Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar,

    B1 vizesi ile Amerika'ya giden ve bu süreçte okul bulan, statü değişikliği değilde Amerika'ya yakın bir ülkeden F vize başvurusu yapan varmı? Böyle bir yöntem izlenebilir mi?


  • @emre-ata Covid başlangıcından beri diğer ülke konsoloslukları sadece kendi ülke vatandaşları ve oturum sahiplerine vize görüşmesi şansı tanıyor. TR’deki F1 yavaşlığından birçok kişi sizin yapmak istediğinizi düşündü ancak gerçekleştiremedi. Change of status de onermem.


  • @mrblack Neden change of status önermiyorsunuz? Yani B1/B2 ile US giriş yapıp, 3 ay dolanıp kendime uygun eyalet/okul bulsam, sonra uygun bir okuldan kabul alıp F1 e başvursak??


  • @materialist B1/B2 vizesinden kabul alan cok okul yok benim bildigim o yuzden iyi arastirmak lazim. Nedene gelecek olursak surec cidden ugrastirici ve bir sure arafta kaliyorsunuz. Ben su an J1 to F1 yapiyorum. Belgeleri teslim edeli yaklasik 6 ay olacak ve tahminimce F1 onayim yaz sonuna ancak gelir. Giris cikis yapamamak yuksek bir dert ve bunun yaninda okula surekli bagimli durumda kaliyorsun
    (eger dil okuluysa, master yapip opt alabilirseniz okul bagimliligi sadece master surecinde oluyor sonrasinda master yaptiginiz alana gore 1 veya 3 yil calisma izni veriliyor). Bu bagimlilik hem kafa olarak hem de maddi olarak yuk oluyor basiniza ve bu durumu asmanin tek yolu gocmen statusune gecebilmek. Bunun icin de size sponsor olacak bir sirket veya evlilik en kolay erisim yollari. Velhasil kelam konsolosluktan alinan bir F1 ciddi anlamda degerli. Sansiniz varsa konsolosluktan alip gelin derim. Ben genc yasima ragmen 4 ulkede yasadim ve bu ulkeler haricinde bircok ulke gorup gezdim Amerika ne kadar cok buyuk olsa dahi giris cikis yapamama hissi rahatsiz edici gercekten. Hakkinizda hayirli olsun.


  • @mrblack önerileriniz için teşekkürler. TR'den başvurulan F1 lerde başarı oranı çok düşük. potansiyel üçkağıtçı muamelesi görüp ret yemek istemedim. ayrıca mühendislik alanında yüksek lisans arıyorum ki OPT şansım olsun. TR'den bunları araştırıp kaydolmaya çalışsanız dünya kadar evrak + fazla ücretler + aracı kurum varsa onun ücretleri falan filan iyice şişiriyorlar. onlara vereceğime 90 gün US'te turist kalır ondan sonra change of status yaparım. Varsın 8 ay çıkamayım ülkeden.


  • @materialist 8 ay çıkamama doğru değil. F1 Vizeniz onaylandıktan sonra dahi çıkarsanız ülkeye geri dönüşte konsolosluktan tekrar vize almanız gerekiyor çünkü change of status sadece ülke içindeki durumunuzu bağlar. Ülke dışına çıktığınız zaman ancak ve ancak konsolosluktan stampli vizeyle geri dönebilirsiniz. Birçok insan bu nedenle çıkış yapmıyor. 3-4 yıldır burada sadece I-20 uzatıp kalan insanlar tanıyorum. OPT ile de aynı şekilde çıkarsanız tekrar konsolosluktan alınmış vizeyle giriş yapmanız gerekiyor. Ancak ğlke içinde adjustment of status(non immigrant statuden immigrant statuye geçiş ) yapmanız halinde çıkış yaptıktan sonra konsolosluktan vize almanıza gerek kalmaz çünkü zaten göçmen statüsü almışsınızdır.


  • change of status aldıktan sonra pasaportta hali hazırda bulunan 10 yıllık turist vizesi yanıyor yani. bu konuda kesin bir bilgi bulamamıştım.

    peki, turist vize ile ABD'ye giriş yaptık. 4 ay sonra change of status ile F1 aldık ve 2 yıllık bir okula kaydolduk.. Okulun ilk sınıfı bitirip yaz tatilinde (1 yıl sonra) ABD'den çıkıp TR geldik. ilk giriş yaptığımız turist vizemiz yanmış ise tekrar ABD dönüşü yapamıyoruz. Ancak hala ABD'de öğrenciyim. ABD Ankara Büyükelçiliğe başvurup ben zaten öğrenciyim, şu pasaporta F1 basabilir misiniz? desek ne olur mesela?


  • @materialist işte o dediğiniz hikaye tamamen kişisel bir sonuca sahip olur. Ancak sizin turist vizesiyle Amerikaya gidip F1’a çevirmeniz konsolosluk tarafından turist vizesi alirken asıl amacınızın farklı olduğu düşüncesi uyandırabilir. Bu da size F1 vermeleri olasılığını düşürür diye düşünüyorum şahsen. Birçok insan sizin gibi düşünüyor ancak kendini arafta buluyor çünkü gidip dönememek var bu da o eğitime yapılan maddi manevi tüm yatırımın yanması demek oluyor.


  • @mrblack
    Hocam belki yanlış biliyorumdur ama geçen sene covid yüzünden Türkiye de ki konsolosluk kapanmıştı ve work and travel yapmak isteyen bazı öğrenciler Meksika da ki konsolosluktan vize almışlardı.


  • @bekirozuysal o durum özel olarak J1 vize sponsorlarının baskısı sonucu oluşturulmuştu. Emsal bir durum çıkarmak doğru olmayabilir. An itibariyle J1 ve F1 için yüksek red oranları var Türkler için yurtdışında. İtalyada, Bosnada ve Polonyada totalde 10a yakın bildiğim red var. Bu insanların hepsi orada oturuma sahip insanlar onu da atlamamak lazım.


  • @mrblack, içinde söyledi: ABD'ye yakın bir ülkeden F vizesi alıp ABD'ye yeniden giriş yapmak

    @bekirozuysal o durum özel olarak J1 vize sponsorlarının baskısı sonucu oluşturulmuştu. Emsal bir durum çıkarmak doğru olmayabilir. An itibariyle J1 ve F1 için yüksek red oranları var Türkler için yurtdışında. İtalyada, Bosnada ve Polonyada totalde 10a yakın bildiğim red var. Bu insanların hepsi orada oturuma sahip insanlar onu da atlamamak lazım.

    hocam merhaba f1 vizesine geçebildiniz mi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

  • 21
  • 15
  • 4
  • 89
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum