Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• Merhabalar. Ben de 25 gun once DC ye geldim. Sari zarfi verdikten sonra islemlerim tamamlandi. Ana bana pasaportum disinda hic bir evrak vs vermediler. Hali halihazirda GC imda gelmedi. @ilko

• herkese merhabalar. 10 mart’ta vizemiz onaylandıktan sonra 4 mayıs 18:30 uçağı ile amerika birleşik devletleri’ne tek başıma giriş yaptım. eşim ve oğlum ise ev, okul ve iş konusu netleştikten sonra gelecekler. detaylara geçmeden önce çok rahat bir giriş olduğunu söylemek istedim, iç hatlar uçuşundan farkı yoktu desem yeridir. internetsiz ve navigasyonsuz kaldığım panik kısmı da dahil olmak üzere yaşadıklarımı aktarmaya çalışacağım.

18:30 uçağı için güvenlik kontrollerini de düşünerek 15:00 civarında havaalanında hazır bulundum. giriş kontrollerinin ardından tüm us uçuşlarına ayrılmış olan j kontuarına geçtim. ortada kimse yoktu, 5-10 dakika sonra gözen security çalışanları kontrol cihazları ile kontuara geldiler. erken geldiğim için sıradaki ikinci kişiydim, hızlıca pasaport vize sarı zarf kontrolü yapıldı ve iki parça valizimi teslim ettim. valizlerden biri 22,5 diğeri 25 kilogram geldi, doğrudan teslim alındılar. sırt çantam sınırdaydı, kontrol dahi etmediler ağırlığını.

valizleri teslim ettikten sonra pasaport kontrol noktasına geçtim, yine sıra beklemeden burada da işlemlerim başladı. yurtdışı çıkış pulu almamıştım, çok zorlarlarsa orada online hallederim diye düşünmüştüm. görevli memur oturumum ya da vatandaşlığımın olup olmadığını sordu, green kart kazananı olduğumu ancak ilk girişim olacağı için kartımın henüz gelmediğini söyledim. kısa bir kontrolün ardından sorun olmadığını belirtti ve çıkış damgamı pasaporta vurdu. tüm bu işlemler beklemeler dahil 45-50 dakika sürdü.

bir 30 dakika kadar da kapının belli olmasını bekledim. ekranlarda 16:30'da kapı bilgisinin açıklanacağı yazıyordu, istanbul havalimanı internet sitesinden bakıp kapı numarasının d9 olduğunu gördüm. d9'a gittiğimde uçak yanaşmıştı, gözen security çalışanları hazırlıklara başlamıştı. kapının değişme ihtimali olmadığını düşünerek beklemeye başladım. güvenlik kontrolleri için alan açıldı, 16:45'te tüm kontrollerim tamamlandı, 17:30 gibi uçağa geçip koltuğa oturmuştum. uçak beklediğime göre inanılmaz boştu, sürekli uzanarak yolculuğu sorunsuz şekilde tamamladım.

en can alıcı kısıma gelindiğinde bir miktar gergin olduğumu hissettim. pasaport kontrol sırası oldukça uzundu, neredeyse yarım saat civarı belemişimdir. us vatandaşları için ayrılan bankolar boşalınca beni sıradan çağırıp o tarafa aldılar, son derece pozitif ve güler yüzlü bir cbp görevlisi pasaportu ve sarı zarfı alıp kontrol etmeye başladı. aşı belgesi ve cd'yi sormama rağmen talep etmediler. 1-2 genel soru ile kontrolleri tamamladı, damgayı pasaporta vurdu, zarfın ve belgelerin kendisinde kalacağını söyleyerek "welcome to the united states" cümlesi ile beni uğurladı. başka işlem olup olmadığını sorduğumda da herhangi bir işlem kalmadığını belirtti, iyi dileklerle kontrol noktasından ayrıldım. 5 dakika kadar valizlerimi bekleyip çıkışa doğru ilerledim.

kalacağım yere gecikmemek adına hızlıca araba kiralama alanaına geçmek için yürümeye başladım. planım havaalanından ayrılmadan bir prepaid hat almak ve yol bulma konusunda zorluk yaşamamaktı. maalesef saat 23:00'ü geçtiği için deskler kapalıydı ve böyle bir fırsat bulamadım. bu arada şahsi numaramı faturasız hatta çevirip yurtdışı data kullanımına kapatmıştım, şirket hattımda yurtdışı data kullanımı tanımlıydı, havaalanındaki wifi bölgesinden çıkıp internet bağlantımın olmadığını görünce ilk şokumu yaşamış oldum. kiralama alanında wifi vardır düşüncesi ile buna çok takılmadan devam ettim.

araç kiralama firmaları oldukça uzak bir noktada ve airtrain kullanmak gerekiyor. ben terminal 1'den jamaica trenine bindim, yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk sonrasında federal circle denen bölgeye ulaştım. budget kapalı olduğu için avis hizmet veriyordu, içeride yaklaşık 20 dakika kadar harcadıktan sonra aracımın anahtarlarını teslim aldım. bu bölgede free wifi yoktu, araç için navigasyon istediğimde böyle bir hizmetleri olmadığını araçta dahili navigasyon olduğunu söylediler. tam rahat nefes almıştım ki araca bindiğimde navigasyonun da yüklü olmadığını görüp dertlenmeye başladım. internet ve navigasyon olmadan adresi nasıl bulurum diye düşünürken en azından yaklaşmış olabilmek için eski usul tarif istedim otopark görevlisinden. tarife göre ilerlerken bir sapağı kaçırdım ve kayboldum!

arabayı sağa çekip çaresizce vodafone türkiye'nin müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışırken yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle bunların başıma geldiğini fark ettim 🙂 hücresel ayarlarında uluslararası data erişiminin kapalı olduğunu o kadar bakmama rağmen görmemişim bile 😕 ayarı açınca internet erişimim tekrar sağlandı ve her şey yoluna girdi.

kalacağım yeri airbnb ile bulmuştum. evin önünde 15 dakika kadar da toyota prius'un el frenini arayarak harcadıktan sonra evsahibi evi terk etmeden 10 dakika önce giriş yapabildim. jetlag etkisini azaltabilmek için yolda uyumadığım için tamamen tükenmiş durumda kendimi yatağa attım ve günü tamamladım.

7-8 haftalık süre içinde 3 ya da 4 farklı eyalete gitme durumum var işim nedeniyle. şehirlerle ilgili deneyimlerimi de forumda paylaşmaya çalışacağım.

buraya kadar okuyan olursa sabrı için teşekkür ederim 🙂 umarım hayal eden herkes bu deneyimi yaşar. sağlıcakla kalın...

• @kmryldz deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    sonrası için bol şans diliyorum. yolunuz da bahtınız da açık olsun..

• @kmryldz tebrik ederim güzel, temiz bir başlangıç olmuş, böyle sorunsuz işleriniz devam eder inşallah. Küçük navigasyon, internet sorunlarıda nazarlık 😃

• @funnelweb Hocam büyük geçmiş olsun, bundan sonraki süreçte de sıkılmak haricinde sorunlarla karşılaşmamanız dileğiyle. Bir de Turo'dan araba kiralarken Türk ehliyeti sorun çıkarmıyor değil mi? Teşekkürler...

• @Rosenrot Tebrikler, geçmiş olsun havaalanı bölümü ayrıntıları için Teşekkürler...

• @kmryldz Hocam geçmiş olsun, ayrıntılı paylaşım için de Teşekkürler. Merakla bekliyoruz eyalet deneyimlerinizi...

• @melcem rica ederim; ben tesekkur ederim 🙏🏻 gereksiz ayrintiya girmeden ihtiyac duyulabilecek kisimlari anlatmaya calisiyorum 🙂 umarim faydali oluyordur.

• @gucarslan çok teşekkür ederim. desteğiniz, yol göstericiliğiniz, yardımlarınız için hep minnettar olacağım.

• @Muhtaradana çok çok teşekkür ederim. telegram'da olmayacağınızı görüp üzüldüm, sağladığınız bilgilerin çok faydasını gördük, ne kadar teşekkür etsek azdır.

• @melcem çok teşekkür ederim, darısı başınıza. yaklaşık 2 hafta kadar new york civarında olacağım, ilk izlenimim buralar bana göre değil 🙂 istanbul'un karmaşasından kaçmışken buralarda kalıcı olacağımı düşünmüyorum. bir aksilik olmazsa rota IL - TX - CA şeklinde olacak, şehir detayları ile güncellemeye çalışacağım.

• @melcem teşekkürler, herhangi bir sorun yaşamadım, zaten öncesinde uygulamaya ehliyet bilgilerini giriyorsunuz, onlar da onaylıyorlar. Aracı teslim almaya gittiğimde de araç sahibi sadece ehliyeti görmek istedi, gösterdim, teşekkürler dedi, o kadar.

• Cevap: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar, Forumda kesin bahsedilmis olmasi gereken bir bilgi oldugunu tahmin ediyorum ancak bir turlu net bir bilgiye ulasamadim.

Abd'ye ilk giriste kalinmasi gereken sure nedir? Yalnizca giris cikis yapilmasi yeterlimidir? green card ve ssn'in gelmesini beklemelimiyiz?

Bizler Hong Kong'tan ailecek Abd'ye giris yapmayi, hemen 1 gun ardindan esimi ve cocugumu Turkiye'ye gondermeyi arzuluyoruz. Kendileri Turkiye'de ailemizi ziyaret ederken, lokasyon secimi -ev bulma - yerlesme vb tum sureclerini tamamlamayi ve birkac ay sonra kendilerini tekrar yanima almayi planliyorum.

bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslarimiz bilgi verebilirlerse cok sevinirim.

simdiden tesekkur ederim

• @ibrahim-gorgec 1 saat sonra dahi çıkabilirsiniz. Sonrasındaki girişi bir kaç aydan fazla geciktirmemeye çalışın. 6 ayı kesinlikle geçmeyin.

• Biz 5 ay bekleyip geri gelmistik memur giriste bizi sorguladi bizde dedik bu sefer cikmayacagiz yerlesmeye geldik diye sonra gec dedi

• @huseyinme GC basılıp basılmadığı UCSIS sitesinden anlaşılır. Sayfanıza girdikten sonra orada adresinize gönderildiğine dair bir uyarı görürsünüz. ABD'ye girdiğinizde beyan ettiğiniz adrese gönderiyorlar.

• Merhabalar, daha önce PCR için soru sormuştum, şimdi deneyimi paylaşmak istiyorum. Boston Logan Havaalanından giriş yaptım. ABD uçuşu saat 15.00 da iken bir önceki gün saat 09.30 da test verdim ve sonucu aynı gün içinde aldım. Havaalanı check in görevlisi testin süresinin geçtiğini söyleyerek önce kabul edemeyeceğini söyledi, süre kısıtlamasının 24 saat değil 1 gün olarak düzenlendiğini söyledim, yine ikna olmadı, yanında diğer çalışanlara sordu, onlar da 24 saat dedi. Israrlarım sonucunda ve CDC sitesinde ve THY sitesinde 24 saat değil, 1 gün öncesinde yapılan testlerin kabul edileceği yazısını gösterdikten sonra ikna oldu ve işlemleri gerçekleştirdi. Tecrübe olarak paylaşmak istedim. Türkiyeye dönüşte ise Türkiye PCR testi istemiyor. Bilgilerinize.

• @funnelweb Teşekkürler hocam...

• @funnelweb cok tesekkurler. icim rahatladi 🙂

• herkese merhabalar. Bu zamana kadar yazamadigim icin çok üzgünüm.
    04/12/2022 tarihinde istanbul havalimanindan GA atlanta havalimanına direk uçuş ile geldik. istanbul havalimanına covid-19 tedbirlerini de düşünerek uçuş saatinden 4.30 saat once gittik. ilk kontrol noktasından sonra valizlerimizi teslim edip(valiz miktar ve agirliklari ucusu yaptiginiz şirket sitesinde belirtiliyor) check-in işlemimizi yaptigimize noktada 24 saat içerisinde almış oldugumuz PCR testlerimizi de gösterdik. oradan sonra turk pasaport bölgesinde yurt disi harç odeme konusunda gişedeki polisle vizemin kalici ikamet vizesi oldugunu söylememe ragmen harç almamı söyledi ustunu aramasını ve sormasını talep ettim aradı fakat sonuc değişmedi. sonrasında iki kontrol noktasından geçtikten sonra ucagimiza binip 11 saat 50 dakika içerisinde atlanta Jackson havalimanına inis yaptık. havalimanında pasaport kontrolu icin iki ayrı bolum vardi. biri US Citizen digeri ise turist ve bizim gibilerin girdiği sıra vardi. vatandaş bolumu çok hızlı tükendi ve bizim sırayı da onların oraya serpiştirerek hizlanmasini sağladılar. pasaport kontrolu yapan polis memuru çok kibar davrandı bizlerin turkiyede alisik olmadigimiz sekilde.nereye gideceğimi nasıl gideceğimi bilip bilmediğimi sorup hoşgeldiniz dedi.ailemle beraber pasaportlarimizi kontrol ettikten sonra bizim meşhur sari zarflarimizi teslim etmemiz icin telefonla geldiginde gördüğüm bir bayan gorevliyi cagirdi. gorevli bayanın arkasında baska bir buroya geçtik oradaki polise sari zarflarimizi teslim ettik ve uzerindeki adrese mi gideceksiniz dedi ve evet dedik ve valizlerimizi almaya gittik. gittiğimizde bandin uzerinde sadece bizim valizlerimiz kalmisti yani bulmak hiç zor olmadı 🙂 ve turkiyede olmayan birsey daha valizlerimizi taşımak icin para verdigimiz araç burada ücretsizdi. ve doğruca disariya bizi bekleyen arkadaslarimizin Yanina gittik ve eve gittik. bu süreçte destegini esirgemeyen tum adminlerimize çok teşekkürler. herkesin yolu açık olsun

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    345 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k