Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• Mayısın 7 sinde yeşilkartforum discord kanalında görüşmek üzere.

• Herkese merhaba 😊DS260 formunda çocukların bilgilerini girerken pasaport no istemediğini gördüm.Formu gönderdikten sonra çıkarabiliriz pasaportları yani sorun yok değil mi?(forumdaki ds260 videosunda)Bir de bilgisi olan varmidir bilmiyorum ama şansımı denemek istedim.Cocuklarin velayeti bnde olduğu halde babalarının "anneleriyle amerikaya gitmelerine ve orada yaşamalarına izin veriyorum" gibi bi evrak hazırlatması gerekiyor mu?

• @celica @dytmelek dediğiniz gibi kendimizi kaptırmayıp tüm sonuçlara hazır olmak gerek. Ama çıkma düşüncesine kendini kaptırmak da çok güzel hissettiriyor be :grinning_face_with_big_eyes:

• @madmizah, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@dytmelek yahu şöyle şeyler yazmayın. Pozitif şeyler yazın sürekli, 40 kere de tekrarlayın ki öyle olsun. :face_with_tears_of_joy: Pozitif mesaj gönder pozitif sonuç gelsin, sonuç GC Pozitif :)

Dipnot : ben de 2 uç kısımda yoğun hisler yaşıyorum. Bikaç saat kesin çıkacak modunda, bikaç saat hiç olmayacak modundayım.

Aynı pozitifliği forumda bin kişi yaşıyor, ama 3-4 kişiye çıkıyor, önceki senelere baktım çoğunluğunu okudum, genelde kazandıktan sonra 150-200 insan foruma üye oluyor 🤠🤠 forumun eski müdavimlerinden hiç ses yok, en üzücü olanı çıkmadığını kabullenmek

• @Tugba54, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Herkese merhaba 😊DS260 formunda çocukların bilgilerini girerken pasaport no istemediğini gördüm.Formu gönderdikten sonra çıkarabiliriz pasaportları yani sorun yok değil mi?(forumdaki ds260 videosunda)Bir de bilgisi olan varmidir bilmiyorum ama şansımı denemek istedim.Cocuklarin velayeti bnde olduğu halde babalarının "anneleriyle amerikaya gitmelerine ve orada yaşamalarına izin veriyorum" gibi bi evrak hazırlatması gerekiyor mu?

Hocam Dv2022 başlığında sorun bence bu soruyu. Çünkü biz yani burda muhabbet edenler hiç doldurmadık ds260 🙂🙂

• @OrlandoGücü haydaaaa, neyse 7 mayıs 2022 saat 18:00'de hesap sil yapayım bari. Çıkarsa tekrar kayıt olurum saat 20:00 civarı (kendime geldikten sonra :D), bana totem olur. Çıkmazsa bir süre buraya girip de moralimi daha da bozmam

• ⭐⭐

@Tugba54 3 yıl önce greencard kazanan bir tanıdığım eski eşinden velayeti kendisinde olmasına rağmen izin belgesi alamadığı için gidemediler. Yinede @crazycells biliyordur doğrusunu, size yanıt verebilir.

• Heyecandan zaman geçmiyor başka şeylerle ilgileneyim diyorum ama dönüp dolaşıp burada buluyorum kendimi :)

• Sosyete pazarından 30 liraya aldığım çakma nike sırt çantam, kulaklığımda mehter marşı ile sarı zarfı uzatıyordum.. ne güzel rüyaydı beee.. 🫣🫣🗽

• @ckaragoz31, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Selamlar muvazzaf subayım bizim yurtdışına çıkarken izin almamız gerekmekte ve biz sözleşmeli olmadığımız için istifa edemiyoruz kendimizi attırmamız lazım o da 6 ayda çok zor

1)Öncelikle 1.sorum elimde greencard pasaport olduğu takdirde gümrük memurunun beni geri gönderme ihtimali nedir
    2)İkinci sorum konsolosluk diğer mali idari ve sağlık şartlarımı karşılasam bile bu zorunlu hizmetimi sorun sayacak mı?

Sen izinliyken yurtdisina cikarken Diversty Visa ile çıkış yaparken görseler bile, giriş çıkış yapıp geri geleceğim dersin. Durdurabileceklerini sanmıyorum ama tabi daha detaylı bilen cevaplar.

Konsolosluk senin zorunlu hizmet şartlarını sorgulama bile, universitemi bitireceğim, şu isimi halledeceğim diyenler gibi, girişimi yapıp şu isimi tamamlayacağım 1 yıl ve ya iki yıl sonra temelli yerlesecegim de diyebilirsin, istifa edeceğim gideceğim de diyebilirsin. Bağlarını koparıp gittikten sonra da askeriye senin peşine düşse bile sen amerikadayken sana bir etkisi olmaz. Bunu da daha net bilen biri cevaplayabilir tabi.
    Benim tahminlerim bu yönde.

• @dytmelek dayanamadım pazartesi günü için pasaport randevusu aldım DS260 için geç kalmayalım diye :face_with_tears_of_joy:
    Bir yanım çıkacağından çok emin bir yanım sakin ol çıkmazsa diğer hazırlıklara başlarsın diyor kafamda deli sorular dolanıp duruyorum evde. Şu zamana kadar gayet cool takılan eşim bile artık heyecan yapmaya başladı.
    Hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

• @dytmelek, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Selamlar arkadaşlar 🙋🏻‍♀️ Bayram telaşı foruma bakamadım, iyi de olmuş 2 gün su gibi geçti. Kaldı 3 gün ama niyeyse ilk zamanlara nazaran sanki çıkmayacakmış gibi hissetmeye başladım. Sonuç belli olsun da hemen turist vizesine başvuralım diye bekliyorum sanki 😅
    Bu arada çekiliş günü planlarınız nedir? YouTube’da sonuç anı videolarını izledikçe acaba biz de mi kayıt alsak dedim. Umarım biz de ‘Vallahi selected’ diyenlerden okuruz 🙏🏻

Selaaamm 💃muhtemelen ben de kayıt alacağım. Mini minnacık bir YouTube kanalım var şimdiden Amerika için hazır tuttuğum 🤭
    Sabahlari uyanıyorum kesin bana çıkacak diyorum geceye doğru umudum azaliyo niye bana çıksın ki diyorum.
    Geçen gün pansumana giderken trafikte önümde araç durdu plakası GC aha dedim evren bana işaret çakıyo. Fotoğrafını çektim attım galeriye eğer GC pozitif olursam foruma salarim "bakın evren bana işaret vermişti" derim dedim hdjdjksjs beynim çöplük gibi.
    Cemal Süreyanin da dediği gibi "Erzurumdan Amerika'ya doğru giden bir tramvaydayım"

• @denizergün imzanız geçen yılda kalmış bence düzeltin ,çünkü bu yıl KCC evrak istemiyor direk mülakata götüreceksiniz :) TOTEM etkilenmesin dedim :)

• @XMAN66 aaaaa evet hemen düzelteyim sağolun :)

• @XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@denizergün imzanız geçen yılda kalmış bence düzeltin ,çünkü bu yıl KCC evrak istemiyor direk mülakata götüreceksiniz :) TOTEM etkilenmesin dedim :)

Evet totem önemli 😅😅 forumun 1. Kuralı totemi olana yardımcı olmak, benimde totemim var ama gerçekleşsin istemiyorum o yüzden söylemiyorum. Sayın @XMAN66 bence ABD size fahri vatandaşlık verse olur, 22 yıldır başvurmak zor iş. Ben ilk başvurumu 2001 de yaptım. Bu ikinci başvurum😂 sizin yaptığınız çok sabır gerektiren bir iş

• @Emtee İzmir

• Arkadaşlar merhaba, sayılı gün çabuk geçti :) Anladığım kadarıyla bu sene çekilişe katılanları umutlandıran olayların başında pasaport zorunluluğundan dolayı müracaatların eskisi kadar yoğun olmaması. Ben çekilişe Amerika'dayken müracaat etmiştim. Daha evvel (2005 lerde) bir kaç sefer aracı firma ile müracaat etmiştim ama daha sonra düşündüğümde gereksiz yere para vermişim. Geçen sene Eylül ayında amerikaya gittiğimde oradaki arkadaşların tavsiyesi ile müracaat ettim. Bakalım, herkes gibi biz de cumartesiyi bekliyoruz. Pazar günü görüşmek üzere

• ⭐⭐⭐

@rupica, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@dytmelek, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Selamlar arkadaşlar 🙋🏻‍♀️ Bayram telaşı foruma bakamadım, iyi de olmuş 2 gün su gibi geçti. Kaldı 3 gün ama niyeyse ilk zamanlara nazaran sanki çıkmayacakmış gibi hissetmeye başladım. Sonuç belli olsun da hemen turist vizesine başvuralım diye bekliyorum sanki 😅
    Bu arada çekiliş günü planlarınız nedir? YouTube’da sonuç anı videolarını izledikçe acaba biz de mi kayıt alsak dedim. Umarım biz de ‘Vallahi selected’ diyenlerden okuruz 🙏🏻

Selaaamm 💃muhtemelen ben de kayıt alacağım. Mini minnacık bir YouTube kanalım var şimdiden Amerika için hazır tuttuğum 🤭
    Sabahlari uyanıyorum kesin bana çıkacak diyorum geceye doğru umudum azaliyo niye bana çıksın ki diyorum.
    Geçen gün pansumana giderken trafikte önümde araç durdu plakası GC aha dedim evren bana işaret çakıyo. Fotoğrafını çektim attım galeriye eğer GC pozitif olursam foruma salarim "bakın evren bana işaret vermişti" derim dedim hdjdjksjs beynim çöplük gibi.
    Cemal Süreyanin da dediği gibi "Erzurumdan Amerika'ya doğru giden bir tramvaydayım"

Yazmadan edemedim. O minik youtube kanalından bende de var 😂
    Ben de kazanma anından giriş anına kadar tek bir video yapmak için dji pocket 2 aldım 😅
    Evet, o kamerayı burada almak çok akıllı bir karar olmadı ama olsun :/

• Slmlar
    Eşim ve 2.5 yasinda bi kizim var süreç hakkinda tam anlamiyla bir bilgim yok sizlere danismak istedim . Gc cikarsa eger ds260 formu
    Doldurmam gerekli. Bu formu kizim ve esim icin de doldurmam gerekli mi yoksa tek form da iş bitirebilir miyiz. Basvuru yaparken eşim ve kizim icin pasaport zorunlu degildi . Ds 260 formunu doldururken sart mi onlarinda pasaportunun olmasi . Yani ds 260 formunu doldurdukdan sonra pasaport cikartsak oluyor mu . Yardimci olan herkese tesekkurler

• ⭐⭐

@hadi-BE sanki kamera almak için acele etmişsin. 7 Mayısı bekleyebilirdin. Yumurta fırçası lazım eve ben onu bile almıyorum :grinning_face_with_big_eyes:

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k