Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @med4816, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Sn. @smartcells hocam merhabalar. Bir konu hakkında danışmak için sizi rahatsız ediyorum. Ben ilk girişimi Haziran ayında yapacağım inşallah. Ve yaklaşık 3 ay kalıcam. Benim telefon çift sim kardı destekliyor. Oraya gittiğimde bir prepaid hat almayı planlıyorum. Oranın sim cardını direk kendi telefonuma taktığımda çalışıyor mu yoksa ekstradan bir işlem yapmama gerek var mıdır? Veya siz nasıl bir yol izlememi önerirsiniz bu üç aylık süre için.

    Evet, sim kartı takıp aktive ettiğiniz zaman çalışır. Aktivasyon genelde online yapılıyor.


  • @knnrn Çok teşekkür ederim abi. Spesifik olarak tavsiye ettiğiniz bir operatör var mıdır acaba? Bir de ben Houston'dan giriş yapıcam. Ordan Colorado'ya geçicem aktarmalı olarak. Havalimanında yaklaşık 6 saat vaktim olucak. Havalimanında bu sim cardı işini halledebilir miyim veya Colorado'ya geçince orda bir mağazaya gidip orda mı halletmem uygun olur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @med4816, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @knnrn Çok teşekkür ederim abi. Spesifik olarak tavsiye ettiğiniz bir operatör var mıdır acaba? Bir de ben Houston'dan giriş yapıcam. Ordan Colorado'ya geçicem aktarmalı olarak. Havalimanında yaklaşık 6 saat vaktim olucak. Havalimanında bu sim cardı işini halledebilir miyim veya Colorado'ya geçince orda bir mağazaya gidip orda mı halletmem uygun olur?

    Havaalanının içindeki dükkanlarda satılıyordur muhtemelen. Yoksa da yakınlarda sim kart satan pek çok yer var. Varsa Mint güzel mesela. Ayrıca ben US Mobile'ı da sevmiştim.


  • Merhaba NYC tarafı için ilk kez alınacak hat (tahminen 2 hat - telefon var) ne tavsiye edersiniz?


  • ABD'deki operatörlerin tarifeleri bu sitede ayrıntısıyla yazılmış. Siteyi kurcalamanızı tavsiye ederim.

    @crazycells verdiğim linki "Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri" ve/veya bu konunun ilk iletisine ekleyebilirsiniz. 😁


  • @Mayki, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    ABD'deki operatörlerin tarifeleri bu sitede ayrıntısıyla yazılmış. Siteyi kurcalamanızı tavsiye ederim.

    @crazycells verdiğim linki "Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri" ve/veya bu konunun ilk iletisine ekleyebilirsiniz. 😁

    Bu sene çıkarsa faydasını göreceğim için ben kendi tarayacımdaki Amerika klasörüne ekledim bile.👍
    Teşekkür ederim.


  • @knnrn, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    @denizci10, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Abd ye ilk olarak 20 günlük ziyaret için gelmek istiyoruz. Bu dönemde turkcell hattımı abd de aynı şekilde kullanırsam günlük 65 tl istiyor. Yani 20 gün için 1300 tl yapıyor bu da bugünün kuruyla 95 dolar yapıyor. Sizce 20 gün için prepaid kart mı almalıyım yoksa turkcell hattımı Türkiye de olduğu gibi mi kullanmalıyım? Tavsiye ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    ABD numarası almak ve daha sonra Türkiye'de de bu numarayı uygun fiyata açık tutabilmek için US Mobile gibi bir firmadan ön ödemeli hat almak mantıklı olabilir. Hattı açmak için pasaport, banka hesabı falan gerekmiyor. Çok uygun fiyatlı paketleri var. Daha sonra aylık 7-8 dolar gibi bir fiyata Türkiye'de de SMS almak için kullanırsınız, banka işlemleri vs için lazım oluyor.

    usmobile.JPG

    https://www.usmobile.com/plans

    Merhabalar,
    Forumda nerdeyse telefon hattı ile ilgili bütün mesajlara baktım diyebilirim. Bizde Amerikaya yakın zamanda gidecek olan bir aile olarak kafamızda her konuyu netleştirmeye çalışıyoruz fakat inanın şu telefon konusunda bazı temel bilgiler dışında çok fazla eksik konu kalmış. Yani youtube'dan videolara bakıyoruz, forumları okuyoruz ve en sonunda hepsini bir araya getirip birşeyler elde edebiliyoruz fakat yinede birkaç konu var. Tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum.

    1. Biz Ön ödemeli telefon hattı alacağız. Telefon hattını alınca internet paketi için ayrıca para veriyor muyuz? Yani gördüğüm kadarıyla walmart'da sim card ayrı satılıyor fakat birde ayrıca internet paketi satılıyor. Başka bir ödeme yapmamız lazım mı?
    2. Yeni hat aldığımız için giriş ücreti ödüyor muyuz, veya ne zaman ödüyoruz, sonraki ay mı yoksa ilk hattı alınca mı?
      3)Ön ödemeli kartları aylık mı alıyoruz yoksa daha uzun süreli alabilir miyiz?

    Çok çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TUNCAHM

    1. Sim kart ve tarifeyi ayrı ayrı alıyorsunuz. Sim kartı aktive ederken tarife seçme imkanı veriyor. İnternet olan bir tarife seçerseniz başka bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Mesela US Mobile için paylaştığım fotoğrafa bakarsanız "12 GB, unlimited talk and text" şeklinde yazıyor. Yani 12 GB internet de var. Sınırsız paketler de var. Size kalmış.
    2. Bazı operatörlerde aktivasyon ücreti var ama çoğunda sadece tarife ücretini ödemeniz yeterli. Yeni hat aldınız diye ekstra bir şey almıyorlar.
    3. Mint için 3-6-9-12 aylık ön ödeme imkanı var. Diğerleri genelde aylık ödeme. Her ay ödeme yaptığınız sürece hattınız ve numaranız hep açık olur.

    Yeni gelenler için bence Visible, Mint, US Mobile veya Walmart'larda satılan Straight Talk mantıklı olabilir. Visible ve US Mobile'ı online sipariş vermeniz lazım, gelir gelmez bir yerden alabileceğiniz bir şey değil. ABD'ye gelmeden önce sipariş verirseniz olabilir.


  • çok teşekkürler yanıtlarınız için. daha net şimdi bu konular bizim için.


  • Selam arkadaşlar, ben T-Mobile kullanıyordum. 2 kişi için vergiler dahil aylık $100 veriyorduk. sınırsız paket. Sonra aylık max internet harcamamıza baktık ki 10GB dan fazla harcamıyoruz. Bu sebeple US Mobile'e transfer ettik numaralarımızı 12 GB internet sınırsız sms ve arama şeklinde. Numara başı $25 veriyoruz vergiler dahil. Yani toplamda $50 a işi hallettik. Çok iyi oldu bence yıla vurunca $600 kardayız. Arac sigortasınıda $90 dan 45'e indirmiştim bu sene. $1200 kardayım bu yıl süper oldu. US Mobile 12 Gb paketi tavsiye ederim hepinize. Ayrıca TNDMGJX kodunu kullanırsanız referal code, $10 hediye kazanıyorsunuz ilk ayınızda 😃


  • Daha önce Mint kullanıyordum ve paket yetmediği için visible unlimited data, text, call paketine geçtim. Şu an kendisinden telefon alanlara 150-300$ arasında hemen her yerde geçerli gift card veriyor. 3 ay düzenli ödedikten sonra 300$ gift card verecek.

    Pakete de aylık 25$(vergi dahil) ödeyeceğim. Hotspot da açabiliyorum ki ipad ile beraber çok iyi gidiyor. Bence şu an piyasadaki en iyi fırsat.

    Geçmek isteyenler benim linkimi kullanırsa ikimiz de o ay 5$ ödeyeceğiz. Teşekkürler.


  • @okvekilic sen bendende iyi bulmussun 😃 😃


  • @okvekilic bir şey daha ekleyeyim, apple watch cellular kullanıyorum. Onun için de aylık sadece 5 dolar ödüyorum. Aylık toplam 30 dolara sınırsız internet ve apple watch cellular başka hiçbir operatörde yok.


  • @okvekilic , bilgilendirme icin tesekkurler. Telefonlara bakmak istedim ama websitesinde acamadim nedense , apple veya samsung ortalama bir tel alindiginda ortalama ne kdr ilave oluyor faturaya?


  • @AE123 telefon fiyatları üretici fiyatı ile aynı. Öderken affirm ile ödemeyi seçerseniz 24 ay sıfır faizle ödeyebilirsiniz. %10'a yakın enflasyon varken peşin ödemek bana mantıklı gelmedi. Telefon ücreti faturaya eklenmiyor ki bu harika bir şey. Şöyle ki sizi 24 ay boyunca visible'da tutmuyor. Başka operatöre gecseniz bile affirm ile ödemeye devam edebiliyorsunuz. Telefon da kullanımdan 60 gün sonra unlocked oluyor. Unlocked etmek genelde 1 yıldır boost mobile, total wireless vs.


  • @okvekilic sizin linkinizi nasil kullanacagiz.Indirim kodunuzu Yada telefon numaranizi mi verecegiz


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri

    Abd ye ilk olarak 20 günlük ziyaret için gelmek istiyoruz. Bu dönemde turkcell hattımı abd de aynı şekilde kullanırsam günlük 65 tl istiyor. Yani 20 gün için 1300 tl yapıyor bu da bugünün kuruyla 95 dolar yapıyor. Sizce 20 gün için prepaid kart mı almalıyım yoksa turkcell hattımı Türkiye de olduğu gibi mi kullanmalıyım? Tavsiye ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Turk Telekom'a geçebilirsiniz. Haftalık 46 liraya 1 GB internet veriyor, TMobile ağını kullanıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @haleluja teşekkürler. Ben T mobile dan prepaid hat aldım hatta yanında ücretsiz telefon bile verdiler.


  • Merhabalar arkadaslar
    Amerikaya turist vizesiyle gittigimizde hat alirken acaba yaninda aylik odemeli cep telefonu alabilir miyiz? Biz turist vizesiyle gelip sonra statu degistirecegiz. Yani kalacagiz ulkede


  • @u_akcay yukarıdaki iletimdeki 2 linkten alttakine tıklayıp visible hesabı oluşturmanız lazım. Telefon almayı hesabı oluşturduktan sonra yapıyorsunuz veya kendi telefonunuzla geçiyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum