Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Cuce-Ejderha, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba. Geçmişteki adreslere 1 yıldan az süre kaldığım yerleri (10-11 ay gibi) yazmak zorunda mıyım veya yazmasam nasıl bir sorun olur? Bir de kızlık soyadını Türkçe karakterler ile mi yazmalıyım?

    Bilen yanıtlayabilir mi lütfen?


  • Bu ileti silindi!

  • @Cuce-Ejderha Türkçe karakter kullanmayacaksınız diye biliyorum fakat tam emin değilim.


  • üç senedir bu forumda olan birisiyim.. üçüncü başvurum zaten de.. ilk kez başvuran arkadaşlar, heyecanınızı anlıyorum, ben bile heyecanlıyım ama çoğu kişiye çıkmayacak her sene olduğu gibi, çok kendinizi kaptırıp, hayal kırıklığına uğramanızı istemem.

    haberiniz olsun.


  • @yeninesiladam akşam birkaç bin kişi görecen merak etme :=)


  • @SerkanB, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Totem olması sebebiyle yarın bakacağız sonuçlara, tüm katılan gerçekten gitmek isteyen herkese şimdiden hayırlı olsun.

    Benim aklımda 8 mayısta açıklanacak diye kalmıştı. O yüzden yarın mı baksam bu gün mü baksam kararsız kaldım. Ama bu heyecan ile uyuyabileceğimi sanmıyorum. Bu gün bakarsam da direk saat 19:00 olduğu gibi bakmaya çalışmayacağım. Site çöküyor, boşuna uğraşmış oluyoruz. Belki 00:01'de bakabilirim.


  • @Don-t-Worry-Be-Happy Teşekkür ederim. Doğru diyorsunuz destek olmak lazım birbirimize


  • @Cycraft, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Corleone93, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Başvuruları yaptık 🙂 Mayıs'a kadar bekleme zamanı...
    tumblr_pklfpzFmv21ujmvy2o1_1280.jpg

    İnşallah (öylesine)başvuranlara değil çok isteyerek başvuranlara çıkar

    Şu konuşmalar zamanın su gibi geçtiğinin kanıtı,umarım green cardi kazaniriz da mülakata kadar da bu hızla geçer


  • @Hyller sari bez olmadan olmaz🤣🤣


  • Bugün biraz keyifsiz bir gün benim için herhalde içime doğuyor olmayacağı her şeyiyle hazır tüm dileyenlere çıkar umarım🍀


  • Benimde 5. Başvurum akşama green card dan bi haber 1 2 kişi bana çıktı şimdi ne yapmam gerekiyor diye yazicak sizde sinir hastası olcaksınız 😂

  • ⭐⭐⭐

    @flz ince çizgimiz en ilk hayalimiz 🙏


  • Last 5 hours


  • Ayyyy çok heyecanlı bende saat sayıyorum 🤲🏻🙏🏻


  • Herkese Merhaba,

    Heyecan dorukta tabi hepimizde. Umarım en çok isteyenlere ve ihtiyacı olanlara çıkar. Kazanamayanların vebali kazanıp da gitmeyen, şartlara düzgün bakmadan katıldığı için ret olanların boynunda kalıyor.

    Böyle durumlarda zaman çok yavaş aktığı için ben de kendi hikayemi ve çekilişe katılma motivasyonumu yazmak istedim.

    Ben işim gereği 2010 yılında B1/B2 vizesi aldığımdan beri düzenli olarak ABD'ye seyahat ediyordum. Toplam giriş/çıkışım 15'i bulmuştur. Ağırlıkla California seyahatlerim oldu. Ayrıca Georgia, Tennessee, Nevada eyaletlerinde de bulundum. En son 2020 Ocak ayında pandemi sebebiyle kısıtlamalar başlamadan hemen önce oradaydım. Pandemi sürecinde vizem bittiği için mülakatsız yenileme yaptım. Şu anda 2031'e kadar geçerli B1/B2 vizesi sahibiyim.

    İtiraf etmem gerekirse ABD’ye ilk seyahatimde çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Otobüs duraklarında yatan evsizler, (affedersiniz) sidik kokan ünlü Hollywood Sunset Bulvarı, junkielerin kullandığı toplu taşıma, insanların sizi cebinizdeki paraya göre değerlendirildiği sahte yüzleri ile koskocaman bir hayal kırıklığıydı.

    Ancak yıllar içerisinde gide gele algılamayı becerebildiğim kadarı ile olumsuz gördüğüm her şeyin arkasında sebepler olduğunu ve aslında dürüst, vergisini veren ve topluma katkı sağlayan vatandaşların hayatlarının en üst düzeyde yaşamasını sağlamak için bilinçli tercihler olduğunu gördüm.

    Benim anladığım kadarıyla ABD dürüstlük ve çalışkanlık üzerine kurulmuş ve başarılı olmuş bir ülke. Ancak zaman içerisinde bu dürüstlükten faydalanmaya çalışan kurnazlara ve tembellere karşı kendi koruma reflekslerini geliştirmişler. Dolayısıyla toplum kaynaklarından mümkün olan en azını sisteme katkısı olmayan asalaklara harcıyorlar ve bu sayede kendi hayatlarını da olabilecek en üst düzeyde yaşıyorlar. Ayrıca bu refleksler devletlerinin de çok güçlü olmasını sağlıyor.

    Bizim ülkemiz ise maalesef bu durumun tam zıttı olarak karşımıza çıkıyor. Kurnaz ve tembellerin sistemi köküne kadar sömürdüğü, dürüst ve namuslu insanların enayi haline getirildiği çarpık bir toplum olduk. Bunun sonucu olarak da kurnazlık yapmadan, başkasının hakkına girmeden yaşamaya çalışan herkes olması gerekenden çok daha zor bir hayat yaşamak zorunda kalıyor.

    Burada gördüğüm tüm isyan ve serzenişlerin temelinin de bu konuya bağlı olduğunu düşünüyorum. Maalesef etik değerleri olmayan ve en az kendi kadar toplumun faydasını düşünmeyen insanlardan oluşan (kurnazlar cumhuriyeti) toplumların hepsinin ortak sorunu bu ve asla sürdürülebilir değil.

    Ben artık bu düzen içerisinde var olmaya çalışmaktan çok yorulduğum ve evladımın bu bataklıkta bocalamak yerine emeğinin karşılığını çakallık yapmak zorunda olmadan elde edebildiği bir hayat yaşaması için bu çekilişe katıldım. 45 yaşındayım ve benim için orada düzen kurmak asla kolay olmayacak. Ama ben buna hazırım çünkü mükafatı büyük. Umarım kazanarak yasal bir çalışma izniyle ABD’ye girme şansına erişirim.

    Herkese bol şans.


  • İSTANBULDAN ALMANYAYA YERLEŞTİK

    ŞİMDİ GREEN CARD'TA CIKARSA DEGMESINLER KEYFIMIZE 🙂 HEYECANLA BEKLEMEDEYIZ 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Elvis-Lider-Kanbur kanbur ailesi hoşgeldiniz altına çektiniz bmw yaldır yaldır gezin bakalım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Taiga dvprogram.state.gov sitesine girersen bu resmi yazıyı görebilirsin.

    2023 Entrant Status Check
    DV-2023 Entrants may enter their confirmation information through the link below starting at noon (EDT) on May 7, 2022. The DV-2023 registration period opens on October 6, 2021, and closes on November 9, 2021. DV-2023 Entrants should keep their confirmation number until at least September 30, 2023.


  • Bugün Büyük Gün
    Arkadaşlar hepimiz için hayırlısı olur umarım 👍🏻
    4 saat 42 dakika...


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum