Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hokkabaz36 Çin devleti vatandaşlık vermiyor, sadece şirket açanlara, çalışma vizesi alanlara ve Çin vatandaşı ile evlenenlere, 6-12-24 aylık vizeler veriyorlar.Aynı Japonya, Güney Kore ve Tayvan gibi Çin’de yabancı/göçmen karşıtı bir ülke.Eğer Çin’e gitmek istiyorsanız; ticaret/iş adamı olarak gidin, başka türlü uzun süreli vize almanın yolu yoktur.

    Çin’de çok Türk iş adamı zengin oldu, çünkü Türkiye ve Çin arası ticaret yapıyorlar ve güçlü ilişkileri var.Çok Türk restoranı açıldı, şu an 4-5 Mado var Çin’de.Çin gerçekten çok rahat bir ülke, dünyada gördüğüm en hızlı bürokrasiye sahip ülke, sağlık ve bankacılık Avrupa ve ABD’den çok daha hızlı şekilde ilerliyor, hem de ucuz.Tek eksi yönü dediğim gibi, göçmen karşıtı bir ülke, tek istedikleri en yüksek kapasiteyle üretim yapıp ihracatlarını daha da büyütmek.

    Japonya’yı kesinlikle önermem, hem Çin’den daha kapalı, hem yabancılar için iş olanakları çok çok az, hem de çok pahalı bir ülke, keza Güney Kore’de aynı Japonya gibi çok pahalı ve iş olanakları az.

  • ⭐⭐

    İyi Bayramlar Forum Ailem,
    Bugün günlerden Kentucky Counseling Center(KCC)'in olduğu eyalet Kentucky.
    usa-kentucky-send-vintage-greeting-card-online-16542_81.jpg
    Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğu merkez bölgesine bulunan Kentucky, ülkenin en kalabalık 26. eyaletidir.
    Kuzeyinde Indiana ve Ohio ile, doğusunda Virginia ve Batı Virgia ile, güneyinde Tennessee, batısında da Missouri ile komşudur. Kuzey ve batı sınırları tamamen Mississippi Nehri tarafından belirlenmiştir. Mera alanlarına sahip olan Kentucky, özellikle bu verimliliğin yüksek olduğu Bluegrass adlı bir bölgeye sahiptir. Bu bölgeye konulan adın sebebi topraklarındaki değişik mineraller sebebiyle büyüyen mavi otlardır. En nemli subtropikal iklim türüne sahip olan eyalet, bolca yağış alır ve dört mevsimi de yaşar.
    En büyük şehirleri Louisville ve Lexington’dur. Bu şehirler üretim açısından destek vermekle beraber turizmde de önemli rol oynamaktadır.
    Kentucky-Nerede-Hangi-Ülkede.png
    Doğu’da Appalachin Dağları’nın sınırladığı Kentucky eyaleti, bu bölümde dağlık olmasına rağmen genelde düz bir topografya özelliğine sahiptir. Kuzey sınırı Ohio Nehri, batı sınırı Mississippi Nehri tarafından oluşturulur.
    Tennessee, Virginia, Batı Virginia, Ohio, Indiana, Illinois ve Missouri eyaletleri olmak üzere yedi eyalete sınırı olan Kentucky, 5 ana bölgeye ayrılır.
    GettyImages-1289911769.jpg
    Kentucky’deki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
    · MLK Jr’ın Doğum Günü (16 Ocak),
    · Başkanlık Günü (20 Şubat),
    · Anma Günü (29 Mayıs),
    · Bağımsızlık Günü (4 Temmuz),
    · Kurban Bayramı (1 Eylül)
    · İşçi Bayramı (4 Eylül),
    · Kolomb Günü (9 Ekim)
    · Kıdemliler Günü (11 Kasım),
    · Şükran Günü (23 Kasım),
    · Noel (25–26 Aralık
    UNST0116__66504.jpg
    Kentucky’de Bulunan Türkiye Dış Temsicilikleri
    ŞİKAGO KONSOLOSLUĞU

    Adres: 455 North Cityfront Plaza Drive NBC Tower, Unit: 2900 Chicago, IL 60611

    Kentucky’nin Ekonomisi
    Çoğu Amerika Birleşik Devletleri eyaleti gibi Kentucky’de de ekonominin bel kemiği tarımdır. At, sığır, keçi, tütün, süt ürünleri, domuz, soya ve mısır üretiminde de ticaretinde de büyük bir role sahiptir. Hatta mükemmel çiftçilik faaliyetleri ile tanınır. Ülke tarihindeki ilk şaraphane eyaletin Jeassamine bölgesinde başlamıştır. Şimdilerde yarışların yapıldığı Bluegrass bölgesi verimli toprağı sayesinde büyük at yetiştirmeye oldukça uygundur. Ekonomide önemli bir yeri olan tütün de hem üretimi hem ticareti bakımından eyalete katkıda bulunmaktadır.
    Araba üretiminde de önemli bir yere sahip olan eyalette Chevrolet Corvette, Ford Expedition, Ford Explorer, bütün Ford F-serisi, Toyota Camry, Toyota Avalon ve Toyota Sienna markalarının fabrikaları bulunmaktadır. Enerji, yakıt üretimi de yapılmaktadır. Geçmişte kömür üreticisi durumundayken endüstrideki düşüş sebebiyle bu alanda istihdam çok fazla azalmıştır.
    Kentucky’nin en önemli özelliklerinden biri de dünyadaki Bourbon viski üretiminin yüzde 95’ine sahip olmasıdır. Hatta üretilen varillerin sayısının eyalet nüfusunu aştığı bile söylenir. Bu büyüyen market hem turizm hem de ekonomi açısından oldukça önemlidir.
    2017’de eyaletin işsizlik oranı yüzde 5 olarak belirlendi ve 2014 yılında Kentucky en yaşanabilir ABD eyaleti olarak seçilmişti.
    2d4b34ef-455c-441f-bac4-517fc8c546b9.jpg
    Kentucky’nin Kısa Tarihi
    Binlerce yıldır farklı insanlar tarafından ev olarak benimsenen Kentucky’nin en eski kültürlerinden biri Hopewell ve Adena’nın da bulunduğu Woodland halklarıydı. Daha sonra ise Mississippili yerliler bu bölgeye yerleşti.
    17. yüzyılda Fransız kaşifler, Kentucky’de yaşayan birçok topluluğu keşfedip belgelemişlerdi. 18. yüzyılın ortalarına doğru Avrupalı sömürgeciler bölgeye girdiğinde, Kızılderili toplumlar bölgeye pek de yerleşmemişti.
    1792 yılındaki devrimle, Applachian Dağları’nın batısındaki ilk Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden biri haline gelmişti. İç Savaş sırasında önemli merkezlerden biri olan eyalet, Konfederasyon ile birlikte hareket etmesine rağmen ikiye bölündü ve yerel halktan birçok insan eyaletin kuzeyi için savaştı. 10. yüzyılda mısır üretimi ile birlikte Doğu Tarım Kompleksi’nin yerini alacak kadar üretken hale geldikten sonra, tarım konusunda kendini geliştirmeye devam etti. 20. yüzyıla kadar bir tarım alanı olarak bilinen Kentucky eyaleti, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri üsleri olan Fort Knox ve Fort Campbell’in kömür üreticisidir. Tarihin önemli kişiliklerinden Abraham Lincoln’ün de doğum yeridir.
    Kentucky-Eyaleti.jpg
    En nemli subtropikal iklime sahip eyalet, 4 mevsimi de yaşamaktadır. Bol yağış alır, ayrıca yaz ve kış mevsimlerindeki sıcaklıklar arasındaki farklar çok yüksektir. Kuzey bölümleri batı bölgelerden daha soğuktur. Ancak güney ve batı bölgeleri daha çok yağış alır. Bir genelleme yaparsak Kentucky, nemli sıcak yağışlı yazlara, orta derecede soğuk karlı kışlara sahiptir.
    Kentucky eyaletinde toplamda 418 şehir bulunmaktadır. Eyaletin başkenti olan Frankfort, diğer bilinen şehirler ise Louisville Jacksonville, Georgetown, Covington ve Lexington’dur.


  • Herkese iyi bayramlarr, umarım hediyelerimizi 7 mayıs’ta alırız 🙂

  • ⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @denizergün, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Zelene Ekim 2018 😁

    Ağustos 2018 tek umudum okula orada başlaması umarım bu sene yüzümüz güler

    Benim kız da 4 Temmuz 2018 🙂 Amerika'nın kurtuluş günü.

    Umarım hepsinin birden Amerika'da okula gittiğini görürüz 🙂

    Ağustos 2018 doğumlu bir oğlan da bende var bakalım, bu sayfada bir kreş açılacak gibi 😃

    Hepimiz birden gidersek, "Gurbetchi Kindergarten" adında bir anaokulu kuralım bence 😃

    Hem çocuklarımız emin ellerde olmuş olur, hem de işimiz hazır olur aramayız iş miş 😃


  • Tüm forum ailesine iyi bayramlar 7 mayısta umarım isteyen herkese çıkar green card 🙂


  • günaydınlar herkesin bayramımız mübarek olsun diğer bayramı Amerika da kutlamak nasip olur inşallah 🙂


  • bende herkeslerin bayramlarini candan kutluyorum hayirli ve ugurlu olsun diyorum,umutla yesil card cekilisini bekleyenlere allah sabirlar versin diyorum.


  • @abrakadabra süper fikir 😄👍🏻


  • @nirvanatika Değerli yorumunuz için teşekkür ederim sade ve temiz anlatim olmuş aklima yatmadi değil ,hele şu amerika macerasi olmazsa farkli deneyimler yapacağım. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gariban bende bişi yok daha napacaz ? 😃


  • Herkesin ramazan Bayramını kutlar nice sağlıklı,huzurlu ve mutlu günlere.

  • ⭐⭐

    @Rhonster sen ilk adımı attın yakında o da olur 😊

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gariban dur bakalım 😃 çıkarsa haftaya evlilik teklifi var ahueauhea basamakları 20 şer 20 şer atlicam

  • ⭐⭐

    @Rhonster umarım bu sene şans senden yana olur 😃


  • Tüm islâm aleminin bayramı mübarek olsun


  • Yine kendimi craiglist dallas sayfasina bakar buldum kendimi.Durum vahim...


  • Mutlu,huzurlu,sağlıklı bayramlar dilerim herkese. Son 5'e girdik. Hayırlısıyla haftaya da ikinci bayramı yaşarız umarım 🙂


  • Mutlu bayramlar yoldaşlar 🙋🏼♀


  • @Rhonster Kardesim mutluluklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @clourpoint SAĞOL ABİ


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum