Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Şener Uzucu cidden. Umarim Biden'in ve USCIS'in aciklamalarindan sonra surecler biraz hizlanir.


  • @karamel Merhaba,DS260 güncelleme konusunu biz avukatımıza sormuştuk, hiç dokunmayın dedi, değişen herhangi birşey varsa interview'da söylersiniz demişti. Ama pasaport numaraların değişmesi kritik olabilir bence onu avukatınıza danışmalısınız,adres değişikliği sorun olmaz.
    Doktor randevusu ile ilgili, interview tarihine göre en erken 30 gün önce gidebiliyorsunuz. Biz 11 Nisan'da gittik, interview haftaya 28 Nisan.
    Doktor randevusu için sitelerinde yazan herşeyi hazırladık ama aşı kartı, PCR negatif sonuç belgesi, DS-260 confirmation page ve sağlıkla ilgili belgeleri istediler ameliyat geçirdiyseniz onun belgesi, çocuğun aşı kartı gibi. DS260 ı istemediler. Bu belgeleri alıp sisteme giriyorlar , resim çekiyorlar sonrasında sizi akciğer film çekimi, kan /idrar testine yönlendiriyorlar. Bunlar da tamamlanınca öğleden sonra 14:00 de doktor muayeneye gelin dediler. Bizim randevumuz sabah 10:50 idi, muhtemelen 11:30 gibi tüm işlemler bitmişti,kalabalaık değildi 4-5 kişi vardı sadece.
    Muyene sırasında sağlık ile ilgili ve ne iş yaptığımız ile ilgili sorular sordular, eşime ve bana 2şer aşı , ve 10 yaşınfdaki oğluma 1 aşı yaptılar.
    Saat 15:00 de işimiz bitmişti. Biz de İstanbul'dan Ankara'ya gittik, o günü tamamen doktor randevusunu ayırmalısınız.


  • @Liv11 çok teşekkür ederim. Bizde 17 Mayısa aldık doktor randevumuzu. Konsolosluk görüşmesinden 1 hafta önce. Şimdi gerekli belgeleri hazırlıyoruz. Yazınız önümüzü görmemiz adına çok aydınlatıcı oldu. Görüşmenizin de güzel geçmesi dileğimle. Umarım görüşmeden sonra da zaman bulup bir kaç satır yazabilirsiniz bizlere. Sevgiler...


  • @karamel bize konsolosluktan email geldi yaklaşan interview ile ilgili şöyle bir paragraf var, paylaşmak istedim belki işinize yarar :

    Please note that failure to provide requested documents or information may lead to a consular officer rescheduling your interview or otherwise delay processing your case. If you need to edit your submitted DS-260 visa application (not applicable for V92 and V93 applicants), please notify the consular section using the contact form so that the changes may be saved before the interview day.


  • @Liv11 çok teşekkürler. pasaport numarasını bir kez değiştirebiliyormuşuz. Sayenizde farkettik randevu sayfasında. Doktor ofisi ile görüştüğümüzde onlarda güncel pasaport numaralarımız ile randevu almamızı söylediler. DS 260 a dokunmadan. Bu mesajınız sayesinde daha da bir rahatladık.


  • Herkese selamlar,

    @Liv11 ve @karamel tebrik ederim, umarim gorusmeniz cok guzel gecer.

    Grupta Ocak, Subat ve Mart aylari icin randevu tarihi alan kimse yok ama "Monthly Visa Issuance Statistics" raporuna gore EB3 icin bu uc ayda da randevular verilmis. Mart ayi yeni yayinlandi (https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/MARCH 2022 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf).

    Sizlerin DQ tarihine gore bir hesap yaptigimda Haziran ayi icin DQ tarihleri Subat ve Mart 2021 olanlara randevu verilecek gibi. Umarim hepimiz bekledigimizden daha once randevu aliriz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   F FreeWoRLD 

  • Merhabalar,
    Perşembe günü 8:45'te interview için 8:20 gibi konsolosluğun önündeydik.Sanırım 9:10 gibi içeri alındık. Yabancı uyrkulu çocuklu aileler vardı, onlardan dolayı biraz fazla beklemiş olduk. Daha önce anlatıldığı gibi pasaportlarınıza bakıp size bir numara veriyorlar, sonra bu numaraya göre önce belge teslim etmeye sonrasında da interview ya çağırıyorlar. Herkesin söylediği gibi, nüfüs kayıt örneği, arşiv kayıtlı temiz kağıdı, evlilik cüzdanı 2 fotokopi, CV ve iş teklifi mektubu istendi.
    Görüşme sırsaında sadece iş ile ilgii sorular soruldu , ne iş yapıyorsun, bu işi nasıl buldun, görevin ne olacak gibi. Görüşme en fazla 5 dk sürmüştür.
    Böyle işte, bekleyen herkes umarım bir an önce randevu alır.


  • @Liv11 Bilgilendirme icin cok tesekkurler! Umarim bende o asamalara cok cabuk gelebilirim. I140 onayindan sonra interview icin ne kadar beklediginizi ogrenebilir miyim?


  • @zerrin0 Temmuz 2020 de onaylanmıştı I-140 ama covid dönemine denk geldiğimiz için interview için çok bekledik, umarım sizinki çok daha hızlı olur 🙂


  • @Liv11 Tebrik ederim, yeni yaşamınızda bol şans 🙂


  • @Liv11 tebrik ediyorum, yeni yasantiniz gonlunuzce olsun🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Liv11 tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @Liv11 hayırlı olsun... yeni hayatınızda yeni umutlarla güzel günler geçirmenizi dilerim. yeni bir sayfa açılıyor sizin ve aileniz için. Bizimde görüşmemize az kaldı. Banka hesap detaylarınızı götürdünüz mü? Diğer vize türlerinde bakıyorlar, ama bizde bakarlar mı bilemedim.
    Diğer arkadaşlar için tekrar yazayım, Aralık 2020 de onay geldi bize. Görüşmemiz 23 Mayıs 2022 de. uzun bir bekleme süresi oldu. Görüşme sonrası tecrübelerimi bende paylaşırım sizinle.


  • Herkese teşekkürler..@karamel, hayır banka hesap detaylarını götürmedik ve istemediler..Evlilik cüzdanın 2 fotokopisini istediler fazladan, onun dışında bilinen belgeler istendi..Umarım herkes bir an önce görüşme tarihi alır ve herşey yolunda gider.


  • Görüşme tarihi alan herkese yeni hayatlarında başarılar dilerim. Benim sorum, DQ olduktan evlenirsek süreç uzuyor mu? Konsolosluğa haber verip DS260'ı güncelleyip, görüşme tarihi geldiğinde eşimiz ile gidebiliyor muyuz? Başka bir adım var mı yapılması gereken?


  • @et_cal Herkes için ayrı DS260 formu dolduruldu ve randevu da eşimin ve çocuğumun adıda gözüküyordu. Bence bu konuyu avukatınıza danışmanız lazım. Eşiniz için de greencard başvurusu yapılması ve ödemenin yapılması gerekiyor. Eklenir ama hangi aşamada emin değilim.


  • @Liv11 son bir soru daha sorabilir miyim? Eminim toparlanmak ile meşgulsünüzdür.
    Gerekli evraklar diye yeni bir mail geldi. İş teklifi mektubu orjinal yazmışlar. Ama çıktısı sizde sorun oldu mu? Amerikadan gelmesi zaman alacak mektubun.


  • @karamel İş mektubu imzalandıktan sonra scan edilip bize email ile gönderildi. Çıktısını aldık, hiç sorun olmadı. Aynı soruyu ben de sormuştum , ama hiç telaş yapmaya gerek yokmuş.

  • ⭐⭐

    @FreeWoRLD, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    İşlemlerin detaylarını öğrenmek isteyenler için kendi (AOS) başvuru adımlarımı eklemek istedim, umarım ihtiyacı olanlara fikir verir.

    Oncelikle, 1999 yılında F1 vizesi ile NY maceram oldu. 2017 yilinda ise ABD'nin NC eyaletine L1 Calisma vizesi ile geldim. Sonrasinda AOS islemlerim sirket tarafindan baslatildi. Adimlar soyle;

    Son guncelleme tarihi Aralik 2021

    EB3 Kategorisi
    (Not: EB1-C kategorisine uyuyor olsam bile, sirketin avukatlik burosu yonlendirmesini EB-3 uzerinden yapti. Nedeni ise, sonuca daha kolay ulasilabilmesi)

    Tarih: Ekim 12, 2018
    PREVAILING WAGE DETERMINATION adımı ile başvurum yasal olarak başladı. Bu adım gelen bilgiye göre 2 veya 3 ay sürecek.
    Bu adımı özetlersek; Maaş oranının standartların altında olmaması için calışma Bakanlığından onay alınması.

    Tarih: Nisan 12, 2019
    RECRUITMENT adımına geçtik. Önceki adımın internetteki bilgilere göre zaman dilimi 2 hafta, gerçekleşen kendi deneyimim 6 ay.
    Bu adımın tahmini süresi 2-3 ay. Bakalım gerçekleşen ne kadar olacak.
    Bu iş sanırım tahminimden çok daha fazla sürecek....

    Tarih: Eylül 6, 2019
    ADS AND RECRUITMENT adımı ile tüm kanallardan iş ilanı geçen hafta Cuma günü açıldı. İş ilanına göre Amerika'da ilgili pozisyonu doldurabilecek aday olup olmadığı araştırılmış ve dökümanlanmış olacak. İlan verilen yerler arasında aşağıdaki kanallar mevcut;

    • State workforce agency
    • Linkedin
    • Şirketin kamuya acık kendi ilan sayfası
    • (Muhtemelen) Gazete ilan sayfaları - Erişimim olmadığı için bunu teyit edemiyorum fakat kural gereği yapılması gerekli

    60 gün (30 gün ilan + 30 gün bekleme) sonrasında PERM başvurusu yapılacak (ETA Form 9089). PERM başvurusu sonrası araştırmalarıma göre ortalama 7 ay sonra EAD (Employment authorization document) ve Advance Parole kombo kartını alabileceğim.

    Tarih: Aralik 12, 2019
    PERM APPLICATION adimini avukatimdan gelen bilgiye gore bugun yapmis olduk. Bu ayni zamanda priority date oluyor benim islemlerim icin. Sirada PERM onayini beklemek var. Tahmini sure 3-4 ay.

    Tarih: Nisan 28, 2020
    PERM onayi bugun geldi. Case number A-19345-*****

    Ne yazik ki, Turkiye'ninde dahil oldugu kategori EB3 icin current degil. Bu nedenle I-485 basvurusu yapamiyoruz. Muhtemelen Ekim 2020 ayinda yeni fiscal year ile Current olmasi bekleniyor ve basvuru o zaman yapilabilir. Bu nedenden dolayi, EAD basvurusu da henuz yapilamiyor. Yakin zamanda I-140 basvurusu yapilacak.

    L1 vizem Agustos ayinda bitiyor. Mutemelen calistigim firma, L1B vizesini yenileme yoluna gidecek.

    Tarih: Mayis 28,2020
    I-140 basvurusu regular olarak yapildi. Receipt Mayis 29, 2020. I-485 basvurusu current olunamadigi nedeni ile yapilamiyor.

    Tarih: Eylul 18, 2020
    L1 vizesi icin uzatma basvurusu uscis tarafindan reddedildi.

    Tarih: Ekim 9, 2020
    I-485 ve EAD/AP basvurulari nihayet yapildi

    Tarih: Aralik 27, 2020
    Biometric randevu bildirimi ulasti. Randevu Ocak 22, 2021 icin. Henuz I-140 sonucu belli degil..

    Tarih: Ocak 13, 2021
    I-140 onayi geldi.

    Tarih: Subat 1, 2021
    I-765 EAD onayi geldi, kart basimi yapiliyor.

    Tarih: Subat 5, 2021
    I-765 EAD ulasti.

    Tarih: Mayis 24, 2021
    Dosya "Charlotte, NC" ofisine transfer edildi
    "National Benefits Center" ofisinden "Field Office" olan Charlotte'a tasindi.

    Tarih: Agustos 6, 2021
    EAD yenileme için başvuru yapıldı. Eldeki EAD’nin bitiş tarihi Ocak 2022.

    Tarih: Eylul 2021
    EAD yenileme için başvuru onaylandi. EAD 2 senelik verildi. AP onayi ayri olarak geldi ve o ise 1 senelik.

    Tarih: Ekim-Kasim 2021
    Islemlerim yurumedigi ve bir ilerleme olmadigi icin, konuyu NC eyaleti senator umuze tasidim ve yardim istedim. Sanirim aldigim bu aksiyon bir an once onaylanmasi icin, daha dogrusu USCIS'i harekete gecirmek icin buyuk rol oynadi. Senatorden aldigim cevap;
    thom-tillis.pdf

    Tarih: Aralik 13, 2021
    Tum aile icin green card onaylarimiz geldi.

    Tarih: Aralik 18, 2021
    Kartlar tum aile bireyleri icin elimize ulasti.

    img_1082.jpeg

    Abi merhaba. Süreç 3 yıldan biraz daha uzun sürmüş toplamda. Bu sürenin kovid sebebiyle uzadığını düşünüyor musun? Yani kovid olmasa daha kısa bir süre içinde green card alabilir miydin sence? Bir de bu süreç şirketten şirkete değişiyor mu? L1B vizesini blanket olarak alsak mesela? L1B vizesine sponsor olabilen şirketler zaten büyüktür de. Büyük ile daha büyük arasında fark var mı? Bilgin var mı bu konuda? Ben Amazona girdim İrlanda lokasyonu için ama planım tamamen L1B alıp ABD'ye taşınmak üzerine. ABD'ye girer girmez başvuru yapılsa 2 senede green card alabilir miyim merak ediyorum.


  • @uzaysan @FreeWoRLD kesin cevabi verecektir ama covid genel olarak tum surecleri uzatti bu sebeple bazi kararlar aliniyor hem backlogu eritmek hem de surecleri genel olarak kisaltmak icin mesela premium processing kapsaminin genislemesi ufak bir devrim olacak bu surecte. bu kategoride yer alan 2.kisim I-140 icin 15 gunde sonuclanma mevzusu var.
    kotu bir yorum olarak da surec ilk asamada audite takilirsa biraz uzayabilir ama bunu dusunmemek lazim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum