlerde evini, ya da 2 odasını kiraya verebilecek var mıdır?
    Tüm tavsiyelerinizi ve önerilerinizi merakla bekliyoruz. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.


  • @ecellf-celbi merhaba. 1 haftalik konaklama icin Airbnb daha iyi olur diye dusunuyorum. Ya da butceniz nedir bilmiyorum ama Otel-Airbnb kiyaslamasi yapip ailenizin beklentisine gore secim yapabilirsiniz. Oteller bu sezonda dolu ve pahali olabilir eger oteli sececekseniz simdiden rezerve yapmanizda fayda var.
    Acikcasi nicin Pullman i sectiginizi merak ettim. Pullman, Seattle arasi neredeyse 300 mile uzaklikta ve cok kucuk bir yer.


  • @roccorocco ilginiz ve dönüşünüz için teşekkür ederim. Oğlum WSU da üniversiteye kaldığı yerden devam edecek , kampus Pullman da, açıkçası tercih sebebimiz hem ailece bir arada olalım, hem de maliyet daha az olsun idi. Ayrıca kızım da lise 12. sınıfa gidecek. Pullman lisesinin okul puanı iyiymiş, tercih sebebimiz tamamen çocukların okulları için...
    Ama farklı önerilerinize açığız. Hizmet sektöründe iş imkanı bulamaz isek yine Seattle civarlarında başka bir yerde de yaşamda kurabiliriz. En kötü ihtimalle oğlum WSU da yurtta ya da paylaşımlı odada kalır, biz de iş imkanları doğrultusunda başka yerde de bir yaşam kurabiliriz.
    Önerilerinize açığız, paylaşırsanız çok memnun oluruz.


  • @ecellf-celbi merhaba öncelikle hayırlı olsun çok sevindim. Bilgilerinizde yanlışlık olabilir mi? DV2020 için dava sonuçlanmadan nasıl vize aldınız?


  • @ecellf-celbi Bence kucuk yerde hayata baslamak daha kolay, ilk pullman dan baslayin gerisi daha kolay gelir.


  • Bu ileti silindi!

  • @Aslıhan sehven 2020 yazmışım siz iletince fark ettim düzelttim teşekkürler


  • @ecellf-celbi siz ve ailenizin beklentisi dogrultusunda mantiginiza en dogrusu ne geliyorsa oyle hareket etmekte fayda var. Tabi bazen duygusallikta on planda olabilir. Is bulana kadar Pullman' da yasayacak belli bir birikiminiz var ise, kucuk bir yerde sikilmayiz ailecek bir arada olalim yeter derseniz orasi sizin icin iyi olabilir. Istanbul veya diger buyuk sehirlerde yasiyorsaniz ilk etapta oyle yerler cok bunaltici ve sessiz sakin gelebilecektir. Ama kalabaliktan bunaldik ve biktik derseniz kucuk sehirler ilac gibi gelecektir. Hergun disari cikmak, disarida yemek gezmek eglenmek gibi aliskanliklariniz var ise kucuk sehirler aradiginizi vermeyebilir. Universite oldugu icin ogrenciler icin iyi bir yer olabilir ve sikilmazlar diye dusunuyorum. Pullman'in Seattle a gore cok ucuz olacagini tahmin ediyorum. Seattle'a 20-30 mile uzaktaki sehirler bile bazen Seattle'dan daha uygun olabiliyor. Sonuc olarak ne aradiginiza nasil bir hayat tarzi istediginize ve bunlar icin ne kadar caba sarfedip sabir gosterebileceginize gore sehirler imkan verecektir. Bu benzetme uygun olur mu bilmiyorum Istanbul'dan kalkip Yozgat'a giderseniz ruh haliniz ve alisma sureniz ve sekliniz nasil olur onu en iyi siz bilirsiniz. Sahsen benim Amerika'da belirli sabit bir gelirim olsa yada hayatimi idame edecek kadar bir yatirim veya remote calisip iyi bir gelir kaynagim olsa bende kucuk sehirler ve dogal hayati tercih ederdim.


  • @roccorocco haklısınız 🙂 Seattle ve civarlarında yaşayan Türklerin buluşma, grup organizasyon, iletişim gibi grupları mevcut mudur acaba, fikriniz var mı?


  • Turks in Greater Seattle Area isimli Facebook grubu var. Atawa ve Tacawa var bir de.


  • @roccorocco bilgi için çok teşekkür ederim


  • @ecellf-celbi, içinde söyledi: Washington (State)

    @roccorocco ilginiz ve dönüşünüz için teşekkür ederim. Oğlum WSU da üniversiteye kaldığı yerden devam edecek , kampus Pullman da, açıkçası tercih sebebimiz hem ailece bir arada olalım, hem de maliyet daha az olsun idi. Ayrıca kızım da lise 12. sınıfa gidecek. Pullman lisesinin okul puanı iyiymiş, tercih sebebimiz tamamen çocukların okulları için...
    Ama farklı önerilerinize açığız. Hizmet sektöründe iş imkanı bulamaz isek yine Seattle civarlarında başka bir yerde de yaşamda kurabiliriz. En kötü ihtimalle oğlum WSU da yurtta ya da paylaşımlı odada kalır, biz de iş imkanları doğrultusunda başka yerde de bir yaşam kurabiliriz.
    Önerilerinize açığız, paylaşırsanız çok memnun oluruz.

    Valla haritadan söyle bi baktım da restaurantlar barlar marketler hersey var ve yeterli gibi gözüküyor. idahoya da yakın gider gezersiniz. Tek eksiklik Türk çevresi bulmak olur sanırım. Washington state de baya Türk var özellikle kirklandda artık Turkland diyorlar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    seattle yaşayanlar los angeles gitmek için alternatif bir seçenek


  • seattledan portlanda kadar binmisligim var, tavsiye ederim...Portlanddan binip seattle`a gitmak biraz kotu oluyor, zira tren los angelesten geldigi icin ici pislik dolu oluyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum