Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kemal-toprak Eşim ve kızım için biz de senatöre başvuru yaptık ancak cevap vermeye bile tenezzül etmedi. Geçtiğimiz çarşamba günü ofise gidip sıraya girdik ve başvurularımızı yaptık. İki haftaya kadar adresinize ulaşır dediler. Bekliyoruz.


  • Herkese merhabalar 7 Mayıs tarihinde Abd ye ilk girişimi yaptım. 18 gün oldu ne ssn ne de Green card ile ilgili bir gelişme olmadı artık office gidip kişisel ssn başvurusu yapmalımı mıyım yoksa biraz daha beklemeli miyim çünkü ikisi olmadan bildiğiniz gibi ne işe girebiliyorum ne doğru düzgün telefon hattı alabiliyorum resmen amerikadayım ama elim kolum bağlı hiç bir şey yapamıyorum. Teşekkürler şimdiden


  • @Caner-Tıkız

    @Kryptonite, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    DS260'da SSN seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen ABD'ye giriş yaptıktan hemen sonra SSA Office e başvuruda bulunmuştum. SSN bir haftada adresime ulaştı arkadaşlar.


  • @Caner-Tıkız hosgeldiniz! beklemeniz gerekmiyor. Vaktiniz varsa gidin basvurunuzu yapin bir hafta icinde alirsiniz. Zaman kaybetmeyin calismaya ihtiyaciniz varsa.


  • @cleo cuma günü ssn office gittiğimde adıma başvuru yapılmamış göründü kayıtlarda bulamadı hiç bir şey. Bireysel başvuruda bulundum 2 hafta ile 30 gün arasında geleceğini söyledi. Boşu boşuna beklemişim bunca zamandır. Gelen arkadaşlara tavsiyem gidip konuşsunlar ssn ofisinde başvuru olup olmadığını kontrol etsinler


  • @Caner-Tıkız biz de şubat ayı başlarında ABD'ye giriş yapmıştık. Benim SSN'im 10 gün içinde o zamanki bildirdiğim adrese ulaşmış ancak eşimin ve kızımın SSN'leri ulaşmamıştı. Yaklaşık 2 hafta kadar sonra da aynı adrese hepimizin green kartları ulaşmıştı. Eşim senatör vasıtasıyla SSN durumunu çözümlemeye çalıştı ancak bir yanıt alamadı. Bu arada SSN ofisleri Nisan ayı başlarında açıldı. İlk haftası içinde önünden geçtiğimizde hayli uzun bir kuyruk mevcuttu. Dedik bari bir kaç hafta bekleyelim öyle başvuralım. Nisan ayının sonlarına doğru başvurduk ve çok sıra yoktu. Yaklaşık yarım saat kadar sonra görevli memurun önünde idik. Eşimin ve kızımın başvuruları öncesi kurumun sitesinden indirdiğimiz formları doldurarak gittik. Ayrıca pasaport ve Green kartlarımızı da yanımıza almıştık. Görevli memur yaklaşık 10-15 dakika arasında işimizi halletti. 2 haftaya kadar adresinize ulaşır dedi ancak yaklaşık 10 gün kadar sonra elimize ulaştı. Şu anda SSN bekleyenlere tavsiyem 21 gün geçmişse ülkeye girişleri UCSIS'e kayıtlı oldukları adrese en yakın olan ofise gidip başvurularını yapsınlar.


  • @Elif-Başargil

    @Kryptonite, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    @Caner-Tıkız

    @Kryptonite, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    DS260'da SSN seçeneğini işaretlemiş olmama rağmen ABD'ye giriş yaptıktan hemen sonra SSA Office e başvuruda bulunmuştum. SSN bir haftada adresime ulaştı arkadaşlar.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Herkese merhaba! İlk girişimin üzerinden bir ay geçti. Hala Social Security Card’ım gelmedi. Üç kere SSA ofisine gittim, üçünde de hala numara atanmadığını söylediler. Homeland Security’nin onaylaması lazımmış. Üç dört ay sürebilir dedi bugün ofisteki görevli. Beklemem mi gerekli yoksa başvurabileceğim bir şeyler var mı?


  • Merhaba arkadaşlar bu noktada bir fikir almak istiyorum, birşey dikkatimi çekti. Ds-260 formunu doldurduğumda "Do you want the Social Security Administration to issue a Social number and a card ? Sorusunu "NO", "Do you authorize disclosure of information from this from to the Department of Homeland Security ile başlayan soruyu "Yes" olarak işaretlemişim. Ama galiba Do you want the Social Security ile başlayan "Yes" olması lazımmış. Bu bir sorun teşkil edermi ? Bunun için DS 260 formunu açtırmama gerek var mı ? Teşekkürler şimdiden

  • ⭐⭐⭐

    @Ferid-0 Mülakat aldıktan sonra isterseniz açtırıp güncelleyebilirsiniz yada amerikaya gittiğiniz SSN ofisine başvuru yaparak oradan alabilirsiniz. Ama bunun için kesinlikle mülakattan önce formu açtırmayın


  • @Emre-Kurtulmuş Anladım teşekkür ederim


  • Selamlar, buraya mi yazmalıyım bilemedim..
    Ssn ve greencard in basımı için uscis ödemesi gerekiyor ya,
    Sanırım adres konusunda problem yaşayacağım ve bu yüzden değiştirmem gerekecek..
    Yanlış hatırlamıyorsam yeni adres degisikligini havaalanında yapabiliyorum.. eğer kasima kadar yeni adres bulamazsam horizonun servisini kullanmayı düşünüyorum..
    Yukarıdaki bilgilere dayanarak sorum şu ; adres değişikliği yapmadan ds260 ta verdiğim adresi devam ettirerek amerikaya girdikten sonra bir oda kiralayıp, uscis ücretini ödeyebilir miyim?
    Yoksa daha Turkiyedeyken mi uscisi ödemem gerekir ..
    Hangisi daha sorunsuz olarak ssn ve greencardin sorunsuz basımını sağlar..
    Cevap için şimdiden teşekkürler..


  • @semra-karababa

    ABD'ye giriş yaparsınız,
    Odanızı kiralarsınız,
    USCIS ücretini ödersiniz,
    Ardından SSA ofise gidip SSN başvurusunda bulunursunuz, bu aşamada odanın adresini verirsiniz.
    Ancak bu senaryoda GC, DS260'da belirttiğiniz adrese gelecek.

    Bu sebeple oda işini ABD'ye girmeden önce çözüp, adresi netleştirip ilk girişte havalimanında adres değişikliği talebinde bulunmak mantıklı. SSN için sonrasında yine SSA ofise gitmenizi öneririm.

    Sonuç olarak USCIS ücretini girdikten sonra ödemenizde bir sakınca bildiğim kadarıyla yok.


  • @Kryptonite çok teşekkür ederim cevap için..bu postu yazdıktan bir kaç saat sonra ssn numarasını -fiziki kart olmadan - ögrenebileceğimi okudum sonradan ..diğer kart için / ya da her iki kart için , önceden uscis ödemek ve adres belirlemek en mantıklı yol bu durumda..


  • merhaba, ssn konusunda bilgilendirme acisinda kendi deneyimimi paylasiyorum. Amerika'ya giris yaptiktan sonra 3 hafta bekledim, ancak SSN gelmedi. Gelmeyince en yakin SS Administration ofisi arayip durumu acikladim. Sabah erkenden gel hallederiz dediler. SSA ofise sabahtan gidip siraya girdim. Iceride pasaportumu ve immigrant visa'mi gostermem yeterli oldu. Ogrencilikten kalma bir SS numaram vardi, ayni numarayi verecegiz dedi. Tamam dedim. Islemim yarim saatte tamamlandi, SSN karti da 2 gun sonra verdigim adrese ulasti.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @Caner-Tıkız ssn için bazen ilk girişten sonra 21 gün beklemeniz gerektiğini söyleselerde bu durumda olan kişilerin bir ssa ofisine gidip şanslarını denemeleri yararlı olacaktır.


  • @semra-karababa ssn numaranızın oluşturulması ve kartın size gönderilmesi için uscis ücretini ödemeniz gerek yok. Ds260 formunda ssn talep ettiyseniz Amerikaya ilk girişinizi yaptıktan sonra sizin adınıza otomatik ssn başvurusu yapılıyor ve adresinize gönderiliyor. Greencardın basımı ve gönderimi için ise uscis immigrant fee ödemesini yapmış ve Amerikaya girmiş olmanız gerekiyor.

    Adres konusunda ise tavsiyem şimdiden sağlam bir adresi forum aracılığıyla bulmanız olacaktır. Eğer aktif bir forum üyesiyseniz bu konuda çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
    Ds260 formundaki adresinizi
    1)mülakat sırasında
    2)ilk girişi yaparken havalimanında
    3)veyahut vize aldıktan ve uscis hesabı oluşturduktan sonra ABD ye girmeden ya da girdikten sonra Uscisin online kanallarından değiştirebilirsiniz.


  • @Muhtaradana teşekkür ederim..Adres kısmını hallettim..uscisi Eylül de ödeyip, ekimde amerikaya giriş yaptigimda ds260 ta belirttiğim adresi havaalanında değiştireceğim..
    Uscis ödemesi sırasında da adres değişikliği yapabilir misim ama kimi zaman adresi değişse bile greencard ds 260 taki adrese gitme problemi olabilir dedi bir üye arkadaş.. o yüzden garanti olsun diye havaalanında değiştireceğim.. zaten belirttiğim adrese gitmeyeceğim ve başka bir eyaletten giriş yapacağım..


  • Merhaba biz Mart 2022 de Amerika'ya geldik. Ssn'ler hemen geldi fakat Greencardlar hala gelmedi 5 ay oldu. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Arıyoruz telesekreter çıkıyor mail attık ama ne yapabiliriz başka bir yol var mıdır? Herkese 3 ayda gelmiş.


  • @mervetk lütfen aşağıdaki başlıktaki iletilere bir göz gezdirin ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/49062

    Ayrıca bu iletiye de bakabilirsiniz ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/38276

    Umarım kısa sürede sorun çözülür.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum