@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@SUAT-GUNAY ben kabulüm desinler abi

-
Arkadaşlar bugün Unganlar'ın önündeydim
O tarafta işim vardı, bi uğrayım dedim. Bir koşuşturma bir telaşe, giren çıkan herkesin gözünde umut ışığı...
Bize de nasip olur umarım, kafayı dik tutun
Oraya çocukluğumdan beri giderim aslında fakat son iki yıldır orada olduğumda kendimi böyle mabede gelmiş gibi hissediyorum

-
Bu arada forumun arşiv bölümünde eski gönderileri kontrol ederken eski kız arkadaşıma denk geldim. Keşke ayrılmasaydım, Green Card almış yerleşmiş ikibuçuk senedir oradaymış. Okudum tüm gönderilerini
Sinsi şeytan bana green cardda gözü olduğundanda hiç bahsetmemişti. -
yıllanan şarap gibiyim bu seneyide pas geçtik ...
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar bugün Unganlar'ın önündeydim
O tarafta işim vardı, bi uğrayım dedim. Bir koşuşturma bir telaşe, giren çıkan herkesin gözünde umut ışığı...
Bize de nasip olur umarım, kafayı dik tutun
Oraya çocukluğumdan beri giderim aslında fakat son iki yıldır orada olduğumda kendimi böyle mabede gelmiş gibi hissediyorum

adamlar %2 lik dilime girmiş kişiler o durumda ben olsam galiba ayağım yere değmeden havada yürürüm

-
@arbalet ahahhajajaj

sinsi şeytan -
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Ping-PONG kanada çok kasıyor uzun zamandır kanada vize aldıım yehauhuehrh diyen duymadım 🥺🥺
Benim benimle aynı şartlardaki iş arkadaşlarımdan gidenler 10 u geçti. Bekarı, ailesi, çocuklusu. En son yeni bir arkadaşımızın vizesi çıktı. 15 inde gidiyor. Kendisine öğrenci+half çalışma eşine çalışma izni.
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bu arada forumun arşiv bölümünde eski gönderileri kontrol ederken eski kız arkadaşıma denk geldim. Keşke ayrılmasaydım, Green Card almış yerleşmiş ikibuçuk senedir oradaymış. Okudum tüm gönderilerini
Sinsi şeytan bana green cardda gözü olduğundanda hiç bahsetmemişti.Bu kötü olmuş işte. Evlenmiş mi? Eğer evlenmemişse şansını dene derim

-
@justozkan Simdiden ozur diliyorum kusuruma bakmayin, oh iyi olmus!
-
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@JesusLord Ama maalesef resmi yazıyla pasaport şartı kaldırıldı hocam
Öyle diyorlar, bazıları da belli değil klavuz yayınlanınca eulülde diyor. Hangisi doğru bilmem ki
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@justozkan Simdiden ozur diliyorum kusuruma bakmayin, oh iyi olmus!
içimden aynısını dedim hocam, confirmation numarasını unutmuş geri alırken bir önceki yılı seçmiş, bakıyor has not been sonra bu yılınkine bakayım derken geçen yılın confirmation numarsını alıyor 7 mayıstan önce kontrol ediyor meğerse çıkmış

-
@justozkan
ya hocam boylelerine uzulesim geliyor insani olarak, uzulemiyorum! akliniz kac karis havada, hayatinizin donum noktasi olacak bir cekilis. te allahim -
@celica nedense hiç böyle vurdumduymaz sorumsuz olamadım, confirmation numaramı telefon, mail, cloud, çıktı her tarafa yazdım en son yazarken ezberledim

-
@JesusLord Bir çok avukat bu konuyla alakalı açıklama yaptı aslında youtubeda izleyebilirsiniz. Pasaport şartının kaldırılmasıyla alakalı bir başvuru var fakat kabul edilen bir durum yok henüz ortada yani sadece bir başvuru bu kabul edilip edilmeyeceği sonuçlanınca olay netlik kazanacak. Şu durumda pasaport istenmeyecek olarak hareket etmek mantıklı değil çünkü hali hazırda işleyen bir sistemin değişilmesi talep ediliyor sadece. İşleyen sisteme göre kendinizi hazırlamanız en mantıklısı ama başvuru sürecine daha çok var nede olsa resmileşmesini bekleyin derim sonuçta pasaport çıkarmak zahmetli bir iş değil. Harç ücretleri zamlanacaktır tabii o ayrı bir durum

-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@JesusLord Bir çok avukat bu konuyla alakalı açıklama yaptı aslında youtubeda izleyebilirsiniz. Pasaport şartının kaldırılmasıyla alakalı bir başvuru var fakat kabul edilen bir durum yok henüz ortada yani sadece bir başvuru bu kabul edilip edilmeyeceği sonuçlanınca olay netlik kazanacak. Şu durumda pasaport istenmeyecek olarak hareket etmek mantıklı değil çünkü hali hazırda işleyen bir sistemin değişilmesi talep ediliyor sadece. İşleyen sisteme göre kendinizi hazırlamanız en mantıklısı ama başvuru sürecine daha çok var nede olsa resmileşmesini bekleyin derim sonuçta pasaport çıkarmak zahmetli bir iş değil. Harç ücretleri zamlanacaktır tabii o ayrı bir durum

Ben eğer pasaport şartı kalkarsa kazanmanın zor olduğunu düşünüyorum, kalkmasın. Hatta diğer arkadaşlar gibi ücret getirilsin diyeceğim kızan arkadaşlar çıkıyor
umarım pasaport şartı devam eder. Size çıkmış sanırım hayırlı uğurlu olsun darısı başımıza -
@birisi bu da olur.
eksi (-) 365'i bekleriz biz de
-
Kazandım.
-
@JesusLord Öncelikle teşekkür ederim. Bende sizin gibi düşünüyorum pasaport şartı kesinlikle kalkmamalı ve hatta ücret durumuda çok iyi bir tercih boş yere başvurup kazananlar için bununla ilgili hatta bir öneri yazmıştım şöyle bir sistem olsa diye.Biraz ütopik bir sistem önerimdi ama çok işlevseldi bence

-
@JesusLord pasaport olması taraftarıyım şunu anlamıyorum, ciddi başvuracak kişiler pasaport zaten çıkartır, çekilişe başvuran kişi ya çıkmazsa pasaport ücretini boşa verdim gibi düşünebilir de çıkarsa zaten sadece pasaportla ülkeden gidemiyeceksin ki hesabında para göster ıvır zıvır sağlık ücreti falan, afrikadakiler nasıl hallediyorlar bu işlemleri bilmiyorum.. Pasaport olduğu halde bile gitmeyecekler başvuruyor.
-
@dytmelek çalışan anne olunca günler bazen o kadar hızlı geçiyor ki birşey anlamıyorsunuz sizin de bildiğiniz gibi
Ama her aklıma gelişinde içim sızlıyor şimdi şöyle olcaktı böyle olcaktı diye düşünüyorum. En çok da oğlumu düşünüyorum. Bu sistemin içinde kaybolmadan çocukluğunu gençliğini yaşasın istiyorum.
Turist vizem var ama 39 yaşında 3,5 yaşında bir çocukla çok gözü kara davranamıyor insan. Yine de diğer yollar için olabilir mi acaba diye bakıyorum.
Şimdi böyle böyle derken başvuru zamanı gelecek yine sonra yeni umutlar...
Benzer Başlıklar
154
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k