Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu konuda birkaç arkadaşımdan aldığım sorular üzerine biraz araştırma yapmıştım. Sağlık sektörü ABD'de kolay iş bulacağınız ve iyi gelir elde edeceğiniz bir alan. Özellikle Türkiye'de iyi eğitim almış olan ancak mesleğini yapamayanlar için uygun bir alternatif olabilir.

    Sağlık sektörü mesleklerinin avantajları:
    -Her mesleğin farklı basamakları var, en alt basamaktan başlayıp kısa eğitimler ekleyerek yukarı çıkabilirsiniz
    -Çalışırken eğitim almaya imkan veren vardiyaları var (gece, hafta sonu gibi) ve bunların gelirleri daha da fazla
    -Birkaç aylık eğitimle kazanabileceğiniz meslekler var

    Yararlı bazı kaynaklar:

    https://toughnickel.com/business/healthcare-jobs-hospital

    Birkaçına dikkat çekmek istiyorum.
    EKG teknisyeni: Ortalama saat ücreti 25-30 dolar. Gerekli eğitim 9-12 aylık bir sertifika programı.
    Radyoloji teknisyeni: Ortalama saat ücreti 20-25 dolar. Gerekli eğitim 1-2 yıl.

    Hemşirelik (ortalama gelir ve eğitim süreleri)
    CNA (Sertifikalı Hemşire Yardımcısı): Saat ücreti 12-15 dolar. Gerekli eğitim 4-16 hafta.
    LPN/LVN: Saat ücreti 20 dolar. Gerekli eğitim 1-1,5 yıl.
    RN ADN: Saat ücreti 32 dolar. Gerekli eğitim 2-2,5 yıl.
    RN BSN: Saat ücreti 35-45 dolar. Gerekli eğitim 4 yıl.

    RN (lisanslı hemşire) olmak isteyenlerin bir kısmı şu yolu izliyor:

    CNA > LPN/LVN > RN ADN > RN BSN


  • Türkiye'de çalıştığımız hastanelerden çalıştığımıza dair nasıl bir kağıt getirmek uygun olur. Mesela ben 11 yıldır perfüzyonist olarak çalışıyorum. Ya da eşim 2 yıl hemşire olarak 2 yılda anestezi teknikeri(asıl mesleği anestezi teknikeri) olarak çalıştı. CNA alsak ve işe başvursak. Başvurduğumuz yerlere vermek amaçlı neler getirmek uygun olur. İşe kabul edilmemizi kolaylaştırır mı acaba. Saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez İşe girmek için referans mektupları yararlı olur. Mümkünse İngilizce, değilse Türkçe olarak yazdırıp yanınıza alın. Birlikte çalıştığınız yada yöneticiniz olan kişilerden almak daha uygun olur.


  • sağlık sektörüne bahsettiğiniz eğitimleri amerikada alıp sıfırdan girme şansımız var mı . ben şuanda tr de çok farklı bir sektördeyim, sağlıkla alakasız oraya geldiğimde bu kurslardan birini bitirip bu sektöre girmem için yeterli olur mu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @irfantr Green card ile geliyorsanız ve biraz maddi birikiminiz varsa mümkün. Diğer türlü çok masraflı olur.


  • @knnrn Sağlık Sektöründe Meslek Edinmek içinde söyledi:

    @irfantr Green card ile geliyorsanız ve biraz maddi birikiminiz varsa mümkün. Diğer türlü çok masraflı olur.

    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Green Card ile gelicem bana yaklaşık maliyeti ne olur. Şu anda TR de turizm deyim. ingilizcem anadolu lisesi mezunu olmama rağmen 92 mezunuyum ve o zamandan beri çok sık kullanma fırsatım olmadı. bu nedenle kelime haznem zayıf. Geçen sene (2016) kardeşim mezuniyetinden dolayı 20 gün ST. LOUISE MO da bulundum ve orda ingilizcemin ne kadar yetersiz olduğunu test ettim gerçi kısa süreli olarak beni idare etti ama uzun solukla yaşamak anlamında çok yetersiz. Şimdi bu yazdıklarımı baz aldığımız da benim oraya green card ile gelip sıfırdan sağlık sektörünü seçme ve çalışma şansım var mı varsa bana maliyetleri ve izlemem gereken yol konusunda bilgi verirmisiniz. Bu arada yaşım 45 evliyim, 15 ve 4 yaşında da iki kızım var. Yerleşmeyi düşündüğüm şehir Houston. Bu şekilde sektör değiştirmem mantıklı mı. Son olarak sektör değiştirmeyip turizm konusunda çalışma şansım var mı. Varsa şartlar nelerdir. Yardımcı olursanız sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @irfantr Şurada HCC'de eğitimi verilen sağlık sektörü programları ile ilgili bilgi var: http://www.hccs.edu/centers/health-sciences/

    Şurada da finansal yardım olanakları: http://www.hccs.edu/applying-paying/financial-aid/continuing-education/

    HCC gibi community college'lerde çok pahalı olacağını sanmam. Ama fiyatlar genelde ders sayısına ve döneme göre hesaplanıyor. Okulla yazışıp bilgi alabilirsiniz, genelde maillere dönüş yaparlar.


  • @knnrn Acaba dental hijyenist olmak istesem (mezuniyet 2 yıl inşaat, 4 yıl işletme) ne kadar eğitim almam gerekir biliyor musunuz?


  • @knnrn hocam merhaba ben şu an tr deyim 2019 green card talihlisiyim burda önlisans sosyal hizmetler ve lisans sosyoloji bitirdim İngilizcem orta derecede yani gelistirmem lazım iş ilanlarına baktığımda ilk olarak patient escort olarak baslayabilirmiyim bunun için ne gerekli ingilizcemi geliştirdikten sonra social worker eğitimi almak istiyorum bunun için fikir ve önerileriniz nelerdir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Sağlık sektöründe lisans gerektirmeyen herhangi bir işte çalışabilirsiniz. Hastalarla yakın ilişki halinde olacağınız her meslek uygun olur. İngilizceniz biraz daha iyileşince "patient service coordinator" olarak da çalışabilirsiniz. Türkiye'de "hasta temsilcisi" olarak geçiyor sanırım. Sosyal hizmetlere geçiş için daha iyi olabilir.

  • ⭐⭐

    @knnrn EKG teknisyeni ve Radyoloji teknisyeni olmak için 4 yıllık önce bitirmek gereklimi tıp bölümü olduğu için
    bunlara kursa giderekmi teknisyen oluyoruz yoksa 2 yada 4 yıllık üni. bitirerekmi


  • Hocam merhaba, bildiler için öncelikle teşekkürler...
    Mümessillik mesleği nasıl abd de ? Geçerli bir meslek kolumu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka EKG teknisyenliği 6-12 ay kadar sürer. Radyoloji ise 2 yıllık. Çok kısa sürede meslek sahibi oluyorsunuz.

    http://www.hccs.edu/continuing-education/departments/health/ekg-technician/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mendebur Burada hiç mümessil görmedim. Bizim hastanede ilaç veya ürün tanıtımı yapılması yasak. Genelde de böyle bir durum olabilir. Araştırmak gerek.


  • Peki bu sağlık okullarına başvuruda İngilizce sınavı varmı yani iyi İngilizce olmadan buralarda okumak çok zor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Bu okullara girmek için ya okulun İngilizce dersinden yada İngilizce sınavından geçmek gerekiyor. İngilizceniz iyi değilse öncelikle bunu halletmek lazım.


  • @knnrn peki hocam burda aldığımız diplomaların faydası olurmu iş ararken bende hem sosyal hizmetler önlisans hemde sosyoloji lisans var amacım ilk etapta healtcare alanında sonra army alanında iş bulmak yani social worker olmayı çok istiyorum biliyorum bunun için çok çalışmak gerekiyor sadece merak ettiğim bu diplomaların bir artısı olurmu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat Ben Türkiye'de aldığım eğitimle burada çalışıyorum. Çevremde pek çok kişi de Türkiye'den aldıkları diplomalar ile çalışıyor. Elbette başka işler yapmak zorunda kalanlar da var. Denemeden bilmek mümkün değil maalesef.

    Bence siz mümkünse diploma ve transkriptleri yanınızda getirin. Bazı üniversiteler İngilizce transkript de verebiliyor. Hazırlıklı gelirseniz fırsatları kaçırmamış olursunuz.


  • Arkadaşlar merhaba,Benim Tr de Büyük ölçekli global bir firmada 14 yıllık medikal sales reprezant pozisyonunda deneyimim var.Acaba abd de bu işi yapanların temel olarak bir işe alım sürecinde ne gibi kalifikasyon aranmaktadır?Genel olarak çalışma şansım ne düzeyde olduğunu merak ediyorum.Bilgisi olan arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ederim.
    Şimdiden teşekkürler.


  • Sayin @knnrn eşim eğitimci ayrıca bionerji terapisti.Abd de olabilirse bionerji alanında çalışmak istiyor.Bu alanla ilgili bilginiz var miydi?(Lisans gerekip gerekmediği,evde çalışabilir mi,ofis tarzı bir yer açabilir mi vb.) Verdiğiniz değerli bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

  • 154
  • 23
  • 2
  • 27
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum