Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @MYusuf evlilik cüzdanını oldugu gibi yükledik biz uluslararası oldugu icin kabul ettiler. Sadece ingilizce aciklama eklemistim. Adli sicil kaydini da noter onayli ekledik sknti cikmadi. Bizden istenilen sponsor olan kisinin vergi formuydu. 1099 diye bir form. 3 ay tekrar beklemek zorunda kalmıştık. Artik bitsin gercekten cok stresli bir süreç


  • @aligg bizimde 8 Haziran aynı durumdayız maalesef boş yer yok mülakata girip eksik evrak olacak heralde 10 haziranda boşluk var şuan:(


  • Arkadaslar, stresli bir iki gunden ve onlarca emailden sonra 30 Mayisa saglik randevusu aldim. İlginç olan şu ki sistemden 10 Haziran seçebiliyordum en yakın. Her ihtimale karşı 10 Hazirani seçtim. Ancak bir yandan da Dr. Ungan email adreslerine durumu açıklayan bir email attım. Sağlık onay emailinde 10 Haziran yerine 30 Mayıs geldi. Sonrasinda da durumunuzu anladik, sizin saglik randevunuzu 30 Mayisa koyduk gibi bir email geldi. Yani randevuyu herhangi bir tarihe alip bir yandan da ofislerine email atmanizi oneririm.


  • @GMT bizim mülakat günü de 6 Haziran’da. Saglik raporu icin mülakat gününü girdiğimizde sadece 3 Haziran’a kadar olan günleri görebiliyorum. Sonrasi yok. Siz nasil ileri tarihleri gördünüz acaba paylaşırsanız sevinirim. Mülakat tarihini baska yazip bakmak istiyorum ama sonradan sknti olur mu diye de emin olamiyorum. Mail attim gmail den tekrar denicez diye geri mail geldi hangi email adresine yazdığınızi da eklerseniz cok sevinirim.


  • @ozlemcorut mulakat tarihini baska girdim. sorun olmadi. o sekilde yapabilirsiniz. Su emaillere attim: [email protected], [email protected]


  • @GMT paylaşımınız için çok teşekkür ederim yol gösterdi benim muayene tarihinide 06.08.2022 olarak onayladılar.


  • @AE123, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Arkadaşlar merhaba, NVC aşamasında hem kendimiz hem sponsor için ayrı ayrı I-864 dolduracağız doğru mudur?

    Merhaba.
    Bu konuda bilgim yok. Eşim Amerika'da yaşadığı için eşim bana sponsor oldu. O şekilde belgeleri yükledik.


  • @ozlemcorut, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @MYusuf evlilik cüzdanını oldugu gibi yükledik biz uluslararası oldugu icin kabul ettiler. Sadece ingilizce aciklama eklemistim. Adli sicil kaydini da noter onayli ekledik sknti cikmadi. Bizden istenilen sponsor olan kisinin vergi formuydu. 1099 diye bir form. 3 ay tekrar beklemek zorunda kalmıştık. Artik bitsin gercekten cok stresli bir süreç

    Evet malesef inceleyen görevliye göre farklı sonuçlar çıkabiliyor.
    Eşimin Türkiye'ye gelmesi, evlenmemiz, pasaport çıkarmamız, başvuru yapmamız tüm bunlar 1 ay bile olmadan gerçekleşti. Belki de bu sebeplerden dolayı onaylamayı uzatıyorlar. Açıkçası ben böyle düşünüyorum.


  • Merhabalar.
    https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx
    Bu adresten baktığımda
    ''2022-01-27 tarihinde, Ulusal Vize Merkezi (NVC), DS-260 Formunuzu (Göçmen Vize Başvurusu) aldı.'' yazıyor. Yani ikinci defa evrak yüklediğimiz tarih yazmıyor.
    Bir de
    ''Eylem gerekli: İstenen belgeleri gönderin'' yazıyor.
    Bu normal mi?


  • @ozlemcorut bizim de 25 Mayıs onaylandı mülakattan 15 gün önce olmuş oldu ☺️


  • Arkadaşlar biraz önce 6 haziran olan randevu tarihimi 15 Haziran olarak denedim ve 1 Haziran tarihine sabah 9:40 ‘a randevu almayi basardim. Ama henüz onay maili gelmedi. Umarım bu sknti yaratacak bise değildir. Baska tarihler girip sürekli denemenizi öneririm. Bi açık muhakkak olacaktır. 🙏🏻


  • @GMT çok teşekkür ederim. Çok yardimci oldunuz gerçekten. Ne kadar streslj bi surec. Paylaşımınız yol gösterici oldu. Sagolun..


  • @MYusuf Dosyayla ilgilenen görevli gerçekten çok fark ettiriyor. Bende öyle düşünüyorum. 2 sene olacak bizim icin nerdeyse. Simdi mülakat stresi basladi. Ne sorulacak, vize onaylanmasi nasil oluyor, ne kadar sure icinde ulkeden çıkış yapilmasi gerekiyor. Son düzlük diyoruz biz artik ama yine de stresli


  • @ozlemcorut @aligg sizlerin de çözülmesine çok sevindim! artık son haftalar :)


  • Merhaba
    Eskiden usics sürecinde hangi tarihte olduğu gözüküyordu şimdi göremiyorum.görebilen var mı acaba? Nerden bakıldığını bilen?


  • @ipek1907 https://egov.uscis.gov/processing-times/ bu adrese girdiğiniz zaman durumunuza uygun seçeneği tıklarsanız kaç ay süreceği görünüyo artık sistemi değiştirmişler biraz aşağısında tarih girmeniz gereken bi yer var ordan aşağı yukarı tahminde bulanabilirsiniz


  • @MYusuf benimde tarihlerim o şekilde değişmemiş bi sıkıntı olduğunu düşünemiyorum evrak yüklediğimiz yerde görünüyo ama yeni tarih


  • @cantfindanything Merhaba, hayırlı olsun. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim de nasipse 1 haziranda görüşmem var. Ama bir türlü doktor randevusu alamıyorum. tüm tarihler dolu.. Bir de bişey sormak istiyorum; pasaportunuzu teslim alacağınız ptt şubesini kendi adresinize yakın bir yerden mi seçtiniz? Ben Kayseride yaşıyorum ve bizde sadece Ankara/Çankaya ptt çıkıyor değişiklik yapamıyoruz. Bu konuda bilginiz var mı acaba? iyi günler dilerim


  • Aynı şekil bende Gebze’de oturuyorum Beşiktaş İstanbul’u seçebildim.
    Bide sağlık raporu için aşı şartlarını biliyormusunuz acaba zorunlu aşı varmı


  • @skrbtk Merhaba, siz en azından yakın bir il seçebilmişsiniz ne güzel. Benim teslim yeri çok uzak kalıyor hala adresideği tiremedim. İstenilen aşılar doctorungan web sitesinde yazıyor. Baya bi aşı listesi var. Sayfadaki Sağlık Muayenesi kısmına girerseniz orda muayene ile ilgili merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum