ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
-
@AE123 mobil imzayı telefon operatörlerinden alabilirsiniz ki ben bunu tavsiye ederim. Aylık paketleri var. E-imza yı da şirketler ve ptt veriyor. Ben operatörlerin linklerini veririm birazdan.
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@crazycells üstadım buraya abd ye gitmeden yapılacak işler bölümüne mobil imza ya da e-imza almayı da ekleyelim. Sebebi de mobil imza ya da e-imza ile dilekçe verebiliyorsunuz devlet kurumlarına. Daha birçok kurum var buraya gelmeden halledebileceğiniz. Bence bu teknoloji çağında her geçen gün daha fazla işlem yapabilirsiniz. Herkese de tavsiye ederim.
Kesinlikle çok güzel fikir..
-
-
@vartorian teşekkürler. Bildiğim kadarıyla sim kartınız değişmesi lazım. Sorarsanız bayilere anlatırlar zaten.
-
@denizci10 Çok iyi fikir gerçekten hiç düşünmedim, kesinlikle soracağım bilgi alacağım.
-
Yada aileden birine noterden tüm işlemleriniz için vekaletname de verebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım tüm abonelik, banka ve devlet kurumlarındaki işlemler için vekaletname verdim.
-
@buay onun için de vereceğiz ama bunu da yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü her geçen gün e-devlette yapılan işlem sayısı artıyor. Başkasına ihtiyaç kalmadan dilekçelerinizi verebilirsiniz. 3 yıllık ya da 4 yıllık e-imza veya mobil imza 400-500 tl tutuyor. Noter masrafı daha fazla tutar. Çünkü noterdeki vekaletname kelime başına ücret alıyorlar. Ne kadar fazla kelime o kadar fazla para demek.
Ben sonuçta bir tavsiye veriyorum herkes araştırsın işine gelen neyse yapsın bence. Aklınızda bulunsun.
-
@buay konsolosluklara zaten noter sistemleri bağlandığı için vekalet vermeden sen noter işlemlerini konsolosluktan da yapabiliyorsun. seçenek o kadar çok ki tamamen keyfine kalmış bir şey
-
@ayvalik10 Bende Amerika dan vermiştim vekaleti. Konsolosluğun verdiği noter numarasıyla Türkiye den vekaleti istediği noterden de çıkarabiliyordu. Çok da fazla tutmamıştı 2 sene oldu vereli sanırım 15-20 Usd falandı. Ben sadece bir alternatif olarak belirtmek istedim😊
-
@crazycells buna bir de aşı yaptırmayı ekliyorum. Ben tetanoz ve kuduz aşısı yaptırmayı düşünüyorum. Daha doğrusu planlıyorum. Geçen sene kedi eşimin ayağını ısırmıştı o yüzden yaptırdı. 5 yıl geçerliliği var. Ben de önümüzdeki aylarda yaptıracağım. Orada ne olacağı belli olmaz diye özellikle. Bunu da not olarak eklemek istedim.
-
Merhaba, ABD'ye ilk defa turist vize ile seyahat etmeyi planlıyorum. Burayı da okuyorum ama göremedim. Covid aşısı şartı var mı? Varsa yaptırdıktan sonra nasıl ispat edeceğiz onlara yaptırdığımızı? kim kontrol edecek?
-
@denizci10 Evet bir de aşı kartlarınız varsa mutlaka onları da getirin burada ki green card işlemlerinde ben aşı kartımı gösterdim.Ekstra aşı olmanıza gerek kalmaz.
-
@buay teşekkürler. Nasıl alacağız aşı kartlarını peki? Covid aşılarını alırız da diğerlerini bilmiyorum açıkçası. Mesela tetanoz veya kuduz aşını nasıl alacağımı bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@denizci10 Ben Acıbadem de yaptırmıştım aşılarımı. Onlar bana bir aşı kartı vermişlerdi onu getirdim. Sizde olduğunuz aşıların kartını isteyince verirler sanırım. Burda gittiğim doktor çevirisini bile istemeden kabul etmişti.
-
@buay anladım ben e devlet ya da e nabızdan İngilizce alınan bir belge düşünmüştüm. Tamam onun alırız sıkıntı yok. Teşekkürler.
-
@denizci10 biz çocuklar için aile hekiminden imzalı kaşeli alıyorduk muhtemelen kendimiz için de alınır diye düşündüm ben. İngilizce veriliyor mu bilmiyorum, sormak lazım.
-
@dytmelek aynen sormak lazım. Bunu bir araştıralım
-
-
@denizci10
tetanoz için de
-
@ayvalik10 abi sen nasıl bir kralsın ya. 👏👏 teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
45
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum