@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@justozkan https://countdown.onlinealarmkur.com/#2022-05-07T19:00
ben sayacı çekiliş için kurmuştum
@justozkan evet ssn çok önemli aslında başka yollarla gitmek isteyen çok arkadaş ( legal ) var ortak bir grup vs kursak fikir alışverişi yapsak daha iyi olur mu acaba
Şimdiden yerimizi alalım Ya Nasip.
@justozkan Orduya fulltime ya da part-time fark etmez katılabilmek için kesinlikle Green kart veyahut Amerikan Vatandaşı olmanız gerekiyor
@yenihayaletadam benim için uygun hocam grup kurulursa dahil olurum.
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@justozkan Orduya fulltime ya da part-time fark etmez katılabilmek için kesinlikle Green kart veyahut Amerikan Vatandaşı olmanız gerekiyor
hocam şu arkadaş yıllarca dil okulu, eğitim vizeleriyle orada bulundu en son orduya yazıldı gc aldı. düzeltiyorum evlilik yoluyla önceden almış 
@justozkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@justozkan bence totem yapıp kullanmayın ben öyle yapacağım çünkü genel de unutan insanlara çıkıyor
![]()
hocam gerçekten saymakta istemiyorum, diğer yolları araştırıyorum diyorum beklemektense vizeye başvur alırsan çok iyi git bir şekilde tutunursun, sonra diyorum ya işleri oturtamazsan SSN alamadıktan sonra anlamı yok bir şekilde green karta sahip olmak zorundayım diyorum günüm bu ikilemde geçiyor
Ben 2011 yılında Work & Travel yapmıştım ve SSN var. Ama şu an ülkeye turist olarak gidersem, elimde SSN bile olsa kullanamam ki. Vize statü ihlaline giriyor bu, yani SSN her şey demek değil.
Yasal olarak çalışabilmem için, çalışmamın yasak olmadığı bir vize türüne sahip olmam gerekiyor. SSN olsa bile, ABD'ye gittiğiniz vize türü çalışmayı kapsamıyorsa çalışamıyorsunuz.
@abrakadabra her yol yine gc ye çıkıyor hocam, elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidemiyoruz.
@abrakadabra her yol yine gc ye çıkıyor hocam, elimizi kolumuzu sallaya sallaya gidemiyoruz.
Kesinlikle öyle.
Eğer yasal olarak bulunmak, çalışmak ve yaşamak istiyorsanız, bunun tek yolu Green Card sahibi olmaktan geçiyor.
Her sene çıkmayınca o beklediğim sohbet odasına çıkmadı yazıp, bildirimlerini kapatmak ve @crazycells ’in açtığı bir umut dv(bilmem kaç) süreci odasını takip edip, çıkmayınca onunda bildirimlerini kapatıp yeni açılan odayı arayıp oraya geçmeye alışmak.. 10/10 aktivite.. 
@justozkan Evet gökhan zaten Ordu’da part-time olarak çalışıyor kendisi evlilik yoluyla Green kart aldı
Hayırlısı ile yerimizi alalım. dv2023 ilk başvurumdu ama çıkmadı. Umarım dv2024 için şansım güler.
Genç arkadaşlar, umutlarınızı sadece green card a bağlayıp yıllarınızı heba etmeyin. Sizin yaşlarınızdayken iletişim araçları bu kadar güçlü olsaydı ben çoktaan abd deydim. Üniversite yıllarında, Abd deki tanıdığım beni alabileceğini söylemişti ama Abd yi sadece filmlerden gördüğümüz kadar biliyorduk. Şimdi sizin durumunuz böyle değil. Turist olarak gidip evlenebilirsiniz. İnternetten birini bulup evlenebilirsiniz, becerileri müsait olanlar iş dolayısıyla gidebilir v.s. v.s.. Düzen kurmadan, henüz hayatın başındayken ne yapabilirsanız yapın. Sonra bizim gibi "bu senede çıkmadı" sendromu yaşamaya devam edersiniz.
Telegram grubunda bir arkadaşın yorumu gel de delirme ;
"Arkadaşlar merhaba çok ender bir durumdan haberdar olmak ister misiniz?
Benim dosya numaram 15 binlerde. Ama geçen mayıs ayında sonuçlara bakarken yanlışlıkla 2021'e bakmış olsam gerek (öyle tahmin ediyorum) bana çıkmadı biliyordum. Bu sene geçen sene çıktığını şu an bir kaç gün önce öğrendim. Hadi buyur. 
Ee ne diyorsunuz ds260'ı yollasam yetişir mi?"
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar şimdiden şunu söylemek istiyorum. 2021 Eylül ayından beri her gün hayal kurdum. Bilgi edindim. Forumdan hiç ayrılmadım bile denebilir. 3 arkadaş katıldık ve hiç birimize çıkmadı. Çıkmadığı zaman hayal kırıklığı çok yüksek oluyor ve çoğunlukla forumla alakası bile olmayan bir sürü kişi geliyor bana çıktı ne yapmalıyım diye soruyor ve bu daha çok can sıkıyor. Size tavsiyem başvurun ve unutun. Çıkarın hayatınızdan. Çıkarsa sürpriz olur. Ben tamamen böyle yapacağım bu sene. Yoksa bütün sene "Bu sefer çıkacak inanıyorum. Bu sefer içime doğdu. O sene bu sene" gibi cümleler kurup hayal kırıklığına uğruyoruz. Kazananları tebrik ederim. Hayırlısı böyleymiş. İnşallah gelecek sene kazanırız biz de. Seneye görüşmek üzere.
Daha önce bir kaç kez bu konuda konuştuk.
Bazılarınızın abisi, bazılarınızın akranı, bazılarınızın kardeşi ama 20 yıllık GC gediklisi olarak bir çoğunu kendi yaptığım hatalardan çıkardığım dersler ile bu konuda bir kaç tavsiye vermek istiyorum.
1- GC Yılda bir kez başvurup bir kez de çıktımı dye kontrol etmenin dışında, fazla bel bağlanıp buna göre hayat planlanacak bir şey değil.
2- Yapacaklarınızı, yapmayacaklarınızı, işinizi ve isteklerinizi çıkmasına ve ya çıkmamasına göre ertelenecek bir şey değil.
3- Bu konuda daha fazla aratırmış, süreci öğrenmiş, kendini hazırlamış olmak, kazanmayı daha fazla hak etmek demek değil.
4- Bu konuda bilgisi az olup rastgele başvurup kazanmış kişilere kızmak sağlıklı bir tepki değil.
5- Forum müdavimi olmak yada olmamak kazanmış olma hakkının değerinden bir şey kaybettirmez. Bu kişilere karşı da kızgın olmak sağlıklı bir düşünce şekli değil.
6- Sizin hayalleriniz, çevrenizdekilerin hayalleriyle örtüşmüyor olabilir. Herkese GC kazanıp amerikaya gitme hayalinizi paylaşmanız doğru değil. İnsanların size, naapıcan yaa amerikada demelerine savunma yapmanıza da gerek yok.
7- Yakın arkadaş, kuzen, kardeş gibi kişileri de sizinle aynı hayalleri paylaşmaya zorlamak doğru değil.
8- Evlilik, iş bulma, iş kurma, kariyer yapma gibi ciddi şeyleri GC ye göre planlamak doğru değil.
9- GC sonuçlarına hayal kırıklığı ile yaklaşmak, dünyanın kararması, hayata küsmek, olumsuz düşüncelere düşmek doğru değil.
10- Aile içinde de özellikle küçük çocukları bu konuda şartlandırıp bu fikre fazlasıyla saplanmalarını sağlamak, GC çıkmaması durumunda o çocukların etkilenmesine sebep olacağından doğru değil.
Bunların büyük kısmını ben yaptım. Ordan biliyorum. Bu düşünce şekli psikolojik, sosyal, ailevi ve maddi olarak insanı yorup geri düşmesine sebep oluyor.
Benim tavsiyem, GC ye başvurun, Boş vaktinizde, izleyecek bir film bulamadığınızda youtube videolarına kısa kısa takılın.
Ama askerliğinizi bitirin, Eğitiminizi tamamlayın, Kariyerinize başlayın, Ailenizi kurun, Çocuğunuzu yapın... Sosyal çevrenizi oluşturun. Aile, akraba ve arkadaş çevrenizle sağlıklı ilişkiler kurun. İşinizde kendinizi geliştirip branşınızda mümkünse kendi işinizi yapmaya başlayın. Fırsat buldukça amerika kanada avrupa gibi konuları araştırın. Fırsat buldukça foruma bakın ne oluyor ne bitiyor.
GC konusuna kafanızı fazlaca takıp hayattan geri kalmayın.
@yenihayaletadam bir tanesi de yeni atanmış memur olmuş, üstüne gc çıkmış gitsem mi, gitmesem mi bilemiyorum yazmıştı.. hayat hep tersine işliyor
Onun yerinde olsam memuriyete başlarım, green card çıkana kadar vargücümle çalışıp fazla mesailer yaparak maaşı oldukça yükseltirim green card için mülakattan geçip vizeyi alınca malum sağlık raporu verildiği tarihten itibaren altı ay süren var o süreyide çalışarak geçirim. Sonra maaş bankamdan alabildiğim en yüksek krediyi çekip istifayı basıp Amerika giderim

@arbalet ben olsam bende böyle yapardım 
bende bir köşeye geçeyim, önümüzdeki yılı görürsek yine şansımızı deneriz.
biri dese ki KCC'den, "şaka yaptık la, daha açıklanmadı"...
offf
bize koymaz da çıkan arkadaşlara feci olur 
@ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
1- GC Yılda bir kez başvurup bir kez de çıktımı dye kontrol etmenin dışında, fazla bel bağlanıp buna göre hayat planlanacak bir şey değil.
2- Yapacaklarınızı, yapmayacaklarınızı, işinizi ve isteklerinizi çıkmasına ve ya çıkmamasına göre ertelenecek bir şey değil.
3- Bu konuda daha fazla aratırmış, süreci öğrenmiş, kendini hazırlamış olmak, kazanmayı daha fazla hak etmek demek değil.
4- Bu konuda bilgisi az olup rastgele başvurup kazanmış kişilere kızmak sağlıklı bir tepki değil.
5- Forum müdavimi olmak yada olmamak kazanmış olma hakkının değerinden bir şey kaybettirmez. Bu kişilere karşı da kızgın olmak sağlıklı bir düşünce şekli değil.
6- Sizin hayalleriniz, çevrenizdekilerin hayalleriyle örtüşmüyor olabilir. Herkese GC kazanıp amerikaya gitme hayalinizi paylaşmanız doğru değil. İnsanların size, naapıcan yaa amerikada demelerine savunma yapmanıza da gerek yok.
7- Yakın arkadaş, kuzen, kardeş gibi kişileri de sizinle aynı hayalleri paylaşmaya zorlamak doğru değil.
8- Evlilik, iş bulma, iş kurma, kariyer yapma gibi ciddi şeyleri GC ye göre planlamak doğru değil.
9- GC sonuçlarına hayal kırıklığı ile yaklaşmak, dünyanın kararması, hayata küsmek, olumsuz düşüncelere düşmek doğru değil.
10- Aile içinde de özellikle küçük çocukları bu konuda şartlandırıp bu fikre fazlasıyla saplanmalarını sağlamak, GC çıkmaması durumunda o çocukların etkilenmesine sebep olacağından doğru değil.
GC konusuna kafanızı fazlaca takıp hayattan geri kalmayın.
'Hayat' mı var ki geri kalalım veya ilerleyelim 
Ayrıca;
1-D
2-D
3-D
4-Y
5-Y
6-D
7-D
8-Y
9-Y
10-D