Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card beklerken Turistik Vizeye Başvurmak

• Evet, bugün sabahtan konsolosluğa giderek mülakatımıza girdik. Malesef, başvurumuz reddedildi.

Öncelikle sabah erkenden yola çıktık, trafiğe takılmamak için, bayağı erken gelmiştik (kendi araçlarıyla gelenler için erken gelmek park sorununu ortadan kaldırıyor, yoksa araç park etmek büyük sorun; eğer yetişebilirseniz aşağıda Carrefour var otoparkına bırakıp konsolosluğa yürüyebilirsiniz, gayet yakın) Aracı park edip 2 saatlik bir bekleme sonrasında ilk başvuruları içeri almaya başladılar.

08:15 randevuları alınmaya başladığında ilk biz girdik. Önce üst araması, daha sonra eşya aramasıyla, konsolosluk binasına girdik. Asansörle üst kata çıktığımızda önümüzde bir kişi vardı, üçerli sıralarla alındık içeri. Önce belgelerimizi verdiğimiz masada başvuru belgelerimiz (onay ve talimatlar) pasaport ve fotoğraf istediler. Daha sonra bir bankoya yönlendirip tekrardan pasaport ve fotoğraflarımızı verdik. Görevliler güler yüzlüydü ve yardımcı oldular.

Daha sonra parmak izi alındı ve mülakat sıramızı beklemeye başladık. Sırada bekleyen ''bu kişinin alamayacağı belli'' diyebileceğimiz 2-3 kişi dışında herkesin vizesi onaylandı. 2 banko açıktı, sarışın gözlüklü bir bayan ve siyahi orta yaşlı bir erkek. Sarışın bayan bayağı güler yüzlü ve insanlarla şakalaşarak ve gülerek mülakat gerçekleştiriyordu, siyahi çalışan ise daha resmiydi. Zaten konuşmaları duyuyorsunuz, sorular tek tipti; ilk soru neden Amerika'ya gidiyorsun, orada akrabaların var mı (sıradakilerin geneli bu soruya evet cevabı verdi) vb.

Önümüzdeki 2 kişiden 1.si sarışın bayanda çok kaldı, bayağı 4-5 dk soru sordu bayan, bu yüzden sıra olarak siyahi çalışana geldik.

Mülakata Türkçe girdik ama ben havalimanında çalıştığımı söyleyince birden İngilizce'ye döndü. Neden gideceğimizi, nerede çalıştığımızı ve daha önce yurt dışına çıkıp çıkmadığımızı sordu. Ben AB ülkelerine gittiğimi söyledim (fakat mevcut pasaportumda damga yoktu, önceki kullandığım pasaportlarımda idi damgalar, mevcut pasaportum dışında 3 pasaport daha eskitmiştim) Ekrana bakıp bir şeyler yazdı ve vizeyi onaylayamayacağını söyledi. Teşekkür ederek binadan ayrıldık. (zaten oradaki diğer görevliler sizin mülakatçılar ile çok fazla konuşmanıza izin vermiyorlar, çok fazla soru soramıyorsunuz)

Daha sonra düşündüğümüzde bahsettiğim yurt dışı çıkışların pasaportumda damgası olmamasından dolayı vize vermediği fikrine vardık ama karar bir kere çıktığında değiştiremiyorsunuz. Mülakat anında da sorulan sorulara dikkat kesildiğiniz için diğer pasaportları vermek aklıma gelmedi, zaten sizden belge falan istemiyorlar sormadılar bile (3 dosya belge hazırlamıştım).

Sonucun haksız olduğunu düşünüyorum zira gerçekten de turistik amaçlarla almak istediğimiz bir vizeydi bu. Tekrar başvurma konusunda ise çekincelerim var, çünkü gerçek red sebebini belli etmiyorlar. Ve zaten bir daha randevu almaya çalışmak, planladığımız gidiş tarihlerini dahi geçiyor.

Umarım vize almak isteyenlere faydalı bir yazı olmuştur.

• @sgt-sergey 3 yıldır planlıyorsunuz ve 3 dosya belge hazirladiniz ama eski pasaportları dosyaya koymayi unuttunuz. Şaka gibi 😟 peki dosyalarınızı incelemisler mi belli mıydı? Diğer ozelliklerinizin hiç mi önemi yok yani?

• Yok unutmadım, hepsi yanımdaydı.. Ama sorulan sorulara kısa ve net cevap ver stratejisinden ve mülakat anındaki düşünememe durumundan dolayı çıkartıp vermek aklıma gelmedi.. İlk kez vize başvurusu yapıyorum ABD için, heyecanı biraz yenebilseydim belki farklı olabilirdi... Üzüldüğüm konu ise mülakat tarihlerinin çok uzak ve bekleme süresinin çok uzun olması. Sonuçta en fazla 1 hafta tatil düşünüyorduk, insanın şevki kırılıyor.

• @sgt-sergey Merhabalar, benimde 3 adet eski pasaporta sahip olduğum 1 tanesinde İngiltere 1 tanesinde de Katar mevcuttu. Siyahi tatlış memur bana daha önce yurtdışına çıkıp çıkmadığı mı sormuştu, ben de İngiltere ve Katar'a gittiğimi söyledim. Bana pasaportunuzu görebilir miyim diye sordu. Bende dosyanın içinden çıkartıp verdim. İngiltere vizesini görünce Türkçe başlayan konuşmayı İngilizce devam ettirdi. Akabinde vizeyi onayladı.

• @Burcu-Boz Keşke bize de sorsaydı, çok iyi olurdu, ya da o anda benim aklıma memurun orada stamp göremeyip red verebilme ihtimali aklıma gelseydi kesinlikle gösterirdim diğer 3 eski pasaportu da. Gidiş amacımızın gerçekten turistik olduğunu daha nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum, umarım bir dahaki sefere. Sizin de vizeniz hayırlı olsun :)

• @sgt-sergey teşekkür ederim. Umarım tekrar başvurduğunuz da olumlu olarak alabilirsiniz. Avrupa ülkesine gittiğinizi belirtmek çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bol şans diliyorum 😇

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sgt-sergey deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler. geçmiş olsun, çok üzülmeyin.

sizden ricam, green card sürecinizi tekrar hatırlatır mısınız çünkü; B1-B2 başvurunuzun pasaportlarınızdan dolayı reddedildiğini düşünmüyorum.

• @sgt-sergey geçmiş olsun

• @sgt-sergey eğer tekrar denemeye karar verirseniz bu noktadan belki ilerleyebilirsiniz

• @gucarslan @Muhtaradana cok tesekkur ederim.

@gucarslan gc basvrum mevcut fakat bu konuda bir soru sorulmadı, sorulsaydı basvuruda bulundugumuzu belirtirdim. GC sonucu olumlu çıktığı takdirde gitmek planımız mevcut fakat daha önce de belirttiğim gibi, turist vizesiyle gidip göçmen olmayı düşünecek bir insan değilim, vize-pasaport işimin bir parçası, vize turleri ve gidiş sartlarinin getirdigi yuk ve sorumlulukları biliyorum. Sanırım sorun, memuru bu konuda ikna edememek oldu :(

@Muhtaradana eger bir daha basvuruda bulunursam buradan yine deneyimlerimi ve sureci paylaşmaya calisacagim. Umarim GC deneyimlerimi paylaşabilirim, hayırlısı

• @sgt-sergey Amin umarım dv tecrübenizi paylaşırsınız
    Yani o kadar haklısınız ki 2018 de bir reddim var, vize verebileceklerini bilsem ileriki aylarda iki-üç gün bir arkadaşımı ziyaret etsem çok iyi olurdu.Geldikten sonra iptal etsinler istiyorlarsa vizeyi çok üzülmezdim.😃Ama hem randevular çok ilerde hem yine o kadar evrak hazırlayıp sonra iki cümle ile boynu bükük ordan ayrılırım diye başvurmuyorum😃

• @Muhtaradana haklisiniz, kesin olmayan bir seye bel baglayip plan yapiyorsunuz. Yildonumunu ABD de gecirme planimiz vardi fakat red vesilesiyle iptal etmek zorunda kaldik. Biraz heves kirici oluyor tum surec ve bu kadar beklemek

• Gc başgurusu, turist vizesini etkilemiyor. Hem GC başvurum var, hem de B1/B2 vizemi aldım. Ve bununla ilgili tek bir şey sormadılar bile.

• @sgt-sergey cevabınız için teşekkürler.
    ben iletinizden, hali hazırda green card mülakatı beklediğinizi anlamıştım. çünkü başlık, herhangi bir vize türünden (aile, çekiliş, meslek) green card talihlisi olmak olmak gibi algılanıyor. daha önce de aktarıldığı gibi, çekilişe katılmak, DS260 formu doldurmadığınız sürece B1/B2 başvurunuzu etkilemez.

umuyorum ki, DV2023'te çekilişi kazanıp alıp bu dertten tamamen kurtulursunuz.

• @gucarslan bekleyen herkesin guzel cevabi almasını diliyorum, vize denen sey gerçekten seyahat etmenin onunde bir engel.. Green card beklerken demek istedigim sonucunu beklerken, henuz talihlisi değilim ama umuyorum ki bu durum yarin degisecek 😊 Degismese de bir kez daha basvuru yapmaya niyetliyim, elbette ki turistik amaçlar ile 😇

• Arkadaşlar merhabalar turist vizesinde en erken randevu ne zamana var nereden bakabiliriz

• açık öğretim öğrenci olarak sayıyor mu konsolosluk

• @yenihayaletadam başvurmak istediğiniz konsolosluğun web sitesinden bunu kontrol edebilirsiniz.

• @gucarslan, içinde söyledi: Green Card beklerken Turistik Vizeye Başvurmak

@yenihayaletadam başvurmak istediğiniz konsolosluğun web sitesinden bunu kontrol edebilirsiniz.

ds 160 formunu vs doldurmaya gerek var mı peki

• @yenihayaletadam hayır, web sitesinde bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    66 Bakış
    S
    Selamlar, forum içerisinde araştırdım ancak soruma tatmin edici bir cevap bulamadım. J1 vizesi ile ABD'de bulunmaktayım. Çalışma programım 2 gün önce bitti ancak bir süre daha ABD'de kalmak istiyorum. J1-Waiver kuralını kaldırttım. ABD içerisinde nasıl turist vizesine başvurup statü değiştirebilirim? Cevap veren zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • İptal edilmiş vizenin etkileri (Revoked visa)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    41
    1 Oy
    41 İleti
    6k Bakış
    S
    Sayın @gucarslan cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında bu zamana kadar konuya yeteri kadar önem göstermeyerek sanırım hata yaptım.Yaşım biraz geçgin olunca hafif bir boşvermişlik vardı. Bunun yanında case number 19XXX olunca current olmadan dosya taşıyamıyorum diye yorumlayıp üzerine pek düşmemiştim. Waiver konusunda da yeteri kadar zamanımın olmadığını belirtmişsiniz. Ben waiver hususunu mülakatta vize görüşmesinde anlık verilen bir karar sanıyordum. Yine de tüm olumsuzluklara rağmen dosya taşıma seçeneğini düşünmeli miyim? Önceden belirttiğim gibi yeşil pasaport sayesinde vizesiz gidebileceğim ülkeler var. Taşıyacak olursam hangi ülkeyi tavsiye edersiniz. Başta Siz ve @crazycells olmak üzere forumdaki tüm arkadaşların emeğine ve değerli görüşlerine güveniyor saygı duyuyorum. Tekrar teşekkür ederim
  • Almanya'dan ABD vizesine Başvurma İşlemleri?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    M
    Arkadasin vizesini Aldi mi?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k