[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@erkan-serpinli ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
hiçbir sorun olmaz, zaten göçmen vize görüşmeleri sadece ankara'da yapılıyor.
istanbul seçmenizin bir anlamı yok kısaca..bu arada DV2022 bülteni şuan "current"
-
Sayın @gucarslan Bir sorum olacak bir kaç gündür kafamı kurcalıyor, Ds 260 forumunu hızlı göndermek amacıyla abd de bir adres temin edemedim (nitekim elimde halen bir adres yok, temin edersem de formu açtırıp olası mülakat sıramın geriye düsebileceğinden açtırmayı düşünmüyorum) ve forumda paylasılan örnek Ds260 daki gibi boş doldurarak submit ettim. Zaten bizim CN yüksek, adress olmaması da sizce mülakat almamıza engel midir ? Daha önce adress kısmını bos bırakıp mülakata giren oldu mu ? Teşekkürler.
-
@gucarslan öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim... ikamemi oraya taşıyacağım... yani bundan sonraki ikamet adresim orası olacak.
-
@hamitt25 şuan boş bırakmanız sorun değil ancak; mülakatta mecburen bir adres bildirmek zorundasınız. bu şekilde mülakat yapamazsınız. mülakattan önce bu bilgiyi konsolosluk binasında evrak teslim ederken ilgili personele bildirmeniz gerekir.
-
Selamlar herkese iyi forumlar genel 2 sorum olacak;
- Bu yıl için KCC belge istekleri ortalama ne zaman gerçekleşir?
- Konsolosluk görüşme sırasının Form doldurma veya CN numarasına göre seçilip seçilmeyeceği ne zaman kesinleşir ve nerden öğreneyebiliriz?
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler
-
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan 'ın yazdıklarına ek olarak, telegram grubu ile ilgili önemli notlar:
Danışmanlar tarafından oluşturulmuş, telegramda arama kısmına yazınca bulunabilen, "Greencard Yeşilkart Forum" gibi isimlere sahip, herkese açık gruplar mevcut. Bunlarla bizlerin ve forumun hiçbir ilgilisi yoktur.
-
Forum temelinde oluşturulmuş telegram grubu herkese açık değil, özel gruptur.
-
Arama kısmına yazınca grubu bulamazsınız.
-
Grupta talihli olmayan kimse yoktur ve gruba alınmayacaktır (asıl talihli ve eşi-çocuğu olabilir tabi ki.).
-
Grupta danışman yoktur.
-
Grupta kimse sizden hiçbir şey için ücret talep etmez.
-
Grup yöneticileri bu işi gönüllü olarak yapar, hiçbiri maaşlı eleman değildir.
-
Telegram grubunda da forum kuralları geçerlidir.
Teşekkür ederiz, Bende gruba girmek için formu doldurdum beklemekteyim :)
-
-
@crazycells bugün için yaşadığım ülke değil.. fakat formu burada bu birkaç gün içinde doldurup gideceğim.. yani formu doldurduktan 4 gün sonra yaşayacağım adres gideceğim ülke olacak.. bir daha istanbula dönmeyeceğim. bu durumda ne yapmalıyım?
-
@kazzaz tavsiyem şuan için yerleşmediyseniz ankara olarak yazmanız en doğrusu.
fiziki olarak yerleştirkten sonra [email protected] adresine, ikamet bilgilerinizi içeren belge kanıtlarıyla (vize, daimi oturum belgesi vb) mülakat yerinizi değiştirebilirsiniz.tavsiyem bir an önce formunuzu submit edin.
-
@kazzaz eğer 4 gün sonra gidecekseniz formu gittiğinizde doldurun o halde :)
bir daha uğraşmayın mülakat yeri değişimi için.. -
@gucarslan hemen yanıt verdiğiniz ve ciddiyetle dikkate aldığınız için gerçekten çok teşekkür ederim...
evet hatta gideceğim ülkenin biletini aldım.. yalnız şöyle bir durum var.. gittiğimde ikamet için işlemlerin sonuçlanması haliyle vakit alan bir süreç... bu mülakat için resmi sonuç belirtmek icap ediyor mu? -
@kazzaz şuan için hayır.
formunuzu oraya gittikten sonra doldurduğunuzda bunun için bir belge belirtmenize gerek yok.
zaten yasal olarak bir vize sahibi olacaksınız o ülkede ikamet için. -
@gucarslan Anladım... fakat burada birçok bilgilendirmeyi okuduğumda mayıs ayı bitmeden formu doldurup göndermemizin daha sağlıklı ve iyi olacağıydı.. Aslında benim telaşım da bunun için.. yani Mayıs ayı bitmeden formu göndermek... oraya gidince sonuçta neredeyse 10 günlük bir kayıp olacak.. tereddüt ve acelem bu yönde.. oradaki adresim belli..
-
@kazzaz o zaman yeni adresle ve o ülkenin konsolosluğu ile doldurun, madem bütün her şey hazır ve kesin gideceksiniz.
şuan zaten kimse sizden bir evrak vs istemeyecek.
bu şekilde yaptığınızda da problem yaşamazsınız. -
@gucarslan Peki o zaman.. verdiğiniz bilgiyi dikkate alıp söylediğiniz şekilde formu gideceğim ülkede doldurayım.. geriye bir sorunum kalıyor.. Çocuklukta yaptırdığım aşılar burada e nabız sisteminde görünmüyor.. Bunları ne şekilde beyan etmem gerekiyor.. Sonuçta ben bu aşıları oldum.. Yani annem yaptırdı.. Bu aşıları ispat etmek için illa belge mi gerek.. evet aşılarımı yaptırdım demiş olmam yeterli olmuyor mu?
-
@gucarslan Forumda yazı yazma ve takip konusunda biraz acemiliğim var.. bir yanıt yazdım fakat gönderemedim sanırım.. eğer iki defa yazdıysam kusura bakmayın öncelikle..
Peki sizin vermiş olduğunuz bilgi doğrultusunda hareket edeceğim.. ülkeye gittiğimde formu doldurup göndereceğim.. Sanırım en sağlıklısı bu olacak.. Geriye sadece bir sorunum kalıyor... Annem benim tüm aşılarımı çocukken yaptırmış.. fakat bunları e nabız sistemi üzerinden baktığımda yapılmamış görünüyor. Bu durumda mülakat aşamasında evet aşılarım yapıldı demem yeterli mi? Yoksa bir belge beyan etmem gerekecek mi? o yıllarda belge vs yoktu.. belki vardı ama 50 sene öncesi sonuçta ulaşmama imkan yok.. bu durumda ne yapmalıyım? -
@kazzaz eğer aşılarınızın yapıldığını belgeleyecek bir aşı karneniz varsa yanınıza alın ama genelde gittiğiniz ülkedeki sağlık muayenesinde bu kabul görmüyor ve gerekli aşılar tekrardan yapılıyor. bu sizi korkutmasın.. ilgili sağlık kuruluşları ne gerekirse onu yapacaklar.
-
@gucarslan İşin açıkçası korkutuyor.. Çünkü olduğum aşıların tümünü ikinci kez yaptırmak tedirgin edici.. Zaten aşılar yapılmış.. Söylediğinize göre kabul de görmüyormuş.. Bir belge olsun veya olmasın bu durumda bir ehemmiyeti yok hükmü varılıyor. Anladığım kadarıyla oradaki sağlık kuruluşu ihtimalli olarak buna gerek duymayabilir diye anlıyorum.. Anlık değişen bir durum yani.. oradaki ilgilenen dr. veya ilgilenen kişinin insiyatifine kalmış bir durum anladığım kadarıyla.
-
@kazzaz türkiye'de öyle mesela.
aşı karnenizi götürseniz dahi yine aşıları oluyorsunuz. bu yüzden işi olacağına bırakın derim, çok takılmayın. -
Merhaba dv2022 formu bozulmuş olabilir mi acaba , 20,500 e kadar mülakat gelmiş , bu sene pandemi bitti bizlere avantaj sağlar mı ?
-
@bisi7 -e kadar değil, o cn'deki kişiye gelmiştir.
halen 3 ~ 4'de mülakat bekleyen var.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum