Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @kmryldz Hocam geçmiş olsun, ayrıntılı paylaşım için de Teşekkürler. Merakla bekliyoruz eyalet deneyimlerinizi...


  • @melcem rica ederim; ben tesekkur ederim 🙏🏻 gereksiz ayrintiya girmeden ihtiyac duyulabilecek kisimlari anlatmaya calisiyorum 🙂 umarim faydali oluyordur.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim. desteğiniz, yol göstericiliğiniz, yardımlarınız için hep minnettar olacağım.


  • @Muhtaradana çok çok teşekkür ederim. telegram'da olmayacağınızı görüp üzüldüm, sağladığınız bilgilerin çok faydasını gördük, ne kadar teşekkür etsek azdır.


  • @melcem çok teşekkür ederim, darısı başınıza. yaklaşık 2 hafta kadar new york civarında olacağım, ilk izlenimim buralar bana göre değil 🙂 istanbul'un karmaşasından kaçmışken buralarda kalıcı olacağımı düşünmüyorum. bir aksilik olmazsa rota IL - TX - CA şeklinde olacak, şehir detayları ile güncellemeye çalışacağım.


  • @melcem teşekkürler, herhangi bir sorun yaşamadım, zaten öncesinde uygulamaya ehliyet bilgilerini giriyorsunuz, onlar da onaylıyorlar. Aracı teslim almaya gittiğimde de araç sahibi sadece ehliyeti görmek istedi, gösterdim, teşekkürler dedi, o kadar.


  • Cevap: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Merhabalar, Forumda kesin bahsedilmis olmasi gereken bir bilgi oldugunu tahmin ediyorum ancak bir turlu net bir bilgiye ulasamadim.

    Abd'ye ilk giriste kalinmasi gereken sure nedir? Yalnizca giris cikis yapilmasi yeterlimidir? green card ve ssn'in gelmesini beklemelimiyiz?

    Bizler Hong Kong'tan ailecek Abd'ye giris yapmayi, hemen 1 gun ardindan esimi ve cocugumu Turkiye'ye gondermeyi arzuluyoruz. Kendileri Turkiye'de ailemizi ziyaret ederken, lokasyon secimi -ev bulma - yerlesme vb tum sureclerini tamamlamayi ve birkac ay sonra kendilerini tekrar yanima almayi planliyorum.

    bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslarimiz bilgi verebilirlerse cok sevinirim.

    simdiden tesekkur ederim


  • @ibrahim-gorgec 1 saat sonra dahi çıkabilirsiniz. Sonrasındaki girişi bir kaç aydan fazla geciktirmemeye çalışın. 6 ayı kesinlikle geçmeyin.


  • Biz 5 ay bekleyip geri gelmistik memur giriste bizi sorguladi bizde dedik bu sefer cikmayacagiz yerlesmeye geldik diye sonra gec dedi


  • @huseyinme GC basılıp basılmadığı UCSIS sitesinden anlaşılır. Sayfanıza girdikten sonra orada adresinize gönderildiğine dair bir uyarı görürsünüz. ABD'ye girdiğinizde beyan ettiğiniz adrese gönderiyorlar.


  • Merhabalar, daha önce PCR için soru sormuştum, şimdi deneyimi paylaşmak istiyorum. Boston Logan Havaalanından giriş yaptım. ABD uçuşu saat 15.00 da iken bir önceki gün saat 09.30 da test verdim ve sonucu aynı gün içinde aldım. Havaalanı check in görevlisi testin süresinin geçtiğini söyleyerek önce kabul edemeyeceğini söyledi, süre kısıtlamasının 24 saat değil 1 gün olarak düzenlendiğini söyledim, yine ikna olmadı, yanında diğer çalışanlara sordu, onlar da 24 saat dedi. Israrlarım sonucunda ve CDC sitesinde ve THY sitesinde 24 saat değil, 1 gün öncesinde yapılan testlerin kabul edileceği yazısını gösterdikten sonra ikna oldu ve işlemleri gerçekleştirdi. Tecrübe olarak paylaşmak istedim. Türkiyeye dönüşte ise Türkiye PCR testi istemiyor. Bilgilerinize.


  • @funnelweb Teşekkürler hocam...


  • @funnelweb cok tesekkurler. icim rahatladi 🙂


  • herkese merhabalar. Bu zamana kadar yazamadigim icin çok üzgünüm.
    04/12/2022 tarihinde istanbul havalimanindan GA atlanta havalimanına direk uçuş ile geldik. istanbul havalimanına covid-19 tedbirlerini de düşünerek uçuş saatinden 4.30 saat once gittik. ilk kontrol noktasından sonra valizlerimizi teslim edip(valiz miktar ve agirliklari ucusu yaptiginiz şirket sitesinde belirtiliyor) check-in işlemimizi yaptigimize noktada 24 saat içerisinde almış oldugumuz PCR testlerimizi de gösterdik. oradan sonra turk pasaport bölgesinde yurt disi harç odeme konusunda gişedeki polisle vizemin kalici ikamet vizesi oldugunu söylememe ragmen harç almamı söyledi ustunu aramasını ve sormasını talep ettim aradı fakat sonuc değişmedi. sonrasında iki kontrol noktasından geçtikten sonra ucagimiza binip 11 saat 50 dakika içerisinde atlanta Jackson havalimanına inis yaptık. havalimanında pasaport kontrolu icin iki ayrı bolum vardi. biri US Citizen digeri ise turist ve bizim gibilerin girdiği sıra vardi. vatandaş bolumu çok hızlı tükendi ve bizim sırayı da onların oraya serpiştirerek hizlanmasini sağladılar. pasaport kontrolu yapan polis memuru çok kibar davrandı bizlerin turkiyede alisik olmadigimiz sekilde.nereye gideceğimi nasıl gideceğimi bilip bilmediğimi sorup hoşgeldiniz dedi.ailemle beraber pasaportlarimizi kontrol ettikten sonra bizim meşhur sari zarflarimizi teslim etmemiz icin telefonla geldiginde gördüğüm bir bayan gorevliyi cagirdi. gorevli bayanın arkasında baska bir buroya geçtik oradaki polise sari zarflarimizi teslim ettik ve uzerindeki adrese mi gideceksiniz dedi ve evet dedik ve valizlerimizi almaya gittik. gittiğimizde bandin uzerinde sadece bizim valizlerimiz kalmisti yani bulmak hiç zor olmadı 🙂 ve turkiyede olmayan birsey daha valizlerimizi taşımak icin para verdigimiz araç burada ücretsizdi. ve doğruca disariya bizi bekleyen arkadaslarimizin Yanina gittik ve eve gittik. bu süreçte destegini esirgemeyen tum adminlerimize çok teşekkürler. herkesin yolu açık olsun


  • @ilko yeni hayatinizda mutluluklar dilerim. abd ye ilk girişlerde aktarmalı uçuşlarda, vizenin süresi ile ilgili sorun olmuyor o zaman.


  • ABD Uçuşu ve İlk Giriş

    1. 10 Mayıs günü Ankara'dan başlayıp Frankurt aktarmalı olarak Newark Liberty International Airport'a iniş yaptım.

    2. Frankfurt'ta aktarma sırasında rutin güvenlik kontrolü dışında bir şey ile karşılaşmadım. Ortalama 30 dakika sürdü. Uçağa giriş yapılacak kapıya doğru giderken bir noktada karşıma görevliler çıktı ve gereken yönlendirmeyi yaptılar.

    3. Newark'ta "ABD vatandaşı olmayanlar" bölümünde sıraya girdim. Bu esnada havalimanının ücretsiz internet bağlantısını kullanarak buradaki arkadaşımı aradım. "Sen green card'lı olduğun için 'ABD vatandaşları' kısmından girebilirsin, boşuna sıra bekleme" dedi. Bunun üzerine sıramı terk edip ABD vatandaşları bölümüne gittim. Görevli kartın elinde değilse buraya giremezsin dedi. İlk girişim dememe rağmen kabul etmedi ve gönderdi. Boşu boşuna önceki sıramı terk etmiş oldum ve yeniden yabancılar için olan sıraya girdim. Sırada ortalama 1 saat bekledim.

    4. Kontroldeyken polis hepimizin bildiği soruları sordu ve sarı zarfımla birlikte beni bir salona götürdü. Orada ortalama 5 dakika bekledim. Salondaki polis adresimi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu ve pasaportumu damgalayıp verdi.

    5. Bavullarım ne aktarmada ne de ABD'de açılmadı. Türkiye'de de açılmadı.

    6. Türkiye'de ve Frankfurt'ta sırt çantamdaki bilgisayarımı çıkarıp ayrı bir kaba koymamı istediler. (X-ray sırasında)

    7. Türkiye'de ve Frankfurt'ta PCR testimi ve aşılarımı sordular.

    8. Uber ile ulaşım sağlayacaktım. Bu nedenle Newark Havalimanı'nda 35 dolara 7 günlük bir hat aldım. Bilseydim bir aylık alırdım çünkü t-mobile henüz SSN elime ulaşmadığı için hat veremeyeceğini söyledi. Şimdilik free wi-fi bulduğumda onunla idare ediyorum.

    9.  Yeşilkartforum çok kıymetli bir oluşum. Ekibine ayrıca teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akarslante deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler.
    sonrasında da bol şans diliyorum.


  • Herkese selamlar,

    Gecikmeli de olsa tecrübeyi aktarmak isterim.

    1 mayıs pazar günü ilk girişimizi yapmak üzere, İstanbul Havalimanı'ndan Los Angeles LAX'e uçuşumuzu THY ile direk olarak gerçekleştirdik. Çıkışta sorun yaşamamak adına pul aldık. 2 yaşındaki kızım için de pul almıştım ancak polis memuru 7 yaşından küçük çocuklar için gerekli olmadığını söyleyince, burada daha önceden bu bilgiyi okuduğumu geç de olsa anımsadım. 1 tane pahalı bir hatıra pulu duruyor.

    İstanbul Havalimanı'nda Gözen tarafından bütün kontroller yapıldıktan sonra, LAX'e yaklaşık 14 saatlik uçuşumuz sonrası inmiş olduk. Bebek arabasının kapıdan teslim edilmesini epey bir bekledikten sonra, Çin ve Frankfurt'tan gelen kafilelere karışarak, yaklaşık 2 saatlik gümrük kontrol kuyruğunda bekledik. Görevliye sarı zarflarımızı ve pasaportlarımızı teslim ettik. Konsolosluk adres değişikliğimizi işlememişti. USCIS üzerinden güncellemeyi yapmıştım. Görevli adresin güncellediğim adres olduğunu teyit etti, sarı zarfların üzerine de yeni adresi elle yazdı. Damgalarımızı vurarak, girişimizi yapmış olduk sorunsuz bir şekilde.

    Valizlerimizin 2 tanesi hasarlıydı. (1 tanesi gerçek anlamda parçalanmıştı.) Tutanak tutturduk, şu anda THY ile onun mücadelesini veriyorum ne yazık ki, ilave seyahat sigortam ve o sigortada 3500Euro bu tarz hasarlara karşı teminat olmasına rağmen..

    Arkadaşımızın yanında kalacağımızdan, Uber ile oraya gittik. Burada bir not: LAX kapılardan çıkınca shuttle otobüsler var, Uber, Lyft vb araçların sizi alacağı noktaya ücretsiz götürüyor, aksi halde epey bir yol yürümek gerekiyor. Pick-up noktasına gidince Uber, Lyft çağırmanızı tavsiye ederim, araçlar oradan gelip sizi alıyorlar.

    Daha sonrasında Avis'ten kiraladığımız aracı da sadece Türk ehliyeti ve kredi kartı ile teslim aldık, sonrasında da sadece anahtarı teslim ettik ve bitti gitti.

    T-mobile'den prepaid hat aldık ancak paketi gereği Türkiye'de kullanılamıyor. Herhangi bir şeye gerek yok, gidip direk alabilirsiniz. Biz kendi telefonlarımızın uyumlu olduğunu internetten kontrol etmiştik, sorunsuz şekilde takıp çalıştırdık ve kullandık iki hafta boyunca.

    4 mayıs günü SSA'ya giderek SSN bilgisini sorduk, 3 mayıs'ta işleme alındığını ve yalnızca sözlü olarak söyleyebileceklerini belirttiler. Kağıt kalem verdiler, yazıp teyit ettik. 11 mayısta da posta ile SSN'lerimiz gelmiş oldu.

    5 mayıs günü, SSN'leri öğrenmiş olmanın getirdiği özgüvenle Bank of America şubesine giderek, durumumuzu izah ettik ve hesap açtırmak istediğimizi belirttik. Çok sıra olduğunu, ancak bize randevu oluşturabileceklerini, hesabı açabilmek için ise pasaport, SSN ve telefon numarasına ek olarak yalnızca fatura, kira kontratı vb bir adres belgesi istediklerini söylediler. Biz de arkadaşımızın yanında kaldığımızı, henüz böyle bir belgemiz olmadığını söylediğimizde işler tam sarpa saracakken, bize yardımcı olan çok tatlı, orta yaşın biraz üzerinde, orada gönüllü olarak çalışan bir abla, görevliye arkadaşımızın yazıp imzalayacağı bir beyan mektubunu kabul edip edemeyeceklerini sordu ve bu şekilde yapabileceklerinin teyidini aldı. Böylece 9 Mayıs gününe randevumuzu oluşturduk. Arkadaşımızın beyan mektubu ve pasaportlarla birlikte randevumuza gittik, yaklaşık 1,5 saatlik süreç sonrasında hesaplarımız açılmış ve secured kredi kartı başvurumuz yapılmıştı. 14 mayıs günü tekrar Türkiye'ye döneceğimizi belirttiğimizden, görevli memur acil teslim seçeneğini işaretledi ve 11 mayısta kredi kartları, 13 mayısta da debit kartlar adresimize ulaştı. Böylece bu seyahatte kişisel hedefimiz olan konuları halletmiş olduk.

    Şimdi ise daha yoğun bir koşuşturmaca ile İstanbul'daki evi kapatma ve ABD'ye temelli gidiş planlamasını yapmakla bir hayli yoğun bir takvim içerisinde sürece devam ediyoruz.

    Yine buralarda bir bilge demişti; "Asıl mesele greencard'ı aldıktan sonra başlıyor." diye; selam olsun 🙂


  • @boraozc Tebrikler. Tasinmak icin acele etmeyin, biz 2 sene sonunda yerlestik buraya 🙂


  • @trockya22 Tebrikler hocam, gerisi çorap söküğü gibi gelir umarım, paylaşım içinde Teşekkürler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum