Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, Temmuz 2020 senesinde üniversiteden mezun oldum. 2020'nin Aralık ayında askerlik tecilimi gerçekleştirdim. Askerlik tecil belgesinde 2022'nin Temmuz ayına kadar tecilli gözükmekteyim. Bu bağlamda 2021 Ekim-Kasım Yeşil Kart başvurusunda bulunacağım, diyelim ki(bir olasılık) bu çekilişin talihlisi ben oldum, bu durumda Yeşil Kart görüşmesi Temmuz'dan sonra, mesela Ekim 2022 olsun, askerlik durumum ne olacak? Askerliğim buna bir engel çıkartır mı? Malumunuz diyelim ki Mayıs 2022'deki kazananlar açıklandığında belki bu durum-pandemininde etkisiyle, şu an ileriyi göremiyorum, neler olabileceğini kestiremiyorum; daha iyi de olabilir daha kötü de olabilir ki, daha kötü olması daha iyi olmasından daha olası gibi duruyor-Ekim ayına ve belki 2023'e kadar Amerikan konsolosluğuna gidememekle sonuçlanabilir... Çekilişi kazanmış olsak bile sıra numaramız gelmemişse nasıl vizemizi alıp gidebilir ki?


  • Selamlar. Ben zorunlu askerlik görevimi 12 ay olarak yurt dışında yaptım, nispeten bu konuda birinci elden karşılaştığım bir durumu örnek göstererek ve birkaç yöntem sunarak cevap vermeye çalışayım.

    Öncelikle; askerlikte bu ve bunun gibi durumlar için izin alabilirsin(askerlik yaptığın yere bağlı olarak). Eğer nispeten şehir içi-dışı ya da ulaşım konusunda sıkıntı yaşamayacağın yurt dışı görevlerinden birisine atanırsan gerekli kanıtları sağladıktan sonra izin talebinde bulunabilirsin. Askerliğim boyunca ÖSYM sınavları ve vize görüşmesi sebebiyle bizzat uçak kaldırılarak Türkiye'ye gönderilen askerler mevcuttu. Bu konuda tekrar belirtmeliyim ki askerliğinin çıktığı yere göre değişmekle beraber görevini icra ederken de izne ayrılıp işlemleri gerçekleştirebilirsin.

    İkinci bir seçenek ise; açıköğretim programlarından herhangi birisine sınavsız geçiş hakkını kullanıp kayıt yenileyerek(örneğin Anadolu Üniversitesi AÖF 8 Ekim'e kadar sınavsız üniversite kaydı alıyor) 30 yaşına kadar öğrencilik durumunu öne sürerek askerliğini erteleyebilirsin.

    Konuyla ilgili yardımcı olabileceğim başka bir şey ya da detaylı soruların olursa buradan aktarabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Şans seninle, yolun açık olsun. 🙂


  • Şu olabilir mi? Mayıs'taki açıklamalar sonucu çekilişin talihlisi oldum, görüşmeler yapılmadı, çünkü sıra numarası vs. var...elbette Temmuz 2022'deki askerlik tecilimin de yaklaşmakta...bu durumda Haziran 2022'de Amerika'daki bir dil okuluna kayıt olsam, askerlik tecilimi yaptırsam...neticede dil okuluna kayıt olmak askerlik tecili için yeterlidir, diye biliyorum-yanılıyorsam düzeltin lütfen. Şunu da belirteyim, çok da önemli bir şey değil, paşa paşa gider askerliğimi de yaparım fakat benim derdim ''kazanma'' durumuma/ihtimaline/senaryosuna göre bir tedbir almaktır. Yanıtınız, ilginiz için de tekrar teşekkürler.


  • @Yalnız-gezen Merhabalar tekrardan. Amerika'da bir dil okuluna kayıt olup askerlik tecil edilmesiyle ilgili herhangi bir bilgim yok, bu yüzden yanıltıcı konuşmak istemem fakat süreci garantiye almak için yukarıda belirttiğim gibi herhangi bir Açık Öğretim Fakültesi kaydı yaparsanız hem maddi açıdan daha ucuza gelir hem de kolaylıkla 30 yaşına kadar erteleme imkanınız olur.


  • @izm Lisans mezunuyum, lisansa denk ya da ondan az bir programa başvurmak askerliği tecil ettirme hakkı vermez. Lisanstan yukarı "yüksek lisans" veya "doktora" yaparsanız 1.5 sene kadar askerlik tecil edilebilir, bu ise 35 yaşına kadar mümkün. Velhasıl sizin bahsettiğiniz benim durumum için mümkün değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Yalnız-gezen, içinde söyledi: Henüz yapılmamış askerlik ve Green Card çekiliş başvurusu

    Merhaba, Temmuz 2020 senesinde üniversiteden mezun oldum. 2020'nin Aralık ayında askerlik tecilimi gerçekleştirdim. Askerlik tecil belgesinde 2022'nin Temmuz ayına kadar tecilli gözükmekteyim. Bu bağlamda 2021 Ekim-Kasım Yeşil Kart başvurusunda bulunacağım, diyelim ki(bir olasılık) bu çekilişin talihlisi ben oldum, bu durumda Yeşil Kart görüşmesi Temmuz'dan sonra, mesela Ekim 2022 olsun, askerlik durumum ne olacak? Askerliğim buna bir engel çıkartır mı? Malumunuz diyelim ki Mayıs 2022'deki kazananlar açıklandığında belki bu durum-pandemininde etkisiyle, şu an ileriyi göremiyorum, neler olabileceğini kestiremiyorum; daha iyi de olabilir daha kötü de olabilir ki, daha kötü olması daha iyi olmasından daha olası gibi duruyor-Ekim ayına ve belki 2023'e kadar Amerikan konsolosluğuna gidememekle sonuçlanabilir... Çekilişi kazanmış olsak bile sıra numaramız gelmemişse nasıl vizemizi alıp gidebilir ki?

    askerlik sureciniz gocmen vize aliminda bir role sahip degil. Yani ABD konsoloslugu bu durumla ilgilenmiyor...

    O nedenle yapmaniz gereken, Turkiye'de mumkun oldugu kadar askerlik gorevinizi tecil ettirmek ve ABD'ye yerlesince dovizli askerlik icin basvuru yapmak...

    Eger askerlik gorevinizi o kadar ertelemeniz mumkun degilse, o durumda onceden askerlik gorevini halledip sonra da mulakata katilip gocmen vize alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    yas 17. acik ogretim universitesine yazilirsam sinavlarimi veremesem bile 30 yasina kadar tecil edebilir miyim.


  • @celica Evet, tabi ki ettirebilirsin.


  • Merhaba 2023 green card talihlisiyim.Bilgim fazla olmadığı için buradan cevap almanın daha doğru olacağını düşündüm.26 yaşındayım lisans mezunuyum ve tecilim bitti. açıktan okusamda bildiğim kadarı ile lisans mezunu oldukdan sonra aö tecil hakkı vermiyor.

    Sorum Şu arkadaşlar; Tecil hakkı olmayan ve yoklama kaçağı olan kişi mülakatta ve Dış hatlarda polislerle veya memurla sorun yaşar mı ? yoklama kaçağı olmam ülkeden çıkışta sorun olur mu?
    askerlik yapmak zorunda mıyım? bedelli hakkımda yok yoklama kaçağı olduğum için.
    Sıralamam ise 2k bu yüzden sorun çıkmasını istemiyorum.Eğer bilgisi olan beni aydınlatırsa minnettar olurum zamanını ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim.


  • Merhaba,

    Üniversite mezunuyum, e devletten baktığımda tecil tarihim 12.2026 olarak gözüküyor. Ama bu erteleme şartları devam ettiği sürece geçerli. Normalde üniversite mezunu 2 yıllık tecil hakkı veriyor. Bu da yaklaşık haziran 2023'e denk geliyor benim için. Sizce bu durumda bir şey yapmalı mıyım? Yoksa o zamana kadar vize alıp amerikaya gidebilir miyim ama riske atmak da istemiyorum. Daha tecillimi bozmadım ve e-devlette 2026 olarak gözüküyor. Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.


  • @xx47 sizi yanıtlayarak sorumu sorayım.
    Bu gibi durumlarda yüksek lisansa başvurarak tecil yapılamıyor mu?


  • Merhaba herkese… ben 2023 talihlisi olarak Asker kaçağıyım. Bu durum sürecimi etkiler mi ya da olası sonuçları nelerdir. Tam olarak ne yapmam gerekiyor? Mülakatta sorulmuyormuş askerliğe dair herhangi bir şey yanlış değilsem.:: yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok sağolun…


  • @esat90 hocam selamlar bende seninle aynı durumda olacağım aralıkta tecilim bitiyor fakat arkadaşlar artık askerlik belgesinin soruldugunu soyledi. istersen beni telegramdan ekle bu konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışalım. ( telegram id: mambocanbo)


  • Selam arkadaşlar türkiyede askerliğini daha yapmamış birine Yeşil Kart çıkarsa kişi herhangi bir sorun yaşar mı? Bilgisi olanlar yazabilirse mutlu olurum.


  • @Tuna-1 Askerlik belgesi alabiliyorsa mülakatta bu sorun olmaz. Yoklama kaçağı ve belge alamıyorsa artık konsolosluk görevlisinin vereceği karara kalır.


  • bence green card çıkınca gidip daha sonra yurda dönüldüğünde yapılacak durum


  • 2021 haziran ayında önlisanstan mezun oldum 2023 kazananıyım bu 31 aralık 2022de tecilim bitiyor uzatma başvurusu yaptım ama uzamayabilir kütüğümden dolayı celp dönemim mayıs ve benim cn21k submit 19 mayıs çok ara döneme geliyor sıkıntı olabilir bedelli desek ne zaman gideceğim belli olmaz sadece şöyle bir durum var baya araştırdım ve bir cevap bulamadım boyum 181 kilom 107 eğer 110 kilo olursam elverişsiz raporu alabiliyormuşum kuruldan bu raporu konsolosluğa götürsem sorun olur mu bunu çok merak ediyorum tecilim uzamazsa tek yol bu gibi duruyor ? teşekkürler şimdiden


  • Selamlar. Mayıs veya Ağustos'ta askere gitme ihtimalim var. Ben askerdeyken green card sonuçları açıklanırsa ne olur, süreç nasıl işler? Not: Konu yanlış yerdeyse lütfen doğru yere taşır mısınız? Teşekkürler


  • @Berkay-Gülder bu konu hakkında detaylı bilgi edindiğinde beni de buradan bilgilendirebilir misin arkadaşım.

  • ⭐⭐⭐

    @ademelmas, içinde söyledi: Henüz yapılmamış askerlik ve Green Card çekiliş başvurusu

    @Berkay-Gülder bu konu hakkında detaylı bilgi edindiğinde beni de buradan bilgilendirebilir misin arkadaşım.

    Talihli olursanız güvendiğiniz birilerine bilgilerinizi verin ds260ı onlar doldursun


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 15
  • 4
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum