Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Alper-Çankaya Evet malesef uzaktan ozelikle de yurtdisindan gelen basvurulara cok fazla olumlu donusleri olmaz. En buyuk nedeni vize falan ugrasmak istemezler ve birde genelde bu tur basvurulara ulke hatta eyalet icinden basvuranlar genelde olur zaten. O basvurular varken, uzaktaki ile ilgilenmek istemezler.


  • 23 yaşında Sdüden Yeni mezun bir inşaat mühendisiyim.
    Amerikadan hiç tanıdığım yok ne yapacam orada bilmiyorum.
    Bana iş bulmamda vb yol gösterecek yardımcı olabilecek birisi var mı ?

    Çok teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐

    @Aliklc merhaba ilk basta kendi mesleginizle ilgili is bulamama durumunuzu goz onunde bulundurmalisiniz. Is ayarlayip gitmek en saglam yol bence. USA ilan sayfasini incelemenizi tavsiye ederim.


  • @HockeyUmpire2 Yok o aklımda zaten lakin benim amacım gidince haftalarca iş aramamak. Gidince direkt iş görüşmesi ve sonrasında işe girmek istiyorum. Ek masraf yapmak istemiyorum.


  • @HockeyUmpire2 usa ilan sayfası neredeydi ?

  • ⭐⭐

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Arkadaşlar merhaba 2023 talihlisiz. 2yili Türkiye ve 5 yılı Suudi Arabistan olmak üzere 7senelik inşaat mühendisiyim. Şimdiden iş aramaya başladım Birleşik Devletlerde ancak FE ve PE sertifikam olmadıği için işe alım sürecimi hiç onaylamadilar. Tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz. Nasıl bir yol izlenilmesi gerekiyor? Ortalama maaşlar 55-80K USD mi yıllık.


  • @Emre-Birand, içinde söyledi: İnşaat Mühendisliği

    Arkadaşlar merhaba 2023 talihlisiz. 2yili Türkiye ve 5 yılı Suudi Arabistan olmak üzere 7senelik inşaat mühendisiyim. Şimdiden iş aramaya başladım Birleşik Devletlerde ancak FE ve PE sertifikam olmadıği için işe alım sürecimi hiç onaylamadilar. Tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz. Nasıl bir yol izlenilmesi gerekiyor? Ortalama maaşlar 55-80K USD mi yıllık.

    Merhaba Emre, Arabistan'da saha da çalışıtığını düşünüyorum. Amerika'da sahada çalışmak için FE ve PE şart değil, işe alınmamanın nedeni başka birşey olabilir. Amerika'da inşaat mühendisliği ve benim deneyimlerim için youtube kanalımı ziyaret edebilirsin. Sana çok faydalı olacağını düşünüyorum. Başarılar.


  • @Emre-Birand maaşlara Glassdoor’dan veya Indeed’ten bakabilirsiniz. Yıllık brüt maaştan federal ve eyalet vergilerini düşerek net maaşı hesaplayabilirsiniz.


  • Teşekkürler arkadaşlar. Saha tecrübesinden ziyade ofis tecrübem var. USAF'ın finanse ettiği askeri projede görev aldım 1sene.


  • Herkese iyi gunler. Amerika'da meslegini yapan bir insaat muhendisi olarak detayli bir girdi yazmak istiyorum. Burada yasayan meslektaslarima ya da Turkiye'deki buraya tasinma plani olan meslektaslarima bir yon gosterici olabilir.

    Oncelikle kendimden baslayayim; 7 senelik insaat muhendisiyim. Turkiye'de orta halli ama koklu bir universiteden yuzde yuz ingilizce insaat muhendisligi diplomasi ile mezun oldum. Tum kariyerim boyunca da tek bir firmada calistim. 2021 yili ortasinda ABD'ye tasinana kadar Dubai'de alaninda lider firmalardan birinde, ki bu firma dunya uzerinde her yerde operasyonu olan bir geoteknik (daha spesifik olarak zemin iyilestirme) firmasi. 2021 Ekim ayindan beridir de ABD'de calismaktayim.

    ----Is Arama/Is bulma----

    Kisisel ozelimde benim is arama/bulma kisminda cok buyuk bir deneyimim olmadi. Dubai'de calistigim firma ayni zamanda ABD'de de faaliyet gosteriyor. Greencard surecim tamamlandiginda, profesyonel bir sekilde 5 yil calistigim Dubai'deki firmamdan istifa ettim. Istifami verirken yoneticilerime acik ve profesyonel olarak ayrilma sebebimi, yeni hayatimdaki amaclarimi vs anlattim. Yoneticilerim de (Proje mudurlerim, operasyon mudurum ve firmanin genel muduru - ki arkadaslar irlandali, iskoc ve ingilizler) bana kendileri ABD'deki firma bransimiza referans olacaklarini soylediler. Bir aylik ihbar suremi gecirirken ABD'deki denkleri ile gorustuler benim icin ve olumlu geri donusler aldilar. Bu surecte benim icin ABD'deki yoneticiler ile bana is gorusmesi ayarladilar. Is gorusmeme Northeast bolumu baskan yardimcisi, CFO, Northeast bolumu operasyon muduru, NE is gelistirme muduru ve Merkezi Plant Yard muduru katildi. Baya ilginc bir is gorusmesiydi. (CFO ne alaka la :))

    Dubai'de yaptigim bu konferans gorusmesi sonucunda ilk intibalari olumluydu, ABD'ye geldiginde ilerletiriz falan dediler.

    Bu kismi cok uzatmayayim, kisisellikten biraz cikartayim. ABD'ye geldikten sonra bir-iki aylik bir surec sonrasinda Eski calistigim firmanin ABD bransinda isbasi yaptim.

    Tabi bu surec yaklasik 2 ay surdugu icin, arada baska bir suru insaat muhendisligi isine de basvurdum. Basvurularimin %90'ina donus almadim. Linkedin, indeed, glassdoor gibi is bulma sitelerinin yaninda direk sirketlerin kendi sitelerinden de epey basvuru yaptim.

    -----Is gorusmesi/Mulakat----

    Ilk once diger firmalarla yaptigim mulakati sonra da sirketim ile yaptigim son mulakati anlatayim. Is basvuruma geri donus yapan sirketler ilk once genelde HR calisani vasitasi ile sizi ariyorlar (%70 telefonla ariyorlar, %30 email gonderiyorlar telefon gorusmesi set etmek icin). Size genel HR sorulari soruyorlar; tecruben nedir, gorevlerin nedir, ulkede yasal misin vs. Daha sonra eger bu asamadan memnun kalirlarsa size yoneticilerle bir online mulakat ayarliyorlar. Benim gorusmelerime genelde sirket buyukse proje mudur operasyon muduru ve HR muduru, firma daha kucukse HR muduru ve sirketin genel muduru falan katildi. Gorusmeler genelde cok sicak ve profesyonel geciyor. Karsinizdaki insanlar ilk once sizin kim oldugunuzu, gecmisinizi ve su anki durumunuzu anlamaya calisiyorlar. Daha sonra hemen hepsi sirketlerini, yaptiklari isleri vs tanitiyor ve sirketlerini ovme, sirketlerinin calisanlara ne tur olanaklar tanidigina vs geciyor. Bu hic bir sirkette sasmadi, kucuk ya da buyuk. Hepsi sirketlerini size detaylica tanitiyorlar. Operasyonlarini, gelecek planlarini, kac kisinin calistigini, mudurlerinin kimler olduklari falan anlatiyorlar. Daha sonra size pozisyonun gereklerini, sizden neler beklendigini, calisma sartlarini vs bildiriyorlar. Daha sonra bazilari maas beklentini soruyorlar ve siz soylediginizde "evet bu bize uygun bir fiyat" ya da "bizim baremlerimiz bunun altinda" diye size geri donus veriyorlar. Hemen hepsi "Diger adaylarla gorusmelerimiz devam ediyor, gelismeleri bildiririz" diyorlar en sonunda ve gorusme bitiyor. Is gorusmeleri basli basina cok guzel, profesyonel ve uuk acici bir proses bana kalirsa ABD'de. Ise girmeseniz bile, bu gorusmeler size hic olmazsa birseyler katacaktir emin olun. Benim hic negatif gecen bir gorusmem olmadi. Ozellikle karsimdaki kisilere anlatacagim farkli deneyimlerim oldugu icin hemen hepsi Dubai'deki kariyerim, orada islerin nasil gittigi vs hakkinda cok meraklilardi.

    Ve gunu geldiginde, eger ise alinmayacaksaniz, HR personeli size kesinlikle ise alinmadiginizi bildiren bir email atiyor. Hic sasmadi, geri donus almadigim hic bir is gorusmem olmadi. Olumsuz da olsa geri donus geri donustur, size onem verdiklerini gosteriyor.

    Bu genel gorusmeler haricinde bir tane daha ozel gorusme yaptim. Dubai'de birlikte bir sure calistigim Rus bir Proje mudurum 2018 yilinda ABD'ye tasinmisti. Sektorun baba firmalarindan birinde proje muduru olarak calisiyor. Onunla kontaga gecmistim. Bana hemen bir gorusme ayarladi HR ile. Onun ardindan sirket Operasyon muduru, onun ardindan da sirket CEO'su ile is gorusmesi yaptim. Hersey pozitif gecti ve bana teklif mektubu gonderdiler. Ama ayni zamanda su an calistigim sirket de is gorusmelerimi sonlandirip teklif mektubunu gondermisti ve suan bulundugum sirketi sectim bir cok sebepten oturu, ama para bu sebeplerden birisi degildi, daha sonraki kisimlarda anlatacagim.

    -----Calisma sartlari----

    Gelelim su anki calisma sartlari deneyimlerine. Oncelikle ben New Jersey'de calisiyorum. Sirketimin tum ABD eyaletlerinde operasyonlari var ve Business Unitlere bolunmus durumdayiz. Bu yuzden farkli eyaletlerde proje muhendislerinin farkli calisma sartlari, adetleri, praktisleri oldugunu biliyorum. Benim anlatacaklarim New Jersey ozelinde olacak.

    Oncelikle ben haftada 5 gun calisiyorum. Santiyelerimiz haftada 5 gun calisiyor Northeast bolgesinde. Ozellikle Florida-Texas gibi sendika olmayan eyaletlerde calisma sartlari haftada 6 gun oluyor genelde. Northeast'de santiye genelde saat 7'de baslar. Isler saat 4 gibi biter normal gunlerde. Muhendisin sahada belki 1 saat daha fazla kalmasi gerekebilir raporlama duzeninize gore. Yani kabaca 7-5 ya da 7-6 calisma standard diyebiliriz.

    Burada bir ekleme daha yapayim, ben dedigim gibi zemin iyilestirme firmasinda calisiyorum, operasyonlarimizin dogasi bina insaatina gore, ya da diger disiplinlere gore farkli olabilir.

    Bizim santiyelerimizde her santiyenin bir superintendent'i olur. Superintendent kariyerine labor olarak baslamis ve kendini gostermis deneyimlu saha supervizorleridir. Sahanin patronu bu arkadastir. Turkiye ile karsilastirmak isteyen olursa, Turkiye'deki santiye sefinin karsiligi diyebiliriz. Turkiye'deki santiye sefinin aksine bu superintendent arkadasin insaat muhendisi olmasina gerek yoktur. Aslinda Turkiye'deki formenlerin santiye sefi gorevlerini de ustleneni diye dusunebilirsiniz. Santiyeyi bu arkadas yonetir. Uretimi, is gucunu, faturalari vs bu arkadas yonetir. Saha raporlamasini yapar. Ama finansal konulara girmez.

    Proje muduru, sahaya ugramaz (tekrarliyorum, benim sektorumde, buyuk insaat projeleri nasildir bilmem) ayda uc dort kere belki gelir. Projenin finansmanini, contractor ile olan isleri vs yonetir.

    Proje muhendisi ise (ben), uretimin teknik kismini yonetir. Kalite kontrol yapar, gunluk teknik raportlari hazirlar. Design engineer ile iletisim kurar. Sorun ciktimi cozer vs.

    Ozetleyeyim; northeastte genelde 7-5 arasi haftada 5 gun calisirsiniz. Yukumlulukleriniz proje muhendisi iken daha teknik ve kalite kontrol iken proje muduru iken daha finansal ve butce odakli ve musteri ile iletisim uzerine olur. Santiye yonetimi ise superintendent'tadir. Bu arada eger tercih ederseniz superintendent da olabilirsiniz tabi muhendis olarak, sizi engelleyen bir sey yok. Formen-Santiye sefi karisimi bir pozisyon hosunuza gidecekse, biraz da elinizden ufak tefek isler geliyorsa o da guzel bir kariyer emin olun.

    ----Olanaklar---

    Para konusmadan once olanaklardan bahsedeyim. Verecegim ornekler benim sirketim uzerinden ama az ya da cok diger sirketler de ayni seyleri temin ediyorlardir buyuk ihtimalle.

    1. Telefon; Eger kisisel hattinizi kullaniyorsaniz sirket bunu belli bir fiyatta reimburse eder. Bizim sirket $100'e kadar geri odeme yapiyor. Ben esim ve kendi hattima $85 veriyorum, her ay faturayi yolluyorum, o ay hesabima (vergisiz) $85 yolluyorlar.

    2. Mileage; Eger sirket isleri icin kendi arabanizi kullaniyorsaniz, ozellikle santiyeye gitmek icin, santiyeye git gel yol masrafinizi sirket karsiliyor. Nasil isliyor? IRS'in yer yil belirledigi bir mileage rate var. Bu sene icin bu oran $0.585 per mile. Ay boyunca yaptiginiz milleri bir excel sheet'te turuyorsunuz. Atiyorum toplamda 1000 mil mi yaptiniz? Sirket size $585 oduyor. Bu ucret sizin gaz paranizi, sigortanizi, arabanizi depreciation'i falan icin. Fixed bir rate. Yani siz atiyorum bu 1000 mil icin $150 benzin almissinizdir, $100 sigortaniz vardir, sirket bunlari onemsemiyor. Fixed bir rate veriyor. Genelde de cogu seyinizi karsilayip kara bile geciriyor bu rate. Ben bu sekilde araba alan kisiler biliyorum, mileagelari ile arabayi bedavaya getiren.

    3. Yillik izin; Bu cogu sirkette biraz sorun. Size verilecek 7-10 gun yillik izin burada baya standard. Benim yillik iznim 4 hafta. Calistigim sirket avrupali bir sirket oldugu icin az bira ona uymuslar. Gerci yeni balayan muhendislerin yillik izni 3 hafta ama ben grupta 6 senedir calistigimdan ve 5 yil sonra 4 hafta verdiklerinden bana da 4 hafta verdiler. Izinler saat uzeriden hesaplaniyor bu arada. Bir gun 8 saat. Ynai 4 hafta izin 160 saate denk geliyor. Siz arada isini varsa (mudur de izin verirse) gun icinde atiyorum 4 saat de izin kullanabilirsiniz. Saatlik izninizden duser. Yani kisacasi yillik izinler gun uzerinden degil, saat uzerinden hesaplaniyor.

    4. Hastalik izni; bu da sirketten sirkete degisen bir durum. Bazisi hic vermez. Hastaysan ya ise gelmen gerekir ya da ucretli izin kullanirsin. Genelde sirketler 5 gun verir bunu klasik olarak. Benim sirket yine dedigim gibi farkli biraz bu konuda 15 gun hastalik iznim var. Ama sadece hastalik ve medikal durumlarda kullanabiliyorsunuz. Ben daha hic kullanmadim bir gun haricinde. Sirket eger yillik checkup yaparsaniz $400 bonus veriyor. Ben de gittim free checkup'imi oldum o gunu de hastalik izninden dustum.

    5. Bonuslar; Diger sirketler nasildir bilmiyorum ama bizim sirket ota boka bonus veriyor. Yenio yilda kendinize uc tane hobi belirleyin, mart ayinda da durumunuzu rapor edin $100 hediye ceki verecegiz dediler. Covid asisi olanlara zaten $300 bonus verdiler. Ben ise baslamadan once olmustum, sorun degil al bu bonusun dediler. Gecen hafta mental health haftasiydi sirkette. Sizi rahatlatan is sonrasi aktiviteleriniz neler uc tane yazin HR'a yollayin, uc ay sonra da bu aktiviteleri yaptiysaniz rapor edin $400 verecegiz bonus olarak dediler. Ha bire bir bonus donuyor ortada ufak tefek. Disciye git bonus al falan diyorlar. Cogu bonus da isle alakali degil, sizin kisisel sagliginiz, mental sagliginiz, hobileriniz ile ilgili. Bu gercekten bambaska bir calisma kulturu. Bu sirket ile de alakali degil, cunku ayni sirketin Dubai bransinda calisirken hic yoktu bunlar.

    6. Saygi - Baski - Ittirme; Benim gozlemledigim bu durumlarda hic sikinti olmuyor. Herkes isini yapiyor. Ast-ust iliskisi profesyonel olduktan sonra baya yakin. Benim operasyon muduru bana habire gif gonderiyor (bu arada ABD'de bu gif isinin boku cikmis durumda. Is emaili atiyorlar, gif ile cevap veriyor CEO. Proje mudurune bugun su kadar uretim yaptik diye mesaj atiyorum, jennifer lopez dansi gifi atiyor bana geri). Isinizi yaptiginiz surece, insanlar size saygili davraniyorlar bu kesin.

    7. Saglik sigortasi; Yine sirketten sirkete degisiyor, ozellikle yaptigim mulakatlarda gordum. Bizim sirketin saglik sigortasi iyi baya, Cebimden toplamda $227 cikiyor ayda.

    8. 401K. Gelende sirketler ilk 3%'i yuzde yuz sonraki 3%'i yuzde 50 karsiliyorlar. %6'yi yuzde yuz karsilayanlar da oluyor.

    9. Profit Sharing; Bizim sirket her yil sirketin karindan pay dagitiyor tum calisanlara. Tum calisanlar pozisyonlari farketmeksizin sabit bir kar payi aliyorlar. En alttan en uste ayni. Ornek olarak gecen senenin kar payi $3150'ydi. Diger sirketler bunu yapiyor mudur bilmiyorum.

    10. Sene sonu bonusu: Bu bonus da performansiniza bagli ve yuzde olarak odeniyor. Performansiniza gore her sen 5% ile 10% arasi bir miktar brut maasiniza gore. Yani o sene cok iyi bir performansiniz varsa ve brut maasiniz 70binse, 7000 gibi bir bonus aliyorsunuz, ya da ortalamaysaniz $3500 ya da bu ikisinin arasi. Bu oran yoneticilerde kactir bilmiyorum, ama merdivende basamaklar arttikca oran da artiyorsa sasirmam acikcasi.

    11. Per Diem; Bu ise gunluk harcirah. Bizim sirketin politikasi su sekilde; Eger sirket seni evinden 70 mil uzakta bir santiyeye gorevlendirirse seni otelde konaklatiyor ve santiyede bulundugun her gun icin sana vergisiz $60 per diem veriyor. Bunun mantigi iste 3 ogun yemegini karsilasin. Yani mesela ben NJde yasiyorum, atiyorum Boston'da bir santiyeye gonderirlerse beni orada kaldigim her gun icin $60 dolar oduyorlar ve bu per diem icin vergi vermiyorsunuz. Vergi kesilmiyor, para direkt sizin.
      Ben henuz hic NJ disinda calismadim, ise girerken de belki kirk yilin basi gondeririz Boston'a Washington DCye falan demislerdi, simdilik gerek duymadilar.

    ----Maaslar---

    Geldik en alengirli ve herkesin merak ettigi kisma. Malum maas soylemek biraz garip bir durum ama en nihayetinde bir forumdayiz ve beni sadece Eire olarak taniyorsunuz kim oldugumu bilmiyorsunuz. Yani gercek hayatta maasimi soylesem utanirim ama burda forumun amaci zaten bu o yuzden acikca ne kazandigimi soyleyeyim. Bu maas konusunda sadece iki ornek verebilecegim birebir offer aldigim. Birincisi ustte bahsettigim kabul etmedigim teklif. Digeri de su anda calistigim is.

    1. Kabul etmedigim teklif; Isler daha cok Florida'daydi. Calisma sartlari ise haftada 6 gun uzerindendi. Haftada yaklasik 60 saat calismanizi bekliyorlar. Her uc haftada bir evinize ucakla gonderiyorlar. Yani atiyorum eviniz New Jersey'de ise ve Florida'daki projede iseniz her uc haftada bir iki haftasonu gunu icin sizi eve gonderiyorlar. Per diem icin $30 veriyorlardi. Onerdikleri brut maas $80,000 arti kendi arabami kullanacaksam ayda $600 flat car allowance.

    2. Kabul ettigim teklif; Bana CFO ilk gorusmede direk $62,000 onerdi. Benim ne kadar istedigimi falan sormadan, bizim proje muhendislerine verdigimiz en yuksek maas bu dedi. Ben az bu ben daha fazla dusunuyorum falan dedim ama yapabilecegim bir sey yok dedi. Bu arada soyle anlastik;

    Maas: $62,000
    Imza Bonusu tek seferlik ilk ay yatacak sekilde; $5,000
    Yil sonu bonusu: $3,000 (bunu soyle dusunun, eger 1 yil calissaydim yaklasik bu parayi hakkederdim zaten ama ben 2021 yilinda sadece 3 ay calismis olacaktim. Yani 3 ay calisip bir yillik bonus almak oluyor)

    Ben dusunmek icin biraz sure istedim. Tam o arada yukarida soyledigim $80,000'lik teklif mektubu geldi diger firmadan. Ben de direkt CFO'yu aradim, bir gorusme daha yapabilir miyiz dedim, boyle boyle ben guzel bir baska is teklifi aldim ama gonlum 5 senedir calistigim firmadan yana, seviyorum bizim firmayi flan. Tabi ki dedi, bu cok profesyonel bir durum, oturalim konusalim dedi.

    Oturduk tekrardan. Sen ne kadar istiyorsun dedi. Dedim sen 62,000 veriyorsun onlar 80,000 gel arayi bulalim. 72,000 gibi birsey yapalim. Yok dedi ben en fazla ciksam ciksam 67,000'e cikarim. Basladik pazarliga. Ama o da gayet profesyonel yaklasiyor ben de, anlatiyorum ona sirkete neler katacagimi, bu sirkete ne tur referanslar ile geldigimi, Dubai bransindaki basarilarimi falan. En sonunda dedim bak sen 67,000 diyorsun, ben 72,000; gel yine ortada bulusalum $69,000 yapalim. Imza bonusunu da 5000 verme, 3000 ver. Nasil?

    Eire, olduruyorsun beni dedi 😃 Tamam dedi. Sonra da ekledi; Eire, sen burda normal ise aldigimiz yeni muhendislerden degilsin, bizimle zaten 5 senedir calisiyorsun, sadece kisa bir sure bu pozisyonda calisacaksin. Evet maasin su an bu, ama bize gecen 5 yilda guvendigin gibi guven; you are on good track in this company dedi.

    Yani 2021 Ekiminde su sartlarla basladim ise;

    Maas: $69,000
    Imza Bonusu (Tek sefer): $3,000
    Yil sonu bonusu: $3,000

    Gecen ay benim operasyon mudurunu aradim. Dedim bak 6 ay oldu, beni denediniz, 4 tane proje bitirdim bu surecte. Artik kafanizda soru isareti yoktur benim hakkimda sanirim. Ben maasim ve kariyerim hakkinda konusmak istiyorum diye. Tamam ben CFO ile konusacagim dedi. Iki gun sonra "Eire maasini $73,000 yaptik" dedi.

    Ben sinirlendim birazcik acikcasi. Ben ondan benim maasima istedigi zammi yapmasini degil, maasim hakkinda konusmak istedigimi soyledim. Yani belki ben daha yuksek birsey isteyecegim. Neyse Mayis ayi itibari ile yillik maasim $73,000'e cikti. O ilk isi almadigima hic de pisman degilim. Haftada 5 gun calisiyorum, her aksam evimdeyim, yilda 4 hafta iznim var. DIsciye gittim diye bonus veriyorlar. Daha onemlisi 6 senedir ayni grubun icindeyim. Hala Dubai'deki yoneticilerime, calisma arkadaslarima ayi cati altinda calisiyorum. Ama herseyden onemlisi kariyerimin ilerlemesi. Operasyon muduru ile konustuk gecenlerde, 2022'nin ikinci yarisinda Asistant Proje Mudur rolu verecekler yeni gelen projelerde yavas yavas.

    Evet simdilik aklima gelenler, kendi deneyimlerimle harmanlanmis sekilde bunlar. Kusura bakmayin kisisel cok fazla sey sikistirdim araya ama en nihayetinde su ana kadar edindigim gozlemledigim tecrubeler hep kisisel yasadiklarim.

    Sorulariniz olursa daha spesifik bilmek istediginiz ABD'de insaat muhendisligi hakkinda cekinmeyin.


  • @eire Paylasim icin cok tesekkurler 👍 Cok detayli ve bilgilendirici olmus 😊 Isinizde ve kariyerinizde basarilar..


  • Cok tesekkurler @MySea


  • @eire Merhaba,
    2005 yılından bu yana muhtelif firmalarda büyük ölçekli offshore, deniz yapıları, oil&gas, otel ve konut projelerinde yurt dışı ve Türkiye'de teknik ofis departmanında mühendis/yönetici olarak görev yaptım.
    2022 talihlisiyim, ailemle birlikte yakın zamanda Amerika'ya taşınmayı planlıyorum.
    İş arayışım devam ediyor.
    Özelden size ulaşmam mümkün mü?
    Teşekkürler, saygılarımla.
    Baran Elçi


  • herkese merhaba, henüz çekilişe çok var ve ne olacağı asla belli değil ama uzun süredir merak ettiğim bir konu olduğu için bilenler olduğunu düşünerek sormak istiyorum. cost control and planning alanı ile ilgili bazı eyaletlerde yüksek sayıda ilanlar var kariyer sitelerinde, özellikle Teksas'ta bazı ilanlar production bazıları ise anladığım kadarıyla construction olmak üzere, genelde daha önce bu işi yapmış inşaat mühendisi aıyorlar firmalar. Türkiye'den washington (müdek) denkliği olan bir üniversiteden mezun, cost control and planning alanında 5 yıl deneyimli, profesonel p6 ve sap kullanan dil sorunu bulunmayan (daha önce oil&gas'te üretim kısmında çalışmamış) bir inşaat mühendisi amerika'da firmaların tercih sebebi olur mu? Deneyimli ve konuyu bilen arkadaş ve meslektaşlardan yardım ve yorumlarını rica ediyorum.

    ekleme: hem üst yapı hem de endüstriyel tesis (oil&gas, LNG) tecrübem var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @planning-and-cc @Raskolnikov eğer vakit bulursa buraya gelip sana dolu dolu bilgi verecektir


  • Merhaba, bilgilendirme için çok teşekkürler, ben de 2005 Kırıkkale Üniversitesi mezunuyum, yurtdışı Construction Management deneyimim oldu 13 sene. Acaba Amerika'da diplomamız direkt geçerli mi, siz bir denklik alıp mı çalışmaya başladınız, eğer varsa denklik işlemini nasıl ve nereden çözdünüz sormak istedim, ilginiz için teşekkürler


  • arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar ..10 yıllık Selçuk İnşaat mezunuyum. Bir su kanalizasyon idaresinde çalışmaktayım 2024 talihlisiyim ve sıram ilk 500 içinde diploma mavi diploma olarak geçen diploma ama önemi var mıdır bilmiyorum. İlk süreçte tabi ki kendi işimi yapamam gibi geliyor ama araştırmalarım devam ediyor. Daha çok su yapıları statiği ile içli dışlı oldum o şekilde de araştırmalarım devam etmekte. Ama üst yapı alanında çalışmayı daha çok istiyorum. Hangi eyaleti seçersem daha kolay bu konuda iş bulabilirim? Yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim. Ya da iş bulma konusunda yardım edebilecek birileri varsa yazarsa sevinirim. Hepinize hayırlı olsun şimdiden. Bu arada her hangi bir yüksek lisans yapmadım. Ama kontrollük ihale hakediş çalışması yaptıktan sonra yaklaşık 6 yıldır statik proje biriminde hem kontrollük hem proje yapmaktayım. (Sta-İde-Sap2000-Autocad ve Microstation bilgim var aktif olarak da kullanmaktayım)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    amerika da bu mesleği yapacak kişiler Türkiye de olduğu gibi izinleri kim takar nede olsa sonra af çıkıyor kafası ile gitmeyin. Çünkü amerika affetmiyor. Bu kişi yüzlerce evi yenilemiş bir kişi inşaatı durdurma uyarısı yedi.


  • Merhaba,

    İnşaat Mühendisi olarak FE ve PE sınavlarını geçtim ve lisans için müracaat edeceğim. Fakat malumunuz lisans başvurusunda ABD'de lisans sahibi olan 3 tane mühendis referans istiyorlar (lisans sahibi olanlar mutlaka benzer süreçlerden geçmiştir). Yardımcı olabilecek kimse var mı? Güven sorunu olmaması açısından referans olabilecek kişilere istedikleri bilgi/belgeleri yollayabilirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum