Benim konuyla ilgili bildiklerimde yanlışlık olabilir o zaman. Biraz daha araştırma yapayım.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
-
@aslierdem Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma içinde söyledi:
@crazycells ''başvuru sahibi, müstakbel işvereninden, işyerinin antetli kağıdına yazılmış noter tasdikli bir yazı göndermesini istemelidir'' yazıyor instructions'da. bu aşamaları tamamladıktan sonra noterden falan onayı alıp mı mail atacak bana?
noter tasdikli olmasa da kabul ediliyor, o nedenle kurum bilgilerinin de icinde yer aldigi resmi bir mektup yeterli olacaktir.
-
@crazycells anladım. çok teşekkür ederim

-
Daha once baska bir konuda paylastigim ornek is teklifi mektuplarini buraya aliyorum; gerekli gordugunuz degisiklik ve sadelestirmeleri yaparak degerlendirebilirsiniz:
-
Herhangi bir Amerikan veya greencard sahibi birisi sponsor olabiliyor mu acaba? Eğer öyleyse sponsor olacak olan kişi ne tür riskler alıyor? Yani maddi bir yükümlülüğü var mı? Eğer yok ise forumdan herkes birbirine sponsor olabilir mesela?

-
@cesur Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma içinde söyledi:
Herhangi bir Amerikan veya greencard sahibi birisi sponsor olabiliyor mu acaba? Eğer öyleyse sponsor olacak olan kişi ne tür riskler alıyor? Yani maddi bir yükümlülüğü var mı? Eğer yok ise forumdan herkes birbirine sponsor olabilir mesela?

Gocmen vizelere maddi sponsordan bahsediyorsunuz diye cevapliyorum?
ABD'de domicile olma ve yeterli gelir sarti da var.
Su an net hatirlayamadim ama 40 ceyrek is donemi boyunca maddi olarak sorumlu oluyorsunuz sponsor oldugunuz kisiden, bu da yaklasik 10 yillik bir surec demek oluyor. Bu sirada kisi maddi zorluk cekip eger hukumet yardim programlarina basvuru yaparsa, bu parayi hukumete odeme yukumlulugunde oluyorsunuz. (sure konusunda dogru bilgiyi ogrenen arkadaslar yanlissa duzeltir)
Yani, kisi maddi zorluk cekerse yardim yukumlulugunuz oluyor, zaten sponsorlugun da amaci bu. Dolayisiyla sizin dediginiz gibi herkes herkese sponsor olsun cok gercekci bir plan degil

Ayrintili bilgiler surada:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864 -
@crazycells merhaba size sorum olacak ben iş teklifi mektubu bulamadım bana net bi mektup örnegi verirseniz sevinirim 15 qün sonra görüşmem olacak birde e-devletten cıkardıgımız belgeler kabul olurmu teşekkürler.
-
@yasin58, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
@crazycells merhaba size sorum olacak ben iş teklifi mektubu bulamadım bana net bi mektup örnegi verirseniz sevinirim 15 qün sonra görüşmem olacak birde e-devletten cıkardıgımız belgeler kabul olurmu teşekkürler.
Surecinizi bir daha hatirlatir misiniz? Ne basvurusu yapiyordunuz?
Eger bilgileri imzaniza aktarirsaniz her seferinde hatirlatmaktan kurtulabilirsiniz

-
@crazycells, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
nizi bir daha hatirlatir misiniz? Ne basvurusu yapiyordunuz
greencard vize görüşmem olacak banka hesabında yeteri miktarda bakiye gösteremedigim için tanıdıklarım yardım edeceklerini söylediler. iş teklifi nasıl yapılıyor onun bilgisini almak istedim
-
nizi bir daha hatirlatir misiniz? Ne basvurusu yapiyordunuz
greencard vize görüşmem olacak banka hesabında yeteri miktarda bakiye gösteremedigim için tanıdıklarım yardım edeceklerini söylediler. iş teklifi nasıl yapılıyor onun bilgisini almak istedim
Anladim. Tanidiklariniz size is mi verecek yoksa dece is tekligi mektubu mu yazacak? Mulakata gercek olmayan bir ise ait mektup goturmemelisiniz.
Su sitedeki soyle bir ornegi degistirip kullanabilirsiniz:
Mr./Ms. Last Name
Address
City, State Zip Code
Dear Mr./Ms. Last Name,
ABCD company is pleased to offer you the position of Assistant Director, Customer Relations. Your skills and experience will be an ideal fit for our customer service department.
As we discussed, your starting date will be February 1, 20XX. The starting salary is $48,000 per year and is paid on a weekly basis. Direct deposit is available.
Full family medical coverage will be provided through our company's employee benefit plan and will be effective on March 1. Dental and optical insurance are also available. ABCD offers a flexible paid time-off plan which includes vacation, personal, and sick leave. Time off accrues at the rate of one day per month for your first year, then increases based on your tenure with the company. Eligibility for the company retirement plan begins 90 days after your start date.
If you choose to accept this job offer, please sign the second copy of this letter and return it to me at your earliest convenience.
When your acknowledgment is received, we will send you employee benefit enrollment forms and an employee handbook which details our benefit plans and retirement plan. We look forward to welcoming you to the ABCD team.
Please let me know if you have any questions or I can provide any additional information.
Sincerely,
First Name Last Name
Director, Human Resources
ABCD Company
zellikle sunlar olmali: yapacaginiz isin genel tanimi, is yerindeki pozisyonunuzun adi, yillik maasiniz, ise baslangic zamani, size verilecek imkanlar (sigorta, emeklilik vs.)...
sponsor olmasını istedim istersen sana iş teklifinde bulanıyım dedi. hangisi daha cok yarar saglar
-
zellikle sunlar olmali: yapacaginiz isin genel tanimi, is yerindeki pozisyonunuzun adi, yillik maasiniz, ise baslangic zamani, size verilecek imkanlar (sigorta, emeklilik vs.)...
sponsor olmasını istedim istersen sana iş teklifinde bulanıyım dedi. hangisi daha cok yarar saglar
ikisi de vize almaniza katkida bulunur. Sponsorluk belki biraz daha iyi algilanabilir.
-
Merhaba iyi forumlar,
Sponsorluk için doldurulan I-134 formu ile iş teklifi mektubu süreci bağlantılı mı? Demek istediğim iş teklifi verecek şirket veya kişinin I-134 formunu doldurma zorunluluğu var mı?
Maddi yeterliliği sağlayamama durumum olabilir, I-134 formu doldurulmadan verilen bir iş teklifi mektubunun mülakatta gösterilecek miktara doğrudan ne kadar katkısı olabilir?
Kafa karışıklığımı kaldırabilirseniz sevinirim. Saygılar -
@Eren_A, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
Merhaba iyi forumlar,
Sponsorluk için doldurulan I-134 formu ile iş teklifi mektubu süreci bağlantılı mı? Demek istediğim iş teklifi verecek şirket veya kişinin I-134 formunu doldurma zorunluluğu var mı?
Maddi yeterliliği sağlayamama durumum olabilir, I-134 formu doldurulmadan verilen bir iş teklifi mektubunun mülakatta gösterilecek miktara doğrudan ne kadar katkısı olabilir?
Kafa karışıklığımı kaldırabilirseniz sevinirim. SaygılarHayir, ikisi farkli... Eger size is verecek yer, sagladigi sartlari, odeyecegi maasi vs. mektuba ekleyip size verirse, bu is teklifi mektubunu mulakatta maddi kaynaklariniz arasina koymaniz yetecektir. Eger buna ragmen maddi olarak yeterli bulunmazsaniz o durumda I-134 formunu doldurmak icin birini bulmaniz gerekiyor.
-
Sayın @crazycells peki talihli eşim. Sponsorumuz var zaten kendisi işveren ve ben onun yanında işe başlayacağım. Talihli eşim olduğu için bana iş teklifi yapabiliyor mu. Birde sponsor belgesini sadece eşim adına mı yoksa ABD ye gidecek ben eşim ve çocuk için mi dolduracak. Teşekkür ederim
-
@Ahmet-Kölüş, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
Sayın @crazycells peki talihli eşim. Sponsorumuz var zaten kendisi işveren ve ben onun yanında işe başlayacağım. Talihli eşim olduğu için bana iş teklifi yapabiliyor mu. Birde sponsor belgesini sadece eşim adına mı yoksa ABD ye gidecek ben eşim ve çocuk için mi dolduracak. Teşekkür ederim
Sponsorluk belgesinde tum aileden bahsetmesi gerekiyor. Ama sizin bahsettiginiz sponsorluktan ziyade is teklifi sanirim? O durumda kime is teklifi yapiyorsa ondan bahsetmesi yeterli.
Dosyanizda tum ailenin maddi geliri beraber degerlendirilecek, dolayisiyla size is teklifi gelmis olsa da problem degil, bunu konsolos degerlendirecektir.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
@Sahin-Ömer resmi yonergenin son iki sayfasini inceleyebilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdfonunuzdeki secekler; yeni bir is bulup is teklifi almak olabilir, eger bir yakininizin tanidigi biri sponsor olmak isterse sponsorluk konusunu buradan inceleyebilirsiniz, bunun disinda kendi kaynaklarinizi da agosterip vize alabilirsiniz. Bunun illaki bankada nakit para olmasina gerek yok, hangi mal, mulk veya diger birikimlerinizi gosterebileceginizi yukaridaki resmi yonergenin son iki sayfasini inceleyerek ogrenebilirsiniz.
Bu yazılanlar hala geçerli mi ?
Yoksa bir değişiklik oldu mu ?
-
@crazycells Sadece "iş teklifi" green card alabilmek için yeterli mi yoksa işverenin ayrıca "sponsor" olmasıda mı gerekiyor?
-
@blackrosa İşverenin sponsor olması gerekiyor.
-
ayvalik10 -
lumos
-
@Megatron, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
@Sahin-Ömer resmi yonergenin son iki sayfasini inceleyebilirsiniz:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdfonunuzdeki secekler; yeni bir is bulup is teklifi almak olabilir, eger bir yakininizin tanidigi biri sponsor olmak isterse sponsorluk konusunu buradan inceleyebilirsiniz, bunun disinda kendi kaynaklarinizi da agosterip vize alabilirsiniz. Bunun illaki bankada nakit para olmasina gerek yok, hangi mal, mulk veya diger birikimlerinizi gosterebileceginizi yukaridaki resmi yonergenin son iki sayfasini inceleyerek ogrenebilirsiniz.
Bu yazılanlar hala geçerli mi ?
Yoksa bir değişiklik oldu mu ?
bir degisiklik yoktur

-
@blackrosa, içinde söyledi: Sponsor veya iş Teklifi Mektubu alma
@crazycells Sadece "iş teklifi" green card alabilmek için yeterli mi yoksa işverenin ayrıca "sponsor" olmasıda mı gerekiyor?
bu, hangi kategoriden vize aldiginiza bagli. basvuru bilgilerinizi imzaniza tasimalisiniz.
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k