Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @hadi-BE Dertliyiz reis dertliiii.

Hem kendimize dertliyiz, hem de dertli dostlarımızın da dertleri ile dertleniyoruz. Her türlü sıkıntı be.

• ⭐⭐

@hadi-BE sizde hocam iyiki varsınız , bende bütün moralimi burada vakit geçirerek düzeltiyorum , Forumun kurucu ve kurucularından tüm üyelere sonsuz sevgiler , burası da olmasa kime anlatacaksın ki Amerika hayallerini v.s v.s

• @hdemircanusa anlattığım hiçkimse oluyorsa git demiyor hep bir moral bozma.o olmazsa ne yapacan bu olmazsa ne yapacan.yapamayıp dönersen ne yapacan. Benim çevremmi böyle acaba diye düşünüyorum.adamın bir evi arabası var ben mutluyum bide emekli olayım başka bişey istemem diyor.bırak ülke değiştirmeyi oturduğum mahalleden çıkmam diyor.emekli olsan ne olacak diyorum çalışırım diyor çocuklarının geleceği ne olacak diyorum başlarının çaresine baksınlar diyor.

• ⭐⭐

@enemy merak etmeyin hocam sadece sizin çevreniz bu şekilde değil , çevremizde olan insanlar Fırsat olarak ev araba sahibi olmak zannettiği için , Amerika dediğin zaman çok ütopik geliyor kulağına ondan dolayıda anlatılanların yarısına inanmıyor yarısınıda anlamıyor , sonra o sihirli cümle geliyor AMARİGA’da NAPACAN

• ⭐⭐

@hdemircanusa boyle insanimsilarla muhabbeti kestim ben hocam. kimse vazgecilmeyecek kadar dost / ahbab degil bu dunyada. hayat kisa

• ⭐⭐

@celica kesinlikle 👍

• @enemy dostum yazdıkların bu ülkenin gerçekleri ama anlayan için, bizim insanımız herzaman köstek olmuştur mutlaka iy insanlarda vardır ama bize deng gelmez🥶, emekli olsan ne yazar, yaşı bekle, emekli aylığı bağlandı herşey güzelmi olacak zannediliyor, bazı kişilerde vizyon denen birşey yok yılmadan bu green card sürecinde herzaman şansınızı deneyin, moral bozmak için yazmıyorum 10. senesinde de kazanamadım ama kazanana kadar devam, sizin hayallerinizi ve düşüncelerinizi kimsenin köreltmesine izin vermeyin.

• Selamlar herkese.

Yavaştan üzüntümüz geçti. Alışık olduğum için sanırım çabuk toparladım :) Bu sene başvuruyu yaptıktan sonra Mayıs'a kadar unutmayı deneyeceğim. Bakalım başarabilecek miyim? :) Bu arada geçen GC çıksa bile dolar alır başını gider bu seferde dolardan patlarız demiştim. Bizim öteki yeşilin freni boşalmış gibi duruyor :))

• @december eşinizi ikna ettiniz mi?

• @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@enemy merak etmeyin hocam sadece sizin çevreniz bu şekilde değil , çevremizde olan insanlar Fırsat olarak ev araba sahibi olmak zannettiği için , Amerika dediğin zaman çok ütopik geliyor kulağına ondan dolayıda anlatılanların yarısına inanmıyor yarısınıda anlamıyor , sonra o sihirli cümle geliyor AMARİGA’da NAPACAN

eşim ve ben tabi 4,5 yaşındaki oglumuzun yanında yaptığım amerika sohbetlerini anlayabiliyor ise bir de o dahil ki bu zamana kadar baskalarının yanında hiç pot kırmadı :) basvurudan olur da kazanıp vize görüşmesine kadar olan süreci hiç ama hiçbir kimseye söylemeyecegimizi kararlaştırmıştık. halen bu durum bizim için geçerli.

• @Zelene, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Şimdiden 50 sayfa olmuş hafta da bir 50 yapsak son günlerde gelenlere çok şey kaçırdın oku desek bu totemimdir foruma girmeyeceğim diyenlere

Totem yapayım unutayım diyorum yine baktım buradayım, neyse ki bitirdim 50 sayfayı. Bı daha bu kadar biriktirmem zor oluyo sonra :)))

• @birisi artık bahsetmiyorum bu konudan, zaten ikna olacak gibi de değil, hem maksimum derece önyargıları var (ama kabul etmiyor) hem aşırı aile bağımlılığı var, (gurbetin tamamına karşı- şehirler arası olsa bile) yurtdışında olup da herşey mükemmel mi olacak sanıyorsun diyor. beni anlamayı reddediyor.

• @birisi amerika olmasa bile avrupa için bir şansımız olacak kısmetse 5-6 yıl sonra. ben ve çocuklarım vatandaş olacağız. 6 yıl sonra onlar da büyümüş olacaklar kendi kararlarını verecek yaşa gelecekler zaten. bu bile büyük bir adım çocuklarımın geleceği adına,

• Yerimi aldım.

• ⭐⭐

• ⭐⭐

@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım

• @hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım

kendinize sözünüzü tutun en temizi bu. çünkü bahsettiğiniz "boş" muhabbetlere maruz kalmamak için en iyi yol bu.

• ⭐⭐

@nicky kesinlikle haklısınız , sözümü tutacağım NET! Çünkü bana zarar vermekten başka hiçbir şeye yaramıyor , sadece istediğim şey çocuklarım çok büyümeden GC kazanıp gitmek , umarım sizde dahil isteyen dostlara çıkar

• Az önce gene baktım dv sayfasına da valla çat diye 'has not been selected' i yapıştırıyor.
    Başka zaman siteler bir şeyleri yavaş yavaş açıyor ama hnbs yazısını çaaaat diye yapıştırıyor.

Eyyy ABD gör artık şu çırpınan kitleyi!

• @enemy malesef o çevre benim etrafımda da var. 33 yaşındayım. Eşim ile birlikte şuan yaklaşık 25.000 TL gelirim var. Temmuz ayında 30.000 TL'yi geçecek. Evim de var arabam da var. Kamu da yönetici olarak çalışıyorum, makam da var. Bunu hava atmak için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın. Bunlara değer versem zaten ülkemde yaşamaya devam etmek isterim. İnsanlar Amerika fikrimi duyduklarında sen niye gidiyorsun evin var, araban var, eşin çalışıyor, çift maaşın var, 2 tane çocuğun var, orada ne iş yapacaksın, Amerika aç aç!, o var bu var elli tane olumsuz cümle kuruyor. Güzel kardeşim daha iyi ekonomik şartlarda yaşamak birinci önceliğim değil ki. Benim önceliğin daha insanca yaşamak. Çocuklarımın geleceği için daha az kaygılanarak yaşamak. Ama insanlar malesef bunu anlamıyor. Sanki her Amerika'ya giden daha fazla para kazanmak için gitmek istiyormuş sanıyorlar. Şu yaşıma kadar İngiltere'sinden İtalya'sına, Belçika'sından İsviçre'sine 13 ülke gezdim, 2 yıl görevli olarak Almanya'da yaşadım, bunca tecrübeme rağmen yurtdışında ki yaşam ile ilgili konuşurken hala kesin hükümler vermeden konuşmaya çalışıyorum, adam konfor alanını hiç terk etmemiş, bırak Amerika'sını yurtdışısını, İstanbul'u dahi gezip görmemiş; Amerika'daki yaşamın zorluğunu, ırkçılığı, oradaki yaşamın televizyonlarda göründüğü gibi olmadığını, Amerika'nın yakında batacağını falan filan kulaktan dolmak bilgilerle bana anlatmaya çalışıyor
    Yani özetlemek gerekirse, Ne demiş Mevlana: "Cahille sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline".
    Yazı biraz uzun oldu kusuruma bakmayın, yurtdışında yaşam ile ilgili fikir ve düşüncelerimi en rahat ifade ettiğim yer burası olduğu için içimi dökmek istedim biraz. Dv-2024, 2025, 2026, 2027, 2028 ve en son olarak 2029 ile başvurmaya, bu arada da diğer vize türleri ile Amerika ya da Avrupa'da oturum/çalışma izni kovalamaya devam edeceğim. Umarım herkes hayallerine en kısa sürede kavuşur. Kalın sağlıcakla...

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k