Green Card ile Askerlik Tecili
-
@joejoe çok teşekkür ederim. Şunuda sormak istiyorum. Mülakata gittiğimde bedelli yaptığıma dair elimde belge olması lazım mı? Yada mülakatı yapan kişiye ben bedelli askerlik yaptım diye söylemem lazım mı?
-
@katre Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
@joejoe çok teşekkür ederim. Şunuda sormak istiyorum. Mülakata gittiğimde bedelli yaptığıma dair elimde belge olması lazım mı? Yada mülakatı yapan kişiye ben bedelli askerlik yaptım diye söylemem lazım mı?
Sadece ve sadece "Green Card ile askerlik tecili" ile ilgili sorularinizi bu baslikta sorabilirsiniz. Diger sorularinizi ilgili konularda sormalisiniz. Bu konuya girip "Green Card ile Askerlik Tecili" hakkinda bilgi almaya gelen kisilere saygi gostermek zorundasiniz.
DV2019 Mulakati ile ilgili sorunuzu su konuda sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
-
Hocam iyi günler kolay gelsin 1 inci sorum ben lise yi açıktan okuyorum ama dünya mesleğim var ekskavatör operetürü yüm her yerde iş bulmam mümkün bu creen card çekilişi yapılsa ve bana çıksa herhangi bir problem olabilirmi 2 ci sorum da şimdi askere gidiyorum 2019 eylül ayında askerliği bitiriyorum çıksa bile nasıl olacak bu acaba teşekür ederim .
-
@azra21azrail-com Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Hocam iyi günler kolay gelsin 1 inci sorum ben lise yi açıktan okuyorum ama dünya mesleğim var ekskavatör operetürü yüm her yerde iş bulmam mümkün bu creen card çekilişi yapılsa ve bana çıksa herhangi bir problem olabilirmi 2 ci sorum da şimdi askere gidiyorum 2019 eylül ayında askerliği bitiriyorum çıksa bile nasıl olacak bu acaba teşekür ederim .
Merhabalar,
Green Card cekilis basvurusu ile ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır/1-
Basvuru sartlari icin su sayfayi inceleyebilirsiniz, ya egitim sartini ya da meslek sartini yerine getirmelisiniz.
https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/
Maalesef mesleginiz belirlenen sartlari saglamali, kolay is bulabilmeniz mesleginizin cekilise uygun oldugu anlamina gelmeyebilir. Ama size tavsiyem acik liseyi bitirip diplomayi almaniz, bu sekilde egitim sartini kesinlikle saglamis oluyorsunuz. -
Merak etmeyin zaten DV2020 sureci 2019 Ekim'de basliyor, dolayisiyla siz askerliginizi bitirmis olacaksiniz. Hayirli tezkereler.
-
-
Merhaba, ben dv2020 ye basvuracagım fakat 3 senedir tecilim yok süresi bitti sanırım yoklama kaçağıyım bakmadım green card sürecinde bir sorun olurmu 1 sene ile bedelliyi kaçırdım o yuzden yapamadım.
Teşekkürler. -
@hasta-la-vista-baby merhaba kacaksaniz nasil yurt disina cikmayi dusunuyorsunuz?
-
@hasta-la-vista-baby Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Merhaba, ben dv2020 ye basvuracagım fakat 3 senedir tecilim yok süresi bitti sanırım yoklama kaçağıyım bakmadım green card sürecinde bir sorun olurmu 1 sene ile bedelliyi kaçırdım o yuzden yapamadım.
Teşekkürler.yukaridaki su iletiyi okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/81/green-card-ile-askerlik-tecili/63Green Card surecinde bir problem olmaz ama vizenizin olmasi yurtdisina cikacaginizi garanti etmez.
Green Card ile tecil yapabilmek icin, ABD'de Green Card ile calisiyor olmalisiniz, bilginize.
-
@crazycells @aliarmgn Teşekkürler, Hakkımda açılmış bir dava yok sadece edevlette askerlik subesine gitmeniz gerekir yazıyor 3 sene once üniversiteyi bıraktım o zamandır tecilim yok durumumu bilmiyorum ondan sordum, şimdi 12 ay askerlik yapmam mı gerekir baska bir yolu yokmudur. Nasıl bir yol izlemem gerekir bu durumda ?
-
@hasta-la-vista-baby Bence askerliğini yap. Bedelli şansın varsa kullanabilirsin zaten çıkmış olsa form doldurma vs 1 seneyi bulacaktır muhtemelen işler :/ tabi bu benim fikrim.
-
@hasta-la-vista-baby Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
@crazycells @aliarmgn Teşekkürler, Hakkımda açılmış bir dava yok sadece edevlette askerlik subesine gitmeniz gerekir yazıyor 3 sene once üniversiteyi bıraktım o zamandır tecilim yok durumumu bilmiyorum ondan sordum, şimdi 12 ay askerlik yapmam mı gerekir baska bir yolu yokmudur. Nasıl bir yol izlemem gerekir bu durumda ?
Bu konu "Green Card ile askerlik tecili" konusu, anladigim kadariyla sizin sorunuz bu baslikla alakali degil. Sorularinizi sadece ilgili basliklarda sormalisiniz.
Soylediginize gore tecil ettirmek icin hicbir nedeniniz yok, o durumda askere gitmeniz gerekiyor. Eger egitiminiz devam ediyorsa, sagliginiz el vermiyorsa ya da yurtdisinda calisiyorsaniz tecil ettirebiliyorsunuz, onun disinda bir neden yoksa askerlik yapmaniz gerekiyor.
-
Merhaba arkadaşlar uber ve lyft yaparak askerlik tecili mümkün müdür? Mümkün ise gereken evraklar nelerdir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...) @crazycells
-
@maranty Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar uber ve lyft yaparak askerlik tecili mümkün müdür? Mümkün ise gereken evraklar nelerdir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...) @crazycells
Evet, hicbir sorun yasamamak icin aldiginiz evraklarda mesleginizin "driver" olarak gorundugune emin olun.
Gerekli evraklar:
- Başvuru Dilekçesi (surada)
- 2 adet fotoğraf (Son üç ay içinde çekilmiş olmalı)
- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
- T.C. pasaportu aslı ve işlemli tüm sayfalarının fotokopileri
- ABD’deki oturma ve çalışma izni aslı ve fotokopisi
- Yabancı ülke vatandaşlığına da sahip olan vatandaşlarımızın geçerli yabancı ülke pasaportu ve vatandaşlık belgesinin aslını da ibraz etmeleri gerekmektedir.
- İş yazısı (Çalışanlar için)
kaynak olarak su sayfalari kullanabilirsiniz:
-
@crazycells çok teşekkürler :)
-
@cannavaro1903 merhaba gönderileri okuyordum da en son durumunuz ney ne yaptınız
-
benim henuz greencardim elime ulasmadi. passport ile aralik sonuna kadar tecil yaptilar. greencardin gelmesini bekliyorum. gelince 38 yasina kadar tecil yapilacak.
-
Arkadaşlar 3 hafta önce tecil için konsolosluğa gittim. Tüm evraklarımı eksiksiz götürdüm buarada çalışan belgemi uber den aldım. Konsolosluktaki arkadaş askerliğimin 10 yıl tecil edildiğini e-devletten kontrol etmemi söyledi.. fakat tecilim 5 yıllık olarak güncellenmiş.
-
@maranty Green Card ile Askerlik Tecili içinde söyledi:
Arkadaşlar 3 hafta önce tecil için konsolosluğa gittim. Tüm evraklarımı eksiksiz götürdüm buarada çalışan belgemi uber den aldım. Konsolosluktaki arkadaş askerliğimin 10 yıl tecil edildiğini e-devletten kontrol etmemi söyledi.. fakat tecilim 5 yıllık olarak güncellenmiş.
New York'taki Konsolosluga suradan email gonderebilirsiniz: [email protected]
bir hata olup olmadigini sorabilirsiniz. -
Merhaba. Su anda AOS basvuru asamasindayim ve 12 haziranda 2 yillik askerlik ertelemem sona erdi. SSN elime ulastiginda askerligimi erteleyebilir miyim ya da dovizle askerlik yapabilir miyim?
-
@bjkamil3365, içinde söyledi: Green Card ile Askerlik Tecili
Merhaba. Su anda AOS basvuru asamasindayim ve 12 haziranda 2 yillik askerlik ertelemem sona erdi. SSN elime ulastiginda askerligimi erteleyebilir miyim ya da dovizle askerlik yapabilir miyim?
Eger calisiyorsaniz ya da okuyorsaniz erteleyebilirsiniz.
Dovizli askerlik kuralinin gereksinimlerini karsiliyor musunuz? -
Yazan oldu mu bilmiyorum.. Ama aklınızda bulunsun bakaya iken, yani teciliniz bitmesine rağmen muayeneye dahi gitmemişseniz, gene de yurt dışına da çıkabiliyorsunuz. engel yok..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum