Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)


  • @Liv11 Merhaba. öncelikle size hayırlı olsun. Bizede Mayıs ayında interview tarihi geldi. Bizim onay tarihimiz Aralık 2020. Şuan son aşamalarda olduğunuz için size bir sorum olacaktı. Doktor randevusu alırken DS260 formunuzun son 6 ay içinde güncellenmiş olması yazıyor. Siz DS260 formunuzu güncellediniz mi? Yoksa onay alınırken verilen DS260 formuyla mı gidiyorsunuz görüşmeye. Bizde DS260 da yazdığımız bazı bilgiler değişti. Pasaport numaraları ve güncel adresimiz gibi. Birde doktor randevusunu kaç gün önceye aldınız. Bizde birde 4 yaşında çocuk var. Ankarada yaşamıyoruz. Git gel yapmamız gerekecek.


  • @hatice17 Yani I 140 onaylandiktan sonra 1 bucuk sene mi beklemis oldunuz konsoloslukta gorusme icin? Cok uzun suruyormus. Ben daha PERM asamsindayim ama I 140 ipremium processing yapacagiz. Eskiden de bu kadar uzun suruyormuydu acaba vize randevunun atanmasi?


  • @oğuzhand Surec EB2 Kategorisi icin soyle

    • PREVAILING WAGE DETERMINATION (Suan 6 ay bu surec)

    • ADS AND RECRUITMENT (2-3 ay)

    • PERM APPLICATION (6-7 ay)

    • I-140 (premium processing ile 2 haftaya indirebilirsin normalde min 6 ay)

    • I-485 Amerikadaysan ve aktif vizen varsa basvuruyorsun I-485'e . Turkiyedeysen I-140 sonrasi konsoloslukta randevunu bekleyeceksin.


  • @zerrin0 benim şu duruma takıldı kafam.sizin bahsettiğiniz ilk 2 aşama aynı anda mı ilerliyor, yoksa bu kadar çabuk recruitment aşamasına gelemezdi sanırım. Ben Mart 2022 basında verdim evrakları . Evraklarda benim ve eşimin pasaportu, eski Amerika vizelerimiz, doğum belgeleri, nüfus belgeleri ,sabıka kaydı , CV , diploma filan hepsini gönderdim.3-4 gün önce hangi aşamadayız diye sorduğumda recruitment dedi.


  • Cok ilginc EB2'da ilk asama prevailing wage determination'dir. Job description cikmadan ads and recruitment asamasina gecilmez. Bence siz avukatiniza prevailing wage determination'i ne zaman basvuracagini sorun. Benim 2 arkadasim daha eb2 processinde ikisinde ilk prevailing wage determination ile basladi surece.


  • @zerrin0 yazdım bakalım beklemdeyiz.


  • @zerrin0, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @hatice17 Yani I 140 onaylandiktan sonra 1 bucuk sene mi beklemis oldunuz konsoloslukta gorusme icin? Cok uzun suruyormus.

    Sanırım eskiden bu kadar uzun değildi. Pandemi sonrası süreç 1.5 seneleri bulmaya başladı. Bizim onayımız Haziran 2021, 1 sene olacak neredeyse beklemedeyiz hala


  • @Şener Uzucu cidden. Umarim Biden'in ve USCIS'in aciklamalarindan sonra surecler biraz hizlanir.


  • @karamel Merhaba,DS260 güncelleme konusunu biz avukatımıza sormuştuk, hiç dokunmayın dedi, değişen herhangi birşey varsa interview'da söylersiniz demişti. Ama pasaport numaraların değişmesi kritik olabilir bence onu avukatınıza danışmalısınız,adres değişikliği sorun olmaz.
    Doktor randevusu ile ilgili, interview tarihine göre en erken 30 gün önce gidebiliyorsunuz. Biz 11 Nisan'da gittik, interview haftaya 28 Nisan.
    Doktor randevusu için sitelerinde yazan herşeyi hazırladık ama aşı kartı, PCR negatif sonuç belgesi, DS-260 confirmation page ve sağlıkla ilgili belgeleri istediler ameliyat geçirdiyseniz onun belgesi, çocuğun aşı kartı gibi. DS260 ı istemediler. Bu belgeleri alıp sisteme giriyorlar , resim çekiyorlar sonrasında sizi akciğer film çekimi, kan /idrar testine yönlendiriyorlar. Bunlar da tamamlanınca öğleden sonra 14:00 de doktor muayeneye gelin dediler. Bizim randevumuz sabah 10:50 idi, muhtemelen 11:30 gibi tüm işlemler bitmişti,kalabalaık değildi 4-5 kişi vardı sadece.
    Muyene sırasında sağlık ile ilgili ve ne iş yaptığımız ile ilgili sorular sordular, eşime ve bana 2şer aşı , ve 10 yaşınfdaki oğluma 1 aşı yaptılar.
    Saat 15:00 de işimiz bitmişti. Biz de İstanbul'dan Ankara'ya gittik, o günü tamamen doktor randevusunu ayırmalısınız.


  • @Liv11 çok teşekkür ederim. Bizde 17 Mayısa aldık doktor randevumuzu. Konsolosluk görüşmesinden 1 hafta önce. Şimdi gerekli belgeleri hazırlıyoruz. Yazınız önümüzü görmemiz adına çok aydınlatıcı oldu. Görüşmenizin de güzel geçmesi dileğimle. Umarım görüşmeden sonra da zaman bulup bir kaç satır yazabilirsiniz bizlere. Sevgiler...


  • @karamel bize konsolosluktan email geldi yaklaşan interview ile ilgili şöyle bir paragraf var, paylaşmak istedim belki işinize yarar :

    Please note that failure to provide requested documents or information may lead to a consular officer rescheduling your interview or otherwise delay processing your case. If you need to edit your submitted DS-260 visa application (not applicable for V92 and V93 applicants), please notify the consular section using the contact form so that the changes may be saved before the interview day.


  • @Liv11 çok teşekkürler. pasaport numarasını bir kez değiştirebiliyormuşuz. Sayenizde farkettik randevu sayfasında. Doktor ofisi ile görüştüğümüzde onlarda güncel pasaport numaralarımız ile randevu almamızı söylediler. DS 260 a dokunmadan. Bu mesajınız sayesinde daha da bir rahatladık.


  • Herkese selamlar,

    @Liv11 ve @karamel tebrik ederim, umarim gorusmeniz cok guzel gecer.

    Grupta Ocak, Subat ve Mart aylari icin randevu tarihi alan kimse yok ama "Monthly Visa Issuance Statistics" raporuna gore EB3 icin bu uc ayda da randevular verilmis. Mart ayi yeni yayinlandi (https://travel.state.gov/content/dam/visas/Statistics/Immigrant-Statistics/MonthlyIVIssuances/MARCH 2022 - IV Issuances by Post and Visa Class.pdf).

    Sizlerin DQ tarihine gore bir hesap yaptigimda Haziran ayi icin DQ tarihleri Subat ve Mart 2021 olanlara randevu verilecek gibi. Umarim hepimiz bekledigimizden daha once randevu aliriz.

  • F FreeWoRLD bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar,
    Perşembe günü 8:45'te interview için 8:20 gibi konsolosluğun önündeydik.Sanırım 9:10 gibi içeri alındık. Yabancı uyrkulu çocuklu aileler vardı, onlardan dolayı biraz fazla beklemiş olduk. Daha önce anlatıldığı gibi pasaportlarınıza bakıp size bir numara veriyorlar, sonra bu numaraya göre önce belge teslim etmeye sonrasında da interview ya çağırıyorlar. Herkesin söylediği gibi, nüfüs kayıt örneği, arşiv kayıtlı temiz kağıdı, evlilik cüzdanı 2 fotokopi, CV ve iş teklifi mektubu istendi.
    Görüşme sırsaında sadece iş ile ilgii sorular soruldu , ne iş yapıyorsun, bu işi nasıl buldun, görevin ne olacak gibi. Görüşme en fazla 5 dk sürmüştür.
    Böyle işte, bekleyen herkes umarım bir an önce randevu alır.


  • @Liv11 Bilgilendirme icin cok tesekkurler! Umarim bende o asamalara cok cabuk gelebilirim. I140 onayindan sonra interview icin ne kadar beklediginizi ogrenebilir miyim?


  • @zerrin0 Temmuz 2020 de onaylanmıştı I-140 ama covid dönemine denk geldiğimiz için interview için çok bekledik, umarım sizinki çok daha hızlı olur :)


  • @Liv11 Tebrik ederim, yeni yaşamınızda bol şans 🙂


  • @Liv11 tebrik ediyorum, yeni yasantiniz gonlunuzce olsun🙏


  • @Liv11 tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @Liv11 hayırlı olsun... yeni hayatınızda yeni umutlarla güzel günler geçirmenizi dilerim. yeni bir sayfa açılıyor sizin ve aileniz için. Bizimde görüşmemize az kaldı. Banka hesap detaylarınızı götürdünüz mü? Diğer vize türlerinde bakıyorlar, ama bizde bakarlar mı bilemedim.
    Diğer arkadaşlar için tekrar yazayım, Aralık 2020 de onay geldi bize. Görüşmemiz 23 Mayıs 2022 de. uzun bir bekleme süresi oldu. Görüşme sonrası tecrübelerimi bende paylaşırım sizinle.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    220 Bakış
    M
    @mete-brkkn-06 Hocam sadece kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum ki, ilk aylar hatta ilk yil cok zorlu geciyor. istifa edip Turkiye'ye donmek iyi bir secenek gibi durmuyor. Yeni bir J1 programina basvurabilmek icin 2 yil beklemek gerekiyor. Okudugum kadariyla sponsor degisikligi icin cok fazla belgeye ihtiyac olmuyor. Gideceginiz yerin international office'i ile iletisime gecebilirsiniz. Bizim universitenin sitesinde yazani asagiya kopyaliyorum, umarim faydasi olur. J-1 Scholars may transfer their J-1 Program to the University of Virginia or from UVA to another institution as long as they will be continuing the program/research activities they originally came to the US to pursue. The transfer process is relatively simple, but you should discuss your plans with an international scholar advisor well in advance. Transfers require coordination between the two institutions and the effective transfer date must be agreed upon in advance. The transfer date must be before the program end date listed on the DS-2019 form. In addition, if the J-1 scholar has applied for the waiver to the 2-year home residency rule, he or she is not eligible to transfer or extend the J-1 program. If you plan to transfer to another institution please complete the online Transfer Out process through the Request Tab in your Scholar profile in ISSP Connect.
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    146k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    S
    @lavita bir kez yaptim, demek ki iki defaymis en fazla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum