Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.3k 296

• CDC Animal Import Permit'e başvurmak için pasaportların mülakattan sonra elimize geçmesi mi gerekiyor?

• @BurakKuloglu gözünüz aydın, çok sevindim sizin ve evcil dostumuz için :)
    deneyimleriniz paylaştığınız için çok ama çok teşekkür ederim.
    inanılmaz faydalı bilgiler bunlar.

şimdiden iyi yolculuklar diliyorum.

• @gucarslan çok teşekkür ederim. Bundan sonra başvuracak arkadaşlar için de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.

• @ahmet_ başvuru için gerekli olacağını düşünüyorum. Statünüz belli olmalı ki ona göre belirtip izin istemelisiniz. Ama CDC nin sayfasından kimler başvurabilir kontrol edebilirsiniz.

• @BurakKuloglu Teşekkürler. Umarım sıkıntısız ülkeye giriş yaparsınız.

• yakin zamanda thy ile amerikaya giden arkadaslar, kabin ve kargoda evcil hayvan tasima ucreti nedir?

• kedi icin kabinde 160 dolar

• @GMT biz Haziran sonunda kabin ici goturecegiz ama sabirim tartip ona gore bir fiyat cikartiyorlar.

• Köpeğiniz için THY’den rezervasyon yaptırmak istiyorsanız kısaca süreçten bahsedeyim.
    Öncelikle CDC’den onay maili ve maille birlikte gelen QR code un çıktısını alıyorsunuz. Bu çıktılar ve köpeğinizin geçerli pasaportu ile THY satış ofisine gidiyorsunuz. Orada sizin ıçak bileti veya rezervasyonunuza göre evrakları tarayıp izin için varış yapılacak havalimanı satış ofisleri ile irtibata geçip rezervasyon için onay soruyorlar. Rezervasyon onayı gelmesi 3-5 gün arası sürüyor. Biz biraz uğraştık maalesef. Öncesine bileti almış bulunduk daha sonra şehir dışında olduğumuz için telefondan halletmeye çalıştık ama olmadı. Ben bizzat varış noktasındaki satış ofisi ile iletişime geçtim ve ekrakları istediler. Taratıp mail attım ama dönüş olmadı cevap gelmedi derken İstanbul’a dönüp THY Kızıltoprak satış ofisine gittim. Oradakiler farklı şehir ve çağrı merkezindekilerden çok daha bilgili ve tecrübeliler. Oraya evraklarımızı verdik ve 3 gün sonra sonunda oğlumuz için rezervasyonu tamamladık.
    Bundan sonra gideceğimiz gün erken gidip tarttırmamız ve ödemesini gerçekleştirmemiz gerekiyor. Tabi bir de gitmeden 48 saat öncesinde Tarım ve Orman Bakanlıklarından alınmış veteriner belgesi alacağız.
    Kabin içi çanta ölçüleri de maksimum 23x30x40 cm olacak şekilde sınırlandırılmış. Evcil hayvanınız ve çantanızın toplam ağırlığı 8 kg ı geçmemesi gerekiyor.
    Not: Gönderilerimde hep köpeğimiz diye yazdım diğer evcil hayvan prosedürleri farklı oyüzden cinsi anlaşılsın diye ama o bizim oğlumuz aslında 😊 köpek yazıp sonradan okuyunca yadırgadım sizlerde yadırgamış olabilirsiniz ama tabiki o bizim oğlumuz, her şeyimiz ❤️😊 paylaşmak istedim

• çok teşekkürler cevaplarınız için. benim 2 kedim var ve ikisi toplam tabiki 8kg üzerinde. o yüzden sanırım hic istemeyerek birini kargoda göndermek durumunda kalacağım. :( bütün aşıları çipleri tamamlandı. ancak call center'i aradigimda extra nasil bir ucret odenecegi konusunda tam emin değiller sanırım. cok tesekkurler bilgilendirmeleriniz icin.

• @BurakKuloglu Merhaba öncelikle gözünüz aydın bizde köpeğimiz için aynı süreçteyiz. Başvurumuzu Nisan sonu yaptık, istenilen tüm belgeleri gönderdik ancak NASPHV 51 belgesinden haberimiz olmadığı için göndermedik şimdi bu belgeyi veterinerimizden doldurtsak ve onlara ilave evrak olarak göndersek ne şekilde ulaşabiliriz bu belgeyi de başvurumuza eklemek istiyoruz desek bir mail adresi var mıdır? Bunu sormak istedim.

• Herkese merhaba güncelleme gelmiş 10 Hazirana kadar permit isteniyor sonrası için gerekliliklerin yerine getirilmesi yeterli olacakmış.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

DOG-BAN Hakkında Güncelleme!

2021 yılında getirilen ve evcil köpek yavrularımızın abd'ye girişini yasaklayan ve belirli kurallan getiren DOG-BAN, 10 haziran itibariyle güncellenmiştir.

https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/rules-1-or-2-dogs.html

aşağıdaki adımları inceleyerek evcil dostlarımızın ABD'ye girişinin nasıl olacağını kontrol edebilirsiniz.

https://www.cdc.gov/importation/bringing-an-animal-into-the-united-states/dogs.html

• @Eda-Sogancilar merhaba. Tesekkurler. Mail ile donus yapilirsa eksik evrak diye gonderebilirsiniz.

• @gucarslan Hepimizin gozu aydin 😊

• Herkese merhaba. Biz 1 Mayista izin icin basvuru yaptık. CDC'den istenilen evrakları gonderdik, sadece bu NASPHV form yoktu, onun yerine zaten pasaportta asılar gorunuyor. Ve cok sukur bugun izin aldık. Cok mutluyuz. Darısı sizin başınıza ;)

• @Natalia-Binlik gözünüz aydın, yavrunuzla birlikte iyi yolcuklar diliyorum :dog_face:

• @Natalia-Binlik gözünüz aydın. Yolunuz açık olsun. Bizim yeni aşı karnesi olmasına rağmen kuduz aşılarını kabul etmemişlerdi. Bu da pozitif bir gelişme olmuş. İyi yolculuklar

• merhabalar doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama bir sorum var.
    Bir arkadaşımız şivava cinsi köpeğini bizim aracılığımızla Amrika'daki arkadaşına göndermek istiyor. Köpeğin pasaportu var ama bize ait değil. Daha önce hayvanla seyahat yapmadık. Süreç nasıl işliyor, ne yapmak gerekiyor, girişte soru sorarlar mı, nasıl olur? Tecrübesi olanlar yazarsa çok iyi olur. Teşekkürler.

• MySeaM MySea bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k