Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ccangull şuan çip krizi nedeni ile pasaport basımında ciddi bir gecikme ve kriz var. Herkes pasaportunu bekliyor ve haliyle aciliyet kaydı oluşturuyor. Ankara Yenimahalledeki nüfus müdürlüğüne giderek elden teslim alıyor şuan insanlar. Size de bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Aynı gün veriyorlar pasaportu oraya giderseniz.


  • Hesapta gosterilecek mevduatı vaadeli mevduat olarak konsolosluğa beyan etmek sıkıntı çıkarır mi bir fikri olan var mıdır vade olarak 1 ay planlıyorum aradaki kur farkının zararını çıkarmak icin.?


  • Merhaba , mülakat tarihi alıp daha sonra bu tarihi kaçıran veya farklı bir sebepten mülakata katılamayan arkadaşlar yeni bir randevu talep ettiklerinde kesin olarak yeni bir tarih alabiliyorlar mı? ve ortalama olarak ne kadar zaman sonrasına yeni bir tarih veriliyor acaba deneyimleyen veya bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @chudley135 mülakatı kaçırırsanız AIS üzerinden yeni mülakat talebi yapabilirsiniz ama; bu boş slot olması ile alakalı. eğer boş slot bulamazsanız mülakat yapamazsınız ne yazık ki.

    bu yüzden hayati önem taşıyan bir durum yoksa kesinlikle mülakata katılın.
    boş slot 60 günün üzerinde mülakat bekleyen arkadaşlarımız oldu..


  • @ccangull e devleten protokol belgesi sorgulama diye aratın,yeni pasaport bilgilerinize oradan ulaşabilirsiniz.


  • @gucarslan anladım teşekkür ederim


  • Arkadaslar 96 yili lise mezunuyum elimdeki diplomam eski yani demek istedigim konsolosluk kabul edermi ayriyeten baska belge istermi


  • Merhabalar mülakata götüreceğimiz evraklar belli bı süresi var mı teşekkürler


  • @tunci Diplomayla beraber Edevletten öğrenim durumu belgeside götürebilirsiniz.


  • Bugün (06.07.22) yaşadığım Unganlar tecrübem;

    Sabah 09:05 randevuma 08:50de gittim kapıda kaldım siz 9’dan önce gitmeyin. Anca kapıyı açıp çağırıyorlar. İlk ben girdim benimle birlikte 50-55 yaşlarında Afgan bi çift benimle beklediler. Onlar da greencard kazanmışlar.

    Öncelikle 4. Kata çıkıp kayıt işlemini yapıyorsunuz. Maske takmanız isteniyor.

    Kayıt sırasında benden istenen belgeler;

    1.	Geçerli pasaport
    2.	Dosya (Case) numarası. (DS260 formu konfirmasyon sayfası)
    3.	COVID-19 aşı belgesi
    4.	Ayrıca aşı karnesi var mı dedi ama yaşımdan dolayı olmadığını söyledim. Benim E-nabız’da aşılar yapılmadı yazıyor zaten. Dolayısıyla o belgenin çıktısı bi işe yaramadı.
    

    Not: Benim ameliyatım ve gözlük kullanımım olmadığı için bu maddeleri pas geçtim.

    Kayıt anında hemen fotoğrafımı çektiler. İfadenin bi önemi var mı diye sordum. Yok diyince gülümsedik. 😇

    Sonra fotoğrafın basılı olduğu formu imzaladım. Soyadımı eksik yazmışlardı onu düzelttirdim. Siz de dikkat edersiniz hata olmasın. Pasaport ve bu form ile birlikte 5. Kata yönlendirildim.

    5.Katta önce kayıt kısmında 47,50 dolar para ödedim. Tam 50 dolar verdim para üstü 2,5 dolar karşılığı olarak 42 TL geri aldım.
    

    Parayı ödedikten sonra kan verme işlemi 5. Katta gerçekleşiyor.

    Buradan ise 3. Kata ciğer röntgeni çektirmeye gönderildim. Buraya formu verip yine çağırılmayı bekliyorsunuz. Filmi çekerken sadece üst kıyafeti çıkarmak yeterli oluyor. Gerisi zaten nefes al nefes ver ☺

    Son durak ise yine 4. Kat oluyor. Pasaport ve belgeyi yine ilk başvurduğum yere teslim ettim. Kısa bi süre sonra doktor muayenesi için çağırdılar.

    Burada iç çamaşırınızla kalacağınız şekilde kıyafetlerin çıkarılması isteniyor. Verdikleri röpteşambır vari önlüğü giyiyorsunuz. Nasıl giyileceği duvarda afişte anlatılmış. Normal gömlek gibi giyiyorsunuz. Ben önündeki kurdelayı da bağlayınca hediye paketi gibi oldum. 🙈

    Doktor muayenesine gelince;

    Doktor hanım geldi uzanmamı söyledi. Muayene boyunca hiç durmadan sorular sordu. Artık sormaz dedim ama sormaya devam etti. Hiç bu kadar soru sorulduğunu okumamıştım. Benim için farkı bu oldu.

    Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, troit vs artık Allah ne verdiyse tüm organların durumunu sordu. Şaka değil. Bunun dışında tansiyon, şeker, kanser vs var mı dedi. Bu soruları sorarken sürekli vücudu kontrole etti ağrı var mı diye sordu. Tansiyon ölçüp, nefes aldırdı hiç boş bi an olmadı. Ameliyat geçirdin mi dedi aynı anda vücudu kontrol etmeye devam ediyor.

    Dövme sayısını sordu. Ayrıca piercing var mı dedi. İki göz ile de ayrı ayrı okuma yaptırdı. Sigara içiyor musun, alkollü araç kullandın mı diye sordu. Kendine veya başkasına zarar vermek istedin mi, intihar etmek istedin mi gibi soruları da es geçmedi.

    Bu zaman içinde 2 sağdan 1 soldan toplam 3 farklı aşı yaptı ancak faturada 4 aşı yapıldığı yazıyor. Muhtemelen bir tanesi karma aşıydı.

    Sormadıklarına gelince;
    İş güç, mezuniyet, Abd’de nereye gideceğim, ne yapmak istediğim, tanıdığım olup olmaması, daha önceki yurt dışı tecrübelerimi ise hiç sormadı. Son olarak vedalaştı ve üstümü giyinip çıkabileceğimi söyledi.

    Muayene sonrası ise 310 dolar ödedim.

    Toplamda 47,50 + 310 = 357,50 dolar ödemiş oldum.

    Sabah 9’da başlayan işlemler tam 2 saat sürdü ve 11’de çıktım.

    Not: 10:30 dan sonra muayeneye gelen ve kan verip, ciğer filmi çektiren arkadaşların doktor muayeneleri için öğleden sonra geri gelmelerini istediler.

    Son olarak sarı zarfımı daha sonra alacağımı veya başka bi arkadaşıma aldıracağımı söyledim. Bize isim iletin dediler. Mail atsam olur mu şu an belli değil dedim ona da olur dediler. İsmini vereceğimiz kişinin kimliğini ibraz etmesi yeterli oluyormuş.

    Sonuç olarak, her ihtimale karşı saat 17:00’e kadar bizden haber bekleyin dediler. Haber çıkmayınca sorunsuzca atlattığımı öğrenmiş oldum. 🙌

    Uzun oldu bağışlayın.
    Sevgiler saygılar 🍀


  • Selamlar,
    öncelikle herkese bol şans diliyorum.

    Ben geçen ay mülakat tarihimin olmaması ile ilgili, alternatiflerim konusunda bu başlığa yazmıştım.
    Sonunda iki gün önce, Salı günü, KCC'den durumumda güncelleme olduğuna dair bir Email aldım. Daha sonra sisteme girip kontrol ettiğimde US Frankfurt Elçiliği'nde 17.08.2022 tarihi için bir mülakat randevusu oluşturulduğunu gördüm. Bunun sonrasında sağlık raporu için Munich'deki anlaşmalı klinikten 27.07.2022 tarihine bir randevu aldım.

    Fakat benim burada bir sorunum var. Su anda geçerli veya geçersiz bir pasaporta sahip değilim, fakat pasaportumu birkaç hafta önce sipariş verdim. Bu işlem normalde 4 hafta civarı sürüyor, yani sipariş verdiğim zamanı göz önüne alınca benim pasaportum tahmini olarak 3 hafta civarında elime ulaşacak. Pasaportum klinik randevumdan önce gelirse bir sorun yok, fakat ucu ucuna yetişmeyebilir. Bu durumda klinikteki randevuya pasaportsuz katılma ihtimalim var ve böyle olursa ancak pasaportum elime ulaştıktan sonra kliniğe pasaportumu ibraz edebilirim. Bu spesifik konuyla ilgili biraz araştırma yaptım fakat tatmin edici bir girdi bulamadım. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan var mi? Önerilerinize açığım. Teşekkürler!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @charizard17 merhaba, ilk olarak mülakatınız için tebrikler.
    anladığım kadarıyla çekilişe katıldığınız pasaportunuzun da süresi doldu ama elinizde doğru mu?
    peki başvurduğunuz pasaport türk pasaportu mu yoksa alman pasaportu mu?

    asıl sorunuz için de ne yazık ki bir net bir cevap veremiyorum.
    normalde türkiye'deki muayenede eski pass ile muayane olan arkadaşlarımız olmuştu.
    dilerseniz bunu muayene olacağınız sağlık kurumuna yazılı olarak sorun, yeni pasaporta başvurduğunuza dair evrakla belki muayene olmanıza izin verirler.


  • Günaydın @gucarslan bey, çok teşekkür ederim!
    DS-260 formunu ilk doldurduğumda da pasaportum yoktu, yani elimde tarihi geçmiş herhangi bir pasaport yok. Şimdi başvurduğum ise Alman pasaportu.
    Normal şartlarda pasaportu elçilik mülakatından önce çoktan teslim almış olacağım, fakat sağlık muayenesinde istenen evraklar arasında da pasaport görünce bu konu önemli bir hal almış oldu. O zaman dediğiniz gibi önce sağlık kurumuna bu konuyu yazılı olarak soracağım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @charizard17 geçerli bir pasaport olmadan başvurmanız büyük cesaret 🙂 neyse ki çekiliş için pasaport şartı kaldırıldı. yoksa ne yazık ki süreciniz ciddi sıkıntı olacaktı..

    sağlık muayenesi için de mecburen o yolu izlemeniz gerekiyor.
    bol şans diliyorum, lütfen sürecinizi foruma da taşımayı unutmayın.


  • @gucarslan Evet dediğiniz gibi o şekilde başvurmak biraz riskli, fakat başvururken zaten yıllardır çıkmadığı için bu sefer çıkacağına pek de ihtimal vermiyordum. O yüzden biraz karambole gelişti😅
    Tabiki bu konuyla ilgili deneyimlerimi daha sonra buraya aktaracağım


  • @umitaluc Mülakat tarihi belli olmadan nasıl ve neden sağlık testine gidebildiniz


  • Merhabalar bu özel teslimat PTT kaydında en yakın PTT adresini mi yoksa ev adresini de verebilir miyiz teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @joshua bu konuda genel bir bilgi vermiş olayın sorunuza binaen.

    Tüberküloz Geçmişi Olan Talihlilerin Dikkatine!


    biliyorsunuz ki sağlık muayenesi sırasında tüberküloz geçmişi olan talihlilerden balgam testi isteniyor ve bu test de ne yazık ki 8 hafta sürüyor.

    iş bu ahvalden mütevellit;

    kendisinde ya da vize alacak aile üyerinin herhangi birinde tüberküloz geçmişi olan talihliler, vize mülakat tarihi almamış olsa dahi sağlık muayenesi yaptırıp eğer tüberküloz geçmişleri varsa balgam testi verip sağlık muayenesini tamamlayabilirler. bu sayede olası bir mülakata sağlık muayenesi için sıkıntınız kalmamış olur. unutmayın ki, sağlık muayenesi ve raporu olmadan vizeniz basılmaz, basılamaz!

    ve DV2022 için son tarih 30 eylül 2022'dir.

    *sağlık muayenesi alırken kayıt yapacağınız kısma mülakat tarihinizi önünüzdeki ayın herhangi bir gününü girebilirsiniz.

    herkese sorunsuz sağlık muayeneleri diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu ekstra ücret ödeyerek istediğiniz PTT şube adresini ya da yine ekstra ücret ödeyerek evinize teslim seçebilirsiniz.


  • Merhabalar, mülakatıma daha çok zaman olduğu için sıcağı sıcağına Unganlar deneyimimi paylaşmak istedim.

    Bugün saat 9.45 ve 9.50 de randevumuz vardı, 9.10 da meşhur 4. Katta hazır olduk. Kısa bir beklemenin ardından evraklarımızı alıp fotoğrafımızı çektiler ve 5. Kata kan vermeye çıktık. Girişte kişi başı 47.5 dolar ödeyip kan verdik. Oradan 3. Kata akciğer röntgeni için indik ve son olarak tekrar 4. Kata çıkıp muayene sıramızı bekledikten sonra eşimle beni ayrı odalara aldılar. Doktor hanım önce bana gelip klasik soruları hızlı bir şekilde sorarak fiziki muayenemi yaptı ve aşılarımı vurdu. Hemen ardından eşime gidip aynısını gerçekleştirdi. Bizim aşı kartımız yoktu sanırım bu yüzden 3 er aşı yapıldı. Çıkışta kişi başı 310 dolar ödedik. Sabah erken saatlerde bozukları olmadığı için 5 dolar para üstünü tl olarak verdiler. Kısacası kolay ve hızlı halloldu totalde 2 saat sürmüştür. Umarım herkesin mülakatı biran önce gelir. Sevgiler…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum