ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Tugba medical exam icin size bir mektup gelecek zaten. mektupla mi gondermeniz gerekiyor yoksa yaninizda mi goturmeniz gerekiyor bunu mektupta bildirecekler. birisi gonderin diye mektup yollamadiysa asla yollamayin karisikliga yol acar dosya uzar da uzar. yaninizda goturmeniz gerekiyorsa bekleyin sizle goturun her sey sizle birlikte ayni gun hallolsun. Exam icin isterlerse gondereceginiz adresi verecekler zaten. Genellikle sizin FO nuz oluyor. Yontemi Uscis belirleyecek.
Dosyanizin hangi merkezde olduguna da size gelen mektuplarin sag ust kismina bakarak anlayabilirsiniz. EAD genellikle Service Centerlardan birinde oluyor AOS de FOda. Ornek olarak benim EAD su an NBC de AOS ise Newark FO. Dosyalara farkli yerler bakabiliyor. MEktubun sag ust kismindan teyit edebilirsiniz.Teşekkür ederim.
Şimdiye kadar gelenlerin hepsi MO, sanırım National benefit center oluyor. FO ayrıca belli değil ama büyük ihtimalle yaşadığım eyalette bir service center ise Laguna Niguel olacaktır.
Medical icin bugün randevumuz vardı ama eşim dün ikinci doz covid asisi aldi ve bu defa çok fazla yan etki yaptı. Ateş alev yanıyor. Bir de diğer gerekli aşılari üst üste almak hiç akıllıca olmayacak.
-
@Tugba MO nun ne oldugunu bilmiyotum fakat national benefit center acikca yazar en kotu emma veya telefonla live egenta sorabilirsiniz. Cok gecmis olsun ! :)
-
Herkese merhabalar Mart 10'da Interview tarihi verilmisti fakat interview'e gittigimizde officer dosyamizin orda olmadigini soyleyerek cancel etmek zorunda oldugunu belirtti o tarihten beri herhangi bir geri donus olmadi malesef. Daha once boyle bir durum yasayan varm mi? ne kadar surede re-schedule olur ?
-
İnternette ne zaman konuyla ilgili kaynak arasam hep tek tarafın ABD vatandaşı olma durumu car. Ancak ben Green Kartlı olarak ABD vatandaşı olmayan biri ile ABD içinde ya da dışında evlenirsem eşim nasıl Green Kart sahibi olabilir, prosedürleri, süreçleri nasıl işler? Var mıdır konuyla ilgili bir yazı ya da forumda başlığı?
-
@pistolstar, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
İnternette ne zaman konuyla ilgili kaynak arasam hep tek tarafın ABD vatandaşı olma durumu car. Ancak ben Green Kartlı olarak ABD vatandaşı olmayan biri ile ABD içinde ya da dışında evlenirsem eşim nasıl Green Kart sahibi olabilir, prosedürleri, süreçleri nasıl işler? Var mıdır konuyla ilgili bir yazı ya da forumda başlığı?
-
@basoglukoray1 uscis call centeri arayip make an appointment ve interview dedikten sonra live agent ile konusup durumun detayini sorabilirsiniz. umarim yardimci olur. cok gecmis olsun.
-
@mazk2104 Denedik service request yapildi onlar beklememiz gerektigini soyluyorlar ne kadar beklemem gerektigini bilsem gerekirse 1 sene bekleyeyim fakat EAD dahil gelmedi zor durumdayim malesef :(
-
@basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@mazk2104 Denedik service request yapildi onlar beklememiz gerektigini soyluyorlar ne kadar beklemem gerektigini bilsem gerekirse 1 sene bekleyeyim fakat EAD dahil gelmedi zor durumdayim malesef :(
Geçmiş olsun. Aynı durum bizde de ne yazık ki 😖 valla neye göre hızlı veya yavaş gidiyor anlayamıyorum. Onu bunu okumaktan da artık çok sıkıldım. Vatandaşla evli bir arkadaşım tam 1 yılda aldı, onaydan sonra 3 ay gc gelmesini bekledi. İlk başvuru Şubat 2021. Field office SAN berbardino CA, buradaki hızlı ofislerden biri. Bir diğeri yine vatandaşla evli, interview yapıldıktan ve aynı gün onay aldıktan sonra 10 gün sonra gc teslim edildi. Toplamda 9 ayda herşey halloldu. İlk başvuru Temmuz 2021. Field office Santa Ana, CA. Burada en yavaş çalışan ofistir. Neye göre değişiyor bilmiyorum.
-
Benim Field Office im NY Long Island burasi da cok problemli oldugun duydum gercekten gunde 50 kere USCIS sitesine girmekten emma yla yazismaktan resarch yapmaktan cok yoruldum boyle amatorce calismak olamaz isin garip tarafi 2022 file larinin cok hizli bir sekilde approve oldugu gozukuyor uumarim sizde en yakin zamanda sonuc alirsiniz :(
-
@basoglukoray1, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Benim Field Office im NY Long Island burasi da cok problemli oldugun duydum gercekten gunde 50 kere USCIS sitesine girmekten emma yla yazismaktan resarch yapmaktan cok yoruldum boyle amatorce calismak olamaz isin garip tarafi 2022 file larinin cok hizli bir sekilde approve oldugu gozukuyor uumarim sizde en yakin zamanda sonuc alirsiniz :(
Umarım ama ses Seda yok. Biz 693 göndermedik henüz. Bari onun icin rfe isteseler diye dua etmiyor değilim. En azından case üzerinde çalışıyor olduklarını anlardık 🥺
Bizim Field office de Santa ana. Emma ile live chat yapınca agent dedi 24 ay. 😖 Eşim delirdi 😩
-
@Tugba 24 ay mi :( 693 update i geldikten 10 gun sonra benim interview schedule edilmisti gercekten anlamasi cok zor, beklemesi daha da zor
-
@Tugba 24 ay mi :( 693 update i geldikten 10 gun sonra benim interview schedule edilmisti gercekten anlamasi cok zor, beklemesi daha da zor
Sizin interview iptal veya dosya burda degil denilmişti sanırım. Bir arkadas interview girdi, interview yapıldı, tam olumlu olumsuz laf etmesi gereken yerde sistem çöktü demişler. Gönderdiler geri. Hala bekliyor. Böylesi de var 😖
-
@basoglukoray1 ayni durumdayim ne yazik ki... Kac kere aradim kac kere expedite yaptim kac tane inquiry koydum yok yok yok arayinca bekle arama bizi diyorlar. Arama bizi demek kolay da para yok. Ev kirasi artacak mesela ben dua ediyorum ki calisma iznim gelsin odeyelim elimizde para kalsin. Ben bunu niye dusunmek zorundayim ki ? Evliyim zaten kart vermiyorsunuz normal gecici bir calisma karti yani bu kadar kasmanin sebebi nedir bi bilsem !
-
@basoglukoray1 aaa yakiniz benim de newark asagi yukari ayni hizda calisiyorlar cok immigrant oldugu icin bu bolgelerde. 2022 hizli cunku 2022 de bir karar alindi artik calisma izinleri 3 ay icinde verilecek pandemiden kalan dosyalar bitirilecek diye. bu karardan sonra Bazi dosyalar interviewsiz onaylandi sirf dosya sayisini azaltmak icin. Tamam cok guzel eyvallah bir kisi de demedi mi dosyalari onaylamaya 2022den degil de 20den 21 den baslayalim diye ? bize haksizlik ! bakiyorum simdi 37 gunde EAD alan var ? onlar alsin biz surunelim oh ne guzel 2022 ucuyor 21 gebersin kimin umrunda
-
@Tugba saka gibi... sozlerim yok artik
-
@mazk2104 umarim en yakin zamanda guzel haberler aliriz EAD en azindan gelseydi bir sekilde green card beklenirdi fakat su an hicbir sey net degil oyle bekliyorum :(
-
@mazk2104 umarim en yakin zamanda guzel haberler aliriz EAD en azindan gelseydi bir sekilde green card beklenirdi fakat su an hicbir sey net degil oyle bekliyorum :(
Evet, bari o gelseydi 🥺
-
@Rmyss merhabalar mülakatınız dündü sanırım. Nasıl geçti? Umarım her şey gönlünüzce olur 🙏🏻
-
ı-130 approved oldu ve category f2A iken ir1 oldu ( spouse of usc) . 485 dosyalar hala f2A olarak gorunuyor bazı sistem veya appler üzerinden kontrol ettiğimizde.
Bunu değiştirmenin yolu ne? i130 approval notice ile bi cover letter yazarak myuscis account üzerinden 485’ e upload document yapsak?
Yanı belli ki birbirlerinden haberleri yok. 485 büyük ihtimalle Field officete. Ama bunlarin nasıl bi sistemi varsa onaylanmış i130’u görmüyorlar. Gözlerine sokmak isteyince de çocuk gibi azarlıyorlar telefonda. Tek yapmaları gereken daha önce f2A ( spouse of lpr) statüsünü ir1 çevirmek. Hangi kategoride takılıp kaldığımızı dahi anlayamıyoruz ya!Bir problem daha var. inqury yapmaya çalışıp randevu almak istesem sistem case number ile 485i match yapmıyor. Uyuşmuyor diyor. Deliricemmmmm!!!!
-
@Tugba Wow tebrik ederim en azindan sizin taraftan guzel bir haber geldi nihayet. Cocuk gibi azarliyorlar cunku ben sunu fark ettim aksanin varsa uyuz oluyorlar. Mesela esimi veriyorum telefona Amerikan oldugu icin aksansiz evet efendim tabi efendim bakayim efendim yardim edeyim efendim falan bi ton sacmalik ben arayinca da bekle o zaman bizi arama yapiyorlar ki gocmen kisi direkt ben oldugum icin. kisiye gore serbet veriyorlar. Tavsiyem yine aramaniz veya Emma uzerinden Live agent ile yazisarak islemi halletmeniz. Inquiry ekleme yapabilirsiniz hani bunlar nicin match olmuyor diye ama bence yakin zamanda olacaktir. Lawfully isimli bir app var orada bu tarz ornekler cok goruyorum 130 onaylaniyor bir sure sonra sakir sakir digerlerine de onay geliryor. Bence bekleyin yakinda guzel haberler geliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum