Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • Akşam forum çökecek. Herkesin hakkında hayırlısı. Ben 5 senedir başvuruyorum ve çıkmadı. Bu sene de çıkacağını sanmıyorum. Çıkmazsa da Avrupadan iş sözleşmesi ayarladım. Daha iyi alım gücü için oraya gidicem. Çıkmazsa üzülmeye gerek yok. Hayırlısı neyse o olsun.


  • Herkese merhaba. Bazen gergin bazen umutlu ve heyecanlı bazen de kaygısız ruh hallerinde bir bekleyiş oluyor benim için. O sene bu sene mi, çıkar mı çıkmaz mı bilinmez ama sanki bir şeyler farklı gibi ama sonra da kendini bu kadar kaptırma çıkmaz ise daha çok üzülürsün diyorum içimden. Zaten mutlu yaşayacağımız ne kadar vaktimiz kaldı ki bir de çıkmayınca buna üzüleyim. Herkesin şansı bol olsun.


  • Amaninnn 6 saat kalmış green card kazandigimda büyük ihtimalle balkona çıkıp bagirim sonrada arabayla kornaya basarak tur atarım bilmiyorum ne yaparim 😅🤣


  • @flz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Amaninnn 6 saat kalmış green card kazandigimda büyük ihtimalle balkona çıkıp bagirim sonrada arabayla kornaya basarak tur atarım bilmiyorum ne yaparim 😅🤣

    Ben dedim kuzene sizin site bahçesini hazırla çıkarsa hemen geliyorum 10 15 kişi :D


  • Forumda şuan kaç kişi online bunu görebileceğimiz yer var mı


  • @sidarkuhak telefon numarası önemli değil ki seni aramıyorlar ki


  • Bir yanım ne olursa olsun ayrıl bu memleketten yeter artık sen mi kurtaracaksın diyor. Bir yanım sen gidersen, ben gidersem nereye varacak bu işin sonu diyor. 15% araplaşmış coğrafyam. 🥲 5 sene sonra bir tatil yapayım diye geldiğim de acaba Türk’ üm diyemeyecek miyim sokaklarında diye düşünmeden edemiyorum. Allah bizi bu hallere düşürenlerin, memleketimizde yabancı edenlerin, her geçen gün biraz daha yoklukla baş başa bırakanların bin bir türlü belasını versin!

    Bugün de modum bu maalesef.
    Gün gelecek bugün bunlarla saf tutanlar bize sırf yurt dışına çıktık diye vatan haini diyecekler. Elimde Thanos un eldiveni olsa yemin ediyorum zerre gözümü kırpmadan 100 ün altında IQ sahibi herkesin öldüğünü hayal eder tereddütsüz şıklatırdım parmaklarımı.

    Her gün bir öncekinden daha iğrenç bir hal almaya başladı.


  • @Tiger-0 formun ana sayfasında en altta yazıyor


  • @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Tiger-0 formun ana sayfasında en altta yazıyor

    Mobilden bakınca görünmüyormuş. Teşekkür ederim gördüm.


  • Merhaba. Geçmişteki adreslere 1 yıldan az süre kaldığım yerleri (10-11 ay gibi) yazmak zorunda mıyım veya yazmasam nasıl bir sorun olur? Bir de kızlık soyadını Türkçe karakterler ile mi yazmalıyım?



  • @Tiger-0 mobil için şöyle bir kısa yol söyleyeyim;
    web tarayıcıda altta veya üstte üç tane nokta var, ona tklayınca açılan menüde "masaüstü sitesi (ingilizce "desktop site")" yazan seçeneği işaretlersen telefondaki tarayıcı siteyi bilgisayarındaki gibi gösterir. bazı sitelerin mobil sürümündeki uyumsuzluğu gidermiş olursun

  • ⭐⭐

    @birisi tabi işin mizahını yapıyoruz ama , Allah kimseyi düşürmesin oralara


  • Selamlar, bekleyişte yerimi aldım :)



  • @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar boynum tutuldu ve koluma vurmaya başladı. Vücudun belden üstü sağ tarafı felç gibi bir şey oldu. İlk defa başıma geliyor böyle bir olay. Kas gevşetici iğne yaptırsam geçer mi?

    Geçmiş olsun, boyun düzleşmeniz olabilir.
    Boyun düzleşmesinde ağrı, aynı taraftaki kola vurur ve kolunuz uyuşur, güçsüzleşir.

    Şu an için geçici ağrı kesici vs. şeyler alabilirsiniz ama tavsiyem bir Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne çıkıp MR çektirmenizdir.

    Şimdi acile geldim bakalım ne çıkacak.

    Geçmiş olsun kardeşim

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hadi-BE ahahahahahah california gibime geliyor @celica

    Aynen 🤭


  • @Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Ben çocuğu babanneye yollayacağım benim mutluluktan ne yapacağım belli olmaz demesin annem çarpıldı çocukta travma yaratmayalim şimdi

    😂😂 ben de bugün ablalamlarla gelinimize geldim burada sonuca bakalım dedim eşim kesinlikle kabul etmedi evde olalım, videoya alalım dedi 😅 çocukları bırakalım teyzesine dedim ona yok dedi sevincimizi de üzüntümüzü de gördün çocuklar dedi😂 bakalım neye şahit olacak çocuklar 😬


  • 300 kişiye yakın çevrimiçi ilk defa gördüm bu sayıyı 😅


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Bir yanım ne olursa olsun ayrıl bu memleketten yeter artık sen mi kurtaracaksın diyor. Bir yanım sen gidersen, ben gidersem nereye varacak bu işin sonu diyor. 15% araplaşmış coğrafyam. 🥲 5 sene sonra bir tatil yapayım diye geldiğim de acaba Türk’ üm diyemeyecek miyim sokaklarında diye düşünmeden edemiyorum. Allah bizi bu hallere düşürenlerin, memleketimizde yabancı edenlerin, her geçen gün biraz daha yoklukla baş başa bırakanların bin bir türlü belasını versin!

    Bugün de modum bu maalesef.
    Gün gelecek bugün bunlarla saf tutanlar bize sırf yurt dışına çıktık diye vatan haini diyecekler. Elimde Thanos un eldiveni olsa yemin ediyorum zerre gözümü kırpmadan 100 ün altında IQ sahibi herkesin öldüğünü hayal eder tereddütsüz şıklatırdım parmaklarımı.

    Her gün bir öncekinden daha iğrenç bir hal almaya başladı.

    Bu çelişkiyi ben de çok yaşadım, avrupa’ya göçme fırsatım varken kullanmadım. Sonra baktım 40 yaşına geldim, hiçbir seçimi kaçırmadım, ülkemdeki her insan-doğa için elimden geleni yaptım - karşılığı işte bugünkü vaziyet. Kaç yıl daha yaşayacağım belli değil, kalan ömrümü güvende ve huzurlu geçirmek istiyorum. Çocuğum medeni bir ülkede büyüsün yetişsin, devalüasyon yerine hobilerini, kariyerini, arkadaşlarını düşünsün istiyorum.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum