Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• +1 burada

Herkese merhaba,

Ben de 23 Aralik 2021'de giriş yaptım ve hala bekliyorum. 2 gun once 6 Ayi tamamladigim icin ehliyetimin suresi doldu. 60 gun uzatma almak icin DMV'ye gittim. Bana 60 günlük interim drivers licence verdiler ayrıca SSN henüz gelmediği icin AB 60 driver’s license vereceklerin söylediler

(AB 60 driver licences (DL) are for individuals who are unable to provide proof of legal presence in the United States (U.S.), but who meet California DMV requirements and are able to provide proof of identity and California residency.)

Bu durumda Amerika icinde bile seyahat edebileceğimden emin degilim.
    Beklemek gercekten sinir bozucu, umarım en kısa zamanda hepimizin sureci ilerler.

sevgiler!

• @ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

+1 burada

Herkese merhaba,

Ben de 23 Aralik 2021'de giriş yaptım ve hala bekliyorum. 2 gun once 6 Ayi tamamladigim icin ehliyetimin suresi doldu. 60 gun uzatma almak icin DMV'ye gittim. Bana 60 günlük interim drivers licence verdiler ayrıca SSN henüz gelmediği icin AB 60 driver’s license vereceklerin söylediler

(AB 60 driver licences (DL) are for individuals who are unable to provide proof of legal presence in the United States (U.S.), but who meet California DMV requirements and are able to provide proof of identity and California residency.)

Bu durumda Amerika icinde bile seyahat edebileceğimden emin degilim.
    Beklemek gercekten sinir bozucu, umarım en kısa zamanda hepimizin sureci ilerler.

sevgiler!

Merhaba. Dl eşim icin aldık. Fakat AB 60 degil limited term for legal presence. Bu dl türü “ legal Statüsünü kanıtlayabilen ve buna uygun olanlara verilir” yanı legal statu bekleme aşamasında olanlara. Ve bunun icin ssn gerek yok.
    Siz legal statüde olduğunuzu fakat uscis bekleme aşamasında olduğunuzu kanitlayamadiniz sanırım. Uscisten gelen noalardan birinde size ait i94 bilgisi veya ir5 ile ilgili herhangi approval notice dmv sunmanız gerekiyor. Böyle bir belgeniz varsa elinizde ve gerekli diğer belgeler ile birlikte tekrar dmv giderek değişim talebinde bulunun. AB 60 ile eyaletler arası seyahat tavsiye edilmiyor.

Sayfayı inceleyin lütfen

https://www.dmv.ca.gov/portal/driver-education-and-safety/educational-materials/fast-facts/limited-term-for-legal-presence-ffdl-32/

• Merhabalar,

Esimle birlikte AoS icin belgelerimizi göndermek üzereyiz. Aklımıza takılan bir konu var belki yardimci olabilirsiniz.

Universite diplomalarimizin ingilizceleri uzerinde yazıyor, bu yüzden ek ceviri yaptırmadık. Merak ettigimiz konu diplomaların fotokopisini göndermemiz yeterli midir yoksa noter onaylı kopyalarını mi yollamamız lazım?

Tesekkurler

• Sevgili @Tugba öncelikle yanit için teşekkürler.

Aslinda hazirlikli gittim. I-485 ve I-765 NOA’ları ve I94 yanimdaydi fakat ne yazik ki SSN yoksa ancak bu şekilde devam edebiliriz yanitini aldim.

İnşallah bır an önce EAD gelir de rahatlarım:)

• @ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Sevgili @Tugba öncelikle yanit için teşekkürler.

Aslinda hazirlikli gittim. I-485 ve I-765 NOA’ları ve I94 yanimdaydi fakat ne yazik ki SSN yoksa ancak bu şekilde devam edebiliriz yanitini aldim.

İnşallah bır an önce EAD gelir de rahatlarım:)

Aynı durumdayız. Yanlışlık yapılmış büyük ihtimalle. Hatta bizi de kabul etmiyorlardı. Elimde uscise ait ve üzerinde i94 bilgileri yer alan noa ile gittim ve onun işe yarayacağını bildiğimden özellikle sordum. Kabul edemeyeceğini ve sadece ab60 verebileceğini belirtti. Biraz bilgisiz bir arkadas gibi geldi ve diğer yanındaki hanıma sormak istediğimizi belirttik. Hanım efendi kağıda bakınca “tek ihtiyacımız olan bu, sorun yok, real id alabilir “ dedi ve o şekilde işlemleri yaptık.

Bahsettiğim bilgiler, i485 paketi gönderdiğinizde uscis tarafından size gönderilen belgelerden birinde mutlaka gerekli belgeyi içeren bilgi yer alıyordur. 🤔

• Merhaba, 10 yıldır gc sahibiyim. Eşim ile 8 yıl önce Türkiye de evlendik. Bu yıl abd ye yerleşmek istiyoruz. Eşim ve 5 yaş oğlum turist vizeleri var. Bu şekilde aos yapabilir miyiz?

• @SAVAS, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, 10 yıldır gc sahibiyim. Eşim ile 8 yıl önce Türkiye de evlendik. Bu yıl abd ye yerleşmek istiyoruz. Eşim ve 5 yaş oğlum turist vizeleri var. Bu şekilde aos yapabilir miyiz?

Merhaba. Siz burada mi yaşıyorsunuz?
    10 yıl boyunca tax bildirimleriniz ne durumda?

• @Tugba Ben ilk 4 yıl tax ödedim sonrası giriş çıkış malesef.. Şu an Tr deyim.

• Bugün interview günümüzdü. Her şey gayet iyi geçti. Sohbet havasındaydı. Birkaç saat içinde hesabı kontrol ettiğimde 'New Card is Being produced' yazısını gördüm. En sevindiğim şey artık Türkiye'ye biletlerimi alabilmem oldu :) Kart 7-10 gün içerisinde elimizde olacakmış. Hepinize kolay gelsin.

• @AlmostDone Merhaba, case'iniz oldukça hızlı sonuçlanmış da merak ettim, hangi center'da process görüldü acaba?

• @tampagv Dosya ellerine 1 Nisanda ulaştı. Seattle'da gerçekleşti. Bizden çok daha hızlı ilerleyenler var. Simon'ın bloğundaki spreadsheetde DV-AOS caselerinin listesine bakarsanız mayısta current olup, yine mayısta alanlar var. Interview Waive edilen bölgeler var mesela Florida, Texas,Boston gibi... Seattle orta hızda ilerliyor. LA çok yavaş ve sorunlu gidiyor. Siz hangi bölgedesiniz?

• @tampagv Sanırım siz DV2022 değilsiniz. DV caselerin önceliği var, sizin processten hızlıdır. Diğer AOSlar yavaş ilerliyor. Bu farklı.

• @tampagv Sizin durumunuz nedir? imzanızda bulumadıgı için soruyorum. AOS mi yapıyorsunuz?

• @Platon59 Employment-based GC sürecindeyken DV çıktı. Daha hızlı ilerlediğinden DV2022 kazananı olarak devam ettim. İmzamda var.

• Cevabınız için tesekkurler ama tampagv ye sormuştum.

• @Platon59 Evet, ben ABD'de Amerikan vatandaşıyla evlilik yoluyla AOS yaptım. O yüzden sürecin hızı dikkatimi çekmişti. Benim case'im daha çok yeni zaten, bu ay başında teslim edildi evraklar.

• @AlmostDone Teşekkürler cevaplarınız için. Evet, benimki evlilik yoluyla AOS. DV olduğunuzu atlamışım.

• @tampagv, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@AlmostDone Teşekkürler cevaplarınız için. Evet, benimki evlilik yoluyla AOS. DV olduğunuzu atlamışım.

Sizi ilgilendiren sayfa şurdan; 👍

https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/1981?page=100

• @tampagv Sabırlar dilerim.

• @Platon59 Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 9 Oy
    12 İleti
    421 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    909 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 10 yıl vize yasağı ile abd vizesi almak(waiver)

Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    6
    0 Oy
    6 İleti
    3k Bakış
    JoeyJ
    @crazycells Abi selamlar. 10 veya 5 yıl giriş yasağı olan bir kişinin green card lotosunu kazanma durumunda seçenekleri neler olabilir? Waiver'lar hakkında bir konu açmamışsın veya ben göremedim de. Ben de buradan sana sorayım dedim. Benim anladığıma göre I-601 göçmenlik için yapılan waiver, I-212 de nonimmigrant. (yanlışsam lütfen düzeltin). Araştırdığıma göre I-601'in 'processing time' 31-34 ay arası, yani DV lottery için fiscal year'ı geçiyor ama I-212'nin sonuçlanması 6 ile 12 ay arası diye biliyorum. Düşünceniz nedir? Kişi I-601'e başvurmak zorunda ise green card'ı kazanma şansı yanıyor mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k