Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba herkese forumda yeniyim bir şey sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim, dosyam şuan NVC'de fakat ikinci kez ek belge istiyorlar ve bu istedikleri belge sistemde yüklü belgeler böyle bir durum yaşayanlar var mı aranızda veya bir fikri olan yapabileceğimiz ne var bu durumda? İlk eksik belgede bizim bir yanlışımız vardı onu düzelttik tekrar 3 ay bekledik şimdi tekrar yüklü bir belgeyi istiyorlar yani bu belge yüklü olmasa ilk talep ettiklerinde de isteyebilirlerdi hiçbir şey anlamış değiliz benzer durum veya fikri olan var mıdır? 😔

    Eksik olarak istedikleri belegeler hangileri? Soylemeniz mumkun mu biz de double check yapalim.


  • @MYusuf çok teşekkür ederim edeceğim.


  • @t34 aslında eksik değil yüklü fakat neden istediler tekrar anlamadık. sponsorla iligili W-2/1099 ve tax transcript evrağı


  • @Myusuf, bende adli sicil kaydini Ingilizce direk yukledim, hazir e devlette ingilizcesi var Turkcesine gerek olmaz diye ingilizce yukledim, tekrardan Turkcesini de yukleyeyim o zaman.


  • Bizimde boşanma kağıdını hiç yüklemedi avukat arkadaşlar arada bir bakın aklınıza geldikçe check edin eksik bişey varmı diye boşuna bekliyoruz burda çok basit şeylerden


  • @cokbekledik86 avukat kullandigimiza bin pisman oldum ben sahsen


  • @yonca_2020 bende kontrol etmediğime


  • @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    NVC aşamasını sonunda tamamlayabildim, şu an NVC 1 Mart 2022 case'lerine mi bakıyor ben öyle bir bilgi gördüm emin olmak istedim.

    Hayırlı olsun. İnşAllah vakit gelince hemen onaylanır.


  • @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Myusuf, bende adli sicil kaydini Ingilizce direk yukledim, hazir e devlette ingilizcesi var Turkcesine gerek olmaz diye ingilizce yukledim, tekrardan Turkcesini de yukleyeyim o zaman.

    Orjinali Türkçe olan belgelerde hem Türkçe orjinalini, hem de İngilizce çevirisini yükleyin. Biz İngilizce yükledik, Türkçe istediler. Türkçe yükleyenlerden de İngilizce çeviri istendi. Risk almayın.


  • @crazycells @Tugba @yonca_2020 arkadaslar I-130 ucsis submit ettikten sonra mail aldik 2 hafta önce. Şimdi bize mail olarak gonderilen I-130 submitted dosyasina bir göz attik. Uzerinde electronic form only yaziyor . Bu kısımda sorun yok lakin, name of all your sposes (if any) part 1in 21. Kisminda date marriage ended var. Bu bilgi benimle ilgili olduğu için buraya evlilik bitiş tarihi yazmadik dogal olarak. Her neyse. Oraya 2. Kisimda ki spouse bilgisine yazdigimiz evlilik bitiş tarihi yazilmis olarak gözüküyor. Hem spouse 1 hem de spouse 2 nin evlilik bitisinde esimin once ki evliliginden kalan bosanma tarihi yaziyor. Bu tarihi oraya yazmadigimiza eminiz. Var mi böyle sorun yasayan daha önce?.... yani ucsise yazmamizi gerektiricek bir sorun mu sizce?.. sureci uzatir mi veyahut geri dönüş almamiz aylar surer mi?.. var mi contact yapabileceğimiz bir numara vs. Bu hatayi düzeltmek adina.

    Cevap gelirse mutlu oluruz, kolayliklar..![alt metni](görsel url20220522_121413.jpg )


  • Merhabalar, Nişanlım amerikan vatandaşı ve evlenmek istiyoruz. Yalnız greencard başvurusu için hangisi daha sağlıklı olur bilemiyoruz. Türkiye'de mi evlenip başvuralım yoksa K1 vizesine başvurup orada mı evlenelim? Teşekkür ederim.


  • Selamlar arkadaslar,

    Bizim de NVC sürecimiz tamamlandı , NVC mail attı Ankara Amerikan Konsoloslugundan tarih aldıklarında notice göndereceklerine dair suan tarih bekliyorum. Bu süreçte neler tavsiye edersiniz ? İnterview tarihi belli oldugunda doktor randevusunu kaç gün öncesine almalıyım? Başka nelere dikkat etmeliyim?


  • @fenercag merhaba, öncelikle gözünüz aydın. Yukarida sordugum soruyla ilgili bilginiz var mıdır?...


  • @Berkan-Duru Merhaba,

    Ben ve eşim ilk defa evlendik o yüzden yaşadıgınız sorunla ilgili bilgim yok malesef.


  • @fenercag, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Selamlar arkadaslar,

    Bizim de NVC sürecimiz tamamlandı , NVC mail attı Ankara Amerikan Konsoloslugundan tarih aldıklarında notice göndereceklerine dair suan tarih bekliyorum. Bu süreçte neler tavsiye edersiniz ? İnterview tarihi belli oldugunda doktor randevusunu kaç gün öncesine almalıyım? Başka nelere dikkat etmeliyim?

    Biz Ankara'dayız, o yüzden ben doktor için bir kaç hafta önceden gün almayı düşünüyorum. Doktora gitmeden PCR testi yaptırılması gerekiyor. Testin pozitif çıkması durumunda 2 haftalık sürenin geçmesi bekleniyormuş.
    Sizin NVC başvuru tarihiniz nedir?


  • @Berkan-Duru siz sadece notice aldiniz dimi dosya isleme girdi diye. Bence yapilcak birsey yok en kotu ihtimal RFE gelir onuda cabukca duzeltirsiniz.


  • @yonca_2020 evet biz noa1 aldık basvurduktan 1-2 gun sonra. Case status da bu yaziyor " Case Was Received and A Receipt Notice Was Sent "

    Umariz bu hata sorun teskil etmez. O tarih oraya nasil gitmis hicbir fikrim yok. Bahsettiginiz rfe den kasit nedir tam olarak?.. birde bu case de ki status noa2 oldugunda " Case Was approved and A Receipt Notice Was Sent" olarak mi degisecek?.. bir sonra ki uyari mesajlari nasil olacak?..


  • @Berkan-Duru formları siz mi doldurdunuz yoksa avukata mı verdiniz doldurması için? I-130 tamamen sizinle alakalı olan bir forumdur, I-130a eşiniz için olan orada eşiniz eski evliliğini belirtti mi?


  • @Emly eşim ABD li ve ben Türkiye'deyim.. ben I-130a yı doldurdum yalnızca ve evet önce ki boşanma tarihini spouse 2 ye yazdı ismiyle beraber ama o boşanma tarihi ne hikmetse benim ismimin bulunduğu spouse 1in altına da yazılmış. Enteresan. Umarim sorun çıkmaz


  • @Berkan-Duru Umarım sorun çıkmaz aslında ikinci kısma hiç isim vs yazmaması gerekiyordu çünkü eski eşleri yazın kısmı orası. Bizde aynı kısımları doldurdukta o yüzden yazmak merak ettim avukat mı yaptı yoksa siz mi diye. Herkes kısa sürede alır inşallah. 🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum