@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@ATS16 Gozlemlerime gore, ozellikle Hintliler birbirlerini destekleme konusunda cok iyiler. Hint marketleri ve restaurantlari var ve cogunlukla oralari kullaniyorlar. Hintlilerin sahibi oldugu isyerlerini, birbirlerini desteklemek adina cok kullaniyorlar. Bir de bu durum Yunanlilar ve Yahudilerde cok var. Diger milletlerde cok fazla bu kadar iyi bir destek yok.
Eski isyerindeyken ofisde Hintli bir kadin vardi. Kocasiyla birlikte, kendi kasabalarindan gelen bircok Hintliye yardim etmisler. Ilk defa gelenleri evlerinde birkac ay misafir etmisler, ev kiralamalarina, araba almalarina, ilk ise girmelerine falan hep yardim etmisler. Hatta ceplerine harclik bile koyardik derdi. Hintlilere ait olmayan yerlerden mecbur kalmadikca alisveris yapmayiz derdi.
Bir defasinda Miami ucusunda yanimda Israilli bir genc oturuyordu. Ilk defa Amerika'ya gidiyormus. Ne is yapacaksin, kalacak yerin var mi, tanidigin var mi diye sordum. Tanidigim yok ama hepsi ayarlandi, beni varinca karsilayacaklar dedi. Kimler diye sordum, oradaki Yahudi toplulugundan birileri diye cevaplamisti.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@Hokkabaz36 Çin devleti vatandaşlık vermiyor, sadece şirket açanlara, çalışma vizesi alanlara ve Çin vatandaşı ile evlenenlere, 6-12-24 aylık vizeler veriyorlar.Aynı Japonya, Güney Kore ve Tayvan gibi Çin’de yabancı/göçmen karşıtı bir ülke.Eğer Çin’e gitmek istiyorsanız; ticaret/iş adamı olarak gidin, başka türlü uzun süreli vize almanın yolu yoktur.
Çin’de çok Türk iş adamı zengin oldu, çünkü Türkiye ve Çin arası ticaret yapıyorlar ve güçlü ilişkileri var.Çok Türk restoranı açıldı, şu an 4-5 Mado var Çin’de.Çin gerçekten çok rahat bir ülke, dünyada gördüğüm en hızlı bürokrasiye sahip ülke, sağlık ve bankacılık Avrupa ve ABD’den çok daha hızlı şekilde ilerliyor, hem de ucuz.Tek eksi yönü dediğim gibi, göçmen karşıtı bir ülke, tek istedikleri en yüksek kapasiteyle üretim yapıp ihracatlarını daha da büyütmek.
Japonya’yı kesinlikle önermem, hem Çin’den daha kapalı, hem yabancılar için iş olanakları çok çok az, hem de çok pahalı bir ülke, keza Güney Kore’de aynı Japonya gibi çok pahalı ve iş olanakları az.
-
İyi Bayramlar Forum Ailem,
Bugün günlerden Kentucky Counseling Center(KCC)'in olduğu eyalet Kentucky.

Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğu merkez bölgesine bulunan Kentucky, ülkenin en kalabalık 26. eyaletidir.
Kuzeyinde Indiana ve Ohio ile, doğusunda Virginia ve Batı Virgia ile, güneyinde Tennessee, batısında da Missouri ile komşudur. Kuzey ve batı sınırları tamamen Mississippi Nehri tarafından belirlenmiştir. Mera alanlarına sahip olan Kentucky, özellikle bu verimliliğin yüksek olduğu Bluegrass adlı bir bölgeye sahiptir. Bu bölgeye konulan adın sebebi topraklarındaki değişik mineraller sebebiyle büyüyen mavi otlardır. En nemli subtropikal iklim türüne sahip olan eyalet, bolca yağış alır ve dört mevsimi de yaşar.
En büyük şehirleri Louisville ve Lexington’dur. Bu şehirler üretim açısından destek vermekle beraber turizmde de önemli rol oynamaktadır.

Doğu’da Appalachin Dağları’nın sınırladığı Kentucky eyaleti, bu bölümde dağlık olmasına rağmen genelde düz bir topografya özelliğine sahiptir. Kuzey sınırı Ohio Nehri, batı sınırı Mississippi Nehri tarafından oluşturulur.
Tennessee, Virginia, Batı Virginia, Ohio, Indiana, Illinois ve Missouri eyaletleri olmak üzere yedi eyalete sınırı olan Kentucky, 5 ana bölgeye ayrılır.

Kentucky’deki Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler
· MLK Jr’ın Doğum Günü (16 Ocak),
· Başkanlık Günü (20 Şubat),
· Anma Günü (29 Mayıs),
· Bağımsızlık Günü (4 Temmuz),
· Kurban Bayramı (1 Eylül)
· İşçi Bayramı (4 Eylül),
· Kolomb Günü (9 Ekim)
· Kıdemliler Günü (11 Kasım),
· Şükran Günü (23 Kasım),
· Noel (25–26 Aralık

Kentucky’de Bulunan Türkiye Dış Temsicilikleri
ŞİKAGO KONSOLOSLUĞU
Adres: 455 North Cityfront Plaza Drive NBC Tower, Unit: 2900 Chicago, IL 60611Kentucky’nin Ekonomisi
Çoğu Amerika Birleşik Devletleri eyaleti gibi Kentucky’de de ekonominin bel kemiği tarımdır. At, sığır, keçi, tütün, süt ürünleri, domuz, soya ve mısır üretiminde de ticaretinde de büyük bir role sahiptir. Hatta mükemmel çiftçilik faaliyetleri ile tanınır. Ülke tarihindeki ilk şaraphane eyaletin Jeassamine bölgesinde başlamıştır. Şimdilerde yarışların yapıldığı Bluegrass bölgesi verimli toprağı sayesinde büyük at yetiştirmeye oldukça uygundur. Ekonomide önemli bir yeri olan tütün de hem üretimi hem ticareti bakımından eyalete katkıda bulunmaktadır.
Araba üretiminde de önemli bir yere sahip olan eyalette Chevrolet Corvette, Ford Expedition, Ford Explorer, bütün Ford F-serisi, Toyota Camry, Toyota Avalon ve Toyota Sienna markalarının fabrikaları bulunmaktadır. Enerji, yakıt üretimi de yapılmaktadır. Geçmişte kömür üreticisi durumundayken endüstrideki düşüş sebebiyle bu alanda istihdam çok fazla azalmıştır.
Kentucky’nin en önemli özelliklerinden biri de dünyadaki Bourbon viski üretiminin yüzde 95’ine sahip olmasıdır. Hatta üretilen varillerin sayısının eyalet nüfusunu aştığı bile söylenir. Bu büyüyen market hem turizm hem de ekonomi açısından oldukça önemlidir.
2017’de eyaletin işsizlik oranı yüzde 5 olarak belirlendi ve 2014 yılında Kentucky en yaşanabilir ABD eyaleti olarak seçilmişti.

Kentucky’nin Kısa Tarihi
Binlerce yıldır farklı insanlar tarafından ev olarak benimsenen Kentucky’nin en eski kültürlerinden biri Hopewell ve Adena’nın da bulunduğu Woodland halklarıydı. Daha sonra ise Mississippili yerliler bu bölgeye yerleşti.
17. yüzyılda Fransız kaşifler, Kentucky’de yaşayan birçok topluluğu keşfedip belgelemişlerdi. 18. yüzyılın ortalarına doğru Avrupalı sömürgeciler bölgeye girdiğinde, Kızılderili toplumlar bölgeye pek de yerleşmemişti.
1792 yılındaki devrimle, Applachian Dağları’nın batısındaki ilk Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden biri haline gelmişti. İç Savaş sırasında önemli merkezlerden biri olan eyalet, Konfederasyon ile birlikte hareket etmesine rağmen ikiye bölündü ve yerel halktan birçok insan eyaletin kuzeyi için savaştı. 10. yüzyılda mısır üretimi ile birlikte Doğu Tarım Kompleksi’nin yerini alacak kadar üretken hale geldikten sonra, tarım konusunda kendini geliştirmeye devam etti. 20. yüzyıla kadar bir tarım alanı olarak bilinen Kentucky eyaleti, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri üsleri olan Fort Knox ve Fort Campbell’in kömür üreticisidir. Tarihin önemli kişiliklerinden Abraham Lincoln’ün de doğum yeridir.

En nemli subtropikal iklime sahip eyalet, 4 mevsimi de yaşamaktadır. Bol yağış alır, ayrıca yaz ve kış mevsimlerindeki sıcaklıklar arasındaki farklar çok yüksektir. Kuzey bölümleri batı bölgelerden daha soğuktur. Ancak güney ve batı bölgeleri daha çok yağış alır. Bir genelleme yaparsak Kentucky, nemli sıcak yağışlı yazlara, orta derecede soğuk karlı kışlara sahiptir.
Kentucky eyaletinde toplamda 418 şehir bulunmaktadır. Eyaletin başkenti olan Frankfort, diğer bilinen şehirler ise Louisville Jacksonville, Georgetown, Covington ve Lexington’dur. -
Herkese iyi bayramlarr, umarım hediyelerimizi 7 mayıs’ta alırız

-
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizergün, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Zelene Ekim 2018

Ağustos 2018 tek umudum okula orada başlaması umarım bu sene yüzümüz güler
Benim kız da 4 Temmuz 2018
Amerika'nın kurtuluş günü.Umarım hepsinin birden Amerika'da okula gittiğini görürüz

Ağustos 2018 doğumlu bir oğlan da bende var bakalım, bu sayfada bir kreş açılacak gibi

Hepimiz birden gidersek, "Gurbetchi Kindergarten" adında bir anaokulu kuralım bence

Hem çocuklarımız emin ellerde olmuş olur, hem de işimiz hazır olur aramayız iş miş

-
Tüm forum ailesine iyi bayramlar 7 mayısta umarım isteyen herkese çıkar green card

-
günaydınlar herkesin bayramımız mübarek olsun diğer bayramı Amerika da kutlamak nasip olur inşallah

-
bende herkeslerin bayramlarini candan kutluyorum hayirli ve ugurlu olsun diyorum,umutla yesil card cekilisini bekleyenlere allah sabirlar versin diyorum.
-
@abrakadabra süper fikir

-
@nirvanatika Değerli yorumunuz için teşekkür ederim sade ve temiz anlatim olmuş aklima yatmadi değil ,hele şu amerika macerasi olmazsa farkli deneyimler yapacağım.

-
@gariban bende bişi yok daha napacaz ?

-
Herkesin ramazan Bayramını kutlar nice sağlıklı,huzurlu ve mutlu günlere.
-
@Rhonster sen ilk adımı attın yakında o da olur

-
@gariban dur bakalım
çıkarsa haftaya evlilik teklifi var ahueauhea basamakları 20 şer 20 şer atlicam -
@Rhonster umarım bu sene şans senden yana olur

-
Tüm islâm aleminin bayramı mübarek olsun
-
Yine kendimi craiglist dallas sayfasina bakar buldum kendimi.Durum vahim...
-
Mutlu,huzurlu,sağlıklı bayramlar dilerim herkese. Son 5'e girdik. Hayırlısıyla haftaya da ikinci bayramı yaşarız umarım

-
Mutlu bayramlar yoldaşlar
️ -
@Rhonster Kardesim mutluluklar diliyorum.
-
@clourpoint SAĞOL ABİ
Benzer Başlıklar
140
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k