Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Telegram grubunda paylastigim mesaji buraya da yazayim dedim. Vize surecinde bu forumunda baya faydasini gordum. Topigi acan ve paylasim yapan arkadaslara cok tesekkur ederim. Paylasimimin umarim vize alacak arkadaslara faydasi olur. Hersey gonlunuzce olsun...
    Profilimden bahsedeyim biraz.
    *Yaşım 45
    *Evliyim

    • 8 ve 5 yaslarinda iki cocugum var
      *Esim MEBde ogretmen
    • Ben de ogretmenim fakat meb de degilim. Dershanede calisiyorum, En yumusak karnim burasiydi, Turkiyede ozel sektoru biliyorsunuz...
    • Pasaportlari daha yeni cikarttik, yani bombostu. Daha etkili olur diye 10 yillik pasaport cikarttim. Cocuklarinki de maksimum 5 yillik oluyormus. Bu yuzden onlara da 5 yillik cikarttim.
    • Daha once yurtdisi olarak sadece Bosna Hersege iki gunluk bir gezim vardi. Sengen falan yok. Esim hic yurt disina cikmadi.
    • Simdiye kadar ilk vize basvurumuz Amerikaydi
      Gelelim gorusme detaylarina ve izlenimlere...
      Randevumuz 9 15teydi. Saat 8 30da kapida siraya girdik.
      Araba anahtarini iceri aliyorlar.
      Saat 9da bizi iceri aldilar
      Pasaport kontrolunden sonra asansorle, gorusmelerin yapildigi salonun oldugu kata ciktik.
      Bankadaki gibi sistem kurmuslar. Giriste hemen sag tarafta Ds160 onay formunu alip kontrol ettiler. Pasaportu ve 1 adet fotografimizi aldilar. Bu isleri yapan elemana sordum Turk musunuz diye. Evet Turk vatandasiyim dedi. Sasirdim dogrusu. Butun calisanlar amerikali zannediyordum. Neyse gunde kac kisi basvuruyor diye sordum. Bu bilgiyi veremeyiz ama cok basvuru var dedi. Biraz usteleyince 300-400 kisi oluyor dedi. Vaauuvv dedim kisi basi 160 dolardan iyi para eder, konsolosluk acmak lazim dedim.🤣🤣🤣 Peki dedim ne kadar onay veriliyor. Abi dedi istersen konsolosun numarasini vereyim sor🤣
      3 banko pasaportlara resimleri tariyordu ve bu isi yapanlar da Turktu. Bir banko parmak izi aliyordu ve amerikaliydi. Cocuklarin parmak izini almadi. Ben de zaten burunlarini karistirmislardi dedim🤣
      5 banko vize gorusmelerine ayrilmisti. En basta kara oglan, meshuuuuuur Nick vardi. Bugun aksi tarafindan kalkmis galiba etrafa nizam veriyordu. Neymis pasaportlari banko onune gelmeden once hazir etmeliymisiz diye anons yapti. Ben dikkat etmedim ama disarida birisiyle gorustum o esnada 4 kisiye red vermis. Sonra yasli bir teyze vardi ona 30 saniyede onay verdi. S seklinde kivrimli bir bicimde siraya girdik. Sirasi gelen rastgele bankolara yoneliyordu. Nickin yaninda sari çıyan 🤣 kisa sacli erkek memur vardi. Onun yanindaki bankoda kisa siyah sacli 50li yaslarda bayan memur vardi. Sonraki bankoda beyaz, top sakalli memur vardi. En sonda ise uzun sari sacli bayan memur vardi.
      Nice dusmeyiz diye dua ediyordum. Sari sacli erkekten de cekiniyordum. Sari sacli erkek ile kisa siyah sacli bayan ayni anda bosa cikti. Ben hemen bayana yoneldim. O esnada sari da bizi cagirdi ama hic orali olmadim😁
      Dogrudan Turkce mulakata basladi. Maskeleri cikartip konusalim diye teklif ettim yok dedi. Tebessum ettigimizi gormesini istiyorduk. Klasik nicin gidiyorsunuz diye sordu. Turist dedik. Nereyi goreceksiniz deyince esimin aksam hazirladigi posteri cocugun eline tutturarak gosterdik ve baya etkili oldu. Gel gelelim en yumusak karnim olan ne is yapiyorsunuz mevzusuna. Ilk once esime sordu esim öğretmenim dedi. Bana dondu kafasini sallayarak siz dedi, ben de ogretmenim dedi. Baska da hiiiiiic birsey sormadi🙃🙃 Tam o esnada beni kucuk cocuk da ben de ogrenciyim dedi. Guzel bi anbiyans oldu. Amerikada tanidiginiz var mi diye sordu, yok dedik. Veeee bu grupta rastaldigim ve alay edilen bir durum basimiza geldi. Kadin nufus kayit ornegini istedi. Allahtan daha once bu grupta tanistigimiz bir aileden bunun tuyosunu alip evragi hazirlamistik. Grupta, ikametgah belgesi de goturun diye alay edenleri dusunup icimden aci aci guldum. Sonra bi 20 25 saniye bilgisayar ekranina birseyler yazdi. Esimle o an gozgoze geldik. Kisik sesle tamam bu is dedim. Memur vizeniz onaylandi dedi. Asansoru beklemeden sevinmeye basladik 😄

  • Bu nedir arkadaş çocuğumuz yok diye onay alamıcaz bu gidişle :D şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun tüm ailelere, güzelce gezin, gelin. hatta tüm vize alan arkadaşlar ne kadar sorumlu davranırsa gidiş/geliş konularında, TR deki vize bekleyen insanlar olarak şansımız artıyor. malum sonuçta gidip dönmeyen, sınırlardan zorla giren hangi millete mahsus vatandaş olursa olsun, o ülkenin komple kara lekesi gibi damgalanıyor bazen.


  • @heroinchains, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Bu nedir arkadaş çocuğumuz yok diye onay alamıcaz bu gidişle :D şaka bi yana hayırlı uğurlu olsun tüm ailelere, güzelce gezin, gelin. hatta tüm vize alan arkadaşlar ne kadar sorumlu davranırsa gidiş/geliş konularında, TR deki vize bekleyen insanlar olarak şansımız artıyor. malum sonuçta gidip dönmeyen, sınırlardan zorla giren hangi millete mahsus vatandaş olursa olsun, o ülkenin komple kara lekesi gibi damgalanıyor bazen.

    imzanızdan anladığım kadarı ile lottery kazananısınız, turist vizesi mi bekliyorsunuz. :flushed_face:

  • ⭐⭐⭐

    2020den kalma bi imza mülakat alamamış anladığım kadarıyla @vmature


  • @heroinchains önce emanet bebek bulacaksın el sallayıp hello kelimesini ezberleticez ayrıca eline de a4 kağıda bu resmi de verdik mi tamamdır vize

    indir.jpg


  • @ayvalik10 Hello diyen bütün bebekli aileler vize alıyor, idari işleme de takılmıyor. Bence taktik kesinlikle bu olmalı. Bence bebeğe Hellonun yanında how u doin'? de dedirtilebilirse vize biraz daha garanti olabilir :)...


  • @vmature Sürekli bakıyorum ama 3 kişilik aile olduğumuz için sanırım hiç yakalayamıyorum :( teşekkürler bilgi verdiğiniz için 🙏🏻


  • @vmature Evet sayın @waterman 'in de belirttigi gibi 2020 talihsiz talihlisi olunca elimiz bogrumuzde mulakata bile giremeden greencard uctu gitti :)


  • Arkadaşlar garip bir şey fark ettim yaşayan var mı diye sormak istedim. Anne ve babama Ds 160 doldururken, annemde bana da çıkan tüm sorular çıkarken, babama Eğitim bilgisi sorusu, son 5 yıl içerisinde gittiğiniz ülkeler sorusu ve bildiğiniz diller sorusu çıkmadı :D biraz şaşırdım açıkçası formda erkek ya da kadın seçince mi değişiyor acaba? Bir yanlışlık olabilir diye baştan ds 160 doldurdum babama, yine o soruları sormadı :D anne ve babamın meslekleri vs birebir aynı olduğu için, nerede ilk farklı işareti işaretledim diye baktım o da kesinlikle Female ve Male kısmında. yani erkek ve kadınlara sorulan sorunun farklı olması gibi bi durum olması çok ilginç.. biraz da absürd :D bir yanlışlık mı var hala emin değilim konsolosluğu arama zamanı geldi :D

  • ⭐⭐⭐⭐

    @SUV2019 vallahi 2 koca çocuğu olan insanlar alamıyor. Eğer gereken özeni göstermediyseniz alamazsınız.


  • @denizci10 Ben gereken özeni gösterdim ve vizeyi aldım. Ama 10 aydır idari işlemdeyim. Bunun için nasıl bir yol haritası izlemeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @heroinchains hayır değil, bu çok normal.
    DS160 ya da DS260 formalarında eşlere ya da çocuklara aynı sorular çıkmaz, bu çok doğal.
    bunu sadece siz yaşamıyorsunuz, formu dolduran neredeyse herkes yaşıyor.


  • @SUV2019 hocam idari işlemin ne zaman biteceğini burada size kimse söyleyemez. Çünkü çok farklı şeylere bakıyorlar örneğin , bir kişinin sadece isim benzerliğini kontrol edip 3 haftada geri gönderirken. Mesala diğer kişi de aynı isim benzerliği ve isim benzerliği olan kişi suça karışmış ise o kişinin siz olmadığına kanaat getirine kadar inceleme yapıyorlar. Kısacası şans işi. Konsolosluğa mail atsanız bile otomatik cevap atacaklar size. Süre ile ilgili bir şey yapamıyoruz en kısa sürede cevap gelecektir diye. Umarım bir an önce biter süreciniz.


  • @LordBolton Merhaba bir kaç gündür buraya giremedim bazı sebeplerden kusura bakmayın. Benim sonucum olumlu :) bana da o bahsedilen sarı sakallı beyefendi geldi fakat sorun olmadı vizemi onayladı


  • Ben de vizemi aldım :) Beyefendi sadece ne için gidiceğimi sordu ve ben de turistik amaçla gideceğimi söyledim. Daha sonra “vizeniz onaylandı dedi” o kadar. Belgelerime bile bakmadı


  • @crazycells Merhabalar, bende annem ve babamla beraber vize görüşmesine girecem gurup olarak. Ayrı ayrı yapmadık görüşmeyi ben yardimci olurum diye.. Kardesim greenle orada 4 yildir.Pasaportumuz boş, onay alma şansımız nedir. ve Ne yapmamız gerekiyor. Yoksa Anne ve babaya verirler bana onay vermezlermi.Evliyim sürekli bir işim ve küçük çocuğum var . maddi skintimiz yok ,iş yerinden izin alıp gidecem eğer onay verirlerse.


  • Arkadaşlar selam. Ankara Büyükelçiliğinden turist vize randevusu alan birisini gördüm Eylül ayı içerisine. Alan oldu mu başka ?


  • @eyuphanyl bi yanlışlık olmalı randevular kapalı halen.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @SUV2019 ben cevap yazacaktım ama sağolsunlar yazacaklarımın aynısını yazmışlar zaten. Ben ekstra bişey diyemem. Maalesef neden idari işleme girdiğiniz önemli onu da bilemiyoruz çoğu zaman.


  • @denizci10 bende öyle düşünüyordum ancak randevuyu gördüm. Eylülde Ankara açılacak diyorlardı acaba bundan dolayı açmış olabilirler mi ?


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    126 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    104
    1 Oy
    104 İleti
    8k Bakış
    S
    Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
  • 11 Oy
    200 İleti
    23k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum