Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Eluinwe bunu yaparsa 2 yıl Amerika’ya girmemesi gerekiyor


  • @this-time89 ben şimdiden açıkçası umudu yitirdim çıkacağını düşünmüyorum sizinle aynı fikirdeyim bende



  • @Nurlan07 merhaba, iki ülkeden de adli sicil kaydı almanız gerekiyor. Mülakata TR'de girecekseniz, evrakların Türkçe veya ingilizce olması gerekmektedir.


  • @birisi Merhaba Eski sayfaları yeni okuyabildim bu konuda benimde bir sorum var size 🙂 ne yazık ki 2008 sonrası göreve başladım. Memur olarak emekli olma şansım yok çünkü gc çıkarsa 9 yılı tamamlamış olarak gideceğim Amerikaya. Eşim de 12 yılı tamamlamış olacak. Tr den yurtdışı borçlanması yapmak 2008 sonrası süreç için emekliliği nasıl etkiliyor. Esnaf statüsünden emekli oluyor sanırım

  • ⭐⭐⭐

    Günaydın arkadaşlar, tik tak tik tak zaman ilerliyor kaldı 2 gün 🙏🏻🙏🏻


  • @sifaci Eğer GC çıkarsa emekli olmanız için gereken gün sayısı kadar günü ödeyip emekli olabilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam 2019 yılında bununla ilgili torba kanunla bir düzenleme getirdiler, bu tarihten önce SSK (işçi statüsünde) emekli olunurken, bu tarihten sonra BAĞKUR üzerinden emekli olunabilecek. Burada bir iki önemli hususu belirteyim
    1- Yurtdışına gidince hemen borçlanma yapamazsınız.
    "Borçlanma kapsamındaki süreler; yurtdışında geçen sigortalılık süreleri, bu süreler arasında veya sonunda her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri ile ev kadını olarak geçen sürelerdir. "
    "“Sigortalılık süresi” deyiminden, borçlanma kapsamındaki sürenin bulunduğu ülke mevzuatına göre ikamet süreleri hariç, çalışılmış ya da çalışılmış süre olarak kabul edilen süreler anlaşılmalıdır. Çalışılmış olarak kabul edilen süreler, ilgili ülke mevzuatına göre fiilen çalışılmadığı halde çalışmaya eşdeğer süre olarak kabul edilip, aylığa hak kazanmada ve aylık hesabında değerlendirilen sürelerdir.

    “İşsizlik süresi” ibaresi, ilgili ülke mevzuatına göre çalışma süreleri ile bu çalışma sürelerine eş değer süreler haricinde o ülkede geçen süreyi ifade eder. İşsizlik sürelerinin tamamının borçlanma kapsamında değerlendirilmesine imkân bulunmadığından sigortalılık süreleri arasında veya sonunda her birinde olmak kaydıyla bir yıla kadar olan yurtdışında geçen işsizlik süreleri borçlandırılır. İkamet süreleri ve boşta geçen süreler de bu kapsamda değerlendirilir.

    Yurtdışında “ev kadını olarak geçen süreler”, medeni durumlarına bakılmaksızın kadınların, sigortalılık süreleri haricinde yurtdışında bulundukları süreleri ifade eder. Ev kadınlığı sürelerinin borçlanmasında Türkiye’de geçirilen süreler dikkate alınmaz."

    2- Emeklilik için yaş şartının da dolması gerekir. Mesela sizin için istenen prim gün sayısını 50 yaşında doldurdunuz diyelim, eğer emekli olmak hakkınız 60 yaşındaysa, 50 yaşından sonra prim ödemeyebilirsiniz ama emekli olamazsınız ve sağlıktan faydalanamazsınız. 60 yaşını beklemeniz gerekecek.
    tabi ki bu yazılanlar şuan için böyle, yarın ne gösterir bilinmez.

  • ⭐⭐⭐

    @Şerife-Çınar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @dytmelek ev alabilcek msnz floida dan

    Merhaba, gitmeden, yaşamadan kesin diyemem ama planımız yaşayacağımız yere karar verdikten sonra bir ev almak🙏🏻 Bundan 7-8 ay önce evlere bakıyorduk ve alınabilir seviyedeydi şimdi onlar da durmadan artıyor maalesef😅

  • ⭐⭐

    @birisi ne çok memur varmış greencard hayali kuran, memur dediğin orta direk olmalı ama ne yazık ki değil. Neyse hakkımızda hayırlısı

  • ⭐⭐

    Benim anlamadığım bir nokta var. ABD'ye gitme hayaliniz varsa Türkiyeden emekli olmak neden bu kadar önemli sizin için? Yanlış anlamayın cidden kafama oturtamadığım için soruyorum. Burada 3500TL emekli maaşı alsanız 200 dolar ediyor. Çekilen emeğe değer bir durum değil bence. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa atladığım bir nokta mı var?

    Edit: Bu arada gitme hayaliniz diye bahsettim ama aslında bahsettiğim durum ABD'ye gidenler için. Daha burada olan kişilerden bahsetmiyorum. Ama çıkarsa TR'den nasıl emekli oluruz diye soranlardan bahsediyorum. Yani zaten ABD'de olan ama TR'den emekli olmanın yolunu arayan kişiler.

  • ⭐⭐⭐

    @cheersducky, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba, böyle bi forum olduğunu ilk kez görüyorum akıl almak istedim. Green card çıkarsa, ds260 formunu doldurmadan mı evlenmek mantıklı yoksa hemen evlenip doldurmak mı? Eğer doldurmadan evlenirsek sıra olarak çok geriye düşer miyiz? Doldurup evlenirsek düzeltme için nasıl bir yol izlememiz lazım?

    Günaydın ds260 formunu doldurmadan önce nikah yapmak süreci daha da kolaylaştırıyor ama mülakata gittiğinizde ilişkinizin gerçek olduğunu ispat etmeniz gerekiyor (eski fotoğraflar, yazışmalar vb ile). Diğer seçenek de kendi adınıza Ds260 doldurup mülakat almadan önce aile üyesi ekleyebiliyorsunuz ama o sanırım süreci biraz daha uzatabiliyor. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilir


  • @gariban ben kendim için şunu söyleyeyim gitme amacım kesinlikle maddiyat değil, maddi durumum iyi seviyede, işim çok iyi ve rahat ama özellikle oğlumun geleceği ve ülkenin bundan sonra düzeleceğine zerre inancım kalmadığı için, ayrıca bir insanın sadece fikirlerini ve düşüncelerini söylediği için hapsedilmesi, dinci, gerici ve yobaz baskı, ülkenin geri kalmış ülkelerin sapıklarının, abazalarının cirit attığı bir yer haline gelmesi ve muhalefetin bile bu konuya bir çözüm öne sürmemesi ve hiçbirimizin can, mal, namus, yaşam, hürriyet hakkımızın artık olmaması, ekonominin bitmiş olması, artık insanların direkt yaşamlarına müdahale edilmesi ve kendi görüşlerinden olmayanlara yaşam hakkı tanınmaması vb. sebepler nedeniyle gitmek istiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @istanbuladami, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @this-time89 katılıyorum ama kazananlar da aniden sır olup gidebiliyorlar hatta kazanıp kazanmadığını bile bilmediğimiz ve yok olan arkadaşlar da var. Geçen sene çok derin yaşamıştım açıkçası heyecanı, bu yüzden hak verebiliyorum kazanamayıp foruma ya da süreçlere küsenlere ama neticede loto bu. Öyle bakmak lazım. Üstelik %99 ihtimelle çıkmayacak bir loto ne yazık ki 🙂

    Bunu çok garip buluyorum işte 😅 sanki milli piyango kazanılan da insanlar yapışacak para para diye 😅😂

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Cidden nasip işi çok tuhaf bir şey ya. Kimisi onlarca yıl katılıp kazanamıyor kimisi ilk başvurusunda çekilişe kazandığını dahi hatırlamadan kazanıyor. Dua etmekten başka çare yok. Allah inşallah dualarımızı kabul etsin ve inşallah bu 7 Mayıs akşamında Greencardı kazandım sevincini yaşatsın bizlere 🙂 Çünkü forumda kendim kadar kazanmasını istediğim birkaç kişi var. İnşallah kazanırız bu sene 🙂

    Bir de maalesef yıllar sonra kazanıp da pandemi vb sebeplerle gidemeyenler var ki bence en üzücü olanı da bu 🥺 Umarım davasına devam eden arkadaşlar da vizelerine kavuşur 🙏🏻


  • @dytmelek hani bir hikaye anlatırlar;
    Sıradan birisi bir gün bir yere diyelim ki bir derneğe başkan seçilir, ertesi gün üyeleri ve vatandaşı toplar konuşmaya başlar.
    "BEN DE DÜN SİZİN GİBİ BİR İNSANDIM"
    GC çıkıpta selamı sabahı kesenler de dün bizim gibi insanlardı ama artık değil....😁 😁

  • ⭐⭐⭐

    @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Benim anlamadığım bir nokta var. ABD'ye gitme hayaliniz varsa Türkiyeden emekli olmak neden bu kadar önemli sizin için? Yanlış anlamayın cidden kafama oturtamadığım için soruyorum. Burada 3500TL emekli maaşı alsanız 200 dolar ediyor. Çekilen emeğe değer bir durum değil bence. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa atladığım bir nokta mı var?

    Edit: Bu arada gitme hayaliniz diye bahsettim ama aslında bahsettiğim durum ABD'ye gidenler için. Daha burada olan kişilerden bahsetmiyorum. Ama çıkarsa TR'den nasıl emekli oluruz diye soranlardan bahsediyorum. Yani zaten ABD'de olan ama TR'den emekli olmanın yolunu arayan kişiler.

    Ben de emin değilim ama belki vatandaşlıktan sonra dönmeyi düşünen vardır ya da tatillerde sağlık güvencesi olsun diye olabilir. Yoksa dediğiniz gibi bence de tr deki emekli maaşı oradaki hiçbir ihtiyacı görmez 😅

  • ⭐⭐⭐

    @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gariban ben kendim için şunu söyleyeyim gitme amacım kesinlikle maddiyat değil, maddi durumum iyi seviyede, işim çok iyi ve rahat ama özellikle oğlumun geleceği ve ülkenin bundan sonra düzeleceğine zerre inancım kalmadığı için, ayrıca bir insanın sadece fikirlerini ve düşüncelerini söylediği için hapsedilmesi, dinci, gerici ve yobaz baskı, ülkenin geri kalmış ülkelerin sapıklarının, abazalarının cirit attığı bir yer haline gelmesi ve muhalefetin bile bu konuya bir çözüm öne sürmemesi ve hiçbirimizin can, mal, namus, yaşam, hürriyet hakkımızın artık olmaması, ekonominin bitmiş olması, artık insanların direkt yaşamlarına müdahale edilmesi ve kendi görüşlerinden olmayanlara yaşam hakkı tanınmaması vb. sebepler nedeniyle gitmek istiyorum.

    Sanki ben yazmışım bu yazıyı😅 O sebeple de aileyi ikna etmek daha zor oluyor. Gelecek kaygımızı anlamıyorlar. Neyiniz eksik herşeyiniz var heyecan aramayın sözlerinden bıktım resmen😅 Ayrıca bugün durumum orta halli olabilir ama bu gidişatla yakında daha kötü hale geleceğiz maalesef


  • Günaydın 💃🙋♀️🥳
    Bugün HIDIRELLEZ 🎋🍒🌹 💥🏃♂
    Tüm dileklerimiz kabul olsun.
    Dileklerinizi gül ağacına asmayı unutmayın 🌹📜✍🤭


  • 4 kişilik aileyiz, Ben sağlıkçıyım eşim havacılık sektöründe. Bu sene 5. defa deniyoruz. Bütün masraflar, planlar, ev tadilatları 8 Mayıs sabahına entegre. Ola ki çıkarsa diye erteleyip beklemeyi seçtik. Umutlanmaya da korkuyor insan ama umutlanmadan da olmuyor. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah. Artık bu seferde çıkmazsa sağlıkçı olarak bir yön belirleyeceğim.

  • ⭐⭐⭐

    @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @dytmelek hani bir hikaye anlatırlar;
    Sıradan birisi bir gün bir yere diyelim ki bir derneğe başkan seçilir, ertesi gün üyeleri ve vatandaşı toplar konuşmaya başlar.
    "BEN DE DÜN SİZİN GİBİ BİR İNSANDIM"
    GC çıkıpta selamı sabahı kesenler de dün bizim gibi insanlardı ama artık değil....😁 😁

    Ahahahaahah bilmiyordum bu hikayeyi çok güldüm 😂😂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum