@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.

o nedenle bu kadar kisitli miktarda bilgiyle sorunuzu cevaplayamam. Sizin hayattan beklentilerinize, ilgi ve alakalariniza, nasil bir ogrenci oldugunuza gore soru iki turlu de cevaplanabilir.