Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nonda sistemde bir sıkıntı var son gunlerde. [email protected]
    adresine mail atarsanız. Kendileri yapıyorlar ve size gerekli evrağı mail atıyorlar.onunla ptt kargoya veriyorsunuz.


  • @clubhasankara Tercumeyi Turkiyedeki yeminli tercumana mi yaptirdiniz yoksa Helsinkidekine mi?


  • @SerdarTX Turkiye de yeminli tercumana yaptirdim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • Merhaba, burada anlatacaklarıma benzer deneyimleri defalarca okuduk ama alışıldığı üzere ve belki satır aralarındaki birkaç ayrıntının faydalı olabileceği düşüncesiyle sağlık muayenesi ve vize mülakatı deneyimimizi paylaşmak isterim.

    21 Haziran 2022 Unganlar Sağlık Muayenesi
    Ben, eşim ve oğlum için 9:15’ten itibaren 5 dakika ara ile randevuları oluşturmuştum. Tam vaktinde, merdivenlerden çıkınca sol tarafa doğru karşıdaki kapıdan içeri girdik (asansörler dar ve kalabalık olduğu için üşenmeden 4. kata kadar merdivenleri kullandık). Daha önceki deneyimlerde de anlatıldığı üzere içerisi genelde İran vatandaşları ile dolu idi ama yine de oturacak koltuk bulabildik. Hemen pasaportlar, COVID-19 aşı kartları, DS-260 confirmation page ve oğlumun aşı kartından oluşan belgelerimizi toplu bir şekilde sekreteryaya verdik. Sonrasında sırasıyla aynı bankoda fotoğraflarımız çekildi. Biraz bekledikten sonra muayene için ilk olarak ben çağrıldım, kilo ve boy ölçümü yapıldı, sonra meşhur önlüğü giyerek doktoru beklemeye başladım. Muayenemi Sn. Mehmet Ungan yaparken, seri şekilde kronik bir rahatsızlığım var mı, sürekli bir ilaç kullanıyor muyum, daha önce operasyon geçirdim mi, kalp, şeker, tansiyon vb. bir rahatsızlığım var mı, uyuşturucu kullandım mı gibi sorular yöneltti, ben hayır cevabını verdikçe de harika, çok güzel gibi tepkilerle bir güzel motive etti. Bir de ABD’ye daha önce gidip gitmediğimi sordu. Tüm bunlar olurken ben kolumda bir kez iğne batması hissettim ama sonra 4 aşı yapıldığını öğrendim. Sonrasında önce eşim son olarak da oğlum da hızlı bir şekilde muayeneden geçtiler.
    Oğlumun çocukluk aşıları (zorunlu ve tercihe bağlı) fazlasıyla mevcut olmasına rağmen yine de ilaveten 3 aşı daha yapıldı. Sonrasında teslim edilen vaccination worksheet belgesinde muayene sırasında yapılan aşılara ilave olarak, oğlumun aşı kartında yer alan önceki aşılarının da işlendiğini gördük ki bu aşı kartı ABD’nde okul kaydı sırasında isteniyormuş (ekstra bir bilgi, okul kaydı sırasında çocuğun röntgen filmi de talep ediliyormuş, o nedenle ABD’ye gitmemize yakın Türkiye’de çektirip götürmeyi düşünüyoruz).
    Benim gibi 45 yaş üstündeyseniz muhtemelen laboratuvar ile işiniz olmayacak 🙂 Sonraki aşamada eşimden kan testi istedikleri için Düzen Laboratuvara 5. kata çıktık. Test için sanırım $82.5 karşılığı 1.428TL’yi kredi kartı ile ödedik. Ardından röntgen filmi çektirmek için 3. Kata indik, bekletmeden röntgenlerimiz çekildi ve biz tekrar 4 kata Unganlara dönerek işlemlerimizi tamamladık. Toplamda Unganlar’a muayene ve aşılar için (310+310+320) nakit $960 ödedik, ama serbest piyasayla hemen hemen aynı kurdan hesaplanarak nakit veya kredi kartı Türk Lirası ile de ödeme kabul ediliyor. Her hangi bir sorun olursa 17:00’e kadar arayacaklarını, aksi halde sağlık raporlarımızı ertesi gün 15:00-17:00 arası teslim alabileceğimizi söylediler. Ben de ertesi gün işten biraz erken çıkarak, konsolosluğa vereceğimiz kapalı zarftaki sağlık raporlarını, bizde kalacak olan vaccination worksheet ve göğüs röntgeni CD’lerini 17:00’ye 5 dk. kala teslim aldım 🙂

    18 Temmuz 2022 Vize Mülakatı
    Ankara’da yaşadığımız için 08:15 mülakatı için 30 dakika öncesinde araba ile konsolosluğa ulaştık. Aslında evimiz yürüme mesafesinde olmasına rağmen, bir şey ihtiyaç olursa hemen alırız diye düşünerek araba ile gittik ve şansımızdan çok yakında park yeri de bulduk. Biz sıraya girdiğimizde önde 15-20 kişi beklemeye başlamıştı bile. Saat 08:15’e doğru gelirken önde hareketlenmeler başladı, biraz sorunca mülakat saatine göre aldıklarını, 08:15 mülakatı olanları sıranın gerisinde olsalar bile öncelikle alacaklarını öğrendim. Sıramız gelince kimlik kontrolü sonrası, güvenlik alanında geçerek bekleme salonuna ulaştık. Kapıdaki ilk masaya pasaportları teslim ettik, onlar da pasaportların arkasına birer etiket yapıştırıp sıra numarası ile birlikte geri verdiler. Sıramızı takip ederek beklemeye başladık. İlk kez numaramız yanınca 3 kişi için 990 $ ödeme yaptık. İkinci kez yandığında bu kez belge teslimini yapmak üzere aksanlı Türkçe konuşmasından yabancı olduğunu anladığım güler yüzlü hanımefendinin karşısındaydık. Hatırladığım sıraya göre 2’şer adet fotoğraf, sağlık raporu, vukuatlı nüfus kayıt örneği (e-devlet), arşivli adli sicil kaydı (e-devlet), evlilik cüzdanı + 2 fotokopisi, diploma + fotokopisi, askerlik belgesi (e-devlet), mali belgeler (banka hesap dökümü TL, US Dolar, Fon hesapları, BES hesap özeti, tapu + endeksa değerlemesi, araba ruhsatları + DOD değerlemesi ) teslim ettim. Ayrıca ilk DV başvurusundan sonra benimki, DS-260 form tesliminden sonra da oğlumun pasaportu süreden dolayı değiştiğinden eski pasaportları da verdim. Son olarak da green card’ların gönderileceği USA adresini yazmış olduğum kağıdı bankodaki hanımefendiye uzattım. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğim sorulunca İngilizce olarak cevapladım. Sıra numaramız son olarak yandığında en sol bankodaki sempatik, güler yüzlü, genç beyefendinin karşına geçip önce yemin ettik. Ardından sıra ile parmak izlerimiz alındı. Bu arkadaş o kadar samimi ve sıcak davranıyordu ki, salonda beklerken oluşan hafif stres bir anda dağılıverdi ve rahatladım. Sonra USA’da nereye gideceğimizi, ne iş yapacağımı, Türkiye’de nerede ne iş yaptığımı sordu. Aldığı cevaplar karşısında da gayet mutlu olup bunu da bize fazlasıyla yansıttı. 🙂
    Son olarak her şeyin güzel gözüktüğünü ve vizemizi onayladığını, vize paketinin teslimi ile ilgili olarak e-posta gönderileceğini söyleyerek birkaç dakika süren mülakatı sonlandırdı. Bu arada orijinal diplomamı, mali belgeleri, eski pasaportlarımızı geri verdi. Biz de hep birlikte teşekkür ederek mutlu bir şekilde oradan ayrıldık. 🙂 2 gün sonra gönderinin kabul edildiği, 3 gün sonra da ilgili PTT şubesine ulaştığı PTT tarafından bildirildi.
    Umarım geçen bunca zamandan sonra mülakat bekleyen herkes mülakat tarihi alır, mülakata girecek olan herkes de vizesine kavuşur. Yeşilkartforum ailesinin bir üyesi olan herkese, özellikle de başta @gucarslan olmak üzere tüm adminlere emeklerinden ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.
    Ümit ederim hepimiz sorunsuz bir şekilde ABD’ye ulaşırız ve bundan sonra oradaki deneyimlerimizle foruma katkılar sunarız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rigby tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    umarım abd'deki hayatınız da mulakatınız gibi sorunsuz ve sancısız geçer.
    bol şans..

  • ⭐⭐

    @rigby Tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂 Bundan sonra tecrübe sayfasında gönderilerinizi takip edeceğiz 🙂


  • @gucarslan Çok teşekkürler Uğur bey, darısı siz ve bekleyen herkesin başına🙏


  • Bu süreçle ilgili yaşananları aktaran arkadaşların (kendilerine teşekkür ediyorum) olay örgülerini aynı heyecanla okumak, heyecanıma heyecan katıyor, acaba bizlerde o günü görecek miyiz diye düşünmeden edemiyorum :))

    Herkese selamlar, saygılar.

  • ⭐⭐⭐

    @rigby Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @rigby Tebrik ederim , Hayırlı olsun.


  • @nonda evet


  • @iyilikyapveiyilikbul inşallah hepimiz görürüz dostum içinde de onyedikalar derneği olarak😊


  • Merhabalar bu mülakat için çıkaracağımız 2 tane fotoğraf Ankara'da mi bekki yerlerde çıkarılacak yoksa herhangi bir fotoğrafçı da çıkarabilir mıyız teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu konsolosluğa yakın herhangi bir fotoğrafçıdan çıkartabilirsiniz, belirli bir fotoğrafçı olmasına gerek yok. zaten hepsi bu konuda tecrübeli..


  • @gucarslan teşekkürler


  • @gucarslan illa ki Ankara'da olan fotoğrafçılardan mi çıkarmak gerek mesela bursa da olur mu


  • @donmezhamdu Evet, kendilerine izah ederseniz mülakat için diye, onlar biliyorlar.


  • @iyilikyapveiyilikbul teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu ölçüleri ve özellikleri uygun olduğu sürece burkine faso'dan da çıkartabilirsiniz.


  • Merhabalar mülakata saçın uzun olması sıkıntı çıkarır mı teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum