Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐⭐

@SAMERbey siz kendiniz eşiniz ve cocuğunuz içinde ds formu doldurup mülakata katılırsanız orda hatalı işaretleme yaptık dersiniz, hem öyle işaretleyip hem neden eş ve cocuğu götürmüyorsunuz onu anlayamadım

• ⭐⭐⭐

@SAMERbey Mülakata katılıp katılmamak sizin kararınız. Başvuru esnasında evli olduğunuzu belirtmemiş olmanız iyi olmamış. Doğru beyanda bulunmamanız sıkıntı çıkarabilir. Çünkü Amerika'da beyan esası önemli diye biliyorum.
    Mülakatta önce tek gitmeyi düşündüğünü ve bu yüzden yazmadığınızı belirtebilirsiniz ama ne kadar inandırıcı olur bilemem.
    Normalde evli insanlar eş ve çocukları yazmak zorundadır. Çekilişi kazandıktan sonra DS-260 doldururken zaten soruyorlar, eş ve çocuklar sizinle gelecek mi diye. Ayrıca eş ve çocukları daha almaya çalışmak uzun bir süreç alıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sürecinizi İmzanıza Taşıma için tıklayın

• ⭐⭐⭐

Bu arada artık süreç ile ilgili sorularınızı ilgili başlıkta sormanız gerekiyor. Bundaki amaç ilgili soruların tek başlık altında olması ve aynı soruyu soracaklara rehber olmasıdır.

DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Şunu da tekrar belirtmekte fayda var.
    Sürecinizi İmzanıza Taşıma için tıklayın

• Herkese selamlar bugün gün içinde ds 260 formuna giriş sağlayıp bir çok bilgimi girdim üniversite aşamalarımı doldururken süre doldu ve attı bütün case number ve elektronik imzam doğru olmasına rağmen (Electronic Diversity Visa Confirmation Number is invalid) şeklinde hata alıyorum. formu bitirmeden benim hakkım bitemez değil mi başta yoğunluktan sandım ancak şuan korkmaya başladım doğru olmasına rağmen sürekli bu hatayı alıyor olmak beni korkutuyor yardımcı olacak biri var mı arkadaşlar teşekkürler

• Arkadaşlar bir az konudan kenar olucak ama. Demek ben yeşilkartforum'un telegram grubuna katıldım. Soru sordum sadece. Aynen soruda şu şekilde İnterview gören ve ya interview tarihi belli olan en yüksek case kaç bilem varmı. "Noyan" isimli Arkadaş dedi ki, 1 ekimde belli olucak. Bende dedimki DV 2022 lerden bahsediyorum KARDEŞ. Beni grupta cezalandırıp sessiz moda aldılar. Bu arkadaş KARDEŞ lafını kötü algılıyormuş. Biz kimseye kardeş demiyoruz diyor. Grup kuralıymış 😂😂Kardeş lafını bile kötü yorumlayan bir zihniyetin olması çok yazık. Bu kadar'mı çıktınız türk olmaktan. Yazık !! O arkadaşa seslenmek istiyorum. Burdada adminsen lütfen beni burdanda at !!

• @ilkin_bayramzade şaşırmadım, sürecinizde başarılar. Ayrıca gruptan atılmadınız, siz kendiniz ayrıldınız.

• @CİHANKILIÇ sonuçların açıklandığı sayfada forgot confirmation no butonuna tıklayıp yeni confirmation no'nuzu alın, aynı veya farklı olabilir, daha önce bu şekilde olan bir problemi çözmüştük. DS260 sayfasında tekrar tekrar deneyip hesabınızı kilitlemeyin. Onun çözümü çok kolay olmuyor.

• @funnelweb Bugün çokça deneme sağladım dediğiniz şekilde işlem yapacağım hemen inşallah olur kcc ye mail bile attım kilitlenmiş olabilir mi ve eğer öyleyse ne yapmam gerekir yardımınız için ayrıca minnettarım

• @cumhur-kutlu Evet yazmalısınız. Çünkü Kamerun vizesi pasaportunuzda görünecektir.

• Greencard sonuncunu öğrendikten sonra uzun süre foruma giremedim, güzel hayaller kurarak başladığımız bir yolda ilk senem 'Not been selected' oldu..
    Umarım isteyen herkesin hayalleri gerçek olur.. Kendimizi toparlayıp yola devam edelim güzel insanlar :)

• @Programmer bu yeninpasaportumda olmasa dahi mi? Çünkü şuanda kullandığım pasaportta hiçbir vize yok.

• @CİHANKILIÇ diğer durumda konsolosluğun size bu sebeple randevu verip kimlik doğrulaması yapmasını beklemeniz gerekiyor.

• @Programmer çok teşekkür ederim hocam. Evet yaptığım hatanın farkındayım ama dediğim gibi çok ikilemde kaldım mülakata girip girmemekte.

• Mrhba Arkadaşlar ds260 work education. Kısmı ile ilgili

Mesleğini ve çalıştıpın firma bilgilerini giriyorsun..sana 2 yıllık deneyimin ile ilgili kısmındada evet dediğn zaman. Bu firmaya başladığın tarihimi yazman gerekiyor.

Ve şuanda bir ilte çalışmıyor isrn o kısmı nasıl doldurmalıyım

• @Programmer Çok sağ olun

• stardiumS stardium bu başlıktan bahsetti

• @Gökhan-Öz merhaba 12 si perşembe unlock talebinde bulundum 17 si salı açıldı

• Arkadaşlar Merhaba,
    Öncelikle kazanan herkese tebrikler, umarım herşey gönlünüzce olur. Ben 3.başvurumda kazandım.Çok fazla sorulan bir soru pandemi koşulları da geçen seneleri ektilediği için kesin bir cevap vermek zor ancak, sıralamam 27xxx daha önceki senelerde 27 binlerde vize alan veya tanıdığı olan var mıdır. 27xxx vize alma ihtimalimiz var mıdır ?
    Teşekkürler.

• Selamlar.
    İlk greencard a basvurdugumuzda verdigimiz bilgilere nasil ulasabiliriz

• arkadaslar selamlar, benim 1 sirketim vardi ve suanda devlete borclarindan dolayi iflas asamasinda orada da dogal olarak general director olarak gorunuyorum. bu firmanin sahibi oldugumdan ds 260 formunda bahsetmem gerekir mi? bahsetmesem bir sikinti cikar mi? yada bu firmaya sahip olup olmamam formu doldurmam acisindan bir onem tasiyor mu?

• Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in accordance with U.S. law?

arkadaslar beni bunu kanitlar nitelikte bir belgem yok ... bu konuda yardimci olabilir misiniz ? nasil bir yol izlemek gerekli?

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k