(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@LordBolton tabii ki, aklımda kaldıkça yazayım;
bizden önceki kişiye birkaç soru sordu ve direkt red verdi, genç bir arkadaştı. tam olarak ne sordu bilmiyorum.
biz bankoya geldik.
merhaba nasılsınız, diye bize sorduktan sonra ingilizce bilip bilmediğimizi sordu. bildiğimizi söyleyince ingilizce olarak devam etti.-ne için gidiyorsunuz
-nerelere gideceksiniz
-ne kadar kalacaksınız
-eşime ne iş yaptığını sordu
ben 2011'de wat yapmıştım, bu sebeple bana yönelik;
-amerikaya ne zaman gittin
-amerikada ne yaptın, nerelere gittin, nerede çalıştın gibi sorular sordu.
-sonrasında bebeğimizin yaşını sordu.
-bebeğin henüz basvurusu yoktu bu sebeple, sadece ikiniz mi gideceksiniz diye sordu, biz de hayır daha sonra ona basvuracagız dedik.
-eşimle bana kaç yıldır evli oldugumuzu sordu.
-nerede yaşadığımızı sordubaşka soru varsa da hatırlamıyorum, sonrasında onay kağıdını uzattı.
bu soruların arasında bi içeriye gitti, bir iki dk birileriyle görüştü bu arada.
ben yanımda pek evrak götürmedim, hatta sadece hesap özeti götürdüm parasal bir şey sorar diye ama sormadı. muhtemelen ds'teki bilgilere istinaden yurt dışı tecrübesi falan da sormadı, pasaporta da bakmadı.
pasaportumda yurt dışı giriş cıkış bir çok vize var bu arada. abd ve uk dahil.hatırladıklarım bunlar. sorunuz olursa yine cevaplamaya çalışırım.
-
@damladamla19 dün 22 agustos ve sonraki günlerde yine boşluklar olmuş. takip ederseniz bulma ihtimaliniz var.
-
Telegram grubunda paylastigim mesaji buraya da yazayim dedim. Vize surecinde bu forumunda baya faydasini gordum. Topigi acan ve paylasim yapan arkadaslara cok tesekkur ederim. Paylasimimin umarim vize alacak arkadaslara faydasi olur. Hersey gonlunuzce olsun...
Profilimden bahsedeyim biraz.
*Yaşım 45
*Evliyim- 8 ve 5 yaslarinda iki cocugum var
*Esim MEBde ogretmen - Ben de ogretmenim fakat meb de degilim. Dershanede calisiyorum, En yumusak karnim burasiydi, Turkiyede ozel sektoru biliyorsunuz...
- Pasaportlari daha yeni cikarttik, yani bombostu. Daha etkili olur diye 10 yillik pasaport cikarttim. Cocuklarinki de maksimum 5 yillik oluyormus. Bu yuzden onlara da 5 yillik cikarttim.
- Daha once yurtdisi olarak sadece Bosna Hersege iki gunluk bir gezim vardi. Sengen falan yok. Esim hic yurt disina cikmadi.
- Simdiye kadar ilk vize basvurumuz Amerikaydi
Gelelim gorusme detaylarina ve izlenimlere...
Randevumuz 9 15teydi. Saat 8 30da kapida siraya girdik.
Araba anahtarini iceri aliyorlar.
Saat 9da bizi iceri aldilar
Pasaport kontrolunden sonra asansorle, gorusmelerin yapildigi salonun oldugu kata ciktik.
Bankadaki gibi sistem kurmuslar. Giriste hemen sag tarafta Ds160 onay formunu alip kontrol ettiler. Pasaportu ve 1 adet fotografimizi aldilar. Bu isleri yapan elemana sordum Turk musunuz diye. Evet Turk vatandasiyim dedi. Sasirdim dogrusu. Butun calisanlar amerikali zannediyordum. Neyse gunde kac kisi basvuruyor diye sordum. Bu bilgiyi veremeyiz ama cok basvuru var dedi. Biraz usteleyince 300-400 kisi oluyor dedi. Vaauuvv dedim kisi basi 160 dolardan iyi para eder, konsolosluk acmak lazim dedim.🤣🤣🤣 Peki dedim ne kadar onay veriliyor. Abi dedi istersen konsolosun numarasini vereyim sor🤣
3 banko pasaportlara resimleri tariyordu ve bu isi yapanlar da Turktu. Bir banko parmak izi aliyordu ve amerikaliydi. Cocuklarin parmak izini almadi. Ben de zaten burunlarini karistirmislardi dedim🤣
5 banko vize gorusmelerine ayrilmisti. En basta kara oglan, meshuuuuuur Nick vardi. Bugun aksi tarafindan kalkmis galiba etrafa nizam veriyordu. Neymis pasaportlari banko onune gelmeden once hazir etmeliymisiz diye anons yapti. Ben dikkat etmedim ama disarida birisiyle gorustum o esnada 4 kisiye red vermis. Sonra yasli bir teyze vardi ona 30 saniyede onay verdi. S seklinde kivrimli bir bicimde siraya girdik. Sirasi gelen rastgele bankolara yoneliyordu. Nickin yaninda sari çıyan 🤣 kisa sacli erkek memur vardi. Onun yanindaki bankoda kisa siyah sacli 50li yaslarda bayan memur vardi. Sonraki bankoda beyaz, top sakalli memur vardi. En sonda ise uzun sari sacli bayan memur vardi.
Nice dusmeyiz diye dua ediyordum. Sari sacli erkekten de cekiniyordum. Sari sacli erkek ile kisa siyah sacli bayan ayni anda bosa cikti. Ben hemen bayana yoneldim. O esnada sari da bizi cagirdi ama hic orali olmadim😁
Dogrudan Turkce mulakata basladi. Maskeleri cikartip konusalim diye teklif ettim yok dedi. Tebessum ettigimizi gormesini istiyorduk. Klasik nicin gidiyorsunuz diye sordu. Turist dedik. Nereyi goreceksiniz deyince esimin aksam hazirladigi posteri cocugun eline tutturarak gosterdik ve baya etkili oldu. Gel gelelim en yumusak karnim olan ne is yapiyorsunuz mevzusuna. Ilk once esime sordu esim öğretmenim dedi. Bana dondu kafasini sallayarak siz dedi, ben de ogretmenim dedi. Baska da hiiiiiic birsey sormadi🙃🙃 Tam o esnada beni kucuk cocuk da ben de ogrenciyim dedi. Guzel bi anbiyans oldu. Amerikada tanidiginiz var mi diye sordu, yok dedik. Veeee bu grupta rastaldigim ve alay edilen bir durum basimiza geldi. Kadin nufus kayit ornegini istedi. Allahtan daha once bu grupta tanistigimiz bir aileden bunun tuyosunu alip evragi hazirlamistik. Grupta, ikametgah belgesi de goturun diye alay edenleri dusunup icimden aci aci guldum. Sonra bi 20 25 saniye bilgisayar ekranina birseyler yazdi. Esimle o an gozgoze geldik. Kisik sesle tamam bu is dedim. Memur vizeniz onaylandi dedi. Asansoru beklemeden sevinmeye basladik 😄
- 8 ve 5 yaslarinda iki cocugum var
-
Bu nedir arkadaş çocuğumuz yok diye onay alamıcaz bu gidişle :D şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun tüm ailelere, güzelce gezin, gelin. hatta tüm vize alan arkadaşlar ne kadar sorumlu davranırsa gidiş/geliş konularında, TR deki vize bekleyen insanlar olarak şansımız artıyor. malum sonuçta gidip dönmeyen, sınırlardan zorla giren hangi millete mahsus vatandaş olursa olsun, o ülkenin komple kara lekesi gibi damgalanıyor bazen.
-
@heroinchains, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bu nedir arkadaş çocuğumuz yok diye onay alamıcaz bu gidişle :D şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun tüm ailelere, güzelce gezin, gelin. hatta tüm vize alan arkadaşlar ne kadar sorumlu davranırsa gidiş/geliş konularında, TR deki vize bekleyen insanlar olarak şansımız artıyor. malum sonuçta gidip dönmeyen, sınırlardan zorla giren hangi millete mahsus vatandaş olursa olsun, o ülkenin komple kara lekesi gibi damgalanıyor bazen.
imzanızdan anladığım kadarı ile lottery kazananısınız, turist vizesi mi bekliyorsunuz. :flushed_face:
-
2020den kalma bi imza mülakat alamamış anladığım kadarıyla @vmature
-
@heroinchains önce emanet bebek bulacaksın el sallayıp hello kelimesini ezberleticez ayrıca eline de a4 kağıda bu resmi de verdik mi tamamdır vize

-
@ayvalik10 Hello diyen bütün bebekli aileler vize alıyor, idari işleme de takılmıyor. Bence taktik kesinlikle bu olmalı. Bence bebeğe Hellonun yanında how u doin'? de dedirtilebilirse vize biraz daha garanti olabilir :)...
-
@vmature Sürekli bakıyorum ama 3 kişilik aile olduğumuz için sanırım hiç yakalayamıyorum :( teşekkürler bilgi verdiğiniz için 🙏🏻
-
-
Arkadaşlar garip bir şey fark ettim yaşayan var mı diye sormak istedim. Anne ve babama Ds 160 doldururken, annemde bana da çıkan tüm sorular çıkarken, babama Eğitim bilgisi sorusu, son 5 yıl içerisinde gittiğiniz ülkeler sorusu ve bildiğiniz diller sorusu çıkmadı :D biraz şaşırdım açıkçası formda erkek ya da kadın seçince mi değişiyor acaba? Bir yanlışlık olabilir diye baştan ds 160 doldurdum babama, yine o soruları sormadı :D anne ve babamın meslekleri vs birebir aynı olduğu için, nerede ilk farklı işareti işaretledim diye baktım o da kesinlikle Female ve Male kısmında. yani erkek ve kadınlara sorulan sorunun farklı olması gibi bi durum olması çok ilginç.. biraz da absürd :D bir yanlışlık mı var hala emin değilim konsolosluğu arama zamanı geldi :D
-
@SUV2019 vallahi 2 koca çocuğu olan insanlar alamıyor. Eğer gereken özeni göstermediyseniz alamazsınız.
-
@denizci10 Ben gereken özeni gösterdim ve vizeyi aldım. Ama 10 aydır idari işlemdeyim. Bunun için nasıl bir yol haritası izlemeliyim?
-
@heroinchains hayır değil, bu çok normal.
DS160 ya da DS260 formalarında eşlere ya da çocuklara aynı sorular çıkmaz, bu çok doğal.
bunu sadece siz yaşamıyorsunuz, formu dolduran neredeyse herkes yaşıyor. -
@SUV2019 hocam idari işlemin ne zaman biteceğini burada size kimse söyleyemez. Çünkü çok farklı şeylere bakıyorlar örneğin , bir kişinin sadece isim benzerliğini kontrol edip 3 haftada geri gönderirken. Mesala diğer kişi de aynı isim benzerliği ve isim benzerliği olan kişi suça karışmış ise o kişinin siz olmadığına kanaat getirine kadar inceleme yapıyorlar. Kısacası şans işi. Konsolosluğa mail atsanız bile otomatik cevap atacaklar size. Süre ile ilgili bir şey yapamıyoruz en kısa sürede cevap gelecektir diye. Umarım bir an önce biter süreciniz.
-
@LordBolton Merhaba bir kaç gündür buraya giremedim bazı sebeplerden kusura bakmayın. Benim sonucum olumlu :) bana da o bahsedilen sarı sakallı beyefendi geldi fakat sorun olmadı vizemi onayladı
-
Ben de vizemi aldım :) Beyefendi sadece ne için gidiceğimi sordu ve ben de turistik amaçla gideceğimi söyledim. Daha sonra “vizeniz onaylandı dedi” o kadar. Belgelerime bile bakmadı
-
@crazycells Merhabalar, bende annem ve babamla beraber vize görüşmesine girecem gurup olarak. Ayrı ayrı yapmadık görüşmeyi ben yardimci olurum diye.. Kardesim greenle orada 4 yildir.Pasaportumuz boş, onay alma şansımız nedir. ve Ne yapmamız gerekiyor. Yoksa Anne ve babaya verirler bana onay vermezlermi.Evliyim sürekli bir işim ve küçük çocuğum var . maddi skintimiz yok ,iş yerinden izin alıp gidecem eğer onay verirlerse.
-
Arkadaşlar selam. Ankara Büyükelçiliğinden turist vize randevusu alan birisini gördüm Eylül ayı içerisine. Alan oldu mu başka ?
-
@eyuphanyl bi yanlışlık olmalı randevular kapalı halen.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum