Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

• @mazk2104 umarim en yakin zamanda guzel haberler aliriz EAD en azindan gelseydi bir sekilde green card beklenirdi fakat su an hicbir sey net degil oyle bekliyorum :(

• @basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@mazk2104 umarim en yakin zamanda guzel haberler aliriz EAD en azindan gelseydi bir sekilde green card beklenirdi fakat su an hicbir sey net degil oyle bekliyorum :(

Evet, bari o gelseydi 🥺

• @Rmyss merhabalar mülakatınız dündü sanırım. Nasıl geçti? Umarım her şey gönlünüzce olur 🙏🏻

• ı-130 approved oldu ve category f2A iken ir1 oldu ( spouse of usc) . 485 dosyalar hala f2A olarak gorunuyor bazı sistem veya appler üzerinden kontrol ettiğimizde.
    Bunu değiştirmenin yolu ne? i130 approval notice ile bi cover letter yazarak myuscis account üzerinden 485’ e upload document yapsak?
    Yanı belli ki birbirlerinden haberleri yok. 485 büyük ihtimalle Field officete. Ama bunlarin nasıl bi sistemi varsa onaylanmış i130’u görmüyorlar. Gözlerine sokmak isteyince de çocuk gibi azarlıyorlar telefonda. Tek yapmaları gereken daha önce f2A ( spouse of lpr) statüsünü ir1 çevirmek. Hangi kategoride takılıp kaldığımızı dahi anlayamıyoruz ya!

Bir problem daha var. inqury yapmaya çalışıp randevu almak istesem sistem case number ile 485i match yapmıyor. Uyuşmuyor diyor. Deliricemmmmm!!!!

• @Tugba Wow tebrik ederim en azindan sizin taraftan guzel bir haber geldi nihayet. Cocuk gibi azarliyorlar cunku ben sunu fark ettim aksanin varsa uyuz oluyorlar. Mesela esimi veriyorum telefona Amerikan oldugu icin aksansiz evet efendim tabi efendim bakayim efendim yardim edeyim efendim falan bi ton sacmalik ben arayinca da bekle o zaman bizi arama yapiyorlar ki gocmen kisi direkt ben oldugum icin. kisiye gore serbet veriyorlar. Tavsiyem yine aramaniz veya Emma uzerinden Live agent ile yazisarak islemi halletmeniz. Inquiry ekleme yapabilirsiniz hani bunlar nicin match olmuyor diye ama bence yakin zamanda olacaktir. Lawfully isimli bir app var orada bu tarz ornekler cok goruyorum 130 onaylaniyor bir sure sonra sakir sakir digerlerine de onay geliryor. Bence bekleyin yakinda guzel haberler geliyor.

• @basoglukoray1 ben bir suru expedite yaptim ead icin belge istediler yolladim congressman ile yaptim adam mail atti onaylandi ama hala resmiyete dokulmedi diye. Yani kendi iclerinde onaylamislar ama bana hala kart vermemisler. 3 ay once yapmis oldugum expedite islemine istinaden congressional expedite approvaldan sonra mail atip ' biz senin davanda karar vermedik bize kanit yolla ' seklinde mail geldi yine yolladim. basvurali olmus 8 ay. Evliyim Amerikadayim. Gayet acik ki bir yere gitmiyorum o kadar is teklifi maasli offer letterlar benim esimin paralarini kullanmam saglik harcamalari kanitlarim zaman gelince doktora gidememelerim ve basvurudan bu kadar zaman gecmesi... Hani bunlar yeterli degil mi benim EAD mi yollamaya ? hangi durum sizi benim kagidimi onaylamada kararsiz kildirmis olabilir ? Yani dalga mi geciyorsunuz alay mi ediyorsunuz ? Bu FO da calisma izni 7.5-12.5 aydi dun baktim her nasil olmussa 8.5 aya indirmisler approximate time i. aradim diyorum ki bak expedite olmadan benim 2 hafta icinde artik almam lazim hani her sey ortada ben employement base ead basvurusu yapmadim ben evliyim burada yasiyorum. Bilmiyoruz arama bekle diyorlar ? Yahu sen bilmiyorsan ben mi bilicem kardesim bilmiyorsan orada ne is yapiyorsun allahin askina ya !

• @basoglukoray1 ben bir suru expedite yaptim ead icin belge istediler yolladim congressman ile yaptim adam mail atti onaylandi ama hala resmiyete dokulmedi diye. Yani kendi iclerinde onaylamislar ama bana hala kart vermemisler. 3 ay once yapmis oldugum expedite islemine istinaden congressional expedite approvaldan sonra mail atip ' biz senin davanda karar vermedik bize kanit yolla ' seklinde mail geldi yine yolladim. basvurali olmus 8 ay. Evliyim Amerikadayim. Gayet acik ki bir yere gitmiyorum o kadar is teklifi maasli offer letterlar benim esimin paralarini kullanmam saglik harcamalari kanitlarim zaman gelince doktora gidememelerim ve basvurudan bu kadar zaman gecmesi... Hani bunlar yeterli degil mi benim EAD mi yollamaya ? hangi durum sizi benim kagidimi onaylamada kararsiz kildirmis olabilir ? Yani dalga mi geciyorsunuz alay mi ediyorsunuz ? Bu FO da calisma izni 7.5-12.5 aydi dun baktim her nasil olmussa 8.5 aya indirmisler approximate time i. aradim diyorum ki bak expedite olmadan benim 2 hafta icinde artik almam lazim hani her sey ortada ben employement base ead basvurusu yapmadim ben evliyim burada yasiyorum. Bilmiyoruz arama bekle diyorlar ? Yahu sen bilmiyorsan ben mi bilicem kardesim bilmiyorsan orada ne is yapiyorsun allahin askina ya !

• @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Tugba Wow tebrik ederim en azindan sizin taraftan guzel bir haber geldi nihayet. Cocuk gibi azarliyorlar cunku ben sunu fark ettim aksanin varsa uyuz oluyorlar. Mesela esimi veriyorum telefona Amerikan oldugu icin aksansiz evet efendim tabi efendim bakayim efendim yardim edeyim efendim falan bi ton sacmalik ben arayinca da bekle o zaman bizi arama yapiyorlar ki gocmen kisi direkt ben oldugum icin. kisiye gore serbet veriyorlar. Tavsiyem yine aramaniz veya Emma uzerinden Live agent ile yazisarak islemi halletmeniz. Inquiry ekleme yapabilirsiniz hani bunlar nicin match olmuyor diye ama bence yakin zamanda olacaktir. Lawfully isimli bir app var orada bu tarz ornekler cok goruyorum 130 onaylaniyor bir sure sonra sakir sakir digerlerine de onay geliryor. Bence bekleyin yakinda guzel haberler geliyor.

Güzel haber 130 ise, yeni olmadı zaten. April 20. Daha önce de bahsetmiştim.

Yeni sorunlar var evet, sorun çıktıkça tazelenip genç kalıyoruz. Güze olan o 🥶

• bana lottery cikti suan evlilik yoluyla basvuruyu iptal ederek buradan 10 yillik karti hemen alabilirmiyim ama statu disinda bulunuyorum ulkede?

• @Tugba hatirlamiyordum kusura bakmayin :) Ah ne diyim en azindan onayiniz var bizde receipt was sent :D

• @mazk2104
    Öyle ama onay 130 icin. Hiç bir şey ifade etmiyor. Aynı upgrade işlemini 485 paketi icin de yapmam lazım. Yanı citizen olduğumu onlara da ayrıca belgelemem gerekiyormuş. Uscis onaylanan 130’u otomatik olarak 485 ve bağlı caselere göndermiyormuş. Ve ben bunu daha yeni öğrendim. Bu çok aptalca bir durum. Bir kurum düşünün ki departmanlar arasında aynı case üzerinde çalışsalar bile birbirlerinden haberleri yok. Bu adil degil! Ve ben şimdi bilmiyorum ki gereken evrakları nereye yollicam. Sallicam hepsine. Yapacak bir şey yok. Sunu da sorsam size: tier 1/2 ne? Case assistance ne?

Ve ayrica belki bilirsiniz veya bilen varsa lütfen cevap rica ediyorum., Field ofislere drop yapabiliyor muyuz? Bakındım Google da ama pek kayda değer bir şey yok. Santa ana ofise drop yapmam lazım.
    @crazycells

• @umutsuzbekleyis, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@Rmyss merhabalar mülakatınız dündü sanırım. Nasıl geçti? Umarım her şey gönlünüzce olur 🙏🏻

Merhaba evet olumlu geçti kartim şuan basim aşamasında yakinda elimde olur inşallah 😊 soru olarak bana sadece guvenlik sorularini sordu görevli eşime de nasil tanisip evlendigimizi anlatmasını istedi, birlikte girdik mulakata, kanit olarak da öncelikli olarak ortak hesaplar, uyelikler vs istedi, fotoğrafları pek dikkate almiyomuslar ama yinede bakti bi göz ucuyla, en sonda da onayliyorum 2-6 hafta icinde elinizde olur dedi.

• Merhaba,

Kasım 21 tarihinde turist vizemi kullanarak ülkeye girdim ve ardından turist vizemi uzatmaya başvurdum ve bu süreçte biyometrik verilerimi USCIS'e verdim. Ardından Amerikalı sevgilimle evlendik ve birlikte yaşıyoruz. Bu ay içinde green card dosyasını oluşturacağız. Merak ettiğim yine de biyometrik randevusu verilecek ve tekrar aynı verileri USCIS'e iletecek miyim? Benzer süreç yaşayan oldu mu?

Teşekkürler.

• Az önce lawfully app üzerinde kabul edilen bir case gördüm. Adam feb 8 2022’de case başlatmış. 34 günde work permit onayı, toplamda 84 günde butun caselere onay almış. Bu nasıl bi haksızlık ya?!!!!! Şimdi diyeceksiniz ki eyaleti neresi vs…. Neresiyse neresi. Caseler NBC’da. Biz de ordayız. Hangi eyalet veya case merkezi olursa olsun, böyle bir hız kim görmüş şimdiye kadar!!!? Deliriyorum. Daha f2A olarak başlatılıp immediate relative statüsüne geçmesi gereken case bile güncellenmediler.i485 hala f2A kategorisinde. Bu nasıl sorumsuzluk ya!? Ulaşamıyorsun da!

• @Tugba field oficcelar randevusuz kimseyi kabul etmiyor drop diye bir sey yok en azondan ben aradigimda oyle dediler. talepte bulunurlarsa talebe istinaden bir seyler yapabiliyorsunuz. onun disinda tier 2 officer sozde ikinci asama memuru sozde yardimci oluyor ama ben konustum kac kere hicbir yardimi yok ornegin yapilan expedite islemine istinaden arayip bilgilendirip veya iste isini daha da yetkili kisiye yonlendiriyor ama hepsi tamamen sozde. bir keresinde tier 2 officer ile konusma uzerine request yapmisyim ikisinde aramadilar ucuncude arayip ead expeditea istinaden ' herkes gc ya basvuruyor herkesin paraya ihtiyaci yok belgelerine bakiyorlar arama bekle ' deyip kapatti ACAYIP YARDIMCI OLDU HIC BILMEDIGIM HAYATIN GIZLI SIFRELERINI VERDI BANA

• @Tugba bu sacmalik tamamen uscuisin dosyalari hizlandirma olayindan basladi. oyle bi announce yapildi iste biz ead leri 3 ayda vercez pandemiden kalan dosyalar birikti bitirmeye calisiyoruz diye sacmaladilar. Bundan sonra bu nasil bi sacma harekettir ki 2020 ve 21 den degil 22 den basladilar. 22 de basvuran kim varsa 37 gunde ead si gelen 90 gunde interviewe giren var. E ben aptal miydim da onlarsan once basvurdum 1 sene oalcak elimde bi sey yok sikistim kaldim ulkede aileme bir sey olsa gidemiyorum param yok rezil oluyorum hic adil degil. mahkemeye gitmeyi dusundum esime dedim dava edicem bunlari dedim kimi kime sikayet ediyorsun dedi. Yani bilmiyorum tamamen sacmalik ve haksizlik !

• Mart ayinda San Francisco'dan basvurduk tahmini bekleme suresi 30 ay diyor saka gibi hic calismiyorlar mi anlamadim

• @mazk2104 evlilik lisansı geldi , şuanda da okula kayıtlıyım ama bu son ay birdaha gitmem :) Evet çoğu arkadaşım evlenince okulu bırakmış . O bence yalan söyluyor çünkü amerikalı gocmenlik avukatı şunları söyledi : Visa ile abd ye giriş yaptıysan gerisi onemli değil evlendıgınde sorun olmaz diyor 👍🏼 Kaçak olup evlenen çok kişi var .. Bir arkadaşım turist olarak geldi evlendi ve daha gocmenliğe başvurmadı bile 1 yılı geçti yeni başvuracak 👍🏼

• @gul_bencee, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

Mart ayinda San Francisco'dan basvurduk tahmini bekleme suresi 30 ay diyor saka gibi hic calismiyorlar mi anlamadim

Gerçekten şaka gibi. Biz december 14’te gönderdik, 22 de teslim almış uscis yanı işleme almış. Lawfully üzerinde başka caselerin time lines baktığımda, adam december 22 de yollamış, received date 29 falan. Green card bile almış. Ben sıralamayı anlayamıyorum. Adaletsiz bir işleme söz konusu. Tarih sırası yok. Elini havuza daldirdiginda ne denk gelirse onun üzerinde çalışıyor officer. Çok adaletsizce. Yazık gunah insanlara.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k