@cemalkt hocam umutsuzluk değil aslında. Eşim devlet memuru ben de herkesin bildiği çalışmak isteyeceği bir firmada çalışıyorum. Eşim memur olmak için 3 senesini kpss çalışarak heba etti. Ben maddi zorlukla güç bela bitirdim üniversiteyi. İkimizin maaşını topluyoruz ancak yoksulluk sınırını biraz geçiyoruz. Bir evimiz var kredi ödüyoruz. Etrafımdaki samimi arkadaşlar en son ağlayacak kişi sensin diyor. Mesele sadece maddi değil. 7 aylık oğlum var,şimdi oğlum üniversiteyi bitirse kpss birincisi olsa memur olsa alacağı maaş 7000 lira. O da göstermelik,vergi dilimi bilmem ne vs 12 ay ortalama da o yatmıyor. Bunca çaba bunca masraf 7000 lira maaş için mi?
Eşim adliye çalışanı. 6 sene önce ilk memur olduğunda davaların % 70 i çeşitli suçlardan oluyordu dedi. Bir yıldır neredeyse bütün davalar maddi sebepli. Ya alacak verecek meselesi ya da ekonomik zorluk sebebiyle ev içi şiddet,cinnet vs.
Birebir bütün davaların içinde. İcra mahkemelerinde zaten durum içler acısıymış. Suç işleyen kişilerin eskiden gelirsiz, ya da statüsüzken su an belli bir statüsü olan ya da durumu iyi kişilere kaydığını görüyorum dedi.
Hadi benim evim arabam var. Ülke ekonomisi benden ibaret değil. Yeni memur olmuş birinin ya da iş hayatına başlamış birinin artık aileden desteği birikimi yoksa birşey sahibi olması imkansız. Gideyim yurtdışında okuyayım desen euro 17 lira dolar 16. Ne kalabiliyoruz ne de gidebiliyoruz.
Yaşım 36 kendim için bir isteğim yok. Akşam haber açıyosun 25 haberin 20 si siyaset,ikisi cinayet kalan 2 si taciz tecavüz,kalanı da Allah kerim. Twittera giriyosun her yer trol. Sadece geçen yıl pasaport başvurusu 1.5 milyon. Yarısı hac icin olsa cumhuriyet tarihi rekoru. Mutluluk ev araba sahibi olmak değil. Ya da gidip 2 ay çalışıp araba almak ta değil. Önümüzü görememek. Babam mesela, 4000 lira emekli maaşı alıyor ülkeyi süper güç sanıyor. Haberi yok evinin faturalarını ben ödüyorum çünki maaşı yetmiyor. Memlekete gitmek istediğinde biletlerini ben alıyorum ama gidip memlekete seneye yer altı kaynaklarımızı çıkaracağımızı anlatıyor.
Bu tip konularla alakalı son paylaşımımdır arkadaşlar. Ben üniversitede çok zor zamanlar yaşadım ama hep umudum vardı. Şimdi imkanlarım var ama umudum yok. Mutluluk imkanla olmuyor. İkisini de yaşadım gördüm.
Zamanınızı aldım,hakkınızı helal edin.