Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • internetten baktığımda idari işlem sonucum reddedildi yazıyor
    bakalım pasaportum ile beraber istenilen evrak gönderilecek mi yoksa tamamen de ret mi yedim bilmiyorum
    bu konu hakkında bilgisi olan var mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-avcı ceac'dan baktığınızda Refused'in altında yazan açıklamayı gönderir misiniz rica etsem?


  • @gucarslan Merhabalar. Case satatus “ready” olarak güncellendi bugün. Görüşmem 1 Hazirandaydı. Tekrar görüşmeye çağıracaklar demek mi bu? Altta çıkan yazı bu şekilde;

    Your case is ready for your interview when scheduled at
    the U.S. Consular section. If you have already
    scheduled an appointment for an interview, please
    prepare your documents as directed in your
    appointment letter and appear at the consulate on the
    appointed date and time. Otherwise, please wait until
    you have been notified of your interview appointment.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kmlcbi61 hayır, muhtemelen AP süreciniz sonlanıyor.
    gün içinde ya da yarın muhtemelen tekrar güncelleme alacak ve statunuz Issued olarak güncellenecektir. takip etmeye devam edin lütfen..


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim cevabınız için. Umarım 🙏🏻


  • @gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @murat-avcı ceac'dan baktığınızda Refused'in altında yazan açıklamayı gönderir misiniz rica etsem?

    @gucarslan, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @murat-avcı ceac'dan baktığınızda Refused'in altında yazan açıklamayı gönderir misiniz rica etsem?

    A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the website for the Embassy or Consulate at which you made your visa application.
    For more information, please visit U.S. Consulate General Istanbul.

    Açıklama bu şekilde
    Ilginiz için teşekkür ederim


  • @murat-avcı @gucarslan belirttiği gibi refused altındaki metin önemli. Artık idari işlemler refused olarak görünüyor. Yazan metne göre idari islememi kaldiniz yoksa Red mi aldınız soylebiliriz.


  • @murat-avcı pasaportunuz elçilikte kaldığından dolayı yüksek oranda kısa konsolosluk içi idari işlemden sonra vizeniz onaylanacak ve birkaç hafta içinde vizeli pasaportunuz tarafınıza gönderilecek...


  • Burada idari işlemi en fazla süren mtf34 var. 5 senedir idari işleminin bitmesini bekliyor. 5 seneden fazla idari işlemi süren var mı?


  • refused altındaki yazı

    Bir ABD konsolosluk görevlisi vize başvurunuzu karara bağladı ve reddetti. Lütfen konsolosluk görevlisi tarafından verilen talimatları izleyin. Konsolosluk memuru tarafından davanızın idari işlem için reddedildiği konusunda bilgilendirildiyseniz, bu tür bir işleme tabi tutulurken davanız reddedilmiş olarak kalacaktır. Bu tür işlemler tamamlandıktan sonra başka bir karar alacaksınız. Lütfen işlem süresinin değişebileceğini ve ek bilgi gerekirse sizinle iletişime geçileceğini unutmayın. Daha fazla bilgi için lütfen TRAVEL.STATE.GOV veya vize başvurunuzu yaptığınız Büyükelçilik veya Konsolosluğun web sitesini ziyaret edin

    buna göre pasaport ile beraber eksik evrak yazısımı gelecek yoksa direk ret mi
    ne zor işimiş

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-avcı AP'ye kalmışsınız.
    mailinizi kontrol edin, DS5535 formunu gönderecekler tarafınıza.
    bu başlığın ilk iletisinde formun bir kopyasını bulacaksınız, oradan kontrol edip şimdiden doldurabilirsiniz.

    ne sebepten AP'ye kaldığınızı bilmiyorum, muhtemelen name check yapılacaktır.
    maillerinizi kontrol edin lütfen.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @gucarslan Teşekkür ederim


  • @gucarslan Merhaba, bişey sormak istiyorum. Benim vize görüşmem 1 haziranda oldu. Görüşmede nüfus kayıt örneğinin vukuatlı halini sisteme yüklemem istendi bir de eşimin boşanma belgesinin aslının olması gerek denildi. Görüşme sonunda bana abd de karşılaşabileceğim sorunlarla ilgili bir broşür ile birlikte pasaportum ve bir de kağıt (içinde hangi belgeleri yüklemem ve nasıl göndermem gerektiği yazıyor) verildi. Bunların hepsini ve boşanma belgesinin aslını ptt ile konsolosluğa göndermem söylendi. Nüfus kayıt örneğini birkaç gün içinde sisteme yükledik, pasaport ve diğer belgeleri de 17 haziranda ptt teslimat yaptı. Ceac a yüklediğimiz belge hala onaylanmadı, karşısında "SUBMITTED" yazıyor. Forumda okuduklarıma göre boşanma belgesini gönderen diğer arkadaşların ortalama 2 haftada vizeleri onaylanmış ama benim 2 hafta bitti hala hiçbir değişiklik yok. Sadece 23 haziranda, 27 haziranda ve 30 haziranda vaka güncelleme oldu. Durumum "REFUSED" görünüyor. Merak ettiğim şu: ceac sistemine evrak yüklediğimiz için işlem süresi uzar mı? Burda yazılanlarda sisteme evrak yükleyince sıra başa dönüyor ve sonuçlanması 3 ay sürüyor gibi bişey okudum moralim bozuldu.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BADE eğer güncelleme alıyorsanız bence sorun yoktur, araya haftasonu girdiği için sürenin bu kadar olması doğal. araya resmi tatil, haftasonu girdiği için bu süreler oldukça normal diye düşünüyorum. yüklediğiniz evrağı da sisteme diğer evraklarla aynı zamanda yüklediğiniz için süreci başa alacağını zannetmiyorum. bu durum genelde yeni pasaport iletildiğinde oluyor. sabırla beklemelisiniz..


  • @gucarslan Teşekkür ederim


  • Merhabalar,
    İşlemler sanırım konsoloslukta yürütülüyor sadece çünkü az önce aradığımda konsolosluk yoğunluğundan dolayı işlemlerde gecikme olduğu söylendi. 4 aldır beklememe ve daha önce iki kez f1 ve j1 vizesi almama rağmen hala ses yok. Sanırım 6 ay kuralı da hiç bir şeyi değiştirmiyor. Gördüğüm kadarıyla 10 ay bekleyenler var forumda


  • @Ramazan-Yıldız En azından şu bilgiyi verseler ona da razıyım. Dosyanız NVC de veya şurada burada başka bir yerde isim olarak aklanmasını bekliyor deseler yeter. Bence biz email ile atınca dosyamıza bile bakmadan kopyala yapıştır cevapları veriyorlar.


  • @Ramazan-Yıldız Mtf34 5 senedir bekliyor, quaresmada 2.5 senedir bekliyor, tekrar vize randevusu alın demişler, eylülde tekrar vize randevusuna girecek 2.5 sene beklemeden sonra. Yani bunun ucu yok. Yurtdışı forumlarda 10 sene bekleyen bile varmış.


  • @Ramazan-Yıldız 6 ay kuralı diye birşey yok. İsterlerse 100 sene sonra idari işlemi sonuçlandırırlar. ABD elçiliğinin insafına kalmışız. İsterlerse idari işlemi sonuçlandırırlar istemezlerse senelerce beklemek zorunda kalırız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum