Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    4 gündür foruma giremedim eşimle ve oğlumla biraz kafa dağıtalım zaten 19 Mayıs resmi tatil diye Cuma gününü de biz izin aldık yazlığa geldik. Önceki sayfalardaki çocuklarla ilgili yazılanları tek tek okudum tavsiyeler genellikle iyi bir okul okusun sadece derslerini düşünsün tarzında ancak ülke şartlarında gözden kaçırılan bir şey var. Benim oğlum 2,5 yaşında ve GC başvuru serüvenime onun için başladım orta/iyi bi gelirim var sıkıntı çekmiyorum ancak bu çocuk büyüyüp okula başladığı zaman eminim çok sıkıntı çekeceğim.

    Ülkemizde yaşayan çocuklar artık ilkokul çağından itibaren siz de dikkat etmişsinizdir toplumsal olaylarla çok fazla haşır neşirler. Ekonomi konuları olsun, mülteci konuları olsun, siyasi konular olsun her konu hakkında bir fikirleri var. Bunun nedeni de istisnasız herkesin evlerde, okullarda, sokaklarda, tv programlarında hatta eğlence programlarında bile bu konuları konuşması. Çocuklar artık kendilerini derse veremiyorlar tenefüslerde bile siyaset konuşan çocuklar var. Ortalama bir Avrupa Ülkesinde ya da Amerikada Başbakanın, Devlet Başkanının adını bile bilmeyen Avrupalı, Amerikalı çocuklarla swap anlaşmalarını tartışan, mülteci politikalarını konuşan çocuklar eşit şartlarda değil malesef. Sırf bu yüzden GC çıkmasa bile oğlum okula başlamadan bir yolunu bulup gideceğim.

    Okulla da bitmiyor olay. Güzel bir Üniversite kazandı mezun oldu torpili olmadığı sürece 6.000-7.000 lira maaşla çalışmak zorunda kalacak. Eşim bir zincir markette insan kaynakları uzmanı olarak çalışıyor yeni bir program başlattılar sadece mühendis alıyorlar mağazaya müdür olarak. Bana ilk söylediğinde kim başvurur ona demiştim şu an başvurulara yetişedikleri için haftaya tüm hafta mesaiye kalacaklar mühendislerin içinden eleme yapmak için. Benim bu ülkeye dair hiç bir umudum kalmadı artık maalesef.

    Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama çok doluyum bu konularda. Kafanızı şişirdiysem affola.


  • @ahsenaydgdu yazılarınızı okadar dikkatli okuyorum ki bana ilham veriyorsunuz ahsen hanım 😊 sizin yazilarinizdan yola çıkarak gökçe hanımı takibe basladim ve size dediklerinden yola çıkarak eşimi ikna ettim italya tatili icin onumuzdeki sene icin plana alabildik anca ama buda bir başlangıçtır bizim için 😊 shengen almada sorun olmaz umarım. Sizin vize durumunuzu da takipteyim umarım sorunsuz alabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @batuu

    @bidünya, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @sakirinbabasi evet başvurabilirsiniz. Mülakat tarihinde mezun olmuş olursanız sorun olmaz.

    Arama kismindan oneden cevaplanmis her soruyu aninda cevap bulabilirsin.


  • ⭐⭐

    Arkadaşlar merhaba. Uzakdoğudaki sermaye ABD'ye kayıyor. Hyundai Georgia eyaletinde toplamda 10 milyar dolarlık, Samsung ise Texas eyaletinde 17 milyar dolarlık yatırım kararı aldılar. Bunun devamı gelecektir. Çin zor durumda. Avrupa Birliği zor durumda. ABD ve Rusya birlikte, hem Çin'in hem de AB'nin boğazını sıkmış durumda şuan. Rusya'nın tüm hamleleri ABD'ye yarıyor. ABD ve Çin iki kutuplu dünya modeli ABD'nin hoşuna gitmedi. ABD iki kutuplu dünya modelinde Çin'in yerine tekrar Rusya'yı yerleştiriyor. Çin'deki tüm yatırımlar ABD'ye kayacak. ABD'nin 2018 yılından beri ana gündemi ve hedefi bu. Dünya'nın yeni üretim ve tedarik merkezi ABD olacak. Ayrıca Fed kararları ile dünyada dolaşımda olan yaklaşık 8 trilyon dolarlık rezerv de ABD'ye dönünce resmen imparatorluğunu ilan edecekler. Durumu böyle analiz ediyorum.

    Bu ABD'nin işgücüne ihtiyacı olacak anlamına geliyor. Ben önümüzdeki yıldan veya 2024 yılından itibaren green card sayısını artıracaklarını tahmin ediyorum. Green card olmasa dahi diğer çalışma vizelerinde sayıca artırıma gidilebilir. Benim öngörüm ve temennim bu şekilde. Ümidinizi yüksek tutun. Olursa ne güzel olur değil mi? Olmazsa da canımız sağ olsun mücadeleye devam 😉

  • ⭐⭐

    @Drywall Bu arada şunu ilave edeyim. Turist vizesi veya öğrenci vizesi ne olursa olsun bir vize edinmeye bakın. ABD'ye adım attıktan sonra mutlaka yasal kalıcı bir statüye geçersiniz. Sadece GC olsun diye beklemeyin. Önce bir gidip o atmosferi soluyun. Belki de hiç kafanıza yatmaz? Ama eğer kafanıza yatarsa da, eğer bir meslek sahibi iseniz ABD'ye gittiğinizde mutlaka bir iş bağlantısı kurarak orada farklı çalışma vizelerinden birisine geçersiniz. Buradan ABD'de iş aramak veya bağlantı kurmak imkansız demeyeyim ama çok zor. Ama orada yasal bir şekilde bulunmuş olsanız bu çok kolaylaşacak. Dediğim gibi geçeli bir mesleğiniz olması gerekir. Bu su tesisatçılığı veya elektrikçilik de olabilir, kuaförlük de olabilir. Çok değerli avukatlarımız var ABD'de. Oraya yasal bir şekilde girdikten sonra kalıcı olmanın kırk türlü yasal yolu var. Biraz cesaret, biraz şans ve biraz cebinizde para ile gidince kalmayı da kafaya koyduysanız geriye sadece doğru bağlantıları kurmak kalıyor. Onu da 6 ay içerisinde mutlaka kurarsınız. Hele de bu bahsettiğim gelecek yıllara dair işgücü ihtiyacını düşündüğümüzde bu çok kolaylaşacak. Sadece yasal bir şekilde ABD'ye gidip yasal yollarla yani bir avukat desteği ile hareket etmek kalıyor geriye. Yasadışı hiç bir şeyi tavsiye etmiyorum. Uzak durun derim. Ayrıca buradan oraya gitmeden E2 işlerine girişmeyin. Gidip ne yapacaksanız orada bir avukat eşliğinde yapın.

  • ⭐⭐

    @Drywall cok mantikli ve dogru bir yazi yazmissiniz

  • ⭐⭐

    @celica Teşekkür ederim.


  • @Drywall ben bugün kafayı vize konusuna taktım.
    Öğrenci pasaportu hatta daha önemlisi yeşil pasaport hakkım var. Yani yok yere bir ton pasaport ücreti ödemeyeceğim. Vizemi alayım belki günün birinde paramı biriktirebilirsem bir gezi yaparım diye düşündüm. Ancak daha önce hiç yurt dışına çıkmadığım için sıfır pasaporta turist vizesi vermezler diye düşünüyorum. Üstelik üni 1. sınıfta okuyorum ve ortalamam da öyle yüksek değil.

    Başka vizeler olunca ABD vizesi daha kolay alınıyor; ABD vizesi olunca diğer vizeler daha kolay alınıyor ama bende hiçbiri yok.

    Acaba yeşil pasaporta vize verilme imkanı daha mı kolay oluyor? Bir de işin maddi kısmı ve aileyi ikna etme kısmı var ama tasarruflu biri olduğum için para biriktirebilirim. Diğer konuda ne yapabilirim bilmiyorum.
    Vize ücretini vizeyi alamazsak geri alabiliyor muyuz?

  • ⭐⭐

    @dilmel Senin iş çok kolay. Yeşil pasaport ile AB ülkelerine vizesiz gidebilirsin 😉 Yunanistan, Bulgaristan olabilir mesela. Hatta tren ile Almanya turu yapabilirsin. Vize ücreti geri alınmaz. Ama sen vize parasını bile sorun yapıyorsan senin işin biraz zor. Çünkü ABD'ye gidip orada bir kaç ay kalman için belli bir miktar paran olması lazım. Önce para konusunu halletmelisin. Çünkü AB ülkelerine de gidip gelmen için para lazım olacak.

  • ⭐⭐⭐

    @dilmel vize ücretinin iadesi olmaz o sizin vize görüşmesi için ödediğiniz bir para. Yeşil pasaportunda çok bir etkisi olmaz. İlk defa amerikaya gezi amaçlı gelecekseniz uygun fiyatlı tur araştırabilirsiniz turla yapılan başvurularda vize alma ihtimalini arttırıyor


  • @Drywall evet hocam biliyorum. Elde olana sahip olunca insanın gözü uzaktakine ilişiyor. ABD için ne yapabilirim?

    Gerçi benimki de laf. Şimdi baktım konaklama+gidiş geliş en az 25 bin TL tutuyor. O da bugünün fiyatıyla. Yani benimki biraz hayal. Belki beklenmedik bir şekilde param olursa düşüncesi 😃 . Hal böyle olunca sanırım hiç bulaşmamak daha mantıklı çünkü red yersem boşa masraf yapmış olacağım. (Vize ücreti, Ankara'ya gidip gelme vs. vs.)

    Diğer ülkelere gidip öyle vize almak da vakit ve daha fazladan maddi kayıp demek. Devir ekonomi devri.

    @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @dilmel vize ücretinin iadesi olmaz o sizin vize görüşmesi için ödediğiniz bir para. Yeşil pasaportunda çok bir etkisi olmaz. İlk defa amerikaya gezi amaçlı gelecekseniz uygun fiyatlı tur araştırabilirsiniz turla yapılan başvurularda vize alma ihtimalini arttırıyor

    Teşekkürler hocam. Yukarıda da yazdığım gibi öyleymiş. Neyse bakalım bir plan yapmayalım belki kısmetimiz açılır ileride 😃 .


  • @dilmel dostum öğrenciler için wat programı var onu araştırabilirsin 5-6 yasal olarak yaşama ve çalışma hakkın oluyor eğer düşünürsen hemen para biriktir seneye gidersin bir durum olmazsa ama tabi ortalama 5.000 dolara patlıyor bu program ama biraz sıkı çalışırsan dil okulu vs yazılıp orada kalabilirsin (dil okulunda çalışma olmuyor ama bir yolunu bulup başka statüye de geçebilirsin) 🙂


  • sıkıldım yav çok sıkıldım her günüm aynı her gün yaşıyorum diyebilmek için yaşıyorum resmen hayat yok heyecan yok hep aynı hayat yelkovanla akrep gibi hep kovalamaca ve sonuç değişen bir şey yok gün sonund koca bir sıfır kalıyor

  • ⭐⭐

    Günaydın güzel insanlar, herkese iyi bir hafta diliyorum. Şimdi sakince yeni sekmede açtığınız Youtube Amerika’da yaşam videolarını durdurun kendinize güzel bi kahve yapın 🙂


  • @yenihayaletadam dostum haklısın, çok haklısın ama içinde bulunduğumuz bu hayatı yaşamak zorundayız. Bu hayatı yaşarken her istediğimiz olmayabiliyor, her dileğimiz gerçekleşmiyor ama mecburen yaşamak zorundayız. Ama hayatımızı değiştirmek için ise çalışacağız, uğraşacağız vazgeçmek yok.
    Karamsarlık yok.

  • ⭐⭐⭐

    @sytahmt kesinlikle haklısınız hepsine katılıyorum. Bu arada çok akıcı bir şekilde yazmışsınız inanın okurken uzunluğu hiç rahatsız etmedi endişeniz olmasın burası paylaşım odası endişede sevinçte hepsi var.


  • @sytahmt, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Günaydın güzel insanlar, herkese iyi bir hafta diliyorum. Şimdi sakince yeni sekmede açtığınız Youtube Amerika’da yaşam videolarını durdurun kendinize güzel bi kahve yapın 🙂

    ben o videoları 7 mayıs 20.00 itibari ile saldım 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @mrwelif elif hanım çok sağolun ben sadece kendi tecrube ve 1. Ağızdan duyduklarımı burda aktarıyorum. Bide biraz her yolu zorlama gibi kötü bi huyum var okadar 😂
    Biz 3 kişi macaristan vize ücretinden harç puluna kızımın havaalanında eline alıp çıktığı cipsin ücreti bile dahil 6 gün en merkezi konumda araba yok diye rahatlık olsun dedik sabah öğlen akşam dışarda yeme/içme 1000€ harcamıştık. Kur 15 ken mart ayında gittik.

    Artık tatil sanılanın aksine şuan türkiyede daha bile pahalı durumda, antalyada bodrum marmaris fiyatlar uçmuş vaziyette, bide b1/b2 için mülakatlar çok ileri tarihe veriliyor ya 10-11 ay gihi nerdeyse, o nedenle suan amerikaya başvurup gün alındıktan sonra formu tam doldurmazsınız. O sırada avrupaya gir çık tamamm 🙂 en azından kağıt üzerinde içiniz rahat olur vize alamazsakta memurun ruh haline bağlı der bidaha sansımızı deneriz napalım😂


  • @birisi, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yenihayaletadam dostum haklısın, çok haklısın ama içinde bulunduğumuz bu hayatı yaşamak zorundayız. Bu hayatı yaşarken her istediğimiz olmayabiliyor, her dileğimiz gerçekleşmiyor ama mecburen yaşamak zorundayız. Ama hayatımızı değiştirmek için ise çalışacağız, uğraşacağız vazgeçmek yok.
    Karamsarlık yok.

    valla onun için uğraşıyorum herkesin hakkında hayırlısı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum