@dlnsr Vizeniz oradayken çıkarsa pasaportunuzu Türkiye'ye göndermenize gerek yok. Los Angeles veya New York'tan bastırabiliyorsunuz pasaporta. Kaynak
Elden götürmeyecekseniz ABD'nin işlem ücretini yatırmanız gerekiyor sanırım. Elden götürecekseniz de bir ücret çıkabilir emin değilim, ama Türkiye'ye göndermekten daha mantıklı bir seçenek.
Ben ikinci başvuru için Türkiye'den ABD'deymişim gibi bir hesap daha açtım ve başvuruya izin verdiğini gördüm. Ama oradaki karşılığı ne olur bilemiyorum. Çarşamba gününe biletim var ve Kanada başvurum sonuçlanmadığı için gidip gitmemekte tereddütteyim. Önümde şu seçenekler var;
1- 22 sine kadar bekleyip, eğer vize çıkarsa gidip New York'ta bastırmak.
2- Red gelir ise gidip Abd'den tekrar başvurup 20 günde sonuçlanmasını beklemek.
3- Sonuç gelmeden ABD'ye gidip 2. bir başvuru yapmak ve 20 günde çıkmasını beklemek.
4- Bileti yakıp sürecin Türkiye'de sonuçlanmasını beklemek, duruma göre ABD ziyaretini yeniden planlamak.
Tabi ABD'den vize başvurusu yapıp yapamayacağımıza dair resmi bir kaynaktan cevap bulamadım. Foruma üye olup yazma sebebim de bu oldu.
Bilgi sahibi olan olursa acil haber verirse çok makbule geçecek.